• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

Sanirim , Bir cok insanin psikolojik destek almasi gerekiyor . O kadar iyi anliyorum ki , korkularinizi .. Allahim insallah daha buyuk deprem felaketlerini gostermez kimseye .En azindan su durum da bol dua edin . Iciniz ferahlar . Ama ben daha buyuk bir deprem olacagina ihtimal vermek istemiyorum . Cok buyugunu gordu cunku Izmir . Uzun vade de daha kucuk derecede artcilarla insallah kurtaririz .
Cok kisi kaybettik, cok uzgunum . Keske herkesin evi tek katli olsaydi , eskiden oldugu gibi .
Ah ah tek katli ev olsa keske . Simdi evler ev üstüne... Tek katli olsa hic korkmaz insan bu kadar en azından

Ah ah tek katli ev olsa keske . Simdi evler ev üstüne... Tek katli olsa hic korkmaz insan bu kadar en azından
Tek katlı ev bırakmıyorlar ki. Depreme dayanıklı ve müstakil olan yerlere de imar barışı olduğu halde zorunlu kentsel dönüşüm geliyor onlarda 10 15 katlı oluyor. İnsanları çok katlı binalara mahkum ediyorlar.

Ben basbakan olsaydim , oncelikle cocuklari cikarirdim . Sonra Anne baba ama oyle iste olmyor

Tek katlı ev bırakmıyorlar ki. Depreme dayanıklı ve müstakil olan yerlere de imar barışı olduğu halde zorunlu kentsel dönüşüm geliyor onlarda 10 15 katlı oluyor. İnsanları çok katlı binalara mahkum ediyorlar.
Bu insanlarin secenegi tekil tabiki

Bu topikteki mesajlarımdan birinde biz insanları seviyor görünüyoruz ama sevmiyoruz demiştim, bugün kulağıma birkaç iddia geldi gerçek mi diye nette arattım, haberlere konu olmuş gerçek midir bilmiyorum ama olur mu olur diyorum zira 99 depremi sonrası aynı şey İstanbul'da yaşanmıştı.

İstanbul'da depremden daha az etkilenen ilçelerde kiralık ve satılık ev fiyatları uçmuştu.
Yalova'da, Gölcük'te, Düzce'de fırsatçılar türemişti, depremzedelerin evleri yağmalanmıştı, ölenlerin üstündeki kıymetli eşyaların çalındığı yönünde dahi laflar dolanıyordu, Ocak ayında Elazığ merkezli depremde de hasarlı evlerden sayaç çalanlar olmuştu😡

Biz insanları gerçekten sevmiyoruz, vicdan falan da kalmamış, hiç rol yapmayalım bence.

Şu haberlere bakınız.

Bu topikteki mesajlarımdan birinde biz insanları seviyor görünüyoruz ama sevmiyoruz demiştim, bugün kulağıma birkaç iddia geldi gerçek mi diye nette arattım, haberlere konu olmuş gerçek midir bilmiyorum ama olur mu olur diyorum zira 99 depremi sonrası aynı şey İstanbul'da yaşanmıştı.

İstanbul'da depremden daha az etkilenen ilçelerde kiralık ve satılık ev fiyatları uçmuştu.
Yalova'da, Gölcük'te, Düzce'de fırsatçılar türemişti, depremzedelerin evleri yağmalanmıştı, ölenlerin üstündeki kıymetli eşyaların çalındığı yönünde dahi laflar dolanıyordu, Ocak ayında Elazığ merkezli depremde de hasarlı evlerden sayaç çalanlar olmuştu😡

Biz insanları gerçekten sevmiyoruz, vicdan falan da kalmamış, hiç rol yapmayalım bence.

Şu haberlere bakınız.

Allah onlara oyle bir aci versin ki , bizimkiler le , kiyaslanamasin . Be bileyim en guzel cezayi kendi verir .

17 bina yıkıldı. 8 binanın tamamına bakıldı kalan 9 binada çalışmalar sürüyor denildi.

Şu an A Haber’de bir anne ve 4 yavrusu için canlı kurtarma çalışmasını izliyorum merakla çıkmalarını takip ediyorum. Spikerin sürekli gözleri doluyor, boğazı düğümleniyor :( Seher hanım ve 4 evladının seslerini duymuşlar sabah erken saatten beri burayla uğraşıyorlar. Allah’ım sağ salim çıksınlar ve yaşasınlar inşallah. Saatlerdir bu aileyi takip ediyorum çok üzgünüm 😞

Ege Üniversitesi’de Doçent olan Seher hocamızın kendisi ve üç yavrusu çıktı. Bir yavrusu maalesef hastanede vefat etmiş. 😔Diğeri ise hala enkazda. 😔 Çıktıktan sonra da zor bi süreç bekliyor insanları hastanede. Allah yardım etsin. Daha fazla kayıp olmaz inşallah.😔

Ege Üniversitesi’de Doçent olan Seher hocamızın kendisi ve üç yavrusu çıktı. Bir yavrusu maalesef hastanede vefat etmiş. 😔Diğeri ise hala enkazda. 😔 Çıktıktan sonra da zor bi süreç bekliyor insanları hastanede. Allah yardım etsin. Daha fazla kayıp olmaz inşallah.😔
Hala ulaşılamayan onlarca insan var ve bedenin dayanma süresi artık mucizeye eşdeğer.
Hava şartları bir yandan, 70 saate yakındır susuz olmak bir yandan, tüm umutlar ne yazık ki kahrolsak da tükeniyor.
En acısı da ne kadar gücü var, belki şuan bir ihtimal var hala hayatta ama ne yeri tam olarak biliniyor ne de orada olup olmadığı.

Her zaman en üzüldüğüm şey kayıplardır, gerçek anlamıyla kayıplar...

Hala ulaşılamayan onlarca insan var ve bedenin dayanma süresi artık mucizeye eşdeğer.
Hava şartları bir yandan, 70 saate yakındır susuz olmak bir yandan, tüm umutlar ne yazık ki kahrolsak da tükeniyor.
En acısı da ne kadar gücü var, belki şuan bir ihtimal var hala hayatta ama ne yeri tam olarak biliniyor ne de orada olup olmadığı.

Her zaman en üzüldüğüm şey kayıplardır, gerçek anlamıyla kayıplar...
Yine de mucizelere inanmak zorundayız ve umut etmekten asla vazgeçmemeliyiz.
Dün gece YouTube'da İzmir depremi sırasındaki görüntüleri izliyordum, bir videoda Karşıyaka'da sokak röportajları yapılıyordu ki deprem olmaya başladı, spiker hızlıca bulunduğu bölgeden arabasının park halinde olduğu bir okulun bahçesine gitti kameramanla, okulda öğretmenler ve idari personel varmış hepsi okul bahçesine çıkmış, öğretmendi sanırım bir adama mikrofon uzattı spiker, çok paniklediniz mi gibi bir soru sordu, adam aynen şöyle dedi:-Hiç paniklemedim, hatta bu deprem beni hiç etkilemedi, arkadaşlar okuldan dışarı çıkalım dedikleri için bana deli demesinler diye onlara uymak adına çıktım, ben 99 depreminde 7 gün enkaz altında kaldım.

Spiker sordu 7 gün enkaz altında kendinizi nasıl motive ettiniz? Adam cevap verdi:-Hiç durmadan hareketli şarkılar söyledim.

Elbette alacağımız nefes dahi sayılı ama son nefese kadar umut etmeli insan.

Evet kayıplarımız var:( ama ben inanıyorum o enkazlardan sağsalim kurtulacak insanlar var, belki onlar umudunu kaybetmek üzere, üşüyor ve korkuyorlar ama biz onlar için umuda sarılmalıyız.

Yine de mucizelere inanmak zorundayız ve umut etmekten asla vazgeçmemeliyiz.
Dün gece YouTube'da İzmir depremi sırasındaki görüntüleri izliyordum, bir videoda Karşıyaka'da sokak röportajları yapılıyordu ki deprem olmaya başladı, spiker hızlıca bulunduğu bölgeden arabasının park halinde olduğu bir okulun bahçesine gitti kameramanla, okulda öğretmenler ve idari personel varmış hepsi okul bahçesine çıkmış, öğretmendi sanırım bir adama mikrofon uzattı spiker, çok paniklediniz mi gibi bir soru sordu, adam aynen şöyle dedi:-Hiç paniklemedim, hatta bu deprem beni hiç etkilemedi, arkadaşlar okuldan dışarı çıkalım dedikleri için bana deli demesinler diye onlara uymak adına çıktım, ben 99 depreminde 7 gün enkaz altında kaldım.

Spiker sordu 7 gün enkaz altında kendinizi nasıl motive ettiniz? Adam cevap verdi:-Hiç durmadan hareketli şarkılar söyledim.

Elbette alacağımız nefes dahi sayılı ama son nefese kadar umut etmeli insan.

Evet kayıplarımız var:KK43: ama ben inanıyorum o enkazlardan sağsalim kurtulacak insanlar var, belki onlar umudunu kaybetmek üzere, üşüyor ve korkuyorlar ama biz onlar için umuda sarılmalıyız.
Sinirlerim acayip bozuluyor.
Provokatörler bir yanda, hayatının akışına değil gayet haftasonu gezmesine, eğlencesine giden bir yanda.

Kanıbozuklar yağmaya başladı, bir yandan bilimadamları tv de bas bas bağırıyor ‘bu 6.6 lık deprem değil 6.9 ila 7 arası’ diye.

Yabancı basın 7 hatta 7.1 verdi deprem haberini, biz hala evcilik oynuyoruz gibi geliyor bana.
Ulusal yas için sınır 7.

Mesele İzmir olunca mı böyle oldu, onların bize ihtiyacı yok ki zaten, yaralarını kendileri sarıyorlar.
Ama gözlemlediğim şey, yazın alaçatıdan çıkmayan, ‘seferihisarda bir kahvaltıcı var’ diye anlatmadan duramayan, ‘kafa dinlemeyi foçada yapacaksın asıl’ diye böbürlenen‘topçuda çöp şiş yemeden gelme’ diyenlerin böylesine bir felaketi hiç yokmuşcasına hayatına devam etmesi acayip canımı sıkıyor.

Hayatımdaki insanların yarısı izmirde, ben de uzun yıllar yaşadım içselleştiriyor muyum diyorum ama zaten içselleştirmem gerekmiyor mu?
Bu ülkede bir yerden yara almışsak, öyle olmuyor mu?
İzmiri, egeyi yazın mı hatırlıyoruz biz...

Gerçek anlamda çok küskünüm, daha birkaç saat önce aile dostumuzun kızıyla konuştum, depremler devam ediyor diyor, şok geçmemiş, burası adeta savaş alanı sadece oturup ağlayabiliyorsun başka bir şey yok yüzlerce bina hasarlı diyor, diyor da diyor işte...

Bunların yatacak yerleri yok😠 İnsanlar orada can derdinde bu ahlak yoksunları hırsızlık peşinde.
Kimse kusura bakmasın yanlış da anlamasın insana üzülürüm ama insan görüntüsü altındaki canlılara zerre acımam yok, bu hırsız uğursuz takımı, fırsatçı namussuzlar, ne ölüye ne diriyi saygısı olmayanlar enkazda kalsa parmağımı kıpırdatmam😡

Keşke hepimizin alnında yazsa bu hırsız, bu fırsatçı, bu yağmacı diye bakarım bunlardan biri kal orada derdim😠

Back