Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cinnet hep geliyeaahh ama ağlamam zor olur benim en fazla da beş dk sürer canım:) uzun süre ağlayıp kafama takamiyorm yarım saate aglasam neye agladigimi unuturum ben
Bak bende de cinnet yok onu yapmak isterim bigün

Kimseler çabuk yaşlanmasınnn samdanım yaşayıp gidelim işte güzelce

2 saat uyuyup uyanayım dedim topik karışmış.
K Kazen bey topiğe yazdığınız için bende size msj atmak yerine topikten cevap yazıyorum. Msj boyutum büyük uzun yazıp göz kanatacağım için şimdiden kusura bakmayın.
Yeni gelen üyenin gelişini şimdi okudum, huzursuzluğa üzüldüm ama gelişini açıkçası bende münasebetsiz buldum. Buradaki erkek üyeleri fake üyeleri bizden iyi biliyorsunuz değil mi? Hiç dostane bir giriş yapmamış. Toplu alana bu şekilde mi girilir, selamlaşır kendini tanıtırsın. Topik dışında kimsenin ne yaptığı kimseyi zerre ilgilendirmez ya da kimin ilk msjının ne olduğu. Ama muhabbet topiklerindeki kural kaide budur. Hepimiz böyle arkadaşlık kurduk. Sosyal hayatlarımız da farklı değil. Farzı misal siz dışarıda piknik yaparken banada koyun bir tabak diye yanınıza çökmeye çalışan bir yabancıya önce dönüp neden deyip hırlı mı hırsız mı amacı nedir diye anlamaya çalışmaz mısınız? Haydaa ne oluyoruz demez misiniz. Üstelik sık sık taciz edildiğiniz, kötü niyetli kişilerin sık fink attığı bir yerdeyseniz.. Karşıdan iyi niyet sinyalleri geliyorsa sofranızı açarsınız ama sizin sorgulamanıza sen hayırdır diye cevap veren kimseyi o sofraya oturtmazsınız,kendinizi ve ailenizi korumak istersiniz.
Daha birkaç gün önce muhabbet etmeye başladığımız üye erkek şüphesi ile ban yemiş, sıcağı sıcağına bu olay gerçekleşiyor bugün.
Kendisini açıklayarak giriş yapsaydı keşke inanın böyle olmazdı. Önemli kısım da şu zaten ki neden fotoğraf merak ettiğini soran üyeye sen hayırdır diye atarlanıp huzursuzluk başlatan da kendisi.
Sen hayırdır demek yerine kendini açıklamayı seçseydi yine böyle olmazdı.
Gelir gelmez fotoğraf merak eden üyeye al çarşaf çarşaf senin olsun kanvasa bastır hepsini diyecek ütopik bir alanda değiliz. Duvar saatini merak ettiğini sonradan söylüyor dikkatinizi çekerim. (ki bahsedilen duvar saati de +18 fantazi duvar saati. Onu da gelir gelmez merak etme kardeşim, önce arkadaş olmaya çalış.)
Ki bahsettiğiniz geçmiş msjları keşke bir kurcalasanız burda yeni gelenlerin ve herkesin birbirine karşı iletişimini en fazla koruyan kollayan benim. Karşı taraf ne derse desin topikte huzursuzluk olmaması gerektiğini üsluba dikkat edilmesi gerektiğini söylerdim ki söyleyeceğim de zaten.
Ek olarak sanırım ortamı yumuşatmak için yaptınız yani kendiniz öyle söylemişsiniz ama söylemek zorundayım ki sözlerin ağır olmuş. Kaba kelimesi altında hepimizin hakkından gelmişsiniz sözlerinizle. Tüm topiğin üstünde mum dikmişsiniz.
Bakın ben sınıf öğretmeniyim. Karşınızdaki insanlar size laf söyleyemeyecek eli kolu bağlı insanlarsa her üslubu takınmak çok kolaydır. Farzı misal ben assam kessem de bir öğrenci bana ne diyebilir? Derse de atarım sınıftan değil mi? Ama pozisyonumun arkasına sığınıp bunu yapmam ne kadar etik olur?
Ben 8 yaşında çocukların bile bir birey olduğunu unutmamaya çalışıyorum. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.

aa Elhan ablacım ben bu mesajını şimdi gördüm

Ben de eskileri okuyordum ne olmuş ki diye, sen nasılsın okul arası nasıl gidiyor

Kuzularım yeni gelen üyeyi eğer gözünüz tutmuyorsa lütfen sadece muhatap olmama yolunu seçin. İkili diyaloğa girip tartışma yaratmayın. Aslında bunları daha önceden hep konuşmuştuk. Beğenmedim butonu yasağı sadece bizim aramızda değil topik sınırları içinde herkes için geçerli. Karşıdaki üye kaba da olsa, erkek de olsa her ne olursa olsun kesinlikle üslup bozmayın. En güzel cevap cevapsızlıktır.
Bakın bu ilk değil son da olmayacak. Her türlü insan var burada. Ben topik sahibi olmama rağmen hangi yeni gelenle tartıştığımı gördünüz? Ben bile yapmıyorsam sizde yapmayın. Cevap vermeyin gitsin. İlla taciz ediyorsa ben moderatörlerle konuşup hallederim zaten.
Lütfen bu olayın ikincisi yaşanmasın. Hepinizden rica ediyorum.
ByNkoaLa
K Kendinisevenbirii
Youlost16
Limonsuzzcay
Elhan
@samdan
HayatSevinceGuzel
poncikvegece
KedidirKedii
Jawlensky
D Dilos06
C Cay6
M mehlika nur
B BUSR4
@bi prenses annesi
@aypare-
Casper25
@Yasnaz
diloyloy1
@ZuhalYildizi
Kar perisi
BBlair
Pembis Hayaller
@imzaben
@Night Club
H M
@Negoo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…