- 19 Mart 2019
- 8.469
- 29.050
-
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
- #84.521
Herkes herşeyi söylüyor ponçiğim. Banada en fazla 6 ay kullanırsın paranı heba etme dediler. 6 ay kullanırım ne var dedim bende. Gerekirse 6 değil 3 ay kullanırım ne olacak sonra yenisini uygununu alırım herşey çocuğu senelerce götürmek zorunda değil ki. Çocuk büyüdükçe ona göre değiştiririz mobilyaları, almasam benim de içimde kalacaktı ponçiğim.Aynı şeyi yazmışızValla montessori yatağa geçirmişler güzel de olmuş ama o cocuk 1 senede önce odaya geçemeyecek zaten cibinlik orda olsa ne olacak olmasa ne olacak diye düşündüm suanda..
Bizm Gece de bizimle yatıyor ama yatağa almayınca aşağıda da yatıyor yerde yani, o yüzden maalesef o yerde yatacakkrdeşi yanımızda 3 yıldır bizimle yattığı yeter biraz tek uyusun şimdilik sonra zaten abi kardeş yatarlar
Ben bu sepet beşikten ilkten aldım anne yanı almadan önce, hatta burda da söyledim. Bambu aldım bende boyasz aynı snn ki gibi sonra bana herkes bir sürü bir şey söyledi. Kullanışsız bilmem ne, başta ablam.
Sonra beşiğin üzerine bir miktar para koyduk anne yanı ile değiştik ama aklım bu beşikler de kalmadı değil, doğruya doğru
Hee yaa at murat demekAt rüyada murat demek değil mi ya güzelliğim
Ben şuana dek birkaç kez yataktan kovmuş olabilirim sanırım şimdiden başladımÇocuk doğduktan sonra herkeste bir yatak ayırma durumu var, aynısını bizde yaşayacağız sanırımm bromm
Bebekle uyku düzenimiz yok,ses duymak istemiyor beyefendiNeden yataklar ayrıldı mehlikam
Bende öyle düşünüyorum bromm, bana da oda yapacağım dediğimde 1 yaşından önce odaya geçemeyecek zaten, ne gerek var dediler. Annem bile.Herkes herşeyi söylüyor ponçiğim. Banada en fazla 6 ay kullanırsın paranı heba etme dediler. 6 ay kullanırım ne var dedim bende. Gerekirse 6 değil 3 ay kullanırım ne olacak sonra yenisini uygununu alırım herşey çocuğu senelerce götürmek zorunda değil ki. Çocuk büyüdükçe ona göre değiştiririz mobilyaları, almasam benim de içimde kalacaktı ponçiğim.
Bir de mevlitte güzel oluyor şık duruyor.
Kullanışsız hale geldiğinde durumu olmayan birine veririm.
Düğünümde de o gereksiz bu gereksiz diye aldırmadıkları herşey içimde uhte kaldı gıcık oluyorum şöyle insanlara
Geyşam sen nasıl istersen herşey öyle olacak hiçbirşey uhte kalmayacak içinde dediği için takmıyorum böyle insanları
Yok güzelliğim bu sefer bana doğru dörtnala geliyorduHee yaa at murat demeksenin ki sahlanmis miydi yine
İnşallahhhh şamdanım ya çok özledim eski hallerimiziyok canım sen şimdiden karartma kalbini:) çocuk olunca daha cekici geliyosun gözünebenden demesi boşuna şu an bitti diye düşünüp kendini oyaliyosun
Ajdhakns o daha riskliYok güzelliğim bu sefer bana doğru dörtnala geliyordu
Kesinlikle cicim bende sepet beşikleri çok beğeniyorum eğer halamda olmasa kesinlikle alırdım ama o almış kuzenime 4 sene önce onu getirecekHerkes herşeyi söylüyor ponçiğim. Banada en fazla 6 ay kullanırsın paranı heba etme dediler. 6 ay kullanırım ne var dedim bende. Gerekirse 6 değil 3 ay kullanırım ne olacak sonra yenisini uygununu alırım herşey çocuğu senelerce götürmek zorunda değil ki. Çocuk büyüdükçe ona göre değiştiririz mobilyaları, almasam benim de içimde kalacaktı ponçiğim.
Bir de mevlitte güzel oluyor şık duruyor.
Kullanışsız hale geldiğinde durumu olmayan birine veririm.
Düğünümde de o gereksiz bu gereksiz diye aldırmadıkları herşey içimde uhte kaldı gıcık oluyorum şöyle insanlara
Geyşam sen nasıl istersen herşey öyle olacak hiçbirşey uhte kalmayacak içinde dediği için takmıyorum böyle insanları
AhahdhffjAjdhakns o daha riskli
İnşallahhhh şamdanım ya çok özledim eski hallerimizibeni beğenirdi belli ederdi peşimde dolanırdı hep temas halindeydik, ev süleymancı yurduna döndü gebeliğimden beri sıfır temas
İnan bebeğe kardeş istiyor bunu da sık sık söylüyor, kardeş istediğine göre benimle cima edecek diye seviniyorum. Tutunduğum ihtimale bakar mısın içler acısı
Hiç yoktan kardeşi yaparken münasebet kurarız buda birşey
B Brunello Cicinelli balımm sen kıyafet aldın mı hiç ? yaza geliyor ya, nasıl bir şeyler alacaksın ? uzun kollu mu olacak geneli kısa kollu mu düşündün mü hiç
Vallahi tam sopalıklar tam. Acayip kaldıramadığım bir durum bunun nedeni de düğünümde herşeyi kursağımda bırakmış olmaları. 21 yaşında üniversiteden mezun olduktan 5 ay sonra evlendiğim için aşırı cahildim uydum sözlerine herşey ben dışında herkesin istediği gibi oldu. Hani şu tüylü topuklu ev terlikleri var ya onu bile aldırmadılar gereksiz bilmem ne.. İçimde nasıl uhte kaldı. Sonradan almak da benim içimden gelmedi. Ulan gereksizse bırakın ben öğreneyim gereksizliğini, size ne yahu.Bende öyle düşünüyorum bromm, bana da oda yapacağım dediğimde 1 yaşından önce odaya geçemeyecek zaten, ne gerek var dediler. Annem bile.
Zaten 13-14 aydan önce tek yatıramazsın gerek yok bosver dediler, benim boş odam vardı zaten. Ha 1 sene önce ha 1 sene sonra ne fark edecekti ? belki seneye benim durumum olmayacak yapmaya gücüm olmayacak ya da maddi olarak yetersiz olacağım.. bende varken yapmak istedim. 1 sene boş kalcak oda diyor annem, zaten 3 yıldır boştu 1 sene de mobilya olsun cocuk olmasın içinde ne olacak dedim. Beşik aldım ablam gereksiz dedi, oda yapmaya kalkıyorum annem ne gerek diyoo.
Aynısını benim eşim de dedi, o oda yapmaya benden daha hevesli idi, istiyorsan yapalım, ben istiyorum sen bana alalım dersen alacağım dedi. Aldık. Hiçte pişman değilim şimdi yavaş yavaş yapacağız 2 gün önce yatağı geldi, halısı idi perdesi idi dolabı idi derken bitecek. Ne olmuş, bayılıyorlar bir şeyleri kursakta bırakmaya.
Anladm kuzum ellerine saglik ben her turlu severim de son zamanlarda salcasiz icle bol soganla senin gbi hafif diri sekilde birakarak kavuruyorum fistik filan bende sevmem de hafif kus uzumu varsa katiyorum 2 de kesme seker katiyorum ice . Pisirirken gene bol limon ekliyorum harika oluyor bende bok eksili seviyorum bugunden gecti insallah yarina bakalimÇayım ben sarmayı fıstıklı kuş üzümlü falan sevmem klasik ekşi sarma severim o yüzden içi klasik anne sarması oluyor.
Şu şekilde yaptım:
Bol zeytinyağında 1 orta boy soğanı ve bol domates salçasını kavurdum. Üstüne 2 bardak pirince 1 bardağa yakın bulgur ekledi. Çok bol nane ekledim. Karabiber ve pul biber de koydum. Tuzunu da koyup azıcık suyla biraz kavurdum yine diri kaldı çok kavurmadım.
Sardıktan sonra tencere altına sarma yapraklarıyla yaprakların kestiğim saplarını da koydum. Onlar da ekşilik kattı.
Üstlerine zeytinyağı su koyup, limonları da kesip dizip kaynattım pişene dek kapak kapayıp.
Böyle klasik bir sarma.
İçte bu malzemeler dışında malzeme olunca sevmiyorum ben.
Evet kediler biraz öyle haklısın o konu da brommVallahi tam sopalıklar tam. Acayip kaldıramadığım bir durum bunun nedeni de düğünümde herşeyi kursağımda bırakmış olmaları. 21 yaşında üniversiteden mezun olduktan 5 ay sonra evlendiğim için aşırı cahildim uydum sözlerine herşey ben dışında herkesin istediği gibi oldu. Hani şu tüylü topuklu ev terlikleri var ya onu bile aldırmadılar gereksiz bilmem ne.. İçimde nasıl uhte kaldı. Sonradan almak da benim içimden gelmedi. Ulan gereksizse bırakın ben öğreneyim gereksizliğini, size ne yahu.
O yüzden çevremden kimsenin en ufak yorumunu kaldıramıyorum şimdi. Kimseyi de karıştırmıyorum cevaplarını bir bir veriyorum herkes birşey demeye çekinir hale geldi oh olsun.
Köpekler yasağı vesaire anlıyor ponçiğim ama kediler öyle değil. Yatağa çıkmasını engelleyemem ya da bebeğin odasına girmesini.. O yüzden 1 sene o oda heba olur, kapısını kapayıp tozlanmaya da bırakmak istemiyorum. Kapısını kapamasam benim bızdık orayı kendi odası yaparo yüzden 1 yaşına gelsin öyle kurayım birlikte takılsınlar odada diyorum
Benim de boş odam var orayı misafir yatak odası yapayım diyorum bebekten sonra kalmaya gelenler olacak.
_________
Bu arada kıyafet olarak almaya başladık ponçiğim ama genelde yazlık alıyorum ilk kıyafetlerini. Bizim bebeklerin 6.ayı falan kışa denk gelecek. Kışlık birkaç şey aldım onlar da 1 yaşına kadar giyilebilen şeyler. Şimdi alırım da daha büyük ya da daha küçük olur bebek, uymaz alınanlar diye çok ileriye dönük alışveriş etmiyorum. Hem o zaman yeni moda şeyler çıkar.
Biz ayirmadik canim o size bagli bisey herkesn kendi dusuncesi fikri cogu kisi bebegi kendi anne baba yatagna da alistirabiluyor sartlsr oyle gerekiyor filan ama ben onu da uygun blmuyorum anne baba iliskisi ve cocgn konforu anne babanin konforu uyku kalitesi her yonden herkesn kendi duzenine uygun olarak yasanmasi dha guzel ..Çocuk doğduktan sonra herkeste bir yatak ayırma durumu var, aynısını bizde yaşayacağız sanırımm bromm
Büşüm keşke bana da veren biri olaydı daha çok tercih ederdim ama malesef almak durumunda kaldıkKesinlikle cicim bende sepet beşikleri çok beğeniyorum eğer halamda olmasa kesinlikle alırdım ama o almış kuzenime 4 sene önce onu getirecek
Olaya es verdikce de gelip burda ders veriyonnnHee yaa at murat demeksenin ki sahlanmis miydi yine
Çok doğru cicim çoğu şeyi almak istiyorum aman şu kadar ay kullanacak sonra kullanamayacak gibi yorumlar oluyor insanda ister istemez maddi olarak ya acaba gerçekten almasam mı şüphesine düşüyor ama alabildiğim her şeyi gücüm yettiğince alacağım inşallahBüşüm keşke bana da veren biri olaydı daha çok tercih ederdim ama malesef almak durumunda kaldık
Dinleme kuzum kimseyi her hamileye söylüyorum, içte uhte kalması nedir düğün sürecimden çok iyi bildiğim için söylüyorum dinlemeyin. Gerekirse hata yapın, keşke almasaymışım diyin ama kendi kararlarınızın sonucunu yaşamış olun. Kendi tecrübelerinzi oluşturun