- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.803
- 598
- Konu Sahibi AklinYolu1
- #1.041
71.9 sisko olmazsin , sisko kelimesini de hic sevmem kilolu diyelim. Olsan olsan balik eti olursun. Bunun palamutu var , hamsisi var.Ahaha valla yaa, ben bu şişkolukla iyi çalışırım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
71.9 sisko olmazsin , sisko kelimesini de hic sevmem kilolu diyelim. Olsan olsan balik eti olursun. Bunun palamutu var , hamsisi var.Ahaha valla yaa, ben bu şişkolukla iyi çalışırım
Hoşgeldin canım.Selam kızlar misafir geldim
Misafir umdugunu degil buldugunu yer. Benden de bir latteHoşgeldin canım.
Malum diyetteyiz pasta, kek, kurabiyemiz yok ama misafirimize bir kahve ikram edelim
Hosbuldum canim kahveye asla hayır demem ama şekersiz olsunHoşgeldin canım.
Malum diyetteyiz pasta, kek, kurabiyemiz yok ama misafirimize bir kahve ikram edelim
latte oldumu canim simdi ya cıs onlar cısMisafir umdugunu degil buldugunu yer. Benden de bir latte
N'aptiniz yeni takima alisabildiniz mi.Hosbuldum canim kahveye asla hayır demem ama şekersiz olsun
Bir latte bir patatizzz. Benim zayif noktam.latte oldumu canim simdi ya cıs onlar cıs
Alışıyoruz bakalım canım çok aktif bir takım çok hoşuma gitti malum bizim takım dökülmeye başlamıştı biz toparliyorduk Y YesilinBuyusu arkadaşımız hamile evet olsun o da takılır arada muhabbeti çok iyidir doğursun onuda hemen zayiflaticaz inşallahN'aptiniz yeni takima alisabildiniz mi.
Y YesilinBuyusu nu de sohbete cagirayim dedim ama o hamileymis diyet yapmasin diyorum.
Bir latte bir patatizzz. Benim zayif noktam.
O takimlar hep aktif , kaptanlariniz da iyi. Sabirlilar.Alışıyoruz bakalım canım çok aktif bir takım çok hoşuma gitti malum bizim takım dökülmeye başlamıştı biz toparliyorduk Y YesilinBuyusu arkadaşımız hamile evet olsun o da takılır arada muhabbeti çok iyidir doğursun onuda hemen zayiflaticaz inşallah
Cok sevdim buni yaaa
Guzel seyler varKilo verdiren 32 ipucu
Diyete başlamak diye bir kavram yoktur! Diyet bir hayat şeklidir ve sağlıklı beslenme, bir alışkanlık olduğu zaman faydalıdır. Kavun, domates ve kerevizi sofranızdan eksik etmeyin, her öğünde protein alın, meyvenin suyunu içmek yerine meyvenin kendisini yiyin
Amerika'nın en başarılı kalp cerrahlarından Dr. Mehmet Öz, alışkanlık haline getirdiğinizde zayıflamanıza ve öyle kalmanıza yardımcı olacak ufak ipuçlarını derledi. Bakalım kaç tanesini hayatımıza ekleyerek, sağlıklı bir hayatın kapısını aralayabileceğiz?
1- Mayonez yerine hardal kullanın. Yapılan araştırmalar, normalde tükettiğiniz mayonezi hardalla değiştirmeniz halinde yaklaşık 85 kalori daha az alacağınızı gösterdi.
2- Sabahları kırmızı pul biber yiyin. Yapılan araştırmalar, güne acı ile başlamanın tokluk hissini uzattığını gösterdi. Sabah kahvaltıda pul biber yerseniz, diğer öğünlerinizde tüketecekleriniz azalıyor.
3- Yemek tabaklarınızı değiştirin. Genelde çocuklar için üretilen 22 cm'lik tabaklar, aslında bir yetişkinin doyması için de gayet uygun ve yeterli büyüklükte.
4- Kahvenizden şeker, krema ve kafeini çıkarın. Bu tarife uygun bir kahve hem düşük kalorilidir, hem de açlığınızı bastırmanıza yardımcı olur.
5- Muz ve kavun gibi meyvelere tarçın ekleyin.
ŞEKERSİZ SAKIZ ÇİĞNEYİN
6- Şekersiz sakız çiğnemenin açlığı bastırdığı bilimsel olarak kanıtlandı.
7- Ne yediğinizi sayın. Abur cuburdan vazgeçemiyorsanız, bir hafta boyunca yediklerinizin paketlerini atmayın ve biriktirin, haftanın sonunda hepsini bir araya getirin. Böylece ne kadar gereksiz ve çok yediğinizi fark edebilirsiniz.
8-Mutlaka kahvaltı yapın. Yapılan araştırmalar, kahvaltı alışkanlığı olanların diyetlerde daha verimli sonuç aldıklarını gösterdi.
9- Yemekten önce elma yiyin. Elma, lif zengini bir meyvedir ve lif, sindirim sisteminizin doğru çalışması için gereken en önemli şeydir. Yemeklerden önce bir elma yemek hem daha az miktarla doymanızı, hem de yediklerinizi kolay sindirmenizi sağlar.
TARTI YERİNE MEZURA KULLANIN
10- Devamlı tartılarak gram hesabı yapmaktansa arada bir bel çevrenizi ölçmek çok daha faydalıdır. Hedef, kadınlar için 82.5, erkekler için 90 cm'nin altı olmalıdır.
11- Tam buğday makarnası yiyin. Yapılan araştırmalar, tam buğday makarnasının daha uzun süre tok tuttuğunu gösterdi.
12- Hedefinizi rakamlaştırmayın. Yapılan araştırmalar, küçük bedenli bir kıyafeti giyebilmeyi hedefleyenlerin, belli bir kiloya düşmeye çalışanlara göre daha başarılı olduğunu gösterdi.
13- Artık kilo veremiyorsanız, yaptığınız egzersiz yetersiz demektir. Bu durumda egzersizinizi en az beş dakika uzatın.
14- Mutfak bostanınız olsun. Her mutfağa konabilecek ufak saksılar içinde gayet iyi şekilde yetişebilen yeşillikleri ekin. Böylece sayısız fayda içeren bu yeşillikler, daima gözünüzün önünde olacak ve her yemeğinize girmeyi başaracaktır.
15- Yapılan araştırmalar, protein zengini fasulyenin, uzun süre tok kalmanızı sağladığını ortaya çıkardı.
16- Mantar, düşük sodyumlu soya, zeytin ve kuşkonmaz, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
17- Avokado, kilo verme yolunda en iyi arkadaştır. İçerdiği yüksek lif sayesinde, sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca barındırdığı sağlıklı yağlar da kilo vermeye çalışanlar için son derece idealdir.
DİK DURARAK KASLARI ÇALIŞTIRIN
18- Doğru duruş çok önemli. Yanlış duruş pozisyonları, sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. Ne kadar dik ve doğru duruyorsanız o kadar sağlıklı görünürsünüz. Karnınızı içeri çekerek dik durmaya çalışın. Böylece, siz fark etmeseniz de ilgili kaslar devamlı çalışacak ve kalori yakacaktır.
19- Yoga yapın. Dışardan bakıldığında diğerlerine göre çok daha sakin bir aktivite olan yoga yarım saat yapıldığında, 350 kalori yakmanızı sağlar.
20- Canınız abur cubur mu istedi? Hemen en yakın koltuğa uzanın. Uzmanlar bu hareketin, abur cubur yeme isteğini azalttığını söylüyorlar.
21- Kızarmış patates yerine fırınlanmış patates yiyin. Bol yağda kızartılan patates yemektense, iyice yıkayıp kabuklarını soymadığınız patatesleri, elma dilim şeklinde dilimleyin ve hafif baharat ve zeytinyağı ile karıştırarak 200 derece fırında pişirin.
22- Kavun, domates ve kereviz gibi gıdalar, yoğun su içerirler ve tok hissetmenizi sağlarlar.
23-Hareket edin. Arabanızı gideceğiniz yerden uzağa park etmek, alışveriş merkezleri ve benzer yerlerde asansör kullanmamak gibi tedbirler, siz farkında olmasanız da kalori yakmanızı sağlayacaktır.
24- Akdeniz diyeti, kalp dostu bir diyettir. Kalp ve damar sağlığına faydası olan yiyecekler, aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olur.
25- Her öğünde protein alın. Kilo vermek isteyenler için protein, karbonhidrat ve yağa oranla çok daha faydalıdır. Her öğününüzde az miktarda da olsa yağsız protein mutlaka olsun.
26- Meyve sularından uzak durun. Son yıllarda yapılan araştırmalar, meyve suyu içmektense meyvenin kendisini yemeniz gerektiğini vurguluyor. Böylece hem daha az meyve şekeri alacak, hem de meyvenin posasından faydalanmış olacaksınız. Yapılan araştırmalar, sabah kahvaltısında meyve suyu yerine yağsız süt içenlerin daha az kalori aldıklarını gösterdi.
ETİKET OKUMAKTAN VAZGEÇMEYİN
27- Beslenmesine dikkat edenler genelde, 'yağsız' ya da 'trans yağ içermez' gibi ibareler bulunan ambalajlarla paketlenen yiyecekleri almaya özen gösterirler. Üreticiler için önemli olan, sattıkları şeyi tekrar almanızı sağlamaktır. Bu sebeple öncelik, lezzettir. Yağdan arınmış gıdaları lezzetlendirmek için, olması gerekenden daha fazla şeker ve tuz kullanıldığı artık bilinen bir gerçek. Bu sebeple her ne alıyor olursanız olun, içindekiler kısmını iyi okuyun.
28- Öğün atlamayın. Çoğu insan öğün atladığında kendini karlı sayar. Oysa durum çok farklıdır. Öğün atladığınızda bir sonraki öğüne çok daha acıkmış, hatta mideniz kazınır halde ulaşırsınız. Böylece olması gerekenden çok daha fazla yersiniz. Mideniz kazındığında, kalori yakımınız da zorlaşır.
29- Düzenli uyku uyuyun. Uyku halinde vücudun doğru çalışmasına yardımcı olan birçok hormon salgılanır ve açlığı düzenlemekle görevli hormonlar da bunlardan biridir. Düzenli ve kaliteli uyuyamadığınızda açlık hormonlarının da düzeni bozulur.
GÜNDE 10 BİN ADIM ATIN
30- Son yıllarda adım sayarlar çok popüler. Siz de bir tane edinin ve gün içinde kaç adım attığınızı takip edin. Eğer gün içinde 10 bin adımdan daha az adım atıyorsanız, yeterince hareket etmiyorsunuz demektir.
31- Yemek yerken ara verin. İnsan bedeni, mükemmel bir sisteme sahiptir ve beden dahilinde olup biten her şey, beyinle ilgili organ arasında sinyal iletimi ile sağlanır. Tokluk da böyledir. Daha fazla yememek için beyninizin tokluk sinyali göndermesi gerekir. Yemeklerinizin arasında 30 saniye durup beklerseniz, söz konusu sinyallerin iletimine yardımcı olmuş oluşunuz.
32- Fındık, gün içinde açlığınızı geçiştirecek en önemli atıştırmalık besinlerden biridir. Hem daha uzun süre tok kalmanızı sağlar, hem de enerjinizi yükseltir. Ancak miktar önemlidir, sadece bir avuç yemeniz gerekir.
Kaynak : https://www.sabah.com.tr/yazarlar/halit-yerebakan/2015/09/02/kilo-verdiren-32-ipucu
Bak foto atarim heppsi dökulurr haberin olsunBen butun mesajlara bakiyorum seni etiketlesinler , sorun degil. Sen dune kadar olan sonuclari versen yeter.
Toplanin kizlar gorucuye cikiyoruz.