solcu erkek müslüman kız

tabi ki, ama evelenme ihtimalim olan kişi onun kadar müslüman takılmıyor:)

Eşim müslüman ben ateistim. Kimliğimden din hanesini sildirdiğimde bir kavga yaşadık bir de kurban bayramları ramazanlar falan sıkıntı oluyor.

Sen ibadetlerini yerine getiriyorsan ibadetlerini saçma bulan biriyle yaşayamazsın. Daha açık anlatmalısın düşüncelerinizi.

arkadaşım yazılanları okurken ben çıldırdım.
belli ki kimseye hakaret etme niyetinde olmadan yanlış bir ifadenin kurbanı olmuşsun.
ben böyle olduğuna inanıyorum.
çünkü benim de çevremde bir sürü akrabam var solcu ama müslüman.
ancak burada yapılan hakaretleri umarım yöneticiler es geçmez.
yazılanlara aldırmadan kibarca cevap verdiğin için seni ayrıca kutluyorum.
boşver sallama yazılan seviyesiz yorumları..
bunun dışında bence anlaşmanız zor olur, çünkü hayata bakış açılarınız farklı..

İbadetleri beni ilgilendirmez, bu kişi eşim olsa bile. Kimsenin inandığı şey ile kurduğu ilişki beni ilgilendirmiyor ancak evlilik bir kişilik bir ilişki değil. Bir gün benim yaşam tarzım onu rahatsız eder mi merak ediyorum.
O zaman konuyu başa al ve tekrar sor. Ben ibadetlerimi yerine getiren birisiyim ibadetlerini yerine getirmeyen birisi ile yapabilirmiyim bu iş yururmu. Diye sorabilirdin. Neden daha solcu muslumani karistiriyorsun bunu anlayamadık

O zaman assagida athenenoctua athenenoctua tam tespit yapmis.
Seni de rahatsiz edebilir onun dusunceleri, onu da rahatsiz edebilir senin dusuncelerin. Yanliz biraz sakin olmani tavsiye ederim. madem ibadetler sorun degil neden müslüman! diye belirttigini de anlamadim ..
İbadetleri beni ilgilendirmez, bu kişi eşim olsa bile. Kimsenin inandığı şey ile kurduğu ilişki beni ilgilendirmiyor ancak evlilik bir kişilik bir ilişki değil. Bir gün benim yaşam tarzım onu rahatsız eder mi merak ediyorum.

anladıgım kadarıyla sorun olarak görmüyor, asıl derdi siyasi düşüncesi.
yoksa "sevdigim kişi de müslüman ama ibadetlerini yerine getirmiyor, düşünceleriniz neler, böyle evliligi olan var mı" diye konu açardı.
dolaysıyıla konusahibinin önceliklerinin cok daha farklı oldugunu düşünüyorum.

hatta özellikle bugunde sag-sol, musluman-gayrimuslim ayrımları üzerinden tartışma yaratma amacı taşıyorsa hiç şaşırmam...
zira derdi "sevgi"den çok uzak bir duygusuzlukla yazılmıs geliyor bana.

Nokta atışı yapmissiniz. Bingo ! :KK9:

bu nasıl soru
anlayamadım :110: solcu olan erkek müslüman degıl mı?

görüşle dinin alakası nedir?
bilgisiz, bilinçsizce oylar nereye belli....

anlatmak istediğiniz sorunuza cevap verıyorum; karsındakı laf olsun dıye solcu degılse, bilgiliyse, arkasındaysa düşüncelerinin
olmaz bu iş neden mı? çünkü siz çok bilinçsizsiniz! elma ıle armutu bile karıstırıyorsunuz..

soru da şu olmaydı '' solcu ile sağcı eşler evlenınce anlasabılır mı? '' :KK66:

'' herkes istedıgı anlamı cıkarıyor' demıssınız
her şey ortada zaten kusura bakmayın.. hadi baslıkyanlıs oldu diyelım, içerikte de mı aynı sey oldu :KK66:

Sayın kk üyeleri,

Varsa muhtemel sorunlar belirtebilirsiniz.

"Solcu müslüman değil mi" şeklinde özetelenecek tepkilerden şunu çıkarıyorum: tam da eleştirdiğiniz algının oyununa geldiniz. Siz de solcu denilince otomatik olarak savunmaya geçiyorsunuz, müslüman olarak anlaşılamamaktan korkmayın. Ben sizin neye inandığınızı bilmek istemiyorum, size her türlü saygı duyuyorum.

Ancak varsa böyle tecrübesi olan, konuşsun, hakaret edecek olanlar, derdiniz neyse bilmek istemiyorum. Durun lütfen.

Rica etsem düşüncelerimi tekrar okuyabilir misiniz?

Tabi okurum.
Hatta yazdıklarınızı alıntılayacağım ve siz neler yazmışsınız biz neden tepki göstermişiz birlikte bakalım;

Sizce solcu erkek ve müslüman kız evlenirse bu evlilik yürür mü?

İlk mesajınız bu.

Solcu erkek= Müslüman değil

Buradan çıkacak olan ilk anlam. Solcu erkeklerin Müslüman olmadığı mesajını vermiş olmanız tepki çekti.
Mesajınız şöyle olsaydı;
Sol görüşlü bir erkek arkadaşım var. Benim ideolojim de bu değil. Acaba ileride sorun olur mu?

Solcu olan erkeğin müslüman olmadığını söylemedim, farkında mısınız?
Açayım;
Erkek solcu ve bir yaratıcıya(Allah'a) inanıyor ancak pratikte yaşamıyor. Kız ise günlük hayatında ibadetinde.

Solcu erkeğin Müslüman olmadığını söylemedim diyorsunuz (Bu arada Müslüman kelimesinde ki m harfi büyük harfle yazılır diye biliyorum yanlış mı)
Ancak ikinci cümlenizde solcu erkek Allah'a inanıyor fakat pratikte dinin getirilerini yerine getirmiyor demek istiyorsunuz. Müslüman kız günlük hayatında ibadeti merkez almış fakat solcu erkek ibadeti önemsemiyor mesajı veriyorsunuz.

ben onu insan olarak gördüm ve sevdim, olası problemleri merak ettim sadece:)

Kafanızda olası problemler diye bir yer açmışsınız. Problem olmayacak dahi olsa bu algınızdan dolayı oluşur.
İnsan olarak sevdiyseniz neden görüşü problem yaratcak hem?
İnsanlık değeri her şeyin üstünde değil mi zaten?

Sanırım münakaşa arıyorsunuz:)
Ben kişilerin tercihlerini sorgulamıyorum olası sorunları merak ediyorum. Biz birbirimize, siyasi, dini görüşlerimize, ırkımıza, ailelerimize saygı duyuyoruz zaten. Ancak aynı çatı altında değiliz henüz. Evlilik bu, oyuncak değil... Biraz farklı açılardan bakmaya gayret edin.

İdeolojileri farklı bir çok insan evlilik yapıyor. Önemli olan bu ideolojileri evliliğe yansıtmayacak derece de olgunluğa erişmiş olmak ve kişisel özgürlüğe saygı duymak.

ben ondan üstün değilim, nereden çıkardınız!
ondan ibadet etmesini beklemiyorum tabiki de.

Ondan ibadet etmesini beklemiyorsanız ne gibi sorunlar olacağını düşünüyorsunuz peki?

Önceki mesajınızda Allah'a inanıyor ama ibadet etmiyor yazmışsınız. Demek ki bunun sorun olacağını düşünüyorsunuz ama şimdi ibadet etmesini beklemiyorum yazmışsınız. Beklemiyorsanız pratikteki ibadeti neden sizi ilgilendiriyor?

Herkes istediği anlamı çıkarıyor bu zaten aşikar...
Kimse solculara dinsiz demedi burada. Bir kaç insan bu anlamı çıkarmış o ayrı.

Siz konuyu açtıktan sonra herkes aynı tepkiyi gösteriyorsa bence dönün ve kendinizi sorgulayın.
Bir kaç kişi çıkarmadı o anlamı hepimiz çıkardık zira.

Solcu dedim, gayrimüslim demedim. Sizin çıkarımınız toplumda yaratılan etiketlemenin sonucu olsa gerek. Ne diyelim.
Ps: darısı herkese.

Bana göre de sizin çıkarımlarınız Türkiye'de yaratılmak istenilen algı sonucudur.
Darısı sizin bu algıdan kurtulmanız.

Son olarak ideolojiler ile dini görüşleri kıyaslamayın. Sığ dememin sebebi budur.
Din kutsaldır. İdeoloji ise hayat felsefesidir.
İkisi birbirinden bağımsız yaşanması gerekir.

İyi günler.

Eşim müslüman ben ateistim. Kimliğimden din hanesini sildirdiğimde bir kavga yaşadık bir de kurban bayramları ramazanlar falan sıkıntı oluyor.

Sen ibadetlerini yerine getiriyorsan ibadetlerini saçma bulan biriyle yaşayamazsın. Daha açık anlatmalısın düşüncelerinizi.
baban biliyormu dans?

Kişiye göre değişir, bunun cevabı burada değil, sevgilinizde.
Ben ateistim, dini inancı olan biriyle evlenmek istemezdim.
Kayınpederim ateist, kayınvalidem Hristiyan sosyalist senelerdir evliler ve çok mutlular.

Insanlar birbirlerinin dusuncelerine saygili oldugu olcude sorun pek yasanmaz derler ama yasanir. Eger uc fikirlere sahipseniz yarin cocuk sahibi oldugunuzda ona hangi cizgide rehberlik edeceginiz sorun olur. Siz islami esaslari savunurken, karsinizdaki aksini savunur.

Kisacasi, zor dostum, zor.

Sayın kk üyeleri,

"Solcu müslüman değil mi" şeklinde özetelenecek tepkilerden şunu çıkarıyorum: tam da eleştirdiğiniz algının oyununa geldiniz. Siz de solcu denilince otomatik olarak savunmaya geçiyorsunuz, müslüman olarak anlaşılamamaktan korkmayın. Ben sizin neye inandığınızı bilmek istemiyorum, size her türlü saygı duyuyorum.

Ancak varsa böyle tecrübesi olan, konuşsun, hakaret edecek olanlar, derdiniz neyse bilmek istemiyorum. Durun lütfen.
Komiksin.

Yurumeeeeez.... sen ne kadar saygiliyiz dersen de ayni kanali izlemeyezsiniz bile ayni evin icinde..

Sayın kk üyeleri,

işinize gelince bu kadar uzun cümleler kurabiliyor ve hatta forumda sık görmedigimiz seküler ifadesini kullanabiliyor iken; konunuzu ilk açtıgınızda neden dilimizi iyi bilmiyormuşcasına ve düşüncelerinizi dogru ifade edebilme yetisinden uzakmışcasına iki kelime ile geçiştirdiginizi merak ettim.

derdiniz laf yetiştirmekten daha mı önemsizdi?
yoksa dert ettiginiz şey mi başka...?

siz önce farklı kavramları içiçe geçirerek kullanımızdaki hataya ve -eger ki yanlış anlaşıldıgınızı düşünüyorsanız- düzeltmek yerine yaptıgınız açıklamalarda aynı yanlışı tekrarlamanıza dair çıkarımlar yapın,
sonra insanların dini hassasiyetlerine dair yanlış degerlendirmelerden rahatsız olup olmaması gerekliligi tartışın.

Konu sahibi sevgili misiniz yoksa daha sevgili olmadiniz mi?
Onun ibadetlerini yerine getirmiyor olusu senin icin sorun olur mu?
Eger olursa bence olmaz..
merhametli,saygılı,çalışkan,paylaşımcı sakin olması ilk etapta olması gerekenler bence,:nazar:eşimde bu vasıflar vardı zaten biz evlenince daha dine yakınlaştı..

X