- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
- Konu Sahibi bikahvebana
Arkadaslar abartmayin lütfen. Neden konu sahibine hakaret siraliyorsunuz???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
SiZin müslüman sınıfına koymadıgınız bir solcu ve müslüman dediğiniZ sanırım sağ görüşlü demeye calıstınıZ insan anlasabılır evet. Yeterki insan olsunlar. Yeterki müslümanım diye hırsızlıgın yolsuzlugun arkasına sıgınmasınlar. Hı kendiniz için soruyosanız siz sağcıyı solcuyu müslim ve gayrimüslim olarak ayıran beyninizle sanırım asla mutlu olamaz biyere varamaZ yanınızdakinide dibe çekersiniz. İbretliksiniZ! Ps. Solcu ve elhamdulillah muslumanım, kul hakkı yemem, adaleete önem veririm, insanları ayırmam. Darısı siZe
Kızlar, solcu erkek denilince hanginizin aklında sadece bir ideal solcu erkek tipi canlanıyor? Müslüman kız denilince hanginizin aklında bir ideal müslüman kız tipi canlanıyor merak ediyorum. Böyle bir tip yok. Her solcu kendince yaşar, her müslüman da kendince.
Bu kişilerden biri siyasi görüşünün etkisinde ve seküler(haklısınızı seküler olduğunu eklemeliydim konuyu açarken) bir hayatı tercih etmiş, diğeri ise dini inancını merkeze almış. Bu kadar basit.
al işte dayım sağcı ben kendimi bildim bileli namaz falan kılmaz ,ha rüyasında hacca gittiğini görmüş hacı oldum sanıyor kalb,i çok temizmiş yaSağcılar sanki hep oruçlu başta benim ailemdekiler kaynin eltim sağ görüşlü fakat tutmuyolar herkesin kendi bileceği bişey ibadette kabahatte gizli olani makbuldür
Bu konu patlar
İnaniyor ama ibadetlerini yerine getirmiyor demek varken neden solcu olduğunu vurgulayip duruyorsun?Solcu olan erkeğin müslüman olmadığını söylemedim, farkında mısınız?
Açayım;
Erkek solcu ve bir yaratıcıya(Allah'a) inanıyor ancak pratikte yaşamıyor. Kız ise günlük hayatında ibadetinde.
Bu kişilerden biri siyasi görüşünün etkisinde ve seküler(haklısınızı seküler olduğunu eklemeliydim konuyu açarken) bir hayatı tercih etmiş, diğeri ise dini inancını merkeze almış. Bu kadar basit.
Konu sahibi yanlış sordu ben ibadetini yapan birisiyim yapmayan birisiyle nasil olur anlasabilirmiyiz diye sorması lazımdı sanki böylece kimsede polemiğe girmezdial işte dayım sağcı ben kendimi bildim bileli namaz falan kılmaz ,ha rüyasında hacca gittiğini görmüş hacı oldum sanıyor kalb,i çok temizmiş ya
gavur, gavur,
Dini inançla, ideolojilerin kıyas yapılması kadar saçma bir şey daha yok. Ama ülkemizde bu çok normal hale geldi. O kadar normal hala geldi ki siyasette dinden bahsedilmeyince direkt bunlar dinsiz yahu diye anılıyorlar.
Siz ne kadar yanlış anladınız deseniz de fikriniz bu yönde bence bu fikirlerle çokta yürümez.
Yoksa solcu erkekler gayette Müslüman kızlarla ilişkilerini sürdürür ama sizin burada ifade ettiğiniz düşüncelerle zor.
evet canlıdır,şaka bir yana,önemli olan insani vasıfları,merhametli olması,saygılı olması ,sakin olması,paylaşımcı olması..solcu derken ne kadar solcu,demokratik sol var vs...Belki de sizin kompleksinizdir. Bilemem ama bence onlar gavur değil insandır, candır.
"her solcu kendince yasar her musluman da kendince " diyerek hala ayni seyi soyledginin farkndamisinKızlar, solcu erkek denilince hanginizin aklında sadece bir ideal solcu erkek tipi canlanıyor? Müslüman kız denilince hanginizin aklında bir ideal müslüman kız tipi canlanıyor merak ediyorum. Böyle bir tip yok. Her solcu kendince yaşar, her müslüman da kendince.
Düşünce yapılarına bağlı. Anarko pasifist erkekle, feminist müslüman kız arasında ne sorun çıkacak allasen? Sizin daha oraya var baya, ileri seviye örnek mi oldu ne