solcu erkek müslüman kız

Solcu olan erkeğin müslüman olmadığını söylemedim, farkında mısınız?
Açayım;
Erkek solcu ve bir yaratıcıya(Allah'a) inanıyor ancak pratikte yaşamıyor. Kız ise günlük hayatında ibadetinde.

Solcu olmayan bir çok insanın günlük hayatında ibadetini yerine getirmediğini bilmiyorsunuz heralde?

Günlük hayatında ibadette olup, yoksulun hakkını savunmayan, komşusu açken tok yatan, haksızlığa boyun eğen insanların ibadetlerini mi sorgulayalım biz de?

İnsanları rica ediyorum dil,din,ırk,cinsiyet olarak ayırmayın. ya arkadaş herşey oluyoruz, her kalıba sığdırılıyoruz, zengin, fakir, türk,kürt,alevi,sunni,... oluyoruz da niye İNSAN olamıyoruz .
siz karşınızdakini sadece insan olarak görün, o zaman inanın daha mutlu,daha huzurlu olursunuz. nesillerde daha akıllı, daha mutlu, daha huzurlu olurlar.

Soruda aslında solcu müslüman değildir imasında bulunmadığınızı varsayıyorum.
Bence biraz zor bir birliktelik olur, siyasi görüş de evlilikte önemlidir.
Gerçi Meral Akşener'in eşi tanıştıkları dönemde Meral Hanım ülkücü iken eşi solcu imiş yani o şekilde de olabiliyor evlilikler demek ki.

Sosyalıstım ama müslümanım hümanist bir baba ile muhafazakar bir annenin evladıyım ama sizin düşünce yapınız değişik siyasi görüş ile dini görüş farklı şeyler elma ile armut

Solcu olan erkeğin müslüman olmadığını söylemedim, farkında mısınız?
Açayım;
Erkek solcu ve bir yaratıcıya(Allah'a) inanıyor ancak pratikte yaşamıyor. Kız ise günlük hayatında ibadetinde.

Zorluk yaşayabilirsin. Eger ki dersen ben esimin namaz kilmasini benim gibi ibadetlerine düşkün olmasini isterim. Boyle bir hayat benim tercihimdir dersen bence sorun olur.
Ama yok önemli degil dersen siyasi görus farkliligi da onemli degilse olabilir neden olmasin??

Bu aciklamanizla konunuzun bir alakasinin olmadiginin farkinda misiniz? Solcu olanlar inaniyor ama pratikte yasamiyor mu yazdiginizdan bir tek bu cikiyor

Siz neden genel anlamlar çıkarıyorsunuz ki? Bu soruyu sorarken her insanın kendi fikrini yazacağını bekliyordum ki amacım da fikirlerinizi öğrenmek. Fikriniz olmayabilir, yazmak zorunda değilsiniz.

İnsanları rica ediyorum dil,din,ırk,cinsiyet olarak ayırmayın. ya arkadaş herşey oluyoruz, her kalıba sığdırılıyoruz, zengin, fakir, türk,kürt,alevi,sunni,... oluyoruz da niye İNSAN olamıyoruz .
siz karşınızdakini sadece insan olarak görün, o zaman inanın daha mutlu,daha huzurlu olursunuz. nesillerde daha akıllı, daha mutlu, daha huzurlu olurlar.

ben onu insan olarak gördüm ve sevdim, olası problemleri merak ettim sadece:)

Solcu olmayan bir çok insanın günlük hayatında ibadetini yerine getirmediğini bilmiyorsunuz heralde?

Günlük hayatında ibadette olup, yoksulun hakkını savunmayan, komşusu açken tok yatan, haksızlığa boyun eğen insanların ibadetlerini mi sorgulayalım biz de?

Sanırım münakaşa arıyorsunuz:)
Ben kişilerin tercihlerini sorgulamıyorum olası sorunları merak ediyorum. Biz birbirimize, siyasi, dini görüşlerimize, ırkımıza, ailelerimize saygı duyuyoruz zaten. Ancak aynı çatı altında değiliz henüz. Evlilik bu, oyuncak değil... Biraz farklı açılardan bakmaya gayret edin.

Siz neden genel anlamlar çıkarıyorsunuz ki? Bu soruyu sorarken her insanın kendi fikrini yazacağını bekliyordum ki amacım da fikirlerinizi öğrenmek. Fikriniz olmayabilir, yazmak zorunda değilsiniz.

Burada yazdığınız yazıların anlaşılabilme seviyesinden siz sorumlusunuz. Her zaman dediğim gibi düşünerek kelimelerinizi seçmek çok önemli, aklınızdan ilk geçen kelimeleri birleştirip yazarsanız böyle sonuçlar doğuruyor işte. Ben dahil şu konuya yazan herkes tepki göstermiş size, yazdığınıza dönüp bakmayı düşünmenizi tavsiye ederim.

Bu arada sol görüşlüyüm, aktif olarak siyasette görev olan bir babanın kızıyım. Sandığınızdan fazla fikrim var ama bakış açınız bu olduğu sürece anlatmaya çalışmak anlamsız.

Siz bu kafadaysaniz, sizinki yurumez.

O degil de solcu erkegin bu guzide dusuncelerinizden haberi var mi? Varsa zaten dimdirek kacar, evlilik niyeti olamaz.

Bu arada siyasi gorusle dinin en alakasi var ? Yani elbette ateist biri AKPye oy vermez, lakin solcularin arasinda Musluman da var, Hristiayn da, ateist de. Solcu olmak insanin dini gorusu hakkinda bir fikir vermiyor yani.

ben onu insan olarak gördüm ve sevdim, olası problemleri merak ettim sadece:)

sizler, problem çıkarmadıkça karşılıklı olarak birbirlerinizin fikrine-zikrine saygı duyarsanız problem olacağını sanmıyorum.
sen namaz kılarken karşındaki istemiyor ise bu iş baştan olmaz zaten, yada siz karşı tarafı zorlarsanız yine olmaz. dengeyi siz kurup, ailelere sizler birbirinizi kabul ettireceksiniz.

Fr. Kafka cok hakli sizin günlük ibadetlerinizi yapiyor olmaniz sizi müstakbel esinizden daha iyi bir müslüman yapmaz, herkesin kalbini Allah bilir, kendinizi ondan üstün görmeniz bile bir sorun. Sorunuzla ilgili yorumum ise bence bu tavirla bu evlilik biraz zor, muhtemelen siz ondan sizin gibi ibadet etmesini beklersiniz, ya da o sizin daha farkli bir bakisla ibadet etmenizi isteyebilir, arada büyük bir ask varsa orta yol bulunur, ha yoksa biraz zor olur diye düsünüyorum.

Bu nasıl bi konu solcularda müslüman tabikide:KK14:bu nasil bi kafa yapısı konuna anlayışına kurban tövbe yarebbimEn Büyük TÜRKİYE

Sanırım münakaşa arıyorsunuz:)
Ben kişilerin tercihlerini sorgulamıyorum olası sorunları merak ediyorum. Biz birbirimize, siyasi, dini görüşlerimize, ırkımıza, ailelerimize saygı duyuyoruz zaten. Ancak aynı çatı altında değiliz henüz. Evlilik bu, oyuncak değil... Biraz farklı açılardan bakmaya gayret edin.

Biz farklı açılardan bakıyoruz da siz öyle şeyler yazıyorsunuz ki, bu yazdıklarınız son dönem Türkiye'sinde insanlarda oluşturulmak istenen algının ta kendisidir.

Solcu olmayan ibadete daha uzak.
Müslümanların sağcı olma ihtimali daha yüksek.
Teorikte Müslüman pratikte Müslüman olmayanlar solcu olabilir.
vs vs
Yazdıklarınızdan bu çıkıyor.

Önemli olan ideolojiler değil birbirine duyduğunuz saygının bunun üzerinde olması.
Madem saygı duyuyorsunuz bu şekilde yazsaydınız biz de tepki göstermezdik ama bıktık yani bu milletin solcuları dinsiz ilan etmesinden..

X