• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güneş Kremleri Solaryum Tecrübesi Olanlarin Paylasim Alani

• Konu Sahibi Konu Sahibi hgchtlaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Güneş kremleri, bronzlaşma
arkadaşlar solarium içim kanser yapıyor diyorlar.
Gazete ve Televizyonlarda da kesin olarak gösteriliyor.
Bende solarium'a giderdim ama eşim hep karşı çıkardı. Zararı vardır diye. Çünkü vücudumda "ben" sayısı iyice arttı.
Bir de şimdi böyle haberler çıkınca tamamem bıraktım.
Gerçi çok da güzel oluyordu ama, sağlığım her şeyden önemli.

ankarada şuan için dakıka fiyatlarından heberı olan varmı kızlar.bronzlugumu korumak için gitmek istiyorum aslında..

ankaradaki solaryum merkezlerine baktım dakikası 1 tl miş bana çok ucuz geldi belkide iyi bir yer değildir. soysal pasajının orada biyerdeymiş.netten bulabilirsin adres ve telini

yazları buğday tenli, kışları bembeyaz oluyorum. yazdaki bronzluğumu kışında sürdürmek için solaryuma gitmeyi düşünüyorum. 17 yaşındayım sizce bi zararı olur mu?

ve izmirdeki solaryum merkezleri ve fiyatları hakkında bilginiz var mı? şimdiden teşekkürler =)

girin hiçbişey olmaz..ben 2 sene düzenli girdim ama şunu söyleyebilirim ki güneş yanığının yerini hiçbirşey tutmuyor..ve son 2 senedir girmiyorum =)

arkadaşlar ben ilk kez giricem solaryuma ve açıkcası bu zamana kadar doğru dürüst tatile gitme şansım olmadı ve amele yanığı denilen yanık izlerim var örneğin kollarım çok koyu göğüs bölgem beyz sırtım beyaz bacaklarım filan da öyle. solaryuma kaç seans gitmem lazım ki vücudum tek renk olsun ben buğday tenliyim 10 dk dan başlamam iyi olurmu sizce? ayrıca bazı arkadaşlar solaryuma girerken krem kullanmayın diyo hangisi doğru yüzümü de çok yakmak istemiyorum ne yapmalıyım lütfen beni ayrıntılı bir şekilde bilgilendirin lütfeeennnnnnn...çok önemli.

arkadaşlar ben ilk kez giricem solaryuma ve açıkcası bu zamana kadar doğru dürüst tatile gitme şansım olmadı ve amele yanığı denilen yanık izlerim var örneğin kollarım çok koyu göğüs bölgem beyz sırtım beyaz bacaklarım filan da öyle. solaryuma kaç seans gitmem lazım ki vücudum tek renk olsun ben buğday tenliyim 10 dk dan başlamam iyi olurmu sizce? ayrıca bazı arkadaşlar solaryuma girerken krem kullanmayın diyo hangisi doğru yüzümü de çok yakmak istemiyorum ne yapmalıyım lütfen beni ayrıntılı bir şekilde bilgilendirin lütfeeennnnnnn...çok önemli.

arkadaşlar ilginize gerçekten teşekkür ederim beni aydınlattınız!!!!!!!!!!!

kızlar mazur görün ama bişi sorucam ne ile giriyosunuz solaryuma ve özel solaryum kremleri varmış onları kullanıomusunuz arkadaş 2 yıldır düzenli giriyorum diyo cevaplarsan sevinirim

benim bronzluğum tam olarak gitmiş değil ama açılmaya başladı bende düşünüyorum gitmeyi temiz ve güvenilir biyer bakıcam civardan tabi fiyatlarıda önemli..umarım kısa zamanda istediğim bronzluğu elde ederim ..

solaryumu tercih eden arkadaşlara saygım var bende bi bundan 4 yıl önce solaryuma 10 seans girdim ve sonuçtan hiç memnun kalmadım üstelik girdiğim merkez istanbul nişantaşında konunun uzmanı bir yerdi makinaları sürülen losyonlar son derece kaliteliydi.
ama ben sonuçtan dediğim gibi hiç memnun kalmadım ayakta yada yatarak 10 seans girdim..çok sıkıcıydı daraldım bunaldım
turuncu bi renk oldu tenim..kimileri beğenebilir çok yapay geldi ten rengim ve solaryum maceram o an bitti..bi daha girmeyi düşünmüyorum ..biçok uzmanda çok sakıncalı olduğunu söylüyor...bence gereksiz..ayrıca cildi çok çabuk kırıştırıyor ve lekelendiriyor giren biçok arkadaşımda da gözlemledim..

herşeyin doğalı makbul.....bana göre...yerimseniben solaryuma giren biçok ark. bi süre sonra bunun bağımlılık yaptığını söylüyor sürekli giriyorlar hafta bikaç kez..bilemiyorum ama bende bağımlılık olmadı..:yerimseniben

arkadaşlar ben 18 yaşındayımve beya tenliyim bronzluğu hiç sevmiyorum beyaz tenli olmayı çok seviyorum çünkü saçlarımda açık renk benim istediğim hani böyle yazın ilk güneşe çıktığınızda gözlerinizin altına rahatsız etmicek bi pempelik düşer yanaklarınıza filan yüzünüze sanki bi nur çöker(: biraz komik bi tarif oldu ama öyle valla napıyım daha başka tarif edemicem.ben o hafif kızarıklığı ve sonrasında gelen bronzluğu istiyorum.solaryumla bunu elde edebilirmiyim?edersem kaç seansta elde ederim etmezsem başak neyle elde edbilirim bu görünümü yoksa elde edemezsin sen yazı mı bekle diyosunuz?herkese şimdiden teşekkürler...

canım hevesin varsa dene ama şahsım adına tavsiye etmem:1no2: ilk zamanlar lekelenme anlaşılmıyor , malesef daha sonra beliriveriyor yüzünde benekler. ama illa denemek istiyorsan haftada bir 10 dk dan fazla girme , neden dersen ilk iki gün bronzluğu çok hoş oluyor , fiyatıda uygun yerimseniben kaptırırsın kendini hep daha fazlasını ister ya insanoğlu bu bir uyarı olsun sana ,bir sene sonra" lekere için çözüm yokmu" diye konu açmaman için :CüvCüv:

canım çok sağol ilgilendiğin için.doğru söylüyosun aslında olabilir lekelenme bunu hiç düşünmemiştim.ah keşke o ilk gün hoşluğunu veren bi krem bişey olsa ):

arkadaşlar ben 18 yaşındayımve beya tenliyim bronzluğu hiç sevmiyorum beyaz tenli olmayı çok seviyorum çünkü saçlarımda açık renk benim istediğim hani böyle yazın ilk güneşe çıktığınızda gözlerinizin altına rahatsız etmicek bi pempelik düşer yanaklarınıza filan yüzünüze sanki bi nur çöker(: biraz komik bi tarif oldu ama öyle valla napıyım daha başka tarif edemicem.ben o hafif kızarıklığı ve sonrasında gelen bronzluğu istiyorum.solaryumla bunu elde edebilirmiyim?edersem kaç seansta elde ederim etmezsem başak neyle elde edbilirim bu görünümü yoksa elde edemezsin sen yazı mı bekle diyosunuz?herkese şimdiden teşekkürler...

Ben solaryum işini profosyonel olarak yapıyorum, topik açmıştım niyetim ilgilenen yada ilgilenmiyen herkese doğru bilgi vermekti.Ama buraya dahil edildi,bende yazmamaya karar vermiştim ama dayanamadım.Canım bir lekelenmedir lafı gidiyor.Solaryumda lekelenme olması için ya sizin vücudunuzda yada girdiğiniz makinenin yüzeyinde alkol içeren maddenin bulunması gerekiyor.Bunu önlemek için solaryuma giderken yüzünüze ve vücudunuza hiç bir şey sürmeyeceksiniz.Gittiğiniz salona güvenmeniz gerekiyor,makineyi nasıl temizlediklerini sorgulayın.İstediğin bronzluğu güneş bronzluğu veren makineye 10 dk girerek elde edeblilrsin,seans aralığın 15-20 gün olmalı.Daha sık gidersen bronzlaşırsın rengin koyulaşıncada beğendiğin kırmızılık olmaz.Kolay gelsin.

solaryum sektöründe çalışıyorum.cildinizi görmeden sağlıklı bir şey söylemek zordur fakat genel bilgilendirme yapayım.cilt tipiniz güneşe hassas,çabuk kızaran,geç bronzlaşan ama çabuk açılan 1.tip cilt dediğimiz türe benziyor.birden bronzlaşmaya çalışırsanız hızla kızarırsınız ama çabucak açılırsınız.uzun süreli seansla başlamaktan kaçının.5dk,sonra 8 dakika,sonra 10 dakika gibi kademeli seans süresi arttırarak hafifi hafif pembeleşerek bronzlaşabilirsiniz.yanık almaktan kaçının.kullanılan makinanın gücü,filitreleri ve cinsi çok önemlidir.burdan bu kadar detaylı teknik bilgi vermek güç fakat ben ilk seans için kar makinası dediğimiz kahve bronzluk veren makinalardan kullanmanızı öneririm.çok renk farkı olmayacaktır fakat beyaz tenliler için başlanggıç seansına uygundur. sonraki s eanslar için zemin hazırlanır.cildin tepkisine göre sonraki seanslarda kar-güneş karma makina tercih edilebilir.bir kaç seans sonra güneş makinası kızıl bir renk vererek bronzluğunuzu tamamlar.istediğiniz renk oturana kadar ilk bir kaç seansta çok ara vermeden (ancak mininum 38 saat ara vererek)haftada 2 ya da 3gün düzenli kullanım yapın.istediğiniz renk oturduktan sonra haftada bir ya da 15 günde bir kısa süreli bir seans tekrarı yaparsanız bile istediğiniz rengi uzun süre korursunuz.beyaz tenli birisinin sağlıklı bronzlaşması ortalama 7-8 seans sürer genellikle fakat çok koyu olmak istemiyorsanız 3-4 seansta hafif bir broznluk ve sağlıklı bir görünüm elde edersiniz.seans öncesi solaryuma özel kozmetik ürünlerden kullanırsanız renginiz daha kalıcı ve parlak olur.seans sonralarında cildinizi bolca nemlendirin.fakat dediğim gibi düzenli kullanım yapmazsanız 28 günde bir yeni hücreler üretildiğinden 28 gün sonra açılmaya başlarsınız.solaryum kullanımı öncesinde cildinizde herhangi bir kozmetik ürün olmamasına,parfüm kullanmamaya,yanık alacak derecede uzun süreli seans seçmemeye,ilaç kullanımlarında prospektüs bilgisini kontrol ederek ya da doktorunuzdan bilgi alarak kullanmaya ve hijyene dikkat ederseniz lekelenme olmayacaktır.fakat daha öncesinde alınmış güneş yanığı lekeleriniz,güneş allerjiniz,cildinizle ilgili bir sağlık probleminiz varsa solaryum kullanmamanız ve aynı şekilde güneşten de korunmanız gereklidir.çok önemli bir başka konu da regl dönemlerinizde tamamen bitmeden güneşe çıkmayın ve solaryuma girmeyin.her ikisi de lekelenmeye sebebiyet verebilir.

ben hiç girmedim ama tenim beyaza yakın, cildimde sivilce lekeleri var yazın denize girince süper oluyor cildim, o yüzden solaryumu düşünmeye başladım ama zararları kafamı karıştırıyor :(
birde kızlar bişi sormak istiyorum, benim genital bölgemde lekeler koyuluk var buna nasıl etkisi olur,
alt bikiniyle kalmakla rengine bir etkisi olurmu, bronzlaşmak gibi,
birde odaya biri girebiliyormu siz içerdeyken ben özellikle o bölgedeki koyuluktan çok şikayetçiyim ne yapmam lazım her yerin aynı ton olması için

ya solaryuma çıplak girenlerde varmış her solaryum merkezinde varmıdır ayrı oda kilitlenen..
birde yatakda yada ayakta olanlar için sürekli dönmek mi gerekiyor nasıl oluyor yoksa ölece kalacakmısın her tarafın yanıyormu
ya kimse cvp vermiyor lütfen........

Back