• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güneş Kremleri Solaryum Tecrübesi Olanlarin Paylasim Alani

• Konu Sahibi Konu Sahibi hgchtlaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Güneş kremleri, bronzlaşma
Bir de ilk girenler mutlaka ayakta girmelidirler, beyazsanız 5dk. buğday-buğdaya yakınsanız 10 dk. yı geçirmeyin. Mutlaka kremlenin girmeden önce, kuru kuru yanarsanız sonra nemlendirmek çok zor oluyor cildi. Tabi yüksek koruma faktörlü güneş kremleriyle değil ama çok düşük faktörlü bir krem olabilir beyazlar için. Buğday tenliler bronzlaşmayı hızlandırıcı kremler kullanabilir,bunlar tek kullanımlık olarak solaryum merkezlerinde satılmakta zaten.

Yatarak solaryuma girmek için daha önceden bir miktar bronzlaşmış olmak gerek, Aksi takdirde feci şekilde haşlanırsınız.

Ayakta girmekle yatarak girmek arasındaki fark şu: ayakta bronzlaşmamızı sağlayan florasana benzeyen lambalarla aramızda 20cm kadar bir mesafe oluyor, ama yatarken bu mesafe çok daha az, o yüzden daha çok ve çabuk yakıyor.
Korkutmak istemem ama arkadaşlar, dikkatli ve sabırlı olun, az zamanda çok bronzlaşayım derken haşlamayın kendinizi çünkü çok acı veriyor ve insan içine çıkamayacak kıpkırmızı bir görüntü oluşturuyor solaryum yanığı...

Bunlarda bir solaryum merkezinin kartvizitinde yazan notlar:

*Regl döneminde solaryuma girilmemelidir.
*Ten tipine uygun makine ve kullanım süresi belirlenmelidir.
*Her seanstan önce makyaj iyice temizlenmelidir.
*Gözlük kullanılmalı, direkt ışığa baklımamalıdır.
*U.V ışınlarına duyarlı olanlar solaryuma girmemelidir.
*Alkol kullanımından sonra solaryuma girilmemelidir.
*Epilasyon, ağda, cilt bakımı sonrasında solaryuma girilmemelidir.
*Kontakt lens ve takılarla solaryuma girilmemelidir.
*16 yaşından küçükler solaryuma girmemelidir.
*Seans öncesi ve sonrası kullanılan profesyonel solaryum kozmetik ürünleri cildin nem dengesini koruyup kalıcılık sağlar.

Türkiyede kac para seanslari, ve seanslari kac dak oluyor???

Kaliteye göre değişir tabi, ama geçen sene Ağustos ayında iyi bir yerde girmiştim, 10dakikası 12 liraydı.

Şu an yurt dışındayım, bu hafta 12 dakika girdim 7 liraya filan tekabül ediyor Türk parasıyla.
Türkiye'de biraz pahalı yani...

Kaliteye göre değişir tabi, ama geçen sene Ağustos ayında iyi bir yerde girmiştim, 10dakikası 12 liraydı.

Şu an yurt dışındayım, bu hafta 12 dakika girdim 7 liraya filan tekabül ediyor Türk parasıyla.
Türkiye'de biraz pahalı yani...

ben de 8 dk 20 liraya girdim. bi de tek kullanımlık krem 9 liraCADIARZU..naaapıım yaa...güzelleşmek için herşey feda olsun :)))sositososito

Ayrıca krem de 5 liraydı ıstanbul'da , ama yurt dışında onlar da ucuz, 2,5 lira fln.

Arkadaşlar ilk girişte acıma yanma filan oluyomu ?

ben ne çok koyu nede çok açık tenliyim ?

hayır cnm
benım bu 6.gırısım ve su ana kadar hıc bı yerım de acıma olmadı.
yeter kı kararında gır
ılk seans olarak 7dk gır
2 gun sonra 10 dk gır
tekrar 2 gun sonra 12 sonra yıne 15 17 fln gırersın ve bronz olmus olursn
mutlaka krem sur cok ıse yarıyo!

kızlar merhaba
ben buğday tenli sayılırım bronzlaşmak istiyorum
oturduğum yerde de çok güzel bir solaryum merkezi var
acaba kaç seansta şöyle tam bir brozlaşma elde ederim
benim ufak çocuklarım olduğu için tatile gitsemde istediğim gibi brozlaşamıyorum.
bir de güneş çok acıtıyor tabi ilk günlerde
solaryumun acısız olduğunu duydum.yardımcı olursanız sevinirim.
sevgiler hepinize....

bugün aradım solaryum merkezini 10 dakikası 20 tl dediler
solaryum jeli de yanında hediyesiymiş zaten.
ama bence 10 dakika fazla gelir
daha önce girmemiş biri olarak o yüzden 7 dakikayla başlamayı düşünüyorum
bakalım işe yarayacak mı

Ben çok uzun yıllardır solaryuma giriyorum normalde sarışın olduğum için beyaz tenliyim ama vucudumu alıştıra alıştıra sonunda gayet tatlı bir bronzluk oluşturmayı başardım.Tabii non-stop girmek gibi bir niyetim yok mesela son 8 aydır sadece kendimi çok mutsuz ve renksiz hissettiğim zamanlarda gidip moral depoladım ve bu hafta yeniden gitemy planlıyorum.Burada önemli olan gittiğiniz merkezin çok kaliteli olması, ben yıllardır sun vitale gidiyorum bu güne kadar sorun yaşamadım ama bazı yerlerde arkadaşların vucutlarında beyaz lekeler oluştuğunu ve bu lekelerin geçmediğini okuyorum, yazıkki ilaç kullanmadan geçmez çünkü kalitesiz yerlerde dezenfektan olarak kullanılan temizlik spreylerinin yan etkisi vucutta mantar yapması bu yüzdende oradaki deriler beyaz görünüyor...aman ha dikkat...

arkadaşlar solaryuma giricem ben kapkara olmak istemiyorum hafif bir renk istiyorum ankaradaki kaliteli yerleri bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim çünkü korkuyorum kötü bişey olursa diye lütfen yardımlarınızı bekliyorumkaydirigubbakcemile4

ßenim sorunumda ayrı ya güneşte bronzlaşmak filan güzel oluyorda.. Güneşte çillerim çoğalıyor.. Solaryuma girincede aynı şey söz konusu oluyor mu yoksa çillerin rengini kapatıyor mu ?

Dilocum, Ankara'da bayağı bir yer denedikten sonra Ümitköy'de Magicare'ı tavsiye ederim. Hem makinaları kaliteli, bazı yerlede dakikalarca girip azıcık etki ettiği falan olabiliyordu, hem personel ilgili ve çoook kibar. Hatta gitmişken fön, masaj ne istersen yaptır çıkhihoyyyt
Süper şık hijyenik ve rahat edilecek bir yer, favorim yani bi de saunası var hatta deniycem kısa zamanda:icecream:

Dilocum, Ankara'da bayağı bir yer denedikten sonra Ümitköy'de Magicare'ı tavsiye ederim. Hem makinaları kaliteli, bazı yerlede dakikalarca girip azıcık etki ettiği falan olabiliyordu, hem personel ilgili ve çoook kibar. Hatta gitmişken fön, masaj ne istersen yaptır çıkhihoyyyt
Süper şık hijyenik ve rahat edilecek bir yer, favorim yani bi de saunası var hatta deniycem kısa zamanda:icecream:

sağol gizemcim tavsiyen için mutlaka gidicem sevgiyle ve sağlıcakla kal:lepi:

ALINTIDIR....

Ölüme uzanmak

29 Temmuz 2009

Sigaradan, arsenikten ve hatta asbestten daha tehlikeli ama hala kullanılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), solaryumun da sigara, arsenik ve asbest (amyant) gibi büyük kanser tehdidi yarattığı uyarısında bulundu.

IARC için yapılan bir araştırmanın ardından, ultraviyole (morötesi) ışını yayan solaryumları, daha tehlikeli bir kategoriye yerleştiren ve "kanserojen" olarak niteleyen, merkezi Fransa'da bulunan ajans, bu kararı solaryumların özellikle çocuk ve gençlerde kanser oluşumunu yüzde 75 arttırdığının belirlenmesi üzerine aldı.

Prestijli tıp dergisi The Lancet'in son sayısında yayımlanan araştırmaya göre, "cilt melanoması riskinin, 30 yaşından önce solaryum ve bronzlaşma cihazlarının kullanılması durumunda yüzde 75 arttığı" tespit edildi.

IARC'nin çağrısıyla 9 ülkeden bilim adamları Haziran'da bir araya gelerek, insan vücudunun maruz kaldığı en büyük ultraviyole radyasyonu olan güneş radyasyonu ile birlikte değişik tipteki radyasyonlardan kaynaklanan kanser risklerini değerlendirmişlerdi.

1971'den bu yana kanserojen maddelerin listesini yayımlayan IARC'nin sıralamasının en başında, solaryum cihazları, asbest, arsenik ve tütün ürünleri geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
bnde 2seans oldu gıdıyrm bıraz kasıntım var ama bronz oldum bıle 2seans daha gıdıcem dgunum var klarakız olcam dugunumde :)

buarada ben arkadasım paket programndan devam edıyrm gttgm yer cok hıjyenık ve luks bıyer fıyatları ise 12 dk 15 tl dakıka karsılıgı degıl 10tlyede krem verıolar 2tane sevımlı bayan var duran avrupa yakasında gtmek ısteyen olursa adres verırım

buarada ben arkadasım paket programndan devam edıyrm gttgm yer cok hıjyenık ve luks bıyer fıyatları ise 12 dk 15 tl dakıka karsılıgı degıl 10tlyede krem verıolar 2tane sevımlı bayan var duran avrupa yakasında gtmek ısteyen olursa adres verırım

nereye gidiyorsun canım?

bana anadolu yakasında bostancı civarlarında biryer lazım ayrıca

kızlar bise sorucm..mesela tatile gidiorum bn güneş kremi vs. kullanıorum kakao yağı da..süper bi bronzluk sağlıorum tenim beyaz dil ztn..ama döndükten bi kaç hafta sonra soyuluo o güzelim çikolata derim..solarıumda da aynı sey oluo mu ?

Back