• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güneş Kremleri Solaryum Tecrübesi Olanlarin Paylasim Alani

• Konu Sahibi Konu Sahibi hgchtlaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Güneş kremleri, bronzlaşma
2 yıl boyunca düzenli girdim solaryuma.Bir kere herşeyden önce çok düzenli girmeniz gerek çünkü çok nankördür solaryum yanığı çok çabuk açılır.Oturana kadar renginiz çok fazla para dökersiniz.Döktüğünüz paralar cebinize solaryum da cildinize zarar vermeye başlar.Gözle görülen bir zarar olmasa da zararlı olduğu artık cidden kanıtlanmış bir şeydir.Ben vazgeçtim solaryum işinden.Onun yerine bronzlaştırıcı mendiller kullanıyorum kışın.Yazın da zaten doğal yollardan bronzlaşıyorum ama mutlaka 3 ten sonra ve 30 faktör kremle güneşleniyorum.Bronzluk gerçekten herkese yakışıyor solaryum olmasa da buluyorum bir yolunu illaki

ben hiç girmedim ama tenim beyaza yakın, cildimde sivilce lekeleri var yazın denize girince süper oluyor cildim, o yüzden solaryumu düşünmeye başladım ama zararları kafamı karıştırıyor :(
birde kızlar bişi sormak istiyorum, benim genital bölgemde lekeler koyuluk var buna nasıl etkisi olur,
alt bikiniyle kalmakla rengine bir etkisi olurmu, bronzlaşmak gibi,
birde odaya biri girebiliyormu siz içerdeyken ben özellikle o bölgedeki koyuluktan çok şikayetçiyim ne yapmam lazım her yerin aynı ton olması için

Canım yok öyle birşey odaya falan kimse giremez,kilitliyorsun kapıyı.İster yataklı ister ayakta istediğin zaman çıkabiliyorsun sıkılmışsan içeriye tekrar girebiliyorsun da.Zaten dk.olarak jetonlu ya da onlar saat ayarlıyorlar otomatik olarak süre sona erdiğinde bitiyor.Çıplak da giren oluyor,yağlar var bazı merkezlerde onlardan da sürüp girebiliyorsun sana bağlı.Sütyen vs.iç çamaşırı izi istemeyenler çıplak giriyor zaten.

kızlar bu aralar sterstenn sıvılce bastı sırtımdada sıvılceler cıktı solaryuma gırınce geçiyo dıyolar doğrumu

bende yazın bembeyaz gunese cıkmak istemedığım ıcın 4 senedır nısan ayında baslıyorum yaz basına kadar cok güzel bir renk oluyor ve sonra güneşe çıktığımda hic soyulmuyorum
kardeşimin cildinde sivilceler var ve solaryum onda gercekten işe yaradı

bende yazın bembeyaz gunese cıkmak istemedığım ıcın 4 senedır nısan ayında baslıyorum yaz basına kadar cok güzel bir renk oluyor ve sonra güneşe çıktığımda hic soyulmuyorum
kardeşimin cildinde sivilceler var ve solaryum onda gercekten işe yaradı

ayy gerçektenmı ya sırf onlar ıcın ıstıyorum zatenn

Tecrube demeyelim ama bi ara çok giriyordum 2 yıl önce falan
Şimdi yine gidicem yer arıyorum Hazirana doğru 2-3 kez gitsem bana yeter nişan için =)

kızlar kapalı alan fobısı olanlar ıcın makıne varmıs duydunuzmu hiçç

canım ben hiç duymadım 2 tip olanını bılıyorum biri yatarak biride ayakta
ayakta olan makınaların cesıdı var oda zayıflamayı saglıyormus

Kızlar bnm haziranda nişanım var ve çok açık tenliyim.Solaryuma giricem ama ne zaman başliyim sizce?Bronz olmasam da olur koyulaşsın rengim de öle bayrak gibi ortada sırıtmiyim yeterli?

Kızlar bnm haziranda nişanım var ve çok açık tenliyim.Solaryuma giricem ama ne zaman başliyim sizce?Bronz olmasam da olur koyulaşsın rengim de öle bayrak gibi ortada sırıtmiyim yeterli?

Canım 4-5 seans girersen gayet esmer bir hatun olup çıkarsın.:lepi:

7 yıl girdim geçen ay bıraktım iyki de bıraktım. zararın neresinden dönerseniz kardır dostlar.
kabullenin artık,kanser hücrelerini tetikliyor.güzellik uğruna girdim yıllarca ama geçen ay bir dr.beni adam akıllı uyardı,çok da kızdı.
artık bu kesinleşti,bırakın artık şu yanmayı dedi.kanser olacaksınız dedi.şimdi bişey yok diye başınıza gelmez sanıyosunuz dedi ama yanılıyosunuz,sonra göreceksiniz dedi..
ve o gün milat oldu benim için.
ki ben düşünün kalıcı makyaj uzmanlığımın dışında ,bu işe gönül verdiğim için güzellik uzmanlığı eğitimi de almış bir uzmanım ve bile bile lades diyerek esmerlik sever olarak girdim durdum.
ama artık bitti.
tavsiyem kendinize dikkat edin.en azından nadir girin,illa da ben gircem derseniz:)

öncelikle 3 yıldır düzenli solaryuma gire biri olarak tüm tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.çok açık tenli ve çilleri olan biriyim,solaryuma ilk 8dk ile başladım,daha sonra cildimin durumuna göre seans süresi uzatıldı,şu an 22dk giriyorum sabit.güneş etkisi gibi solaryumda da çiller artırıyor,bir kere bunu bilin.solaryum zararlı mı derseniz kesinlikle zararlı,dünya sağlık örgütünce kanıtlanmış,uzun vadede cilt kanseri riskini arttırıyor.ancak siz gerçekten kaliteli solaryum kremleri kullanırsanız,makinaların ampullerinin kaliteli ve gerçekten solaryuma uygun olduğunu bildiğiniz bir yerde giriyorsanız,gittiğiniz merkezdeki kişilerin tavsiyelerine uyup onlarla sürekli cildinizi inceliyorsanız ve buna uygun seanslar belirliyorsanız,bol bol su içiyorsanız,protein ve antioksidan yönünden zengin gıdalarla besleniyor ya da bunları en azından dısardan kullanıyorsanız ve kesinlikle ve kesinlikle cildinizi bolca nemlendiriyorsanız bu etkileri yarıdan fazlasına kadar indirebilirsiniz,solaryumun zararı kadar faydalı oldugu durumlarda var.mesela sivilce izlerini geçiriyor,d vitamini alıyorsunuz,solaryuma girdiğiniz müddetçe gribal enfeksiyonlara yakalanmıyorsunuz,serotonin hormonu salgılandığınndan çoook mutlu hissediyorsunuz,buna bronzluğun verdiği seksilik ve güzellik eklenince kendinize daha cok güveniyorsunuz,dısardan sağlıklı görünüyorsunuz,romatizmal agrılara iyi geliyor,ancak kesinlikle aç,yorgun,hasta ve regl iken girmeyin.girmeden önce solaryum merkezinden alacagınız tavsiye edilen kremleri bolca sürün,bu durumda paranıza acımayın,bolca su için,kesinlikle klimaları çalıştırın,terlemek sizi daha fazla bronzlaştırmaz,mimik hareketleri yapmamaya gayret edin,çok açık tenliler 5-6 seansta renk alabilirller,solaryumdan sonra bolca su için,en fazla 1 saat sonra duş alıp kendinize gelin,bebek yağlarını vücudunuz ıslakken sürün ve soguk suyun altına girip bir defa durulanın,bu yagın cildinize hapsolmasını yani daha fazla nemlendirmeye yarar,sonrasında hafifce cildinizi örselemeden kurulanın ve tercihen badem yağı içeren herhangi bir nemlendiriciyle cildinizi nemlendirin.bronzlaşma süreniz boyunca beslenmenize ek olarak sıkca havuç tüketin,havuçtaki karoten bronzlaşmanıza yardımcı olacaktıır.eğer ben solaryuma giremem ama brozn olmak istiyorum derseniz kesinlikle otobronzanları tavsiye etmiyorum,gözenekleri tıkayıp sivilce,siyah nokta gibi cilt sorunlarına neden olur.bunun yerine solaryum merkezlerinin cogunda sun make up diye bir bronzlaşma yöntemi var,sun make up diğer ismiyle double tann,şeker kamışı ve aloe vera özleriyle hazırlanmıs bitkisel bir bakım ürünüdür.şeker kamışı cilde bronzluk verirken,aloe vera rahatlatır,cildi besler,korur ve yaşlanma etkilerini geciktirir.ve bronzluğu da 20 ile 25 gün arası sürüyor.bu uygulamayı solaryuma girmezseniz de yaptırabilirsiniz.solaryuma girerkken de yaptırabilirisiniz.ben 20günde bir yaptırıyorum,bronzluğum altın rengine dönüşüyor,bu ünlülerin bronzluğunu hatırlayın pırıl pırıl görünür hani,işte sun make up ın görüntüsü de öyledir.solaryumla ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.güzel kalın...

7 yıl girdim geçen ay bıraktım iyki de bıraktım. zararın neresinden dönerseniz kardır dostlar.
kabullenin artık,kanser hücrelerini tetikliyor.güzellik uğruna girdim yıllarca ama geçen ay bir dr.beni adam akıllı uyardı,çok da kızdı.
artık bu kesinleşti,bırakın artık şu yanmayı dedi.kanser olacaksınız dedi.şimdi bişey yok diye başınıza gelmez sanıyosunuz dedi ama yanılıyosunuz,sonra göreceksiniz dedi..
ve o gün milat oldu benim için.
ki ben düşünün kalıcı makyaj uzmanlığımın dışında ,bu işe gönül verdiğim için güzellik uzmanlığı eğitimi de almış bir uzmanım ve bile bile lades diyerek esmerlik sever olarak girdim durdum.
ama artık bitti.
tavsiyem kendinize dikkat edin.en azından nadir girin,illa da ben gircem derseniz:)

kesinlikle katılıyorum ben bi solaryum mağduru olarak yazıyorum..
bende bu sene girmeye başladım baya bi abartmıştım hemde haftada 1giriodum girmediğimde beyazlamışım gibi hissediodum bi eksiklik oluyodu hastalık haline gelmişti artık..
meğer onceden beri doktora gittiğimde mantar dediği vucudumdakı bazı beyazlıklar pigment kaybından kaynaklanan vitiligo hastalığıymış ben bide bunu bilmeyerek girmiştim..
en sonunda bikaç senedir artmayan bu lekeler solaryuma girdikçe büyüyünce bende cildiyeye gittim solaryuma girdikten sonra çoğaldığını söyleyince çok kızdı bana..
nasıl böyle bilinçsizce hareket ediyosun güneşi bile fazla tavsiye etmiyoken bu kadar zararını duyuyoken nasıl kulak asmazsın diye..
ben iyi bi nasibimi aldım kendimce güzelleşiyim derken güneştende oldum dr. yasakladı.. şimdi gittikçe beyazlama korkumdan kortizonlu krem verdi doktor bu şekilde tedavi uyguluyo bakalım nolucak..
figenadar arkadaşımızında dediği gibi illa gircem diyosanız abartmadan tedbirinizi alarak girin..

2diklik1oklit ohh yazana kadar canım çıktı
topiğe girince litfen bana dönermisin
solaryum benimm konum
brozluk benim konum
senden bilgi almam gerek
neymiş şu sun lı yöntemm

solaryum bağımlılık yapıyo
girmediğimde kendimi bembeyaz hissediyodum bende
şuan ekimden beri girmiyorum
yeniden başlamyı düşünüyorum yaza bronz girmek için
zararlı biliyorum ama söz geçiremiorum ki kendime eyvahedigeldismile

zararli ama bende ara da bi giriyorum.. bazen hafta bir bazen iki haftada bir... en fazla 10 dakika ...

beyaz tenden hic hoslanmiyorum... bana itici geliyor.

2diklik1oklit ohh yazana kadar canım çıktı
topiğe girince litfen bana dönermisin
solaryum benimm konum
brozluk benim konum
senden bilgi almam gerek
neymiş şu sun lı yöntemm

evet sevgili barbieveken burdayım buralardaysan sorularını bekliyorum:)

Kızlar bende solaryuma girmek istiyorum 4-5 seans kadar.İlk defa giricem ayakta girmeyi düşünüyorum.Fakat solaryumdan sonra lekeler kaldı diyen arkadaşlarımız var sanırım girmeden önceki gün kese yapmak gerekiyomuş öyle söylediler.Solaryumdan memnun kalanlar anlatabilir mi kese yaptı mı krem kullandı mı girmeden önce? yüzümü çok fazla yakmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Back