öncelikle 3 yıldır düzenli solaryuma gire biri olarak tüm tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.çok açık tenli ve çilleri olan biriyim,solaryuma ilk 8dk ile başladım,daha sonra cildimin durumuna göre seans süresi uzatıldı,şu an 22dk giriyorum sabit.güneş etkisi gibi solaryumda da çiller artırıyor,bir kere bunu bilin.solaryum zararlı mı derseniz kesinlikle zararlı,dünya sağlık örgütünce kanıtlanmış,uzun vadede cilt kanseri riskini arttırıyor.ancak siz gerçekten kaliteli solaryum kremleri kullanırsanız,makinaların ampullerinin kaliteli ve gerçekten solaryuma uygun olduğunu bildiğiniz bir yerde giriyorsanız,gittiğiniz merkezdeki kişilerin tavsiyelerine uyup onlarla sürekli cildinizi inceliyorsanız ve buna uygun seanslar belirliyorsanız,bol bol su içiyorsanız,protein ve antioksidan yönünden zengin gıdalarla besleniyor ya da bunları en azından dısardan kullanıyorsanız ve kesinlikle ve kesinlikle cildinizi bolca nemlendiriyorsanız bu etkileri yarıdan fazlasına kadar indirebilirsiniz,solaryumun zararı kadar faydalı oldugu durumlarda var.mesela sivilce izlerini geçiriyor,d vitamini alıyorsunuz,solaryuma girdiğiniz müddetçe gribal enfeksiyonlara yakalanmıyorsunuz,serotonin hormonu salgılandığınndan çoook mutlu hissediyorsunuz,buna bronzluğun verdiği seksilik ve güzellik eklenince kendinize daha cok güveniyorsunuz,dısardan sağlıklı görünüyorsunuz,romatizmal agrılara iyi geliyor,ancak kesinlikle aç,yorgun,hasta ve regl iken girmeyin.girmeden önce solaryum merkezinden alacagınız tavsiye edilen kremleri bolca sürün,bu durumda paranıza acımayın,bolca su için,kesinlikle klimaları çalıştırın,terlemek sizi daha fazla bronzlaştırmaz,mimik hareketleri yapmamaya gayret edin,çok açık tenliler 5-6 seansta renk alabilirller,solaryumdan sonra bolca su için,en fazla 1 saat sonra duş alıp kendinize gelin,bebek yağlarını vücudunuz ıslakken sürün ve soguk suyun altına girip bir defa durulanın,bu yagın cildinize hapsolmasını yani daha fazla nemlendirmeye yarar,sonrasında hafifce cildinizi örselemeden kurulanın ve tercihen badem yağı içeren herhangi bir nemlendiriciyle cildinizi nemlendirin.bronzlaşma süreniz boyunca beslenmenize ek olarak sıkca havuç tüketin,havuçtaki karoten bronzlaşmanıza yardımcı olacaktıır.eğer ben solaryuma giremem ama brozn olmak istiyorum derseniz kesinlikle otobronzanları tavsiye etmiyorum,gözenekleri tıkayıp sivilce,siyah nokta gibi cilt sorunlarına neden olur.bunun yerine solaryum merkezlerinin cogunda sun make up diye bir bronzlaşma yöntemi var,sun make up diğer ismiyle double tann,şeker kamışı ve aloe vera özleriyle hazırlanmıs bitkisel bir bakım ürünüdür.şeker kamışı cilde bronzluk verirken,aloe vera rahatlatır,cildi besler,korur ve yaşlanma etkilerini geciktirir.ve bronzluğu da 20 ile 25 gün arası sürüyor.bu uygulamayı solaryuma girmezseniz de yaptırabilirsiniz.solaryuma girerkken de yaptırabilirisiniz.ben 20günde bir yaptırıyorum,bronzluğum altın rengine dönüşüyor,bu ünlülerin bronzluğunu hatırlayın pırıl pırıl görünür hani,işte sun make up ın görüntüsü de öyledir.solaryumla ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.güzel kalın...