Solak olmak???

Ben solaktim -tim diyorum
Ilkokulda öğretmen zorla sag elle yazmaya zorladi ,sonuç sağ elle yazıyorum yemek dahi bircok seyi sol elle hallediyorum. Bıçağı sag elimle tutamam mesela. Bence hic zorlamadan nasıl daha rahatsa oyle yapsın . Evet şuanda iki elimide kullanabilirim ama solda ki rahatlik yok ve bu yapılan cidden psikolojik baskı. Bana hicbir sey kazandirmadi aksine küçücük yaşta psikolojik olarak baskı altinda kalmışım

sağ elin sol elden ne üstünlüğü var?
sağla yersen mideye solla yersen çöpe mi gidiyor? sol elle yemek yemek bu kadar tukakaysa rabbim niye sol eli yaratmış acep?
kaçıncı yüzyıldayız taharet musluğu diye birşey var sabun var su var çok şükür.

Bende solağım kişisel olarak bi dez avantajını görmedim.
Toplu yemek yenilen yerlerde sol başa otururum kalabalıksa
Birde oluyoya bazı sandalyeler seminer verilen yerlerde vs. Defter koyma yeri sağda hepsinin o beni sinir eder

Ben de bir süre gözlemleyeceğim. Yazma-çizme-boyama konularında hangi taraf daha rahat dikkat edeceğim bir süre...

Zorla olmayacak belki ama sağa alıştırmanın zor olacağını düşünüyorum. Çünkü bazı şeyleri solla yapıyor çoğunlukla. Ama bazı şeyleri sağla da yapabiliyor. Solaklıktan daha farklı bir durummuş bu.

Solak olmanın ne gibi bir dezavantajı olabilir ki. Sadece rahat kullandığı yön farklı.

Eşya tasarımları açısından...

Solaklar için herşeyin özel dizayn edilmiş olanı var elbette. Ama bu imkanlar her ortamda sağlanamaz ona. Solaklar için olan mouse, makas, çift tarafta ağzı olan cezve vs var, biliyorum. Ben alırım kullanır, ama her ortama yanında taşıyamaz. Bir şekilde var yani sosyal hayatta zorlukları.

Aslında tam olarak solak da değil. Her iki elini de kullanıyor. Ve birine yöneltmektense bunun devam etmesini istiyorum. Ama okuldaki çalışmalarda, kalem tutuşunda vs değişir mi diye düşündüm sadece.

Bu zamanin anneleri olarak abartiyoz bazi seyleri.. yok ustune gitmeyelim vs vs. Mutlu olmayacak ne var Allah askina? Ben onu yonlendiririm ama olacagi varsa gene olacak.. mutsuz olacak bi durum yok yani...keske her mevzu boyle olsa..

Yazdıklarımı tam okumadiniz herhalde, ben özel dizayn edilmiş alet hiç kullanmadim alet kullanirken hiç de zorlanmadım. Siz nereden biliyorsunuz zorlandığımızi? Solak misiniz?
Ben Solak biri olarak 26 yıllık hayatımda hiç ama hiç zorluk cekmedigimi canı gönülden söyleyebilirim.

benim büyük 10 yaşında ve solak daha bu zamana kadar anne zorlanıyorum demedi niye ben solağım demedi.. abartmayın lütfen sosyal hayatta yaşayacağı bir zorluk yok.

hah bende bunu dedim solak değilde engellilermiş gibi garip garip telaşeler..

Sol elle sağ elin tabiki bi farkı yok bu sonradan gelişen bişey bile isteye alışılmıyor ki. Öğretmenin uyarmasında da ben bi sakınca göremedim belkide sıra arkadaşı solak değildir not tutarken rahatsızlık vs durumunda uyarmıştır falan bunlar olabilecek şeyler strese girmeyin bu kadar. Ha siz öğretmene ifade edersiniz rahatsızlığınızı olur biter yani Allah başka dert vermesin

Katılıyorum evde ki cezve,çaydanlık vs hep sol elimle kullanıyorum belki ilk başlarda zorlanmışdır orası kesin ama şuan rahat kullanıyorum yada sürahi vs hatta bir ara kahve yaparken bir komşu sen onu sol elinle nasıl dökeceksin demişti ben de bir sorun yok demiştim alıştıktan sonra kullanılıyor.

Canım rahat bırakın çocukları! Kendi kulaktan dolma şehir efsanesi dogrularinizi cocuklara dayatmayin! Çocukların canını sikacaginiza kitap okuyun, biraz araştırma yapın. Her konuda internette bir sürü bilimsel makale mevcut.kitap var, internet var, tek yapmanız gereken okumak.

Aynen öyle, ben burada okuyunca şöyle bir durdum şaşırdım açıkçası:)ne gibi bir zorluğu olabilir ki diye :)) yukarida da bir arkadaş yazmış allah başka dert vermesin diye:)aynen öyle yani

Bu yaşıma geldim hiçbir dezavantaj yaşamadım . çok iyi voleybolcuydum sol elimle smaç atardım hocam da çok iyi derdi. Pahali futbolcuların çoğu solakmis mesela :))
Amaan çocuğu bogmayin yonlendirme yapmayın daha 3 yasindaymis hangisini isterse kullanir tam oturunca.
Kizim 2.5 yasinda solak arada sag eliyle de boyar ama yiyemez hic yönlendirmek aklıma gelmedi. Kendi büyüdükçe hangisi daha rahatsa onunla devam eder öğretmen neden karışıyor anlamadım.

Boyama vaktinde okulda çocuk hangisini rahat hissederse onu kullanır müdahale etmek aşırı gereksiz.

Solaklarin daha zeki oldugunu bizzat doktordan duymustum.
Bende solagim abimde solak ..
Annem yada ailemden biri kimse zorlamadi
Okuldada ayni sekilde..
Ogretmeni cok yanlis yapmis ..
Allah onu dogustan sol eline yetenek vermis

Dediginiz soluyla topa vururken cocugun kafasi allak bullak olacak

Kisa surede olaya el atin..
Ogretmen bu kadarina mudahele etmemeli.

Ben solagim. Oglum da. Annem de ben kucukken beni sag ele yonlendirmisti ve hatirliyorum kekeme olmustum. Sonra doktor anneme kizmisti. Yemegi sag elimle yiyorum ama hep sol elimi kullaniykrum. Makas, cezve gibi seyleri kullanmada biraz sorun yasadim ama ona da alisiyor insan. Solak olmak suc degil ki ogretmenin boyle bir sey yapmasi hata.

bende solak bir insanim ve oglunuzun yasadigini cocuklugumda ogretmenim bana da dayatmıştı sağı kullan diye ailemle bile konusup evde sağı kullansin diye ama ben okadar bunalmistim ki bir gün yemekte aglayarak kalktim ve ogünden sonra hic baski uygulamadilar ve suan sol ile yaziyorum

Ben solagim
İki elimi birden eşit kullanmayı ilk okulda ogrendim

Kızım solak bir kaç ay sonra iki yaşına girecek
Yemek yerken sağa yonlendirdim sağ eliyle çatal sol eliyle kaşık iki elinide kullansın istiyorum ikisinide eşit derecede kullanabilir

Solla nasıl yaziyorsam sağ ile aynı yazıyorum mesela

Kardeşimde solaktı onu da okulda uyarmışlar ama ben hangisi rahatsa kendisi tercih etmesini söyledim o da solu tercih etti demekki öyle rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…