- 3 Mayıs 2017
- 765
- 821
- 23
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Anne baba ile alakalı da bir durum yok. Çocuk bu konuda kendi karar vermeli biz sag elle yemesini istiyoruz diye öyle yemek zorunda degil çocuğa saygı duyulmalı. Zaten değişmez solak olması ama kızmak engellemek psikolojisini etkiler.her onune gelene diploma verilirse boyle cahil ogretmenler cikar tabiki . Cocuk senin degilmi ona ne oluyormus .cocuk solak solak ne yapalim yani . Dini konuya bende hic deginmeyim. Herkes kendi dinini yasasa olmazmi ? ogretmene mi kalmis cocuga dini ogretmek ?
kesinlikle. Insanin kendi beyninden gelen bir sey. Isin icine dini karistirip resmen kucucuk cocuga eziyet ediyorlar.Anne baba ile alakalı da bir durum yok. Çocuk bu konuda kendi karar vermeli biz sag elle yemesini istiyoruz diye öyle yemek zorunda degil çocuğa saygı duyulmalı. Zaten değişmez solak olması ama kızmak engellemek psikolojisini etkiler.
Solağım ben du merak ettim bakemSiz böyle bir konu açınca google a yazdım,solaklık ,diye,ilginç bilgiler çıktı,
Siz de bir bakın derim.
Merhabalar.Benim eşim de hem sağ hem sol elini kullanır.Yazi yazarken sağ çekiç kullanirken sol el mesela.Topa da sol ayak vuruyor.Ogretmeninizle konuşun.Bildiğim kadarıyla bu konuda yönlendirme ya da zorlama sakıncalı.Ayrıca kendim öğretmenim.Sol elle yazmanin hiçbir sakincasi yok.Başarıya ya da başarısızlığa hicbir etkisi yok.Hatta geçen yıl sinifimin en başarılı çocuğu solakti.Siz nasil saglaksaniz o da solak.Bu kadar basit yani.Merhabalar,
Oğlumun her iki elini de kullanmakla beraber solu daha rahat kullandığını düşünüyordum ve gözlemliyordum.
Fakat bugün yemek yerken kaşığı sol eline aldığında, yemeğe batırmayıp sağ eline aldığını ve sağ eliyle yemeye çalıştığını, solunu da eskisi kadar rahat kullanamadığını farkettim.
Öğretmeninin bu şekilde yönlendirdiğini tahmin edip sorduğumda da, öyle olduğunu söyledi oğlum.
Öğretmenine de sordum, o da yemek yerken sağ elini kullanması için uyardığını söyledi. Solak olduğunu söylediğimde de, her ikisini de kullanabiliyor aslında dedi.
Kıyaslamam gerekirse, daha önce %70 sol elini kullanıyordu diyebilirim. Top oynarken hep sol ayağıyla vurur...
Ama şu an sol eli eskisi kadar aktif değil sanırım, birkaç aydır okulda yapılan uyarılar sonucu...
Abartıyorum biliyorum ama sanki oğlum birkaç aydır işkence yaşamış gibi üzüldüm, okuldaki durumu bu zamana kadar farketmediğim için kendime kızdım. Her iki elini de kullanabildiğini gördüğü halde bazı sebeplerden ötürü ısrarla sağa yönlendiren öğretmenine de kızdım.
Yemek açısından kesinlikle istediği gibi yemesini istiyorum, öğretmenine de söyledim.
Fakat kalem açısından nasıl olmalı bilmiyorum. Öğretmenine birini belirtmek gerekecek. Her ikisini birden kullanamaz kalem çalışmalarında...
Solak olmak dezavantaj mıdır? İleride çok mu zorlanır? Ne şekilde yönlendirmeliyim? Solak çocuğu olanlar ne yaptılar, solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı fikir versin lütfen... Yardıma ihtiyacım var...
Ben çocukken solakmisim okulda sağa yonlendirildigimi söylüyor ailem. Şimdi iki elimi de kullanıyorum ancak yazı yazarken sadece sağ. Bir avantaj ya da dezavantaj durumu yok yani nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın ama yönlendirilme işi hoş olmuyor bence herkesin bir yaradilisi var sonuçta nicin müdahale edilsin ki.Merhabalar,
Oğlumun her iki elini de kullanmakla beraber solu daha rahat kullandığını düşünüyordum ve gözlemliyordum.
Fakat bugün yemek yerken kaşığı sol eline aldığında, yemeğe batırmayıp sağ eline aldığını ve sağ eliyle yemeye çalıştığını, solunu da eskisi kadar rahat kullanamadığını farkettim.
Öğretmeninin bu şekilde yönlendirdiğini tahmin edip sorduğumda da, öyle olduğunu söyledi oğlum.
Öğretmenine de sordum, o da yemek yerken sağ elini kullanması için uyardığını söyledi. Solak olduğunu söylediğimde de, her ikisini de kullanabiliyor aslında dedi.
Kıyaslamam gerekirse, daha önce %70 sol elini kullanıyordu diyebilirim. Top oynarken hep sol ayağıyla vurur...
Ama şu an sol eli eskisi kadar aktif değil sanırım, birkaç aydır okulda yapılan uyarılar sonucu...
Abartıyorum biliyorum ama sanki oğlum birkaç aydır işkence yaşamış gibi üzüldüm, okuldaki durumu bu zamana kadar farketmediğim için kendime kızdım. Her iki elini de kullanabildiğini gördüğü halde bazı sebeplerden ötürü ısrarla sağa yönlendiren öğretmenine de kızdım.
Yemek açısından kesinlikle istediği gibi yemesini istiyorum, öğretmenine de söyledim.
Fakat kalem açısından nasıl olmalı bilmiyorum. Öğretmenine birini belirtmek gerekecek. Her ikisini birden kullanamaz kalem çalışmalarında...
Solak olmak dezavantaj mıdır? İleride çok mu zorlanır? Ne şekilde yönlendirmeliyim? Solak çocuğu olanlar ne yaptılar, solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı fikir versin lütfen... Yardıma ihtiyacım var...
Katılıyorum evde ki cezve,çaydanlık vs hep sol elimle kullanıyorum belki ilk başlarda zorlanmışdır orası kesin ama şuan rahat kullanıyorum yada sürahi vs hatta bir ara kahve yaparken bir komşu sen onu sol elinle nasıl dökeceksin demişti ben de bir sorun yok demiştim alıştıktan sonra kullanılıyor.
Alıştım artık kullanıyorum,şuan mesela tablet kullanıyorum sadece sol elimle yazıyorum kimisi tablette vs iki eli birden kullanır yazı yazerken ben tek eli kullanıyorum.Ben hala şu cezveyi sağ elle rahat kullanamıyorum
Sol elle ters olmuyor mu ben onu da beceremiyorum
Alıştım artık kullanıyorum,şuan mesela tablet kullanıyorum sadece sol elimle yazıyorum kimisi tablette vs iki eli birden kullanır yazı yazerken ben tek eli kullanıyorum.
Konu ilerlemiş
Alıntı da yapamadım
Mesela demişsin ya iki elini de kullanıyor diye sen de kullanıyorsun iki elini
Baskın olanı bul
Yalnız oyun oynarken uzaktan gözlemle
Legoları Nasıl tutup takıyor
Mesela elma vs dilimle ya da ceviz gibi şeyler
Koy tabağa ortaya
Arada atarsın ağzına de
Sen görünme hatta bunu oyuna dalmışken yap hangi eli ile yiyor bak ama çatal kaşık değil elle yenilecek şeyler
Ben sağlak ım ama ağır şeyleri sol elimle kaldırırım mesela herkes demliği sol eline alır çaydanlığı sağ ben tam tersi
Piyasada az dolaş solaklık artık bir sektör
Sol el kalemtraşı var sol el ilk yazı kalemi var ne ararsan var
Hem karizmatik solaklar
Bu arada ben mi unuttum
Kalemi boyayı bir eline vermeyeceksin ki o kendi alacak
Mesela parmak boya al
Bak bakalım hangisi ile parmaklıyor ya da puding yap parmaklama yarışması yapın
Sadece birini değil ikisini birden kullanıyor işte, anlayamıyorum tam olarak solak mı değil mi? Araştırdığımda her iki elini birden kullanan "karışık ellilik/çift ellilik" denen bir durum olduğunu gördüm.
Yemek konusunda vs karışılmamasını söyledim öğretmenine. Ama kalem çalışmalarına başlıyorlarmış ve bu durumda öğretmen benden bir tercih bekliyor.
Eski videolarını vs izledim. Bir sonuca varamadım. Sanırım bir süre daha gözlemleyeceğim. Öğretmenine de kalemi eline al dedikten sonra hangi eline alırsa, o eliyle çalıştırmasını söyleyeceğim.
aynen öyle
yani okuldan gelince bugün bir ambians yap
hadi resim yapıyoruz diye
ortaya kocaman bir kağıt ser kağıtları bantla vs büyüt iyice
başlayın boyamaya
önce hangi eline alıyor, yorulunca elini değiştiriyor mu vs vs
kalemi vs düzgün tutamasa da baskın ile tutar muhtemelen
bir de 3,5 yaşında çocuğa ne kalem çalışması ya o daha düzgün boyama dahi yapamaz yani yapmamalı
büyük figürlerle sınırsız çalışmalı
ha bu arada okula gitmeden sol eli ile mi yiyordu hep
öyle ise zaten solaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?