- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Solağım yazı yazmayıda yemek yemeyi yada su vs içiyorsam hepsini sol elimle yaparım.Sağ elimle yemek yiyemem asla ağzıma götürünceye kadar dökülür bütün yemekler eğer oğlunuz solaksa bırakın kullansın elini ayrıca öğretmenleride sağ elini kullan diye uyarı yapması doğru değil oğlunuz keşke başta söyleseydi.Merhabalar,
Oğlumun her iki elini de kullanmakla beraber solu daha rahat kullandığını düşünüyordum ve gözlemliyordum.
Fakat bugün yemek yerken kaşığı sol eline aldığında, yemeğe batırmayıp sağ eline aldığını ve sağ eliyle yemeye çalıştığını, solunu da eskisi kadar rahat kullanamadığını farkettim.
Öğretmeninin bu şekilde yönlendirdiğini tahmin edip sorduğumda da, öyle olduğunu söyledi oğlum.
Öğretmenine de sordum, o da yemek yerken sağ elini kullanması için uyardığını söyledi. Solak olduğunu söylediğimde de, her ikisini de kullanabiliyor aslında dedi.
Kıyaslamam gerekirse, daha önce %70 sol elini kullanıyordu diyebilirim. Top oynarken hep sol ayağıyla vurur...
Ama şu an sol eli eskisi kadar aktif değil sanırım, birkaç aydır okulda yapılan uyarılar sonucu...
Abartıyorum biliyorum ama sanki oğlum birkaç aydır işkence yaşamış gibi üzüldüm, okuldaki durumu bu zamana kadar farketmediğim için kendime kızdım. Her iki elini de kullanabildiğini gördüğü halde bazı sebeplerden ötürü ısrarla sağa yönlendiren öğretmenine de kızdım.
Yemek açısından kesinlikle istediği gibi yemesini istiyorum, öğretmenine de söyledim.
Fakat kalem açısından nasıl olmalı bilmiyorum. Öğretmenine birini belirtmek gerekecek. Her ikisini birden kullanamaz kalem çalışmalarında...
Solak olmak dezavantaj mıdır? İleride çok mu zorlanır? Ne şekilde yönlendirmeliyim? Solak çocuğu olanlar ne yaptılar, solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı fikir versin lütfen... Yardıma ihtiyacım var...
Ne alaka niye dezavantajları olsun ki. Ben solağım, kızım da solak..
Neden ısrarla sağ eliyle yemek yedirmeye çalışmış ki. ? Dini olgulardan dolayı mı? Ben sağ elimle su bile icemiyorum rahatca.
Bırakın çocuk hangisini daha iyi kullanıyorsa onunla devam etsin. Ikisinide kullanmak zorunda değil.
Solağım yazı yazmayıda yemek yemeyi yada su vs içiyorsam hepsini sol elimle yaparım.Sağ elimle yemek yiyemem asla ağzıma götürünceye kadar dökülür bütün yemekler eğer oğlunuz solaksa bırakın kullansın elini ayrıca öğretmenleride sağ elini kullan diye uyarı yapması doğru değil oğlunuz keşke başta söyleseydi.
Merhabalar,
Oğlumun her iki elini de kullanmakla beraber solu daha rahat kullandığını düşünüyordum ve gözlemliyordum.
Fakat bugün yemek yerken kaşığı sol eline aldığında, yemeğe batırmayıp sağ eline aldığını ve sağ eliyle yemeye çalıştığını, solunu da eskisi kadar rahat kullanamadığını farkettim.
Öğretmeninin bu şekilde yönlendirdiğini tahmin edip sorduğumda da, öyle olduğunu söyledi oğlum.
Öğretmenine de sordum, o da yemek yerken sağ elini kullanması için uyardığını söyledi. Solak olduğunu söylediğimde de, her ikisini de kullanabiliyor aslında dedi.
Kıyaslamam gerekirse, daha önce %70 sol elini kullanıyordu diyebilirim. Top oynarken hep sol ayağıyla vurur...
Ama şu an sol eli eskisi kadar aktif değil sanırım, birkaç aydır okulda yapılan uyarılar sonucu...
Abartıyorum biliyorum ama sanki oğlum birkaç aydır işkence yaşamış gibi üzüldüm, okuldaki durumu bu zamana kadar farketmediğim için kendime kızdım. Her iki elini de kullanabildiğini gördüğü halde bazı sebeplerden ötürü ısrarla sağa yönlendiren öğretmenine de kızdım.
Yemek açısından kesinlikle istediği gibi yemesini istiyorum, öğretmenine de söyledim.
Fakat kalem açısından nasıl olmalı bilmiyorum. Öğretmenine birini belirtmek gerekecek. Her ikisini birden kullanamaz kalem çalışmalarında...
Solak olmak dezavantaj mıdır? İleride çok mu zorlanır? Ne şekilde yönlendirmeliyim? Solak çocuğu olanlar ne yaptılar, solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı fikir versin lütfen... Yardıma ihtiyacım var...
Solak olmak dezavantaj tabii.
Özel olanlarını temin etmediğiniz sürece makastı cezveydi tırtıklı bıçaktı bu tip eşyalar sağ ellerini kullananlara göre tasarlanmış oluyor hali hazırda.
Ama sizin oğlunuz iki elini de kullanıyormuş
Bence sıkıntıya gireceği bir durum olmaz.
Yazı yazarken hangisiyle kendini kasmadan ve okunaklı yazabiliyorsa o eliyle devam etsin.
Diğer elini de fazla boşlamasın yine de.
İki elle yazmak da avantaj:)
Beynin her iki tarafının kullanıldığı için daha pratik insanlar olduğunu okumuştum.
Başarılar diliyorum
Siz sağlak iken nasıl rahatsanız solaklar da o şekilde rahatlar.
Bende solagim liseye kadar yazmada da 2 elimi kullanırdım, yemek içmede de hala iki elimi kullanıyorum ve bence dezavantaj yerine avantajlı bu durum:) dezavantaj da neymiş
Ogretmeni kotu birsey yapmamis. Sol kullanacagina sag kullansin nencede..Benim oglumda cogu seyi sol eliyle yapiyor deli ediyo bazen beni :) inatla yapiyo ama cogu zaman..olacagi varsa olur bence..
Yazi yazarkenbi garip duruyo sol el.. haricinde siradan bi bilgisayara otursan mouse sag el kullananlar icin genelde..bi cok seyinde solaklara gore yapilmadigi dusuncesindeyim..
ama dedigim gibi olacagi varsa olur..
Siz böyle bir konu açınca google a yazdım,solaklık ,diye,ilginç bilgiler çıktı,
Siz de bir bakın derim.
Solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı nedir bacım sakatlık mı oğlun solak olduğu için çok şanslı, beynin diğer lobu daha gelişmiş olacak, arkadaşlarının yapamadığı bazı işlemleri daha kolay yapabilecek, bazı yetenekleri daha gelişmiş olacak. ben de solagim ve öğretmenim sizin ogretmenin çocuğu sağa yonlendirmesi ne alaka anlamadımMerhabalar,
Peki siz neden sinir oluyorsunuz oğlunuzun sol kullanmasına? Ne farkediyor sizin icin?
Ben solağım ama doktorum benden için asla kızınızı zorlamayın sol elle yesin.Sol elle yazsın demiş.Öyle de oldu.Sağı kullanamıyorum halen daha.Hiç dezavantajı olmadı.Aksine daha kuvvetli olur solaklar :)
Kızım iki tarafı eşit kullanıyor. Bence çok büyük avantaj . Amcası ve dedesi de öyle. Sağ yorulunca sol eliyle yazmaya devam ediyorlar.
Eşim solak.Hiçbir dezavantajına şahit olmadım.Çocuğu zorlamak anlamsız.Nasıl rahatsa öyle olsun.Her şeyde bir dayatma bir zorlama.Bu ne canım.Öğretmene de kızmakta haklısın.
Neden ogretmeni sag elinle ye diyor ki?ne hakla yani.
Benim kizimda solak arada sagi kullanir cogunlukla solu.sol ile yazar sol ile yer vs.
Birileri gelip sag ile yemek ye diyebilir mi yani ne sacma
Ben de solağım, sağolsun ilkokul öğretmenim elimin üstüne vurarak sağla yazmayı öğretmiş. Sağ elimle yapabildiğim iki şey; biri kalem tutmak, diğeri çatal kaşık. Ekmeği dahi sol elimle bölüp solla yerim. Solak olmanın dezavantajını sadece okulun bando takımında baget kullanırken solumdakinin kolu koluma çarpınca yaşadımSolak yazan arkadaşım da vardı sınıfta, o sıranın soluna otururdu mesela. Böylece diğer arkadaşla kolları temas etmemiş olurdu.
Sağa alışabilse evet güzel olur çünkü çoğu şey sağını kullanan insanlara göre dizayn edilmiş durumda. Mesela bulaşık makinesine tuz koyarken hazne solda olduğu için sağ elimi kullanmak mecburiyetinde kalıyorum ve döküp saçıyorum tuzu.
Anne-babaların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?Baktım ama çok elli olan çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini bulamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?