• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Solak olmak???

her onune gelene diploma verilirse boyle cahil ogretmenler cikar tabiki . Cocuk senin degilmi ona ne oluyormus .cocuk solak solak ne yapalim yani . Dini konuya bende hic deginmeyim. Herkes kendi dinini yasasa olmazmi ? ogretmene mi kalmis cocuga dini ogretmek ?
Anne baba ile alakalı da bir durum yok. Çocuk bu konuda kendi karar vermeli biz sag elle yemesini istiyoruz diye öyle yemek zorunda degil çocuğa saygı duyulmalı. Zaten değişmez solak olması ama kızmak engellemek psikolojisini etkiler.

Anne baba ile alakalı da bir durum yok. Çocuk bu konuda kendi karar vermeli biz sag elle yemesini istiyoruz diye öyle yemek zorunda degil çocuğa saygı duyulmalı. Zaten değişmez solak olması ama kızmak engellemek psikolojisini etkiler.
kesinlikle. Insanin kendi beyninden gelen bir sey. Isin icine dini karistirip resmen kucucuk cocuga eziyet ediyorlar.

İki çocuğum da solak ve kesinlikle böyle müdahaleler yapılmasına karşıyım , çocuklar bunu sizin de fark ettiğiniz gibi ilk zamanlardan itibaren zaten belli ediyor , ayakkabı giyelim ayağını uzat dediğinde solu uzatmak , benzer iki nesneyi uzattığında önce sol eli ile kavramak vs
Eski zamanların anlayışı ile anneme öğretmeni böyle bir yönlendirme yapmış , sol elini arkada tutup zorla sağ ile yazdırmış ve bu sebeple çok kötü bir el yazısı yazıyor , ayrıca bu zorlamaların kekemelik gibi daha vahim sonuçlar da doğurabileceğini okumuştum iyi ki böyle bir olay yaşanmamış annem açısından.
Sol ile yemek mevzusunda ise çocuklar belli bir yaşa geldiğinde zaten hangi eli ile rahat ediyorsa kendisini ona alıştırıyor , erken dönemde müdahalede bulunmak çok yanlış
Ayrıca hiçbir dezavantajı yok, ikisi de aynı işlevi gören organımız neden zorluk olsun değil mi? Bizler için sağ el ne ise onlar için de sol el o.
Sağlıkla büyütün evladınızı :)

Hanımlar rica ediyorum dini yorumlar yazmayınız.

Sağ el veya sol el fark etmez, her iki eliyle de yazabiliyorsa ikisini de kullansın, öğretmenine rica edin çocuğu yönlendirmesin, zaten daha küçük sağlak mı yoksa solak mı olacak ileride belli olur, solak olursa da zorluğu olduğunu sanmam, ilkokulda sıra arkadaşım solaktı, gayet güzel bir yazısı vardı ki 70'li yılların sonunda solaklar için hiçbir ürün yoktu, kalem, makas, defter kullanması gerektiğinde biz ne kullanıyorsak onu kullanıyordu, artık solaklar için makas, kalem, mutfak araç gereçleri, gitarlar bile var, dert edilecek birşey değil, bırakın yavrunuz iki elini de özgürce kullansın.

Çocuğumda solak .yemeği sağ elle yemesini sağladm.’düşündüğünz gibi işgence sonucu deil sadece 2 defa sol elinden alıp sağ eline verdm kaşığı şmdi gayet kendi isteğyle böyle yiyor. Diğer bütün aktiviteler sol elle. Sağ beyin sol beyinle alakalı ve uzmanlar iki elimzide bazen kullanmamız gerekr der sol beynin gelişmesi içn.

Yemek yerken sağı kullansınlar solu napalım koparıp atalım mı biz onu rahat kullanıyoruz nasıl rahatsa öyle yapmalı

İki elimi de kullanıyorum ama sol elim daha ağırlıklıdır özellikle yazı yazarken, resim vs çizerken ama yemeği de asla solla yiyemem sanırım küçükken beni de uyarmışlar. Şu yaşıma kadar sorun yaşamadım hiç, insanlar bunu niye bu kadar dert ediyor anlamıyorum

Merhabalar,

Oğlumun her iki elini de kullanmakla beraber solu daha rahat kullandığını düşünüyordum ve gözlemliyordum.

Fakat bugün yemek yerken kaşığı sol eline aldığında, yemeğe batırmayıp sağ eline aldığını ve sağ eliyle yemeye çalıştığını, solunu da eskisi kadar rahat kullanamadığını farkettim.

Öğretmeninin bu şekilde yönlendirdiğini tahmin edip sorduğumda da, öyle olduğunu söyledi oğlum.

Öğretmenine de sordum, o da yemek yerken sağ elini kullanması için uyardığını söyledi. Solak olduğunu söylediğimde de, her ikisini de kullanabiliyor aslında dedi.

Kıyaslamam gerekirse, daha önce %70 sol elini kullanıyordu diyebilirim. Top oynarken hep sol ayağıyla vurur...

Ama şu an sol eli eskisi kadar aktif değil sanırım, birkaç aydır okulda yapılan uyarılar sonucu...

Abartıyorum biliyorum ama sanki oğlum birkaç aydır işkence yaşamış gibi üzüldüm, okuldaki durumu bu zamana kadar farketmediğim için kendime kızdım. Her iki elini de kullanabildiğini gördüğü halde bazı sebeplerden ötürü ısrarla sağa yönlendiren öğretmenine de kızdım.

Yemek açısından kesinlikle istediği gibi yemesini istiyorum, öğretmenine de söyledim.

Fakat kalem açısından nasıl olmalı bilmiyorum. Öğretmenine birini belirtmek gerekecek. Her ikisini birden kullanamaz kalem çalışmalarında...

Solak olmak dezavantaj mıdır? İleride çok mu zorlanır? Ne şekilde yönlendirmeliyim? Solak çocuğu olanlar ne yaptılar, solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı fikir versin lütfen... Yardıma ihtiyacım var...
Merhabalar.Benim eşim de hem sağ hem sol elini kullanır.Yazi yazarken sağ çekiç kullanirken sol el mesela.Topa da sol ayak vuruyor.Ogretmeninizle konuşun.Bildiğim kadarıyla bu konuda yönlendirme ya da zorlama sakıncalı.Ayrıca kendim öğretmenim.Sol elle yazmanin hiçbir sakincasi yok.Başarıya ya da başarısızlığa hicbir etkisi yok.Hatta geçen yıl sinifimin en başarılı çocuğu solakti.Siz nasil saglaksaniz o da solak.Bu kadar basit yani.

Konu ilerlemiş

Alıntı da yapamadım

Mesela demişsin ya iki elini de kullanıyor diye sen de kullanıyorsun iki elini

Baskın olanı bul

Yalnız oyun oynarken uzaktan gözlemle

Legoları Nasıl tutup takıyor

Mesela elma vs dilimle ya da ceviz gibi şeyler

Koy tabağa ortaya

Arada atarsın ağzına de

Sen görünme hatta bunu oyuna dalmışken yap hangi eli ile yiyor bak ama çatal kaşık değil elle yenilecek şeyler

Ben sağlak ım ama ağır şeyleri sol elimle kaldırırım mesela herkes demliği sol eline alır çaydanlığı sağ ben tam tersi

Piyasada az dolaş solaklık artık bir sektör

Sol el kalemtraşı var sol el ilk yazı kalemi var ne ararsan var

Hem karizmatik solaklar

Bu arada ben mi unuttum

Kalemi boyayı bir eline vermeyeceksin ki o kendi alacak

Mesela parmak boya al

Bak bakalım hangisi ile parmaklıyor ya da puding yap parmaklama yarışması yapın

Merhabalar,

Oğlumun her iki elini de kullanmakla beraber solu daha rahat kullandığını düşünüyordum ve gözlemliyordum.

Fakat bugün yemek yerken kaşığı sol eline aldığında, yemeğe batırmayıp sağ eline aldığını ve sağ eliyle yemeye çalıştığını, solunu da eskisi kadar rahat kullanamadığını farkettim.

Öğretmeninin bu şekilde yönlendirdiğini tahmin edip sorduğumda da, öyle olduğunu söyledi oğlum.

Öğretmenine de sordum, o da yemek yerken sağ elini kullanması için uyardığını söyledi. Solak olduğunu söylediğimde de, her ikisini de kullanabiliyor aslında dedi.

Kıyaslamam gerekirse, daha önce %70 sol elini kullanıyordu diyebilirim. Top oynarken hep sol ayağıyla vurur...

Ama şu an sol eli eskisi kadar aktif değil sanırım, birkaç aydır okulda yapılan uyarılar sonucu...

Abartıyorum biliyorum ama sanki oğlum birkaç aydır işkence yaşamış gibi üzüldüm, okuldaki durumu bu zamana kadar farketmediğim için kendime kızdım. Her iki elini de kullanabildiğini gördüğü halde bazı sebeplerden ötürü ısrarla sağa yönlendiren öğretmenine de kızdım.

Yemek açısından kesinlikle istediği gibi yemesini istiyorum, öğretmenine de söyledim.

Fakat kalem açısından nasıl olmalı bilmiyorum. Öğretmenine birini belirtmek gerekecek. Her ikisini birden kullanamaz kalem çalışmalarında...

Solak olmak dezavantaj mıdır? İleride çok mu zorlanır? Ne şekilde yönlendirmeliyim? Solak çocuğu olanlar ne yaptılar, solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı fikir versin lütfen... Yardıma ihtiyacım var...
Ben çocukken solakmisim okulda sağa yonlendirildigimi söylüyor ailem. Şimdi iki elimi de kullanıyorum ancak yazı yazarken sadece sağ. Bir avantaj ya da dezavantaj durumu yok yani nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın ama yönlendirilme işi hoş olmuyor bence herkesin bir yaradilisi var sonuçta nicin müdahale edilsin ki.

Katılıyorum evde ki cezve,çaydanlık vs hep sol elimle kullanıyorum belki ilk başlarda zorlanmışdır orası kesin ama şuan rahat kullanıyorum yada sürahi vs hatta bir ara kahve yaparken bir komşu sen onu sol elinle nasıl dökeceksin demişti ben de bir sorun yok demiştim alıştıktan sonra kullanılıyor.

Ben hala şu cezveyi sağ elle rahat kullanamıyorum
Sol elle ters olmuyor mu ben onu da beceremiyorum

Ben hala şu cezveyi sağ elle rahat kullanamıyorum
Sol elle ters olmuyor mu ben onu da beceremiyorum
Alıştım artık kullanıyorum,şuan mesela tablet kullanıyorum sadece sol elimle yazıyorum kimisi tablette vs iki eli birden kullanır yazı yazerken ben tek eli kullanıyorum.

Alıştım artık kullanıyorum,şuan mesela tablet kullanıyorum sadece sol elimle yazıyorum kimisi tablette vs iki eli birden kullanır yazı yazerken ben tek eli kullanıyorum.

Ben de telden yazıyorum tabiki sol elle :)
Kalemi sağ elim ile tutarım. Kaşığı da tutarım. Ama bi cezveyi rahat tutamam

Konu ilerlemiş

Alıntı da yapamadım

Mesela demişsin ya iki elini de kullanıyor diye sen de kullanıyorsun iki elini

Baskın olanı bul

Yalnız oyun oynarken uzaktan gözlemle

Legoları Nasıl tutup takıyor

Mesela elma vs dilimle ya da ceviz gibi şeyler

Koy tabağa ortaya

Arada atarsın ağzına de

Sen görünme hatta bunu oyuna dalmışken yap hangi eli ile yiyor bak ama çatal kaşık değil elle yenilecek şeyler

Ben sağlak ım ama ağır şeyleri sol elimle kaldırırım mesela herkes demliği sol eline alır çaydanlığı sağ ben tam tersi

Piyasada az dolaş solaklık artık bir sektör

Sol el kalemtraşı var sol el ilk yazı kalemi var ne ararsan var

Hem karizmatik solaklar

Bu arada ben mi unuttum

Kalemi boyayı bir eline vermeyeceksin ki o kendi alacak

Mesela parmak boya al

Bak bakalım hangisi ile parmaklıyor ya da puding yap parmaklama yarışması yapın

Sadece birini değil ikisini birden kullanıyor işte, anlayamıyorum tam olarak solak mı değil mi? Araştırdığımda her iki elini birden kullanan "karışık ellilik/çift ellilik" denen bir durum olduğunu gördüm.

Yemek konusunda vs karışılmamasını söyledim öğretmenine. Ama kalem çalışmalarına başlıyorlarmış ve bu durumda öğretmen benden bir tercih bekliyor.

Eski videolarını vs izledim. Bir sonuca varamadım. Sanırım bir süre daha gözlemleyeceğim. Öğretmenine de kalemi eline al dedikten sonra hangi eline alırsa, o eliyle çalıştırmasını söyleyeceğim.

Sadece birini değil ikisini birden kullanıyor işte, anlayamıyorum tam olarak solak mı değil mi? Araştırdığımda her iki elini birden kullanan "karışık ellilik/çift ellilik" denen bir durum olduğunu gördüm.

Yemek konusunda vs karışılmamasını söyledim öğretmenine. Ama kalem çalışmalarına başlıyorlarmış ve bu durumda öğretmen benden bir tercih bekliyor.

Eski videolarını vs izledim. Bir sonuca varamadım. Sanırım bir süre daha gözlemleyeceğim. Öğretmenine de kalemi eline al dedikten sonra hangi eline alırsa, o eliyle çalıştırmasını söyleyeceğim.

aynen öyle

yani okuldan gelince bugün bir ambians yap

hadi resim yapıyoruz diye

ortaya kocaman bir kağıt ser kağıtları bantla vs büyüt iyice

başlayın boyamaya

önce hangi eline alıyor, yorulunca elini değiştiriyor mu vs vs

kalemi vs düzgün tutamasa da baskın ile tutar muhtemelen

bir de 3,5 yaşında çocuğa ne kalem çalışması ya o daha düzgün boyama dahi yapamaz yani yapmamalı

büyük figürlerle sınırsız çalışmalı

ha bu arada okula gitmeden sol eli ile mi yiyordu hep

öyle ise zaten solaktır

Dün akşamdan beri giremedim foruma. Her yorumu da tek tek alıntılayamadım.

Düzgün bir şekilde yorum yapan/fikir veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

"Allah başka dert vermesincilere" de birşey diyemiyorum:KK51:

aynen öyle

yani okuldan gelince bugün bir ambians yap

hadi resim yapıyoruz diye

ortaya kocaman bir kağıt ser kağıtları bantla vs büyüt iyice

başlayın boyamaya

önce hangi eline alıyor, yorulunca elini değiştiriyor mu vs vs

kalemi vs düzgün tutamasa da baskın ile tutar muhtemelen

bir de 3,5 yaşında çocuğa ne kalem çalışması ya o daha düzgün boyama dahi yapamaz yani yapmamalı

büyük figürlerle sınırsız çalışmalı

ha bu arada okula gitmeden sol eli ile mi yiyordu hep

öyle ise zaten solaktır

Kalem çalışması derken, yazı yazma değil de sanırım kavram kitaplarında çizgi çizerek eşleştirme, yuvarlak içine alma vs yapıyorlar. Geçen sene birkaç ay kreş deneyimi olmuştu. Orada da yaptırıyorlardı, öğretmeni kalem tuttururken fotoğrafı var...

Evde yemek yerken solu da sağı da kullanıyordu. Ama sanki solu ile daha rahat yiyordu gibi gözlemliyordum...

El kasları zayıf sanırım. Yoruluyor belki de. Kaşığı bir o eline bir diğer eline alıp yiyordu. Dün sol eline aldıktan sonra yemeyip, hemen sağ eline geçirdi kaşığı. Öyle anladım okuldaki durumu...

Back
X