• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Solak olmak???

Off ogretmendeki cehalete bakin ya
Solak bir cocugu israrla sagi kullansin diye uyarmak?? Bunun yapilmamasi gerektigini ogrenemeden ogretmen olduguna inanamiyorum. Siz ogretmeni uyarin. Cocugu rahat biraksin, uyuz oldum gece gece

Ne kadar cok solak varmis. Ben de solagim :)
Hic bi sekilde sag elimi kullanamam dini sebeplerden dolayi sagla yemeyi denerdim ama malesef sola tekrar gecerdim
Arkadaslara katiliyorum cogu alet saglaklara gore dizayn edildigi icin zorlanirim misal makas, hep parmagim acir :)
Solaklar sozelde daha basarilidir yani guzel resim yaparlar kalemleri saglamdir
Muzikte falan
Saglaklar da daha sayisal
Tek dezavantaji burda gordum istesemde beynin sag tarafini kullanamadigim icin sayisal bolumlerde iyi degildim.
Ama solak olmak guzel ya :)

Benim büyük kizimda solak ailede hiç solak yok oysaki ilginç, ders çalıştırırken zor oluyor ne yazdığını göremiyorum okuldada saglakla kolları çarpışıyor ama kendisi rahat her işini sol elle yapıyor öğretmenleri kresten itibaren hiç müdahale etmedi sizin öğretmende ilgincmis

Her çocuk aynı olmak zorunda mı koyun mu yetiştiriyoruz. Dediğim gibi bizde aynı durumda tercihi çocuğa bıraktık o solu secti bence siz öğretmeni uyarın karışmasın çocukların gelişimiyle ilgili baska seylerle ilgilensin. Kardeşim çok farklı yaratıcı resmi seven ilgin ilginç konulara merak salıp belgesel izleyen bi çocuk yani ne bileyim çocuğun tercihini önemseyin bence

Solak olmanın dezavantajını söyleyeyim
Dünyada herşey tüm döngü sağa göre yapılır yapılmıştır ve yapılacaktır solaklar azınlık olduğu için buda hep böyle devam edecektir yürüyen merdivenlerin yönlendirmesi den tut bıçak makas bile küçücük şeyler bile...

Diğer dezavantajı solaklar sagaklara oranla daha fazla kalp krizi geçirme riski taşır oran vurulduğunda azınlık olan solakların çoğunluk olan sagaklardan yüzde 70 daha fazla felç kalp krizi görüldüğü saptanmıştır

Gerekli araştırmalarda bu sonuca ulaşırsınız. Bunun nedeni kalp kaslarıyla alakaliymis sol tarafın sürekli kullanımı...

Vücudun yönü beyin lobuyla alakalı solak birini sağa yönlendirmek çok yanlış en büyük hata
En doğrusu ikisini birden geliştirmek

Her çocuk aynı olmak zorunda mı koyun mu yetiştiriyoruz. Dediğim gibi bizde aynı durumda tercihi çocuğa bıraktık o solu secti bence siz öğretmeni uyarın karışmasın çocukların gelişimiyle ilgili baska seylerle ilgilensin. Kardeşim çok farklı yaratıcı resmi seven ilgin ilginç konulara merak salıp belgesel izleyen bi çocuk yani ne bileyim çocuğun tercihini önemseyin bence ayrıca bi meslektaş olarak çok yadırgadım durumu ben solak öğrencilerimde daha farklı seyler kesfetmeye çalışırım kolunu değiştirmeye değil

Her çocuk aynı olmak zorunda mı koyun mu yetiştiriyoruz. Dediğim gibi bizde aynı durumda tercihi çocuğa bıraktık o solu secti bence siz öğretmeni uyarın karışmasın çocukların gelişimiyle ilgili baska seylerle ilgilensin. Kardeşim çok farklı yaratıcı resmi seven ilgin ilginç konulara merak salıp belgesel izleyen bi çocuk yani ne bileyim çocuğun tercihini önemseyin bence ayrıca bi meslektaş olarak çok yadırgadım durumu ben solak öğrencilerimde daha farklı seyler kesfetmeye çalışırım kolunu değiştirmeye değil

Hic bi sekilde sag elimi kullanamam dini sebeplerden dolayi sagla yemeyi denerdim ama malesef sola tekrar gecerdim
Arkadaslara katiliyorum cogu alet saglaklara gore dizayn edildigi icin zorlanirim misal makas, hep parmagim acir :)
Muzikte falan
Tek dezavantaji burda gordum istesemde beynin sag tarafini kullanamadigim icin sayisal bolumlerde iyi degildim.
solaklarin sözelde başarılı oldugunu bilmiyordum bende solagim ama tam tersi sözelim iyi degildir tam bir sayısalcıyımdir :)

Öğretmenin tavrını pek anlamadım bu konunun amacınıda :KK64:solak olsa ne olur olmasa ne olur o_O
Ben mecbur kalırsam sol elimlede yazabiliyorum sağ kadar olmasada solumu gayet iyi kullanırıyorum mesela dart atarken hiç zorlanmam bilek güreşinde solum sağım kadar kuvvetlidir sağ ile yenemediklerimi solla yenerim :70:

Muzikte falan
Aynen sözelde daha başarılıyım resim dersimde iyi sayılırdı kardeşim resim derslerini ve sözel derslerini bana yaptırırdı :)

Solunu kullanmak avantajlı. Beynin iki tarafını kullanıyorlar. Rahat edebileceği elini kullansın. Sizin yada başkasının yonlendirmesiyle sagini kullanirsa sonra sagini solunu bilemiyebilir

Ben de sokağın, bir kaç şeyde zorlandıkları sadece, ama başka zamanlarda hiç dezavantaj olmadı. Solak olmak da hoşuma gidiyor :) farklı olmak iyidir. Ama yemeğimi sağ elimle yerim :) ikisini de kullanıyorum böylelikle :)

Ben de her iki elimi kullanalardanım .
Güç duydugum şeylerde çaydanlık kaldırma vs gibi sol elimle daha rahat hissediyorum.
Yazıyı yazarken ve yemek yerken sağ elimi kullanıyorum.
Öğretmeninnle tekrar konusun bence çocugunuza göre öğretsin.
Aksi taktirde çocuk bocalayabilir.

Ben de bir süre gözlemleyeceğim. Yazma-çizme-boyama konularında hangi taraf daha rahat dikkat edeceğim bir süre...

Zorla olmayacak belki ama sağa alıştırmanın zor olacağını düşünüyorum. Çünkü bazı şeyleri solla yapıyor çoğunlukla. Ama bazı şeyleri sağla da yapabiliyor. Solaklıktan daha farklı bir durummuş bu.

Eşya tasarımları açısından...

Solaklar için herşeyin özel dizayn edilmiş olanı var elbette. Ama bu imkanlar her ortamda sağlanamaz ona. Solaklar için olan mouse, makas, çift tarafta ağzı olan cezve vs var, biliyorum. Ben alırım kullanır, ama her ortama yanında taşıyamaz. Bir şekilde var yani sosyal hayatta zorlukları.

Aslında tam olarak solak da değil. Her iki elini de kullanıyor. Ve birine yöneltmektense bunun devam etmesini istiyorum. Ama okuldaki çalışmalarda, kalem tutuşunda vs değişir mi diye düşündüm sadece.

Yazan oldu mu bilmiyorum da çocukların buyuuukkk bir yüzdesi 4 yaşına kadar iki elini de kullanır.
3.5 yaşındaki çocuk için fazla endişe etmişsiniz.
3.5 yaşında zaten yazı çalışmasına başlanmaz.
Şimdiden panik yapmayın.
Ayrıca çocuk solaksa solakdır bu değişebilecek bir şey değil.
Sağ elle yeme konusunda eğer hassasiyetiniz yoksa, söyleyin uyarmasınlar.
Dedem, Dayım, kardeşim, kayınpederim solak.
Hepsi sağ eli ile yiyor ve yazıyı sol eliyle yazıyor.
İki ellerini de beceri olarak geliştirmiş oluyorlar böylece. Önemli olan bu beceriyi kazandırırken travma yaratmamak.

her onune gelene diploma verilirse boyle cahil ogretmenler cikar tabiki . Cocuk senin degilmi ona ne oluyormus .cocuk solak solak ne yapalim yani . Dini konuya bende hic deginmeyim. Herkes kendi dinini yasasa olmazmi ? ogretmene mi kalmis cocuga dini ogretmek ?

Merhabalar,

Oğlumun her iki elini de kullanmakla beraber solu daha rahat kullandığını düşünüyordum ve gözlemliyordum.

Fakat bugün yemek yerken kaşığı sol eline aldığında, yemeğe batırmayıp sağ eline aldığını ve sağ eliyle yemeye çalıştığını, solunu da eskisi kadar rahat kullanamadığını farkettim.

Öğretmeninin bu şekilde yönlendirdiğini tahmin edip sorduğumda da, öyle olduğunu söyledi oğlum.

Öğretmenine de sordum, o da yemek yerken sağ elini kullanması için uyardığını söyledi. Solak olduğunu söylediğimde de, her ikisini de kullanabiliyor aslında dedi.

Kıyaslamam gerekirse, daha önce %70 sol elini kullanıyordu diyebilirim. Top oynarken hep sol ayağıyla vurur...

Ama şu an sol eli eskisi kadar aktif değil sanırım, birkaç aydır okulda yapılan uyarılar sonucu...

Abartıyorum biliyorum ama sanki oğlum birkaç aydır işkence yaşamış gibi üzüldüm, okuldaki durumu bu zamana kadar farketmediğim için kendime kızdım. Her iki elini de kullanabildiğini gördüğü halde bazı sebeplerden ötürü ısrarla sağa yönlendiren öğretmenine de kızdım.

Yemek açısından kesinlikle istediği gibi yemesini istiyorum, öğretmenine de söyledim.

Fakat kalem açısından nasıl olmalı bilmiyorum. Öğretmenine birini belirtmek gerekecek. Her ikisini birden kullanamaz kalem çalışmalarında...

Solak olmak dezavantaj mıdır? İleride çok mu zorlanır? Ne şekilde yönlendirmeliyim? Solak çocuğu olanlar ne yaptılar, solak olanlar ne sıkıntılar yaşadı fikir versin lütfen... Yardıma ihtiyacım var...
Benim oglumda bebekliginden itibaren sol elini kullandi. Kac kere denedim degistirmeye calistim belki alistiririm diye dusundum. Ben sag eline verdikce bir kac dakika sonra sol eline aliyordu.
Doktorda farketmis bana soyledi. Bende vazgecirmeye calistigimi beceremedigimi anlattim. Doktoru kizdi bana sakin ugrasma dedi. Bana aynen soyle dedi. Bir suru bilim adamini mucit saydi. Bunlarin hepsi solak biliyormusun dedi. Solaklar akilli olur dedi. Gercektende akilli saygili 22 yasinda bir oglum var simdi..
Bende hem sag hem sol elimi kullanirim. Sadece yazarken sag ile yaziyorum. Bu yaz bir yerde dart yarismasi vardi. Arkamda bir amca farketmis sol elim ile attigimi. Kulagima egildi. Solaklar becerikli olur dedi. Yarisma sonunda 1.nci geldim :))

Solunu kullanmak avantajlı. Beynin iki tarafını kullanıyorlar. Rahat edebileceği elini kullansın. Sizin yada başkasının yonlendirmesiyle sagini kullanirsa sonra sagini solunu bilemiyebilir

Evet ben aynen sağımı solumu cok karıştırıyorum
elbette biliyorum kendi yönümde olursa sizle karsi karşıya gelsek bana sag sol gibi biseyler deseniz ben o zaman bana gore mı kendi gore mı diyor bilemiyorum baya bir düşünüyorum.
Babam deli oluyor bu durumuma ama yapacak bişey. Yok

benim oğlum da aynı yaşta sayılır, 4 oldu yeni.
önceden sol elini daha baskın kullanıyordu, son bir yıl içerisinde sağı da aktif kullanmaya başladı.
hiç bir zaman şu elini kullan demedim, okulda da dendiğini düşünmüyorum, bu tarz şeyleri bana söyler çünkü.
valla biz de hala karar veremedik, solak mı sağlak mı diye.
bu sene solaklar için önerilen makas aldım ilk defa, makas kullanma becerisi pek yok, sağ el için üretilenlerden vardı önceden, ondan mı acaba emin değilim.

Tün yorumları okuyamadim ama ilk mesaja ithafen bir yerde solaklarin zorla sağ eli kullandırıldiginda beynine ket vuruldugunu, farklı alanlarda geriliğe yol açabileceğini okumustum zira saglak veya solak olma beynin yonetimindeymis

Back
X