Sokaktan sahiplendiğim kedi dışarı çıkmak için yalvarıyor

Kedi sahipleneli fazla olmadı ama tecrübe ederek bazen çok mesafe alıyorsunuz. Ev de iki tane kedim var o kadar hijyenik ve iyi bakıyorum ki yani vitamin, mama, hijyen vs. Çok iyi.

2. Kediyi kötü bir sahibin elinden kurtardım. Kediyi aldığımda zayıf, bakımsız, pisti. Kuyrukta dökülme vardı. Diğer kedim için 1 defaya mahsus yıkadım akabinde bir süre karantinada kaldı. Veteriner muayenesi, aşıları vs. Oldu ve veteriner onay verince diğer kedi ile buluşturduk. Kuyruktaki açıklığa wood lamb ile bakıldı mantar mı? Diye alerjik çıktı vs.

Sonrasında evdeki kendimde mantar başladı ve digeride malum mantardı. Öyle bir illet ki kedinin bağışıklığı artsın diye özel yaş mamalar, extra multivitaminler, ecosinle yıkama, karantina ve her gün evi, yattıkları ve geldikleri yerleri dezenfekte etmekten canımız çıktı.

3. Doz ecosinle yıkandı 1. Kedi atlattı diğeri daha geçiremedi. Ve inanın o kadar üst düzey bakılıyorki hic bir ihmalimiz yok, paradan hiç kısmadık yeterki iyi olsunlar diye.

Bir de insana bulaşıyor bu sebepten ev maksimum hijyende tutuluyor hatta uv. Sterilizasyon cihazı bile aldık eve yani olabilenin en üstünü yapıyoruz.

Buna rağmen 2. Kedi atlatamıyor. 3. Doz yıkama yapıldığı için eğer yine yenmemişse ilaç başlanacak ve veteriner karaciğerin çok zararlı, en son çare ilaç dedi. Peki bu durumda kedi zarar görecek dedim. Karaciğer için tedavi alacak dedi.

Bunları yazmamın sebebi ise dermatolojik hastalık, hele mantar o kadar zor bir hastalık ki bu kadar bakım ve özene rağmen biz aşamadık.

Ecosin li olduğu için bir şeyler sürmek yasak belli bir süre bunun dışında baticon, crystalin, top kekik, dermatolojik krem, uv cihazı, çamaşır için enzimatik deterjan şu bu yani yapılanın haddi hesabı yok.

Yıkamak bunlara açık hale getiriyor. Size yaşadıklarımızı detaylı bu şekilde anlattım ki aman diyeyim.

Maddiyat bir kenara dursun, canları sağolsun. Ama manen onların hasta olması o kadar yıpratıcı bir durum ve bunun tarifi bile yok.

Ayy baya korktummm aman aman çıkmasın dışarı yıkamak zorunda da kalmayalım

Hı bakımın hiç mi faydası olmadı? Bu süreci keyifsiz, işahsız, zayıflayarak geçirmediler. Diğer bakımsız olan kedinin başını bekledim tombik oldu bu süreçte bir de belki şer bildiğim hayırdı.

Aramızda o kadar mükemmel bir bağ oluştu ki şimdi aynı köpekler gibi nereye adım atsam ordalar. Kucağımda, yatağımdalar. Başka bir işle uğraşıyorsam bacağıma dolanıyorlar. Yatakları var ama hırkam koltuktaysa direkt onu bulup içine girip yatıyorlar. Mesela acaba hırka diye mi diye merak ettim üzerimden çıkardığım bir tshirt ü masa üzerine koydum baktım gidip oraya yattılar.

Bunlar, bu sürecin en güzel yanıydı

Yaa gerçekten çok tatlılarmis masallah. Bu kadar ilgilendiğiniz için de Allah razı olsun

Kedi ya evde olur ya dışarda olur ikisinin arası maalesef olmaz(gönül ister ki sokakta hiç hayvan olmasın o ayrı mevzu)
Size tavsiyem evde tutmaya çalışın, şu an 6 aylıkmış zaten 2-3 aya kısırlaştırma zamanı gelecek.İç-dış parazit aşılarını mutlaka yaptırın çünkü dışarda gezdi nereden ne kaptığı belli değil ve artık sokağa bırakmayın, yıkadığınız için yaptırdığınız aşıların da bir anlamı kalmıyor çünkü.

Kesinlikle yıkamayın ne durumdasınız bilmiyorum ama belki bir kedi daha sahiplenebilirsiniz veya sürekli oynayın enerjisi bitsin.
Bu kedi sokaktan geldiğinde evde bir kedimiz vardı onu da daha henüz bir ay falan olmuştu sahiplenelim o cins bir kediydi ve yaşlıydı sokağı terk edilmişti bir arkadaş ilan açmış sahiplenmek isteyen var mı diye bir sahiplenmiştik. Ücretsiz yani. Bunlar anlaşamadı öyle ki cins kedi tekiri çok dövüyordu yazık yavrum hep oraya buraya dövülürken kakasını kaçırıyordu. Ve iki kedi bakmak inanılmaz zor sizi tebrik ediyorum geceleri hiç durmuyorlar uykusuzluktan öldük. Bu süreç 2.03 hafta sürdü. En sonunda dayanamadık tekeri sahiplenen zaten olmaz diye cins kediye ilan açtık ücretsiz bir şekilde aynı gün sahiplenildi. Yani kısacası ikinci kedi kesinlikle düşünmüyorum çok çok zor

Yaa gerçekten çok tatlılarmis masallah. Bu kadar ilgilendiğiniz için de Allah razı olsun
Amin cümlemizden çok zor bir süreç ve hiç bir canlı buna yakalarsın istemem. Çocuğum hastalansa derdini anlatıyor ama ben oturup ağladım canı yansa diyemiyor, benim merhametime ve bakımıma muhtaç. Bazı dengesizler "Sanki çocuğun hasta olmuş gibi kendini paraladın" dediler. Normalde gürlemem ama kalplerini fena kırdım, hakettiler.

Onlar evladımız zaten, hayvana mermamet etmeyen, insanlık için yaşasa ne faydası olacak.

İnanamıyorum

Yaa kötü olmuş evet bakması zor daha doğrusu sorumluluğu zor. Benim kedilerde durmuyor hiç ama ben oğlumdan talimliyim

Oğlum kedi aşığı bu süreçte bir de birbirlerinden uzak tutmak için verdiğim mücadeleyi Battal Gazi vermemiştir

Balkonuna tel çekebilirsin çünkü gidip gelmesi iyi birşey değil en azindan balkondan öyle bakar erkek kedi kısırlaşsada gezmek isteyebilir önlem alana kadar hayvanlar için kullanılan ıslak mendiller var veya kuru sampuan kullanabilirsin

Kuru şampuan kullandınız mı nasıl bisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…