- 27 Mart 2018
- 161
- 196
- 103
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizim eski kedimiz de bu şekildeydi.sorunun kaynağı sadece çiftleşme isteği değil.bazı hayvanlar ev hayvanı olamıyor.istese de olamıyor.bizim kedi olmak için çok mücadele etmişti.biz hissediyorduk annemle.kendine hâkim olamıyordu.birkaç kere izin vermedik resmen depresyona girdi.dünyadan elini eteğini çekti.kaderine mahkum olmuş gibi boynunu büktü.biz de dayanamadık sokağa salmaya devam ettik.bizimki de beyazdı bu arada.çok kir gösteriyorlar gerçekten.hatta bir dönem çok ağır hastalık geçirmişti, sokakta başına birşey gelmiş.2 gün yattı, daha iyileşmeden bile sokak istemeye başladı.bu kediler maceracı oluyor, evde yapamıyor.ya bu şekilde eve gidip gelmesine alışacaksınız ya da sokağa geri bırakacaksınız.akibeti ne oldu dersen bir gün gitti gelmedi.aylarca umutla bekledik.demek ki sonunda sokaklarda başına birşey geldi.ölmüştür heralde.ama bizim yapacak birşeyimiz yoktu.zorla tutamazsın ki.şimdiki kedimiz de hiç sokak falan istemez mesela.Parkta bir kedi gördük köpek isirmisti neyse ki ciddi biseyi yoktu veterinere götürdük asilari tedavisi sonrası sahiplendik. 6 aylıktı. Minik sayılmaz yani. Geldiği ilk hafta hiç dışarı çıkmak istemedi balkon açık bırakmışız yanlışlıkla eve gelince eyvah kaçtı mı dedik bi baktık salonda. Yani bize alıştı Biz de giriş katta oturuyoruz. Ama şu sıralar çok ağlıyor dışarı çıkmak için balkonu acıyorum ben de. çok trafik olan bi yer de değil dönüp geliyor. Balkona da küçük bi kedi merdiveni koyduk. Evini de biliyor. Hava soğuk balkonu kapısını kapatiyoruz ama miyav diyor geldiğini anlıyoruz açıyoruz. Buraya kadar sorun yok.
ASIL SORUN: kedi disardan gelince leş gibi oluyor bi de beyaz renkli. patiler falan toz toprak belli ki kömürlüğe girmiş oluyor kaskara falan. Malesef ben kediyi yıkıyorum. Her defasında değil ama haftada falan yikiyorum. Biliyorum önerilmiyor kedi sağlığı için.
Kediyi dışarı bırakmasan alışkın olduğu için de görseniz öyle acıklı miyavliyor kapıda falan
Kısır değil henüz. Erkek. Kisirlastiracagim ama bir iki ay olmaz çünkü konuştum en az 5 bin diyorlar. Belki kısırlaşsa durulur mu emin değilim.
Yıkanıyor olması haftada bir sorun olmazsa biz bu usul devam edeceğiz net bilgi bulamadım. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
İnşAllah perişan oldum çünkü.Insallah bulunur benim de kedilerim var cok uzuldum.
Çiftleşme isteği sadece hormonlarla alakalı değil çünkü. Aynı zamanda güdülenme ve zihinsel de bir mesele.kendimizden de düşündüğümüz zaman menopoza giren kadınlar, çok yaşlı erkekler de yaşamak istiyor.adami. tesisat çalışmıyor ama yine de yapmak istiyor.ihtiyacı yok halbuki.bunun gibi.öyle kedi çok.Bazi belediyeler tam kisirlastirmiyor galiba. Ben kedilerimi ozelde kisirlastirdim, hic cinsel durtuleri yok, annem belediyede kisirlastirdi. Onunki yavru yapmiyor ama mart ayinda yaninda erkek arkadaslari oluyor.
Kediyi yıkamak iyi değil ama bu kışta kıyamette sokağa bırakmanızdan iyidir eğer tek çözüm buysa. Kediyi yıkamak deri floryasını bozacağı için mantar vb deri enfeksiyonlarına açık hale getirir bu riski göz alıyorsanız zorunlu hallerde yıkayabilirsiniz tabi. (zorunlu haller dediğim kedinin kendini temizleyemeyecek kadar pislendiği durumlar yoksa kedi normalde toz toprak içinde kalsa bile kendini temizler) Yıkamak yerine nemli bezle silmeyi de deneyebilirsiniz, veya veterinerin önereceği deri ph'ı ile uyumlu bir şampuan kullanabilirsiniz. Zamanı gelince kısırlaştırın. Benim gözlemime göre kızgınlığa girdikten sonra kısırlaştırılan erkek kediler yine sokağa çıkmak istiyor...Haftada 1-2 yıkanması büyük tehlike diyorsanız aldığım parka geri bırakmak zorunda kalacağım ya da hiç dışarı çıkmayacak
Sizin kediniz travmatik bir kediymiş. Benim de öyle bir kedim vardı, yavruyken otobüs motorundan kurtarıldı ve dışarı çıkmaktan ödü kopardı, herşeyden korkardı. Kapı cam açık bırak hayatta çıkmazdı. Ama kediler normalde doğal olarak arada bir açık havada olmaktan hoşlanır, keşif sever, çim yemek ister, sinek kovalamak ister ama ne yazık ki onlara bir parça doğa bırakmadık ve sokaklar ne yazık ki onlar için tehlikeli halde. Benim de bir kedim çıkmak ister hep ama ödüm kopuyor başına bir şey gelir diye. bazen site bahçesinde benim gözetimim ile çıkmasına izin veriyorum. En çok araba çarpmasından falan korkuyorum, bu kedimi bir de zehirlenmeden kurtarmıştım, maalesef kardeşleri öldüsal gitsin kediyi
birak o da rahat etsin sen de rahat et.
cok uzun yillardir kedi annesiyim, 15 sene falan olmustur. o arada pek cok da zor durumda kediye gecici bakim sagladim, mahallenin ve arkadaş cevremin kedili kadini olarak pek cok kediyle hasir nesir oldum. bazi kediler ev kedisidir. mesela benim kedim. sokakta cok ciddi bir kaza gecirmis. ameliyatlar platinler falan derken bize geldi. bebek kediden bile korkar, misafirden korkar, sesten korkar. ödlegin tekidir. dis kapi açık olsun asla cikmaz. dunyada evden kacacak son kedidir. ev aşigi bir kedi. bu kedi icin ev bir cennettir.
ama bazi kediler disarisi icin yaratılmış. alfalar, disaridaki dunyada gucluler, sosyaller. ustelik sagliklilar. bu kediyi "ay ne tatli" diye hapsetmek bana dogru gelmiyor. kedi devamli kaçıyorsa ya kizginlik donemindedir kisirlastirin. ya da salin sokaga, duzenli yemegini verin bakimini yapin, sizin sokak kediniz olsun.
arkadasimin sahiplendigi disi kedi de öyleydi. kargocuya kapiyi acsa o aradan bile kacardi. kapinin yanina gelip aglardi. kisirlasmasina rağmen hic degismedi. birkac kere ciddi kacmisti tasmasi sayesinde - ve sitede oturduklari icin - birileri getirmisti. ama hayvan evde mutsuz yani o kadar belli ki. o arkadasima da demistim bu yaptigin iyilik degil diye.
en son cikartti tasmayi, tekrar kacarsa aramayacagim dedi. cidden de kacti gitti hayvan. ilk zamanlar site bahçesinde karsilasmislar. adını soylemis arkadasim, egilmis sevmek icin. kedi ardina bakmadan kacmis beni eve goturecek diye:)))
resmen terk etmis kizi. bayagi bir sene gecti, simdi site kedisi. hala sitede yasiyordu en son.
bence siz de sizinkini once kisirlastirin, birkac ay bekleyin. hala disariya ozlem duyuyorsa salin gitsin
benim kedim sosyopat zaten onu ayri tutuyorum ama baska kedilerim de oldu - gecici birkac aylik baktığım kediler de oldu. her kedi meraklidir, yeni gelen seyi - pencerenin otesini falan merak eder ama tolere edilebilir seviyeler var bir de kediyi hapishane gibi eve mahkum etmek var. ev bazi hayvanlar icin gercekten eziyetten farksiz. bazi kediler ciddi anlamda evde mutsuz olabiliyorlar. oylesini sirf daha guvenli diye ölene kadar cimen, toprak, ikinci bir kedi yüzü gördürmeden eve hapsetmek benim hayvanseverlik tanimina uymuyor. bazi kediler cidden alfa, oylesinin sokakta cete lideri olmasi lazim:) bazilari asiri sosyal. bazilari maceraci...ne bileyim benim gözü disarida kedim olsaydi ben de konu sahibi gibi aşamalı aşamalı sokaga alismasini saglardim zaten bir sure sonra sokakta düzenini kurunca ayagi kesilirdi evimden. kapimin onunde de mamasini suyunu eksik etmezdim sonra sen sag ben selamet :)Sizin kediniz travmatik bir kediymiş. Benim de öyle bir kedim vardı, yavruyken otobüs motorundan kurtarıldı ve dışarı çıkmaktan ödü kopardı, herşeyden korkardı. Kapı cam açık bırak hayatta çıkmazdı. Ama kediler normalde doğal olarak arada bir açık havada olmaktan hoşlanır, keşif sever, çim yemek ister, sinek kovalamak ister ama ne yazık ki onlara bir parça doğa bırakmadık ve sokaklar ne yazık ki onlar için tehlikeli halde. Benim de bir kedim çıkmak ister hep ama ödüm kopuyor başına bir şey gelir diye. bazen site bahçesinde benim gözetimim ile çıkmasına izin veriyorum. En çok araba çarpmasından falan korkuyorum, bu kedimi bir de zehirlenmeden kurtarmıştım, maalesef kardeşleri öldü