- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.425
- 683
- Konu Sahibi etacarinea
-
Bende çok sinir olurum öyle insanlardan,insanların yiyecek gibi bakmasından.hiç abartmıyorsun,kapalıda giyinsek açıkta giyinsek bu farketmiyor.Kendini bilmez bir takım insanlar yine söyleyeceklerini söylüyorlar.
gonca2206
hiç abartmıyorsun
bu toplumda hep kadınlar bir şeylerden taviz vermek zorunda etek giyiyorsan hak ediyorsun damgasını önce hemcinslerinden yersin malesef
toplum kadını doğuştan 2.plana atıyor yaşama hakkını özgürlüğünü her şeyini kısıtlıyor neden sapıklar tahrik olacak
yanımda çocuğum hatta bazen eşim varkenbile bakan insan bozuntularından nefret ediyorum
Schizophrenia
Böyle yiyecekmiş gibi bakanların aslında tek sorunu;
Hayatlarında ellerine kız eli değmemesi
Bakılmasını geçtik yanında sevgilisi varken bakanlar yok mu üstelik sarmaş dolaşken
Hoşuna giderse bakarsın da yiyecekmiş gibi değil
Kim bakmaz ki güzele kadınlar bile bakarken
Laf atma olayı da neredeyse herkesin başına gelmiştir
Kesinlikle cevap vermemek lazım böyle dangalaklara
Aksi halde istiyor gibi algılanabilirsin ne kadar amacın o olmasa da
Ve beklenti içine girerler
Kısa etek giyemiyorum makyaj yapamıyorum demişsin
Ben o konuda yerine göre olması taraftarıyım
Bahsettiğimiz görmemişlerin olduğu ortamlardan daha farklı elit insanların oldukları yerde yani
Yoksa rahatsız olabilirsin tabi bakılmasından hoşlananlar da var o konuya hiç girmiyorum
Aslında biz bu konuyu sayfalarca da tartışsak yine bir çözüme ulaşamayız
Böyle kırolar hep vardı hep te olacak ne yazık ki..
Tryamor
Sanırım fazla hassassınız. 16 yaşında bu kadar etkilenmeniz garip geldi bana. Belki de ben çok küçük yaşlarda yaşamaya başladığımdan abartılı bulmuyorum. Yani sonuçta suçlu olan o insanlar, siz değilsiniz ki başınızı eğesiniz önünüze. Aksine güçlü olmak lazım.
Ben kendimi bildim bileli laf işitmişimdir sokaktaki adamlardan, gençlerden.
Tabi küçükken daha normaldi o laf atmalar. Zaman ilerledikçe iğrençleşmeye başladılar.
Daha yeni yeni genç kızlığa adım attığım 13-14 yaş dönemlerinde ben de çok garipsiyordum insanların aşırı bir şekilde bana bakmasını ama şimdi öyle bir raddeye geldim ki, bana bakanları hiç görmüyorum bile. Annem yanımdaysa o söylüyor bana abartılı bir şey olursa.
Hiç ama hiç takmam ne bakışı, ne lafları. Yeter ki elle taciz olmasın.
Ha tabi ki bazı zamanlar ben de berbat hissetmişimdir kendimi ama elden gelen bir şey yok. Görmemiş adamla dolu bir ülkede yaşıyoruz malesef. Ben de kıyafetlerime çok özen gösteriyorum. Dekolte, kısa etek falan giyemem sokakta. Abazaların tenime bakmaları hiç hoşuma gitmez. Kısa bir şey giyeceksem taytla giyerim. Bi ara tayt bile giyemez haldeydim ama onu da aştım. Makyaj konusunda da bi ara sıkıntı yaşadım çok dikkat çekince, sonra ben de yapmamaya başladım. Bugünlerde yine yapıyorum. Ara vere vere devam ediyorum.
Bir de kendinden emin bir duruş sergilemek, biraz soğuk ve dik durmak gerekiyor. Öyle yaparsan laf atmalar azalacaktır bence.
Ve bu tip durumları her kadın muhakkak yaşamıştır, yaşıyordur. Üstüne bu kadar düşünmeye değmez bence. Rahat olmalısınız biraz, başka yol yok.
jasmeen
Hele ki ; hergün gördükleri halde , sanki ilk defa görüyormuş gibi bakmalarına sinir oluyoruuuuuuuuuummm
KalSedon
sen 16 yaşında yaşadığın sözlü tacizden dolayı bunları yaşıyorsan benim kesin paranoyak bir tip olmam gerekirdi... sanırım 6 yaşında falandım ilk kez taciz yaşadığımda ama bilinç altım çok derinlere atmış..ve daha pek çoğu...bunun maalesef ki açık saçık giyinmek,makyaj yapmak,dişi görünmekle alakası yok..eğer saplantılı bir erkekle , onun kendini müsait hissettiği! bir ortamdaysanız sizi taciz etmemesi için bir sebep yok...sözlerin bence çok abartılcak bir yanı yok..artık herkeste kulaklık var...tıkarım kulağımı geçer...ama fiziksel tacize maruz kalmak iğrenç bir olay..haa bu arada hiç dikkat çekici birisi olduğumu düşünmem,ben çekingen biri falan değilim ama erkek milleti için önde vajinanızın olması yeterli bişiy
Ah o zihniyetteki insanları parçalayasım geliyor.
Artık sözlü taciz rahatsız etse de çok garip gelmiyor.Çünkü geçen sene otobüste daha ileri evresini yaşadım.Elle taciz.Ve o kadar kalabalıktı ki çok sonra anladım bunu.çantanın vs. değdiğini sanıyordum vücuduma.Meğer bi ........in eliymiş.Çıldırdım adama yapmadığım kalmadı.Etraftaki insanların umursamazlığı da tartışılması gereken bir konu bence.Koca otobüste 1 kişi bile ses çıkarmadı.Sapık da kaçtı hemen ilk durakta indi.Bi linç etselerdi keşke orada.
1-) aşırı makyaj yapıp ne yapacaksın? madem böyle bi arzun var bence ondan çekinme, aşırı makyaj laf atmalarına sebep değil engeldir diye düşünüyorum
2-) 16 yaşında, hiç beklemediğin anda laf atılmış... hmm... her birimizin başına gelen şey, eminim burada çok fazla hassas insanlar vardır. ama hassasiyetlerini geliştirdikleri gibi, savunma mekanizmalarını, kişilik ve düşünce yapılarını da geliştirmeye devam ediyorlar. ben de 15 yaşlarında iken, beni okula kadar takip edenler, kapıma çiçek bırakanlar ya da kıroluğun en ustaca örneği olan peçete ile not göndermeler gibi biçok askıntılığa maruz kaldım fakat bunlar beni bunalıma sokmadı. peçeteyi yırtıp geri gönderebildi isem, çiçekleri ezip yolladı isem, beni takip eden adamı gidip şikayet edip dövdürdü isem sen de pekala böyle bir şeyler yapabilirdin? ama yapmamışsın. geçmişi değiştiremeyiz hiçbirimiz, o halde ne yaparız? geçmişin bizi yönlendirmesine izin vermeden yeni bir şey oluşturmak için çabalarız. üniversite okuyorsun ve bu şikayetlenecek bir durum değil. anladığım kadarı ile ailenle yaşıyorsun çünkü arabamla gitmiyorum şehir otobüslerini kullanıyorum demişsin, bu ancak ailesi ile yaşayan bi insanın uygulayacağı bir davranış. yoksa trafiği kimse dert etmez... ailenle yaşamasaydın, yine kalabalık bir şehirde yalnız olsa idin ne yapacaktın? ailen modern insanlar ama bence sen kendi başına bir şeyleri çözmekten uzak kalmışsın gibi geldi. nacizane fikrim bu.
şimdi yapman gereken şey, geçmişi uzak tutmak ve kendi fikirlerini oluşturmak, kimsenin desteğine ihtiyacın olmadan böyle insanların varlığını kabul etmek ama en önemlisi kendi varlığını kabul etmek ve bir savunma mekanızması geliştirmek. dönüp yaşından başından utan demek bir yol değil ama :) hiç cevap vermemek daha etkilidir çünkü kimi durumlarda.
Daha dün rastladım öyle öküzlere. durakta tek başıma beklerken 3 öküz arabada müziği son ses açmış geçerken bi bağırdılar hiç aldırmadım. bide her geçenin durağa aval aval bakması yok mu iğreniyorum artık ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?