Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siteye gelem patates soganciyi bile şikayet ediyorum.
Kimsenin benim huzurumu bozmaya hakkı yok. Neden belirtmeme bile gerek yok .
Modern hayatin kuralları vardır .

Tabiki çocuk oyanayacak ses çıkaracak falan filan ama bunu parkta yapacak.. Eski evim birinci kattaydı, çocuklar apartmanın bahçesinde top oynuyordu ve topu sürekli pencerenin demirlerine vurup duruyorlardı. Uyarmama rağmen bu sekildeydi. İsten gelince biraz uyuyayım diyordum ama gürültüden asla uyunmuyordu. Suan top sesinden nefret ediyorum sırf bu yüzden..

Bence çok haklısınız. Bir de bazı insanlar var ki azıcık bir çocuk sesi duysa hemen sayıp sövüyor, ama hayvan sesine gelince hiç kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok diyor. Hatta bir sosyal deney vardı bununla ilgili, arkadaşım paylaşmıştı. Bizim toplumumuzda hayvan sevip çocuk sevmemek çok elit bir şey olarak kabul ediliyormuş. Sadece bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus bu tabi... Elit görünmeye çalışarak sınıf atlamaya mı çalışıyoruz nedir...

Ben de rahatsız oluyorum çocuk sesinden. Duyunca hiç içim huzur dolmuyor. Cıvıl cıvıl değil sesleri. Kulak tırmalayıcı cinsten. Hele ders çalışırken insan cinnet geçiriyor. Ben “nerede oynayacak bu bebeler” sorusuna istinaden; bana ne demek istiyorum. Bana ne nerde oynarlarsa oynasınlar ama benden öte oynasınlar eğer mümkün ise

Hele geçen “canavarcılık” oynuyolardı. Voooaaağğğğğhahhhhh heöööğleeleleleeeee vuhoooaaaağğğğğğ diye en yüksek perdeden birbirlerine bağırıyolardı. Yani şimdi ben buna niye anlayış göstereyim ki? Çok saçma. Adı üstünde çocuksa ben de adı üstünde yetişkin insanım, sessizliğe ihtiyacım oluyor

Ben katılıyorum size. Çocukluğu sokakta geçmiş biri olarak kesinlikle çocukların oynamasından yanayım. Küfür kaçırılma konularına yorum yapmıycam. Tabiki zaman kötü çocuğu sokağa bırak keyfine bak demiyorum kimseye. Hergün bir anne dönüşümlü başlarında olabilir. Benim oğlum 7 yaşında sokakta oynasın diye elimden geleni yapıyorum ama evden çıkmak istemiyor. Tablet daha eğlenceli çünkü. Çocukların sosyalleşmesi için ben gürültüye tahammul edebilirim kendi adıma.

Yine konuya ne yapsam da hayvanları katsam diye dalan bir hayvan düşmanı nicedays2

Kimsenin terbiyesiz çocuğunun küfürlerini, çığlıklarını, insanları düşünmeyi ve saygıyı öğretmeyen örnek olmayan ailesi yüzünden bağırmayı normal sayan çocukların anırtılarını çekmek zorunda değilim, ki çıkıp diyorum zaten madem bağıracaksın çığlıklar atacaksın seni annen dinlesin hadi diyorum annesi camdan bakarken. Hiç çekemem zorunda da değilim. Onun dışında deli gibi çığlık atmayıp küfürler etmiyorsa,topu duvara duvara vurmayıp insan gibi normal seslerle oynuyorsa isterse 24saat oynasın hiç gözüme batmaz aksine öyle olunca kek kurabiye yapıp çocuklara indirdiğimi bilirim. Ama bütün gün dedikodu izdivaç programı çay çekirdek yapan aylak bir kadının çocuğu ise özellikle kadın camdayken hiç mi terbiye almadınız belli oluyor diye söylerim yani.

Yine mi sen

Ben de hayvanları çocuklardan daha çok seviyorum elit değilim ruh itibariyle köylüyüm
Bunun elit görünmeyle alakası yok. Kimi insan çocuk görür aman ne şirin şeysin sen der hoş duygular yeşerir içinde ama bir kedi köpek görse nötr kalır. Kimi insan bir kedi köpek görünce içinde pozitif duygular yeşerir çocuk görünce çocuk işte der. Bu kişilikle alakalı. Bu kadar mı empati yeteneğiniz yok da insanların kişisel beğenilerini anlayamıyorsunuz yahu??
İnsan şu yazdığınızı şuraya yazmaya utanır vallahi kendi elinizle kendinizi aşağılıyorsunuz

hayvanlarla iç içe yasamaya basladiginizda "insan" dediğimiz yari hayvanin onlara neler yaptigini gordukce sevgi kendiliğinden oluşuyor.

atilmis, hispalanmis, dövülmüş, tecavüze ugramis köpeklerle karsilastiginizda veya hepsini geçtim uç gün sevelim diye alinip uç dört ay sonra büyüdüğünde ormanda ölüme terk edilen köpekleri gördüğünde maalesef insanlardan soğudukça soguyorsun.

ama demek değil ki insanlara saldiriyorsun, dovuyorsun, hirpaliyorsun, sadece uzak duruyorsun. vicdan sadece insanlar için ya da hayvanlar için yok. bir tercih yapmak gerekmiyor. hem hayvanlara yardim edip hem de insan olabiliyorsun. deneseniz seversiniz aslında. Hayvanlar da insanlar kadar değerlidir.

Adı üstünde çocuk demişsiniz ya, ee şikayet edenler de adı üstünde insan. Hastası var, çalışanı var, bebeklisi var, kafa dinlemek isteyeni var, gündüz uyuyanı, gece çalışanı var. Çocuk bu bağırıp çağıracak, oynayacak tamam da, bu çocuklara şehirde, insanlarla dip dibe yaşadıkları, ortak yaşamlarda bazı kurallara uyulması gerektiği, dünyanın bir insan etrafında dönmediği ve başka insanların rahatının da düşünülmesi gerektiği ne zaman öğretilecek? Ben de isterim çocuklarım sonsuz bir özgürlük içinde, doyasıya koşup oynasınlar. Ama hayaller ve gerçekler farklı. Ha ölüm sessizliği de beklemiyorum sokaklarda ama her şey dozunda güzel. Çıt çıkarmadan oturmasınlar ama binaları titretecek kadar sokaklarda avaz avaz bağırmalarının da ayıp olduğu öğretilsin bir zahmet.

3,5 yaşında ve 6 aylık iki kızım var ve evden çalışıyorum. Mesela bebeğimi uyutuyorum, o uyuduğunda işlerimi hallederim diyorum. Tam uyuyor, sokakta bir bağırış çığırış, maytap patlatanlar, apartman duvarında top sektirenler... Benim bebek feryat figan ayakta... Apartmanımızda yaşlı insanlar da var. Şimdi "ahh canııım, çocuklar ne güzel oynuyor diye güzelleme mi yapmalıyım?" Daha çıkıp kimsenin çocuğuna çemkirmedim, çocuklara çemkirecek bir insan değilim ama ana babalarının kim olduğunu bilsem, bir temiz kalaylayacağım. Nerede oynasın bu çocuklar sorusunun cevabına gelince... Valla o sorunun cevabını ana babalar bulmak zorunda. Etrafta park yoksa, gidip muhtarlıklara, belediyelere dadansınlar gerekiyorsa.

Ben hayvanları seviyorum zaten onda bir sorun yok... Kimseye de kendimi ispatlamak zorunda değilim ben kendimi biliyorum ben sahte hayvanseverler gibi kediyi köpeği sevip hamam böceğini dışlamıyorum hayvan ayırt etmiyorum. İnanmayacaksınız belki ama bugüne kadar tek bir böcek öldürmedim. ( Bilinçli olarak yani.) Çünkü buna hakkım yok. Ayrıca size katılmıyorum bana göre insan hayatı hayvan hayatından daha değerli. Neyse uzatmanın lüzumu yok. İyi akşamlar.

Eskiden ben cocukken yakinlarda park yoktu. Bizde kapida oynardik ama heryerden kovulurduk ses yaptigimiz icin. Park olsa parka giderdik tabi 20 yil oncesi. Biz sadece yazin gece yarilarina kadar disarda olurduk ama gece oyun keyfi de baska olurdu:)) Park varsa ve cocuklar parka gitmiyorlarsa ses yapmaya haklari yok bence. Simdiki evimizin hemen arkasi park ve ses hic eksik olmuyor. Hele yazin gencler yuksek sesle muzik dinliyorlar gec saatlere kadar, ses gurultu yazin daha cok. 4 yildir alistim galiba, camimi acik halde bile uyuyabiliyorum. Ama her iki tarafi da anlayabiliyorum. Bazen hic gurultu goturmuyor insanin kafasi.

Ben sahte hayvanseverler için konuştum hanımefendi... Hani şu pet shoplardan can satın alıp sadece kediye köpeğe ilgi gösterip dağdaki keçiye iğrenç diyenleri kastediyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…