- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.604
- 398
- Konu Sahibi xkadarbilinmeyen
-
Siteye gelem patates soganciyi bile şikayet ediyorum.Biz uykuya kadar oynardık( 90lilar olarak ) söylüyorum
Ses de yapardık şikayet de edilirdi ama kimse bizim yüzünüzden birbirine girmezdi tahammül vardı artı kimsenin tahammülü yok apartman için de bende izin vermem
Gündüz oynayan çocuklardan rahatsız olanlar yoldan geçen arabaları da sustursunlar bağıran esnafı da
Hatta imza toplasinlar pazarcılar bagirmasin işten çıkıp pazara gidenler de rahatsız olur
Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.
Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.
Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?
(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
Yine konuya ne yapsam da hayvanları katsam diye dalan bir hayvan düşmanı nicedays2Bence çok haklısınız. Bir de bazı insanlar var ki azıcık bir çocuk sesi duysa hemen sayıp sövüyor, ama hayvan sesine gelince hiç kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok diyor. Hatta bir sosyal deney vardı bununla ilgili, arkadaşım paylaşmıştı. Bizim toplumumuzda hayvan sevip çocuk sevmemek çok elit bir şey olarak kabul ediliyormuş. Sadece bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus bu tabi... Elit görünmeye çalışarak sınıf atlamaya mı çalışıyoruz nedir...
Bence çok haklısınız. Bir de bazı insanlar var ki azıcık bir çocuk sesi duysa hemen sayıp sövüyor, ama hayvan sesine gelince hiç kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok diyor. Hatta bir sosyal deney vardı bununla ilgili, arkadaşım paylaşmıştı. Bizim toplumumuzda hayvan sevip çocuk sevmemek çok elit bir şey olarak kabul ediliyormuş. Sadece bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus bu tabi... Elit görünmeye çalışarak sınıf atlamaya mı çalışıyoruz nedir...
Ben de hayvanları çocuklardan daha çok seviyorum elit değilim ruh itibariyle köylüyümBence çok haklısınız. Bir de bazı insanlar var ki azıcık bir çocuk sesi duysa hemen sayıp sövüyor, ama hayvan sesine gelince hiç kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok diyor. Hatta bir sosyal deney vardı bununla ilgili, arkadaşım paylaşmıştı. Bizim toplumumuzda hayvan sevip çocuk sevmemek çok elit bir şey olarak kabul ediliyormuş. Sadece bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus bu tabi... Elit görünmeye çalışarak sınıf atlamaya mı çalışıyoruz nedir...
hayvanlarla iç içe yasamaya basladiginizda "insan" dediğimiz yari hayvanin onlara neler yaptigini gordukce sevgi kendiliğinden oluşuyor.Bence çok haklısınız. Bir de bazı insanlar var ki azıcık bir çocuk sesi duysa hemen sayıp sövüyor, ama hayvan sesine gelince hiç kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok diyor. Hatta bir sosyal deney vardı bununla ilgili, arkadaşım paylaşmıştı. Bizim toplumumuzda hayvan sevip çocuk sevmemek çok elit bir şey olarak kabul ediliyormuş. Sadece bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus bu tabi... Elit görünmeye çalışarak sınıf atlamaya mı çalışıyoruz nedir...
Yine konuya ne yapsam da hayvanları katsam diye dalan bir hayvan düşmanı nicedays2
Bence yerinizi bilin. Site kurallarına uygun olduğu sürece her türlü yorumu yapabilirim. Kibledim. İyi akşamlar.Yine mi sen
Ben hayvanları seviyorum zaten onda bir sorun yok... Kimseye de kendimi ispatlamak zorunda değilim ben kendimi biliyorum ben sahte hayvanseverler gibi kediyi köpeği sevip hamam böceğini dışlamıyorum hayvan ayırt etmiyorum. İnanmayacaksınız belki ama bugüne kadar tek bir böcek öldürmedim. ( Bilinçli olarak yani.) Çünkü buna hakkım yok. Ayrıca size katılmıyorum bana göre insan hayatı hayvan hayatından daha değerli. Neyse uzatmanın lüzumu yok. İyi akşamlar.hayvanlarla iç içe yasamaya basladiginizda "insan" dediğimiz yari hayvanin onlara neler yaptigini gordukce sevgi kendiliğinden oluşuyor.
atilmis, hispalanmis, dövülmüş, tecavüze ugramis köpeklerle karsilastiginizda veya hepsini geçtim uç gün sevelim diye alinip uç dört ay sonra büyüdüğünde ormanda ölüme terk edilen köpekleri gördüğünde maalesef insanlardan soğudukça soguyorsun.
ama demek değil ki insanlara saldiriyorsun, dovuyorsun, hirpaliyorsun, sadece uzak duruyorsun. vicdan sadece insanlar için ya da hayvanlar için yok. bir tercih yapmak gerekmiyor. hem hayvanlara yardim edip hem de insan olabiliyorsun. deneseniz seversiniz aslında. Hayvanlar da insanlar kadar değerlidir.
Ben sahte hayvanseverler için konuştum hanımefendi... Hani şu pet shoplardan can satın alıp sadece kediye köpeğe ilgi gösterip dağdaki keçiye iğrenç diyenleri kastediyorum...Ben de hayvanları çocuklardan daha çok seviyorum elit değilim ruh itibariyle köylüyüm
Bunun elit görünmeyle alakası yok. Kimi insan çocuk görür aman ne şirin şeysin sen der hoş duygular yeşerir içinde ama bir kedi köpek görse nötr kalır. Kimi insan bir kedi köpek görünce içinde pozitif duygular yeşerir çocuk görünce çocuk işte der. Bu kişilikle alakalı. Bu kadar mı empati yeteneğiniz yok da insanların kişisel beğenilerini anlayamıyorsunuz yahu??
İnsan şu yazdığınızı şuraya yazmaya utanır vallahi kendi elinizle kendinizi aşağılıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?