- 26 Eylül 2010
- 17.500
- 32.721
- 798
- Konu Sahibi xkadarbilinmeyen
-
Ne alakası var?Bence çok haklısınız. Bir de bazı insanlar var ki azıcık bir çocuk sesi duysa hemen sayıp sövüyor, ama hayvan sesine gelince hiç kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok diyor. Hatta bir sosyal deney vardı bununla ilgili, arkadaşım paylaşmıştı. Bizim toplumumuzda hayvan sevip çocuk sevmemek çok elit bir şey olarak kabul ediliyormuş. Sadece bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus bu tabi... Elit görünmeye çalışarak sınıf atlamaya mı çalışıyoruz nedir...
Parklar bunun için var. Bence zaten yüksek ses sorunumuz var ülkece. Yemek yemeye gidersin yan masada ne konuşuluyor rahat rahat duyarsın. Denize gidersin. 30-40 metreden biri bağırır anne,baba,hanım vs. diye. Bizim de apt. bahçesinde çocuklar surekli futbol oynuyor. Gürültulerinin yanında arabalara da zarar veriyorlar.Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.
Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.
Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?
(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
Biz de istanbulda oturuyorduk hem de taksimde. Oğlum doğduğu gibi 40 ı çıkonca gözü karartıp taşındık burayaHerkesin müstakil evi varsa,bahçesi varsa zaten çocuk bahçede oynamalı.
Kitap okumalı, top oynamalı..
Ben İstanbul'da yaşıyorum.
Burada da parklar var ama sayıları az ne yazık ki..
Siz çok şanslısınız.
Keşke her çocuk bağda bahçede oyun oynayabilse..
Aynen değer.Biz de istanbulda oturuyorduk hem de taksimde. Oğlum doğduğu gibi 40 ı çıkonca gözü karartıp taşındık burayakimimiz kimsemiz yok, bi hastalansa alıp ofise götürüyorum. 40 derece ateşle çocuk bakıyorum yeri geliyor. Herşeyin bir bedeli var maalesef. Komşular var 7 sülale aynı kasabada, öğlen biraz keyif yapıcaz diyip torunu bırakıyolar ananeye babaneye arka sokağa evlerine uyumaya gidiyolar , bazen kıskanıyorum ne yalan söyliyim. Ama pişman değilim çok zorluk çektik çok göz karartıp iş güç belli değilken birikmişimizle taşındık ama herşeye değer
Çocuk parklarında oynayan çocuğa ben kimsenin bağırdığını duymadım da gormedimde ama insanların camlarının önünde bağır çağır oynanayan cocuk fırçayı hakediyor kusura bakmayın eşim vardiyalı çalışıyor çocukları çok sevdiği için sesini çıkartmıyor ama çoğu zaman uykusuz gidiyor ise yazık bence insanlara böyle zulüm yapılmaz alın çocuğunuzu parka götürün istediği gibi oynasın
1. katta oturuyorum bahsettiğiniz o çocuklardan ne balkonumda saksida ki domateslerim cileklerim kaldı (yeseler içim acimaz daha yesilken koparıp koparıp attılar )Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.
Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.
Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?
(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
Gecen sene suriyeli cocuklar annemlerin bahcesindeki erikleri toplamislar1. katta oturuyorum bahsettiğiniz o çocuklardan ne balkonumda saksida ki domateslerim cileklerim kaldı (yeseler içim acimaz daha yesilken koparıp koparıp attılar )
Eşim sürekli gece çalışıyor bahçeye girip oyun adı altında camın demirlerine vurarak oynamalarini hayal edin (hiçbiri oturdugumuz binadan değil bu çocuklar)
Bebeğim ilk doğduğu zamanlarda cektiklerimi saymıyorum bile
Bunlari yaşamadan konuşması kolay
Bencede herkes çocuğunu kapısında oynatmali yada alip parka goturmeli herkesin özgürlüğü bir başkasınınkini kisitlayana kadardır ........
Çocuk parkına yakın evi olanlar dusunsun onuda ben yakında oturmuyorsam çocuk sesine razı değilim demekki siz oturuyorsanız göze almışsınızdır o siz8n tercihinizdir ...Çok merak ediyorum ve soruyorum bu çocuk parkları yerleşim yerlerinden uzak, izole yerler mi? Hayır benim yaşadığım yerde çocuk parkları da binaların ortasında benim ev de onlardan birine bakıyor ama izole parklar da varsa demek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?