Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ee tamam aynı şeyleri savunuyoruz
bende sadece sokakta oynayan çocukların başı boş bırakılmamasından yanayım yani insanları rahatsız edecek boyutta rahat olmalarından yakınıyorum sadece sokağa salınan çocuk laftan anlayacak düzeyde olmalı eğer değilse Zaten sokağa Salınmamalı kimsenin kimseye resmen zulmetmeye hakkı yok bunu çocuklarına öğretip öyle Göndersinler
Çocuklarını sokağa bu isteğimde yanlış bir sey olduğunu sanmıyorum
 
Oğlum bebekken bağırıp çağıran her sese karşı çok öfkeleniyordum. Çıkıp uyarmadım ama uyarabilirdim. Çünkü onun uyuması benim de uyuyabilmem/yemek yiyebilmem/duş alabilmem demekti.
Oğlum büyüdü yine öğlen uykusuna yatırırım ama şimdi çok takmıyorum.

İki taraf da haklı malesef. Bu konunun net bir çözümü yoktur.
Aileler çocuklarını aşırı gürültü yapmama konusunda uyarmalı, çevre sakinleri de biraz tolere edebilmeli..
 

Hayır aynı şeyi savunmuyoruz. Ben saklambaç, elim sende oynarken bağırmayacak, çığlık atmayacak çocuğa rastlamadım şimdiye kadar. Fısıldayarak oyun oynayamazlar, mümkün değil. İki çocuğun bir araya geldiği her mekanda gürültü olur.
 
O değilde bilmiyorum çocuğumuz var mı ben bebegimı uyuturken geçen arabaya ,havlayan köpeğe,mıyavlaysn kediye bile kızıyordum.kimse kötü nıyetınden degıl 21.yy. Şartları malasef...
 

Yargılamıyorum zaten. Kimseyi yargılamak gibi bir hakkım da yok.
 
Eee napalim Yani onlar oynayacak diye benim kocam sabaha kadar uykusuzmu çalışacak uykusuzluktan biryere sızıp kalsa işinden olacak yada kullandığı makinalara elini kolunu kaptırsa sağlığından olacak ama çocuklar saygısızca bangır bangır oynasın öylemi saçmalığı savunuyorsunuz kusura bakmayında devir o devir değil Saklambaç oynayan çocukta Elim sende oynayan Çocukta kalmadı Bilmediğim küfürler duyuyorum ağızlarından bit kadar çocuklar ağızlarından pislik akıyor sokakta ben bunları dinlemek ve çocuğuma dinletmek zorundada değilim terbiyesini vermeyen salmayacak çocuğunu o kadar basit.
 

Ama siz ne derseniz deyin bu çocuklar sokakta oynayacak biliyorsunuz değil mi? Sokakta oynama yasağı diye bir şey olmadığına göre elinizden bir şey gelmeyecek bu konuda
Beyinize kulak tıkacı alın, ben kullanıyorum yüzyılın buluşu
 
Oynamaları dert değil biz Evimizde çocuklarımıza saygıyı sevgiyi öğretelim sizde öğretmensiniz ya okulda çocuklara çevreye saygı konusunda ağırlık verirseniz daha huzurlu bir gelecek olur hepimiz adına
 
Hanımlar,
yine her zamanki gibi görüş farklılıklarına saygı duymadığınızdan olsa gerek polemik çıkmış, herkes aynı düşünmez, düşünmelerini bekleyip kendi fikrimizi dayatmak da olmaz, sokakta oynayan çocuklar için itirazı olanlarında kendince gerekçeleri vardır, oynasınlar diyenlerinde, kiminin hastası olur, kiminin vardiyalı çalışan eşi, babası, kiminin bebeği, öte yandan çocuklar dört duvar arasında da büyümemeli, küçücük çocuklar elinde tablet başını oyundan kaldırmadan büyüyor, bu da yanlış.

Yalnız ben farklı bir konuya temas edeceğim, çocuklar gece yarılarına kadar sokakta oynamamalı, dışarıda oynayacaklarsa da lütfen ebeveyn gözetiminde oynasınlar, her yerde olmuyordur belki ama buralardan örnek vereyim çocuklar gece yarısına kadar sokakta, maalesef çocuklar küfür ediyor, çok uygunsuz şeyler gördüğümde oldu, ayrıca gece veya gündüz eğer güvenliği olan bir sitede değilse, bu çocuklar mahallede oynuyorsa güvenli değil, başında büyük olmayan çocukların başına her türlü şey gelebilir çocuklar çocukluğunu yaşasın ama gözetim altında olsunlar lütfen.

Ayrıca rica ediyorum konu çocuklarken çalışan kadın ev kadını rövanşı yapmayın yeniden.
 
Çocuk sesi eziyet değildir ki
Atandın mı çalışıyor musun bilmiyorum.Sen bir göreve başla , mümkünse küçük yaş grubunda.Çocuk sesi eziyet mi değil mi anlarsın.Bir de bu konuyu neden açtın , ne anlamı var ki? Hani dert falan da değil.
 
Bende camı özellikle açardım. Çok hoşuma giderdi çocuk sesleri. Ninni gibi gelir uyurdum hemen. Ama şimdiki evde öyle sesler gelmediği gibi 2 çocukla uyumaya vaktimde olmuyor
 
Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.

Hanım abla bir şey deseymiş keşke. Elalemin ayarsızlığı yüzünden benim çocuğum uyuyamayacak ve ben bunu normal karşılayacağım. Anneniz kendi pasifliğini normalleştirmeseymiş iyiymiş.
 
Annemin evinde o kadar çektim ki o dertten, evlendiğimde ev ararken emlakçılara ve konuşularak çocuk yok değil mi apartmanda diye sordum ilk. Çok şükür çocuksuz apartmandayım ilk kez haftasonu uykumu alıyorum. Alıp parka götürsün arkadaşım çocuğunu, viyak viyak. Bir de öğretmenim 60 çocuktan sonra evde bari çocuk sesi duymayım. Öss ye kpss ye hep parklarda çalıştım bu yüzden!! Oh evden sal, başkasını rahatsız etsin. Uykumda sıçrıyordum sabahın köründe. Tv yi duyamıyor insan, ya da camları kapatıp sauna etkisi yaratacaksın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…