Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu çocuklardan rahatsız olanlar dünyaya 18 yaşında geldiler, sokakta hiç oynamadılar, hiç gürültü yapmadılar, kimseyi rahatsız etmediler herhalde. Ya da onlar çocukken ertesi gün işe gidecek, nöbet tutacak, tez yazacak, ders çalışacak yetişkinler, uyuyacak bebekler yoktu dünyada.

Gelecek tepkilere önlem olarak; çocuğum yok, evim çocuk parkına bakıyor.
Ben de bunu düşünüyorum... Çocuklardan veya bebeklerden nefret edenler dünyaya yetişkin olarak mı geldiler acaba?

Bence çeken bilir 😇 o yüzden hak veriyorum işten gel yorgun argın ev havalansın diye kapı pencere aç hop çocuk sesleri çok daha yorucu hatta bizim burda çardak var akşam 10 dan sonra hanımlar çocukları ile oturuyor o sıcakta kapı pencere kapalı yatmak gerekiyor ve birde evim 8. Katta öyle ki ses içerde
Bende 6.kattayım
Cocukları 9 da odalarına götürüyorum uyusunlar diye ama ne yazıkki bizim burdaki cocuklar 9 da dışarı cıkıyor gece 12 ye kadar bagrış cagrış
Haliyle bende kapı pencere kapalı uyutuyorum

Istanbul'da her yerde park olsa da, çocuklar da gitse keşke.
Ben parkta da yasadim cocuklara burada bisiklete binmeyin biz yuruyus yapamiyoruz, gidin bisiklet yolunda binin diye kizan insanlar gordum.
Cocuklara ciddi ciddi kiziyor kadin. Her yere bisiklet yolu yapildi sizin yuzunuzden arabamizi park edemiyoruz diyor.
Bu cocuk tabiki parkta binecek bisikletine. Bisiklet yoluna gecmek için asfalti gecmesi lazim trafikte. Sanji kendilerinin hic cocugu olmadi, sanki gokten yetiskin olarak iniverdiler

Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.

Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.

Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?

(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
Yoo komşular haklı. Hasta var, bebek var, yaşlı var. Gece çalışıp gündüz uyuyan var. Öyle tanımadığım etmediğim çocuk gelsin kapımın önünde beni rahatsız etsin. Olmaz.
Ne başkasının çocuğu beni rahatsız etsin, ne benim çocuğum başkasını rahatsız etsin.

:KK54:İş yine gün yapan kadınlarla çalışan kadın ayrımına dönmüş

Hiç bir >gün< aktivitem yok bunu bildireyim önden

Eşim dostum koni komşu ile gezme vs de yok çocukları sokağa atayım

biraz önce çocuklar aşağıda yazmıştım çoktan geldiler bile mesela

Hani tamam siz çalışıyorsunuz paranız elinizde yorgunsunuz pamukları içinde uyumaya layiksiniz biz ev hanımları herşeye maruz kalmak zorunda

Siz çalışıyorsunuz çünkü demi:KK54:

Kaliteli zaman dersiniz bilmem ne ama evde oturanlar rahat etmesin

Tabi bizim maasimiz yok ama siz milletin ağız kokusunu cekiyorsunuz çok tuhaf yaa

Geçen yer verme mevzuunda benim için mi doguruyorsun diyen bile olmuştu

Hiç sasirmiyorum artık :ıslık:

Ben de türkiyede yaşarken çocugum yokken sizin gibiydim 😂 şuan yurt dışındayım ve burda çocuklar hep özgür hep sokaklarda, karda kışta yağmurda. Haftasonu bi saat evde oturtsak bizimki de başlıyor bağrış çağrış. Şimdi bahçeye çıktı da rahatladı 😂 yani yerleşim direk hatalı özellikle istanbulda mağlesef çocuklar için park yok bahçe yok yazık. Almanyada da dediğiniz gibiymiş küçük apartman dairelerine gelip desibel ölçüyorlarmış , sosyal hizmetler dayanıyormuş kapıya ben de duydum bunu, ben direk kasabada bahçeli bi evde oturdugumdan oğlum saatlerce ağlasa da kimse bişi demiyor.

Herkesin müstakil evi varsa,bahçesi varsa zaten çocuk bahçede oynamalı.
Kitap okumalı, top oynamalı..
Ben İstanbul'da yaşıyorum.
Burada da parklar var ama sayıları az ne yazık ki..
Siz çok şanslısınız.

Keşke her çocuk bağda bahçede oyun oynayabilse..

Hani tamam siz çalışıyorsunuz paranız elinizde yorgunsunuz pamukları içinde uyumaya layiksiniz biz ev hanımları herşeye maruz kalmak zorunda

Tabi bizim maasimiz yok ama siz milletin ağız kokusunu cekiyorsunuz çok tuhaf yaa

Kendimi alintilayarak söyleyeyim tontriko tontriko çakışan 3 çocuklu anne ben çalışmayan 3 çocuklu anne ikimizde hemfikiriz :KK19:

gun yapiyosanda kuzum kolay mi o pastalari borekleri yapmak😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X