• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

Bende nefret ederım bu sokak dugunlerınden sımdı yaz pencereler acık salonda dugun var sankı. Ben ne zaman arasam geldıler ve ses kesıldı,normalde 22:00 kadar yasak bunu esıme sordum asayıste kendısı izin falan alınca ne olutor dıye, ızın dıye bısey yok sokak dugununde sıkayetcı olan olursa müziği kesmek zorundalar dedı. Nettende baktm komsulardan ızın alın sıkayet olursa biter yazıyor. Kaldı kı yukses sesle tv ızleyen bi komsumuz var,sabaha kadar son ses yatak odam karsısı mesfe cok kısa sıkayet edınce onuda uyardlar

bu kapı önünde düğün küçük yerlerde güzel eğlenceli olabilir ama büyük şehirlerde kalabalık mahallelerde işkenceden başka bir şey olmuyor. Bir insan tanımadığı bir insanın düğün müziğine katlanmak zorunda değil çünkü onun için eğlence değil gürültü kirliliği. Çalışan var, okuyan var, hasta olan var. Birisi evlenecek mutlu olacak diye milletin huzurunu kaçırmanın neresinde mantık yıllardır bunu bulamadım.
Bende yıllardır bundan şikayet ediyorum şikayette ediyorum ama ne çare hafta içi hafta sonu bakılmadan saat 12 hatta bazen daha fazla bile süren düğünler oluyor. Nasıl bir ses sistemi var ise yakın olmasına da gerek yok.
Kapı önünde düğün olsun ama olması gereken saatler vs. gibi konularda kuralların yaptırımı caydırıcı olsa keşke :KK12:

Bende anlamam bir çift gece gerdeğe girecek diye neden havai fişek patlatılır. Birde malum ortalık karışık lastik patlasa dışarda ödümüz kopuyor. Sadece bugün defalarca havai fişek patladı. Atılan silahlar cabası. .

Düğün dernek değilde bu görgüzüzlük acayip sinirimi bozuyor.

bu kapı önünde düğün küçük yerlerde güzel eğlenceli olabilir ama büyük şehirlerde kalabalık mahallelerde işkenceden başka bir şey olmuyor. Bir insan tanımadığı bir insanın düğün müziğine katlanmak zorunda değil çünkü onun için eğlence değil gürültü kirliliği. Çalışan var, okuyan var, hasta olan var. Birisi evlenecek mutlu olacak diye milletin huzurunu kaçırmanın neresinde mantık yıllardır bunu bulamadım.
Bende yıllardır bundan şikayet ediyorum şikayette ediyorum ama ne çare hafta içi hafta sonu bakılmadan saat 12 hatta bazen daha fazla bile süren düğünler oluyor. Nasıl bir ses sistemi var ise yakın olmasına da gerek yok.
Kapı önünde düğün olsun ama olması gereken saatler vs. gibi konularda kuralların yaptırımı caydırıcı olsa keşke :KK12:
Kesinlikle en geç 10 da bitmeli. Yahu zaten yarın düğününüz yokmu gidin zıbarın diyesim var.

Görgüsüzlük ve saygısızlık işte. Geçen bizim burada da oldu, tıngırı tıngırı müziklerinizi duymak zorunda mı millet sizin? Bu tam bir saygısızlık, sesi duyacak tüm insanların rızası olmadan, saatlerce davul zurna öttürüyorlar, sırf kendi eğlenceler için. Bencilliğin hat safası.

Sbs senemde yaz aylarına yaklaşınca çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Senin saçma sapan düğünün benim geleceğimi belirleyecek sınava hazırlığımı ne hakla belirleyecek? Üniversiteye, liseye hazırlanan, finalleri- yazılıları olan, hasta olan, yorgunluktan ölmüş olan yüzlerce binlerce insan seni mi dinlemek zorunda. Ki sağlıklı mutlu huzurlu insan da seni dinlemek, duymak, başını ağrıtmak, rahatsız olmak zorunda değil. Bencil işte milletimizin bazı kesimleri, kendi üç kuruşluk eğlencesi yüzünden kaç kişinin bedduasını alıyor, hakkını yiyor.

Yok mu yalıtımlı düğün salonu kardeşim. Yada sen gelin almaya gelirken bakkalından avukatına niçin davul sesini duyuruyorsun, trafiği tıkıyorsun. Kimse seni çekmek zorunda değil, anan baban değiliz biz ki senin. Sünnetmiş, düğün konvoyuymuş, düğünmüş, gelin almaymış, bizdeki de kafa, banane yav banane git ötede oyna çal, duyurtma millete sesini. Salon kesmiyo bazılarını. Salona paran yetmiyorsa, nikah yap canım benim, düğününde halay çekince güzel hayat garantisi filan mı kazanıyorsun.

Kendi üç kuruşluk zevki için, başkalarına rahatsızlık veren insan kul hakkına girer. En büyük bencillik örneği gösterir. Kulağınız patlasın kendi davulunuzdan inşşşallahh

aslında sokak düğünleri yasak. ama toplu olarak müdehale edip tavır almakta önemli. yaşadığım yerde böyle şeyler olmuyor sebebi buna hoş bakılmaması. hatta geçen gün sitede park halindeki bir araçtan müzik sesi geliyor diye güvenlik müziği kapattırdı. tam o sırada ben ve üst komşumda aynı aracı uyarmak için balkona çıkış yaptık:) yani tek başınıza değilde toplu halde müdehale eder ve tavır alırsanız ancak önüne geçebilirisiniz. bence bu iş bir kültürdür.
şimdi onların hakkı yok mu düğüne diyenler olabilir. açıkçası biz geri kalan insanlarında iki gram huzura hakkı var. şu an her bütçeye göre düğün salonlarıda var. yok diyen ya bilmiyordur ya demogoji yapıyordur. bu düğünler maddi zorluklar yüzünden yapılmıyor, süre gelen bir kültürün parçası olarak yapılıyor. en kötü kıza bir bilezik az taksalar o parayla tutulabilecek salonlar var çünkü. nerden bakarsanız bakın şehir yaşantısına uygun değil.

paraları yoksa düğün yapmayıversinler, benim teyzem düğünsüz evlenmiş misal. ben tahammül etmek zorunda değilim.
iyi o zaman ben de çatlak ocağın patlak perşembesini kutlayacağım diye kurayım sokağın ortasına düğünü, vur patlasın çal oynasın, olur mu?
illa kına istiyorlarsa tutsunlar küçük bir kahve/cafe gündüz vakti istedikleri kadar eğlensinler ama gece sokakta olmaz.
ayıptır her şeyden önce.
ben kimsenin gürültüsünü hoş görmek zorunda değilim.
ne asker eğlencesini ne düğünü ne kına gecesini.
her şeyin bir adabı var.
köyde makul karşılanacak bir adeti şehrin göbeğinde yapmaya kalkarsanız olmaz.

aslında sokak düğünleri yasak. ama toplu olarak müdehale edip tavır almakta önemli. yaşadığım yerde böyle şeyler olmuyor sebebi buna hoş bakılmaması. hatta geçen gün sitede park halindeki bir araçtan müzik sesi geliyor diye güvenlik müziği kapattırdı. tam o sırada ben ve üst komşumda aynı aracı uyarmak için balkona çıkış yaptık:) yani tek başınıza değilde toplu halde müdehale eder ve tavır alırsanız ancak önüne geçebilirisiniz. bence bu iş bir kültürdür.
şimdi onların hakkı yok mu düğüne diyenler olabilir. açıkçası biz geri kalan insanlarında iki gram huzura hakkı var. şu an her bütçeye göre düğün salonlarıda var. yok diyen ya bilmiyordur ya demogoji yapıyordur. bu düğünler maddi zorluklar yüzünden yapılmıyor, süre gelen bir kültürün parçası olarak yapılıyor. en kötü kıza bir bilezik az taksalar o parayla tutulabilecek salonlar var çünkü. nerden bakarsanız bakın şehir yaşantısına uygun değil.

Ay neresi o şehir, yazları oraya taşınabilirim cidden :KK70:

Bir önceki mahallemizden sırf bu yüzden taşındık. Yaz geldi mi düğünü, sünneti, nişanı bitmezdi. Gürültüden, müzikten evin camları zangırdardı. Üstüne bir de silah sesleri... Yahu sokaklar zaten daracık, o sokaklarda, şehrin göbeğinde ne cesaret... Kaç kez polis çağırdım, işe yaradığı da oldu, yaramadığı da, netice de eğlenceler devam etti.

Bütün hafta eşek gibi çalış, bir hafta sonun olsun, onda da evin diskoya dönsün. Bir de sabah başlar, akşam biter bu eğlenceler. Gel de delirme... İnsanımız bencil. Salon tutacak para yok bahanesi arkasına sığınılabilecek bir iş değil bu. İnsan olan yüzlerce kişinin kafasını pelteye çevirmek uğruna böyle bir saygısızlık yapmaz zira. Hep birlikte yaşıyorsak, bu birbirimizi rahatsız etmeyelim anlayışı üzerine kurulu bir beraberlik olmalı, birbirimize tahammül edelim anlayışı üzerine değil.

Şimdi burada içimizi döküyoruz da ne olacak sanki, kaldıkları yerden devam. Ayrıca bu işi şirin, makul, olabilir bir şeymiş gibi görmeye, göstermeye çalışan insanlar var mı hala? Arkadaşlar, adab-ı muaşeret denen, yerine göre hareket etmek denen şeyler de vardır bizim kültürümüzde. Azıcık da onlardan nasiplenelim.

yazdıklarınızı okuyunca kendimi çok şanslı hissettim
4 yıl boyunca 2 defa denk geldim bu çevrede. birisi baya uzaktı yürüyüşe çıktığımda gördüm. birisi de 3 yıl önceydi sanırım
galiba buralarda utanıyor insanlar cundagg cundagg ın dediği gibi çevreyle ilgili biraz

Bir önceki mahallemizden sırf bu yüzden taşındık. Yaz geldi mi düğünü, sünneti, nişanı bitmezdi. Gürültüden, müzikten evin camları zangırdardı. Üstüne bir de silah sesleri... Yahu sokaklar zaten daracık, o sokaklarda, şehrin göbeğinde ne cesaret... Kaç kez polis çağırdım, işe yaradığı da oldu, yaramadığı da, netice de eğlenceler devam etti.

Bütün hafta eşek gibi çalış, bir hafta sonun olsun, onda da evin diskoya dönsün. Bir de sabah başlar, akşam biter bu eğlenceler. Gel de delirme... İnsanımız bencil. Salon tutacak para yok bahanesi arkasına sığınılabilecek bir iş değil bu. İnsan olan yüzlerce kişinin kafasını pelteye çevirmek uğruna böyle bir saygısızlık yapmaz zira. Hep birlikte yaşıyorsak, bu birbirimizi rahatsız etmeyelim anlayışı üzerine kurulu bir beraberlik olmalı, birbirimize tahammül edelim anlayışı üzerine değil.

Şimdi burada içimizi döküyoruz da ne olacak sanki, kaldıkları yerden devam. Ayrıca bu işi şirin, makul, olabilir bir şeymiş gibi görmeye, göstermeye çalışan insanlar var mı hala? Arkadaşlar, adab-ı muaşeret denen, yerine göre hareket etmek denen şeyler de vardır bizim kültürümüzde. Azıcık da onlardan nasiplenelim.
köyü buraya getirmenin alemi yok
nasılki kentliler köye gittiklerinde şort giyenlere acayip acayip bakıyorlarsa ve dışlıyorlarsa köyleri de kente taşımayacaklar bu kadar basit ,

Bende nefret ederım bu sokak dugunlerınden sımdı yaz pencereler acık salonda dugun var sankı. Ben ne zaman arasam geldıler ve ses kesıldı,normalde 22:00 kadar yasak bunu esıme sordum asayıste kendısı izin falan alınca ne olutor dıye, ızın dıye bısey yok sokak dugununde sıkayetcı olan olursa müziği kesmek zorundalar dedı. Nettende baktm komsulardan ızın alın sıkayet olursa biter yazıyor. Kaldı kı yukses sesle tv ızleyen bi komsumuz var,sabaha kadar son ses yatak odam karsısı mesfe cok kısa sıkayet edınce onuda uyardlar
ha işte buna sevindim. izin denen şey yokmuş. demekki oda bir şehir efsanesi. iyi şikayet edilir o zaman

yok son şarkı değilmiş bu saat oldu

şuan dilara çalıyor

dilara sensiz olmaz dilara akşamlar sensiz geçmez dilaraaaaa :KK70::KK70:

bas bas çığırıyor...

ve en kötüsü nedir biliyormsun şu havaii fişekler ne korkunçtur ya bir anda o seslerin içinde kalmak hele oda da yanlızsın ve bir anda patlama oluyor..:KK17:

bence bunu bari yasaklasınlar bu nedir ki hiç anlamamışımdır.:KK62:

Dilara ne kötü bir şarkıdır. Düğün şarkısı olarak çalmanın mantığı ne bende bunu anlamıyorum. Hayır madem dinlemek zorundayım en azından güzel bir şey çalın yahu Hoppa

Back