sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

bazende bazı yörelerin düğünleri 3 gün sürüyor halay halay halay zılgıtlar vb...

sabah davul akşam davul gece davul bir türlü bitmiyor

başkasına düğün olan bir çok kişiye işkence oluyor...

bir kere sokakta yapılacak düğüne verilen sandalye parasına pekala belediye düğün salonları tutulabilir çünkü her şey içinde oluyor o zaman neden düğünü sokakta yapılıyor ? Bu nasıl bir hayal orasını da pek anlamadım ,ne düşünüyorlar ki ben büyüyünce düğünü mü sokak arasında yapıcam,ankara havaları eşliğinde ulu orta göbek atıcam,:KK73:kendime küfür ettiricem:110: hımmmm pek iç açıcı gelmedi bana pek

Valla bizde askere gidenlerden biktik. Korna sesi zirt zirt bi susmuyor. Konvoy yapiyorlar sabah aksam insani cileden çıkartıyorlar.

Bence belirli bir saatten sonra gurultu yasagi olmali. Ne bileyim saat 7 den sonra mahalle ve caddelede gurultu yapana ceza kesilsin.

Biktik valla.

Valla Medcezir, sen de haklisin tabi ama sokakta dugun yapan kizlar da maddi durumu pek parlak olmayan kizlar, onlar da isterlerdi havuzbasinda , otelde vs dugn yapsinlar ama olmamis iste.

Bilemedim, gariban kizlarin dugun gunu o gun be Medcezirim, sen de haklisin tabi ama bir kizin mutlu gunu o gun.

Ben aramiyorum polisi, bir kizin dugun/nisan/kina gununu mahvetmek , polis getirtmek istemiyorum. Hastasi, yaslisi olana, ders calisana saygim sonsuz ama benim baktigim taraftan bakinca da aramaya icim elvermiyor.

Gece 11de muzik bittigi surece , erkekn kalkmam gerekmedigi surece ben aramiyorum.

Iyide o zaman imkanlar dogrultusunda birseyler yapman lazim, kimseyi rahatsiz etmeden. Salon tutacak paran mi yok? O zaman nikah ile olup bitecek, yada bir restoranda yemek yenilebilir.

Ki açik konusalim, her salon otel havuz basinda degil ki. Herkesin bütçesine göre bir salon vardir. Cogu kisi sadece bu para'yi vermek istemiyorlar. O gün gelin için ne kadar önemli ise, bir ögrenci, bir isçi içinde önemli olabilir. Bir ögrenci hayatini belirleyen sinav için hazirlanabilir, çalisan önemli bir projesi için, yada çalistigi iste dinç olmasi lazim,...

Diyorsun ya polisi getirmek o dügünü mahv eder diye, eh o dügünde baskalarin gününü gecesini mahv ediyor. Sirf beyaz gelinlik giyorsun diye niye önceligin olsun bu konuda?

Sokak dügünler kesinlike yasaklanmali.

Valla bizde askere gidenlerden biktik. Korna sesi zirt zirt bi susmuyor. Konvoy yapiyorlar sabah aksam insani cileden çıkartıyorlar.

Bence belirli bir saatten sonra gurultu yasagi olmali. Ne bileyim saat 7 den sonra mahalle ve caddelede gurultu yapana ceza kesilsin.

Biktik valla.

bizim ordaki de asker içinmiş sonradan farkettim ...

bir sürü ayyaş herif ağzını yaya yaya şarkı söylüyordu

Bende bir adım öteye götürüyorum. Komple eğlence yasak olmalı.

Iyide o zaman imkanlar dogrultusunda birseyler yapman lazim, kimseyi rahatsiz etmeden. Salon tutacak paran mi yok? O zaman nikah ile olup bitecek, yada bir restoranda yemek yenilebilir.

Ki açik konusalim, her salon otel havuz basinda degil ki. Herkesin bütçesine göre bir salon vardir. Cogu kisi sadece bu para'yi vermek istemiyorlar. O gün gelin için ne kadar önemli ise, bir ögrenci, bir isçi içinde önemli olabilir. Bir ögrenci hayatini belirleyen sinav için hazirlanabilir, çalisan önemli bir projesi için, yada çalistigi iste dinç olmasi lazim,...

Diyorsun ya polisi getirmek o dügünü mahv eder diye, eh o dügünde baskalarin gününü gecesini mahv ediyor. Sirf beyaz gelinlik giyorsun diye niye önceligin olsun bu konuda?

Sokak dügünler kesinlike yasaklanmali.

Tabi ki haklisiniz ne dediyseniz.

Mevzu para tabi ki. Yine de ben kizlara kiyamayacak gibiydim, bu konuda duygusalim gelinlik giymek icimde kaldigi icin, gelinlik giyen istedigini yapsin kiyamam uzmeyeyim tadindayim :KK19:

millet komsudur filan diye bsy demiyo, sikayet edilmiyo ayip olur diye, onlar da bi kez evleniyoz mantigiyla devam ediyolar.. ama 12 de olmaz yani..
Bugün Ayşe'nin kızı evlenir, yarın Ahmet'in oğlu, ertesi gün bilmem kimin bilmem nesi... Tek tek bakınca hepsi bir kere evleniyoruz mantığında ama biri bitse öbürü başlıyor. Komşuluk mu kalmış... Zaten polis de bi'şey yapmıyor, geçen bizim de buraya geldi, bişey yapmadan gitti ve düğün devam etti. İzin mekanizması baştan yanlış bence.

Tabi ki haklisiniz ne dediyseniz.

Mevzu para tabi ki. Yine de ben kizlara kiyamayacak gibiydim, bu konuda duygusalim gelinlik giymek icimde kaldigi icin, gelinlik giyen istedigini yapsin kiyamam uzmeyeyim tadindayim :KK19:

Cok tatlisin cherry fakat bunu kim bilir kendi imkanlar dogrultusunda yapiyorsun. Atiyorum evinden cenaze çiksa, kizin çok önemli bir sinav için ders çalissa, yada doktorsun, hemsiresin, yani insanlarin hayatini elinde tasiyan bir meslek yapiyorsun ve yarin dinç olman lazim,... bu kadar toleransli olacagini sanmiyorum.

Bu dügünler köyde olurken tüm köy zaten o dügüne davetliydi. Elbette salon'a bile gerek kalmazdi, ki köydede her gün her gûn 2,3 dügün olacagini sanmiyorum. Sehirlesme ile iste baze seyler degisiyor.

Ha bu arada umarim evlendiginde en güzel gelinligin senin olur :)

Çinde senin sokağın önünde yapın bi kerede Çinliler rahatsız olsun ayol hep bize mi zehir olacak hayat

Çin de bahar bayramında tam 7 gün boyunca sabah akşam evet yanlış duymadın sabah akşam havai fişek patladı :KK43: Sana yemin ederim ilk patlamaya başladığında savaş çıktı zannettim uyuyordum çünkü bismillah diye diye banyoya koştum orasını da anlamadım niye pencereye değil de banyoya koştum :KK70:
eeeeee bu da salak çinlilerin eğlence anlayışı işte gündüz havai fişeğin ışığı da gözükmüyor ama ben zaten bunlara akıl erdiremiyorum :p

bizim ordaki de asker içinmiş sonradan farkettim ...

bir sürü ayyaş herif ağzını yaya yaya şarkı söylüyordu

Annem cama çıkıp bagirdi once hayirla gitsin gelsin dedi arkasina rahatsiz oluyoruz saat 11.45 biraz saygili olun diye sonra ses kesildi.

Bebek mi var, hasta mi var, yasli mi var hic umurlarinda degil.

Poliste bir sey yapmiyor.
Napak simdi kulagimiza tikac mi takalim. :110:

Çin de bahar bayramında tam 7 gün boyunca sabah akşam evet yanlış duymadın sabah akşam havai fişek patladı :KK43: Sana yemin ederim ilk patlamaya başladığında savaş çıktı zannettim uyuyordum çünkü bismillah diye diye banyoya koştum orasını da anlamadım niye pencereye değil de banyoya koştum :KK70:
eeeeee bu da salak çinlilerin eğlence anlayışı işte gündüz havai fişeğin ışığı da gözükmüyor ama ben zaten bunlara akıl erdiremiyorum :p

iki davul zurna görsünler ufukları açılsın bundan sonra o 7 günde sabah akşam davul zurna çalarlar bak gör

Sen boyle yazınca, uni de okurken deprem oldugunda coraplarla karsı dairede oturan arkadaslarıma kacısım geldi aklıma..

Deprem orayı vurmaz diye düsündüm heralde :KK70:

Son düzenleme:
X