- 10 Eylül 2011
- 5.610
- 22.480
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
Bu beleşçilikle nasıl çoluk çocuk yetiştirip aile kuracaklar o da merak konusu.
sonra bir de onların sünnetini yaparlar SOKAKTA
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu beleşçilikle nasıl çoluk çocuk yetiştirip aile kuracaklar o da merak konusu.
Bundan yıllar önce, ben küçücüktüm ama dun gibi hatırlarım, mahallede dayımın sünnetini yapmıştık. Dayımla aramdaki yaş farkı az. O ilkokula gidiyordu, bense henüz okula bile başlamamıştım. Sünnet düğünü gibi bişey yapmıştı bizimkiler ama yaşadığımız mahallede herkes birbirini tanırdı, komşuluk had safhadaydı, evler en fazla 3 katlıydı. Yani mahallede sünnet eğlencesini yapmamak ayıptı, o derece. O zamanlar sıkıntı yoktu ama şimdi var. Şimdi koskoca apartmanların ara sokaklarında bangır bangır düğün yapıyorlar, kimse birbirini tanımıyor, rahatsız olacak insan sayısı daha fazla. Devir değişti, yıl oldu 2015. 2015'te de sokak düğünü, sünneti olmasın yani. Doksanlarda değiliz yani artık, o zamanın samimiyeti ve sıcaklığı yok, sünnet olan çocuklar mahallenin çocuğu falan değil artık, kimse kimseyi tanımıyor ve tolerans göstermek eskiye göre daha zor.sonra bir de onların sünnetini yaparlar SOKAKTA
Kaç gündür evlen evlen bitemediler bu akşam 2 tane var üstelik... Bize o kadar yakın olmamasına rağmen çok ses geliyor. Silah sesleri de geliyor
-Nerde bu devlet diyorum- bunu yasaklamamanın mantığı nedir resmen çevre gürültüsü, kaç saattir ankara havaları eşliğinde ders çalışmaya calışıyorum. Bilmediğim oyun havası kalmadı
herkesin mekan tutabilme durumu yok.. kina adetinden de vazgecmeyince boyle oluyor.. sukur ki saat kisitlamasi var artik.. eskiden gece yarilarina kadar surerdi bu kinalar..
Gece 12 olması lazım ama o bile çok geç, akşam 22:30 olunca bari bitirme mecburiyeti koysunlar. 12den önce uyuması gereken dünya kadar insan var yani.ya hala bitmedi kaça kadar bu sınırlama
Tabi parası pulu olmayan evinde yapsın aynen. Mantık harika.İlk cumleyi anlayim diye 3 kere okudum
En ifrit oldugum sey bu ya..gecenlerde 50 kere polisi aradım bi gelip mudahale etmediler..
İndim asagı arıza cıkardım..
PArası pulu olmayan evinde yapsın arkadas dugununu kınasını..
Biz de insanız, beynimiz mikiliyor..Ayıp yahu..
Gece 12 olması lazım ama o bile çok geç, akşam 22:30 olunca bari bitirme mecburiyeti koysunlar. 12den önce uyuması gereken dünya kadar insan var yani.
İlk cumleyi anlayim diye 3 kere okudum
En ifrit oldugum sey bu ya..gecenlerde 50 kere polisi aradım bi gelip mudahale etmediler..
İndim asagı arıza cıkardım..
PArası pulu olmayan evinde yapsın arkadas dugununu kınasını..
Biz de insanız, beynimiz mikiliyor..Ayıp yahu..
Tabi parası pulu olmayan evinde yapsın aynen. Mantık harika.
Siz para verip ses yalıtımı yaptırmayı deneyin her şeyi paraya bağlayan hanımefendiciğim.
Silah kullanamazlar o ayılık evet. Ama sokakta isteyen istediği düğünü yapar. Malum sokağın tapusu yok ki cebimize koyalım
"Düğünde ateş açıyolar" dersen gelirler arkadaşım..
Kaç gündür evlen evlen bitemediler bu akşam 2 tane var üstelik... Bize o kadar yakın olmamasına rağmen çok ses geliyor. Silah sesleri de geliyor
-Nerde bu devlet diyorum- bunu yasaklamamanın mantığı nedir resmen çevre gürültüsü, kaç saattir ankara havaları eşliğinde ders çalışmaya calışıyorum. Bilmediğim oyun havası kalmadı
Valla Medcezir, sen de haklisin tabi ama sokakta dugun yapan kizlar da maddi durumu pek parlak olmayan kizlar, onlar da isterlerdi havuzbasinda , otelde vs dugn yapsinlar ama olmamis iste.
Bilemedim, gariban kizlarin dugun gunu o gun be Medcezirim, sen de haklisin tabi ama bir kizin mutlu gunu o gun.
Ben aramiyorum polisi, bir kizin dugun/nisan/kina gununu mahvetmek , polis getirtmek istemiyorum. Hastasi, yaslisi olana, ders calisana saygim sonsuz ama benim baktigim taraftan bakinca da aramaya icim elvermiyor.
Gece 11de muzik bittigi surece , erkekn kalkmam gerekmedigi surece ben aramiyorum.
Ses yalıtımı da kar etmiyor düğün gibi orkestralı falan bangır bangır, asfaltı inleten basların olduğu bir düğünde ses yalıtımı kar etmiyor. Yalıtımı nereye yaparlar, duvarlara falan. Dan dan yerden vurmaya devam edecek o düğün sesi. İnsanlar evinden başka nereye gidebilir? Kaçışı yok. Fırsatı verildiği için yapıyor millet, parası olan da olmayan da. İzin verilmese, ya da en azından makul saat kısıtlaması gelse biraz da olsa fayda sağlar. Gece on ikiye kadar devam ediyor genelde ve bu çok geç bi saat çalışan insanlar için. Akşam ona kadar falan olsa biraz daha iyi olur bence. Yalıtım malıtım boş şey yani, senin yalıtım dediğin şey yan komşunun ya da üst komşunun yatak odasından yaptığı naklen yayını duymana engel olur ancak, düğün sesine çare olmaz. Olmuyor.Tabi parası pulu olmayan evinde yapsın aynen. Mantık harika.
Siz para verip ses yalıtımı yaptırmayı deneyin her şeyi paraya bağlayan hanımefendiciğim.
Silah kullanamazlar o ayılık evet. Ama sokakta isteyen istediği düğünü yapar. Malum sokağın tapusu yok ki cebimize koyalım
"Düğünde ateş açıyolar" dersen gelirler arkadaşım..
yıldız çalıyor mu?
yıldız akşamdan doğarsın yıldız akşamdan dogarsıııınnn
sarı sarı yıldız yıldız yıldız
şuan bu çalıyor da
sanırım son şarkımız olsa gerek
Ama söylediğiniz şey çok acımasızca. Ne demek beleşe getirmek. Belki çocukluk hayali? Belki öyle istedi? Yazık günah.çok yanlış düşünüyorsunuz o sokağın tapusu o düğünü yapanlarda da değil ama gayet öyleymiş gibi davranabiliyorlar
madem kimsede tapusu yok herkes ortak alan olduğunun farkında olmalı değil mi ?
Valla Medcezir, sen de haklisin tabi ama sokakta dugun yapan kizlar da maddi durumu pek parlak olmayan kizlar, onlar da isterlerdi havuzbasinda , otelde vs dugn yapsinlar ama olmamis iste.
Bilemedim, gariban kizlarin dugun gunu o gun be Medcezirim, sen de haklisin tabi ama bir kizin mutlu gunu o gun.
Ben aramiyorum polisi, bir kizin dugun/nisan/kina gununu mahvetmek , polis getirtmek istemiyorum. Hastasi, yaslisi olana, ders calisana saygim sonsuz ama benim baktigim taraftan bakinca da aramaya icim elvermiyor.
Gece 11de muzik bittigi surece , erkekn kalkmam gerekmedigi surece ben aramiyorum.
adamın sesi karga gibi ne dediği anlaşılmıyor son 3 şarkı yok bende inan : D
Ama söylediğiniz şey çok acımasızca. Ne demek beleşe getirmek. Belki çocukluk hayali? Belki öyle istedi? Yazık günah.
Haklısınız siz de rahatsız oluyosunuz. Ama söyleyiş tarzı ne kadaar ayıp bazı üyeler nasıl küçümsemiş.
Ne var yani herkes o düğün salonlarına tıkılmak zorunda mı? Ya da kır düğünü için kredi mi çeksinler on senelik maaş bedeli?
Dayanamaz mısınız hatır için? İnsan insana bugünde lazım.
Demek ki burdakş barbarlar gibi 15 gün( ciddiyim) son ses zılgıt çekseler intihar edeceksiniz..
Kırmayın kimsenin kalbini. Ama silah için muhakkak şikayet edin. Ayının sokakta işi yok.