- 13 Nisan 2008
- 5.806
- 26.962
- Konu Sahibi vaybenivaylarbana
Çoğu kadın bırak B1 seviyesini kursa bile düzenli gitmiyor. Siz başarmışsınız. Hem yazılı hem sözlü mü sertifikanız? Mesleğimi yapmak istiyorum dediniz, göremedim yorumda akademik mesleğiniz mi var? Yani denklik vs problemi mi yaşıyorsunuz?Şuan çok negatif olabilirim kusura bakmayın lütfen ancak ben burda mesleki seviyeme göre iş bulabileceğimi pek düşünmüyorum. Bu arada artık önemli değil zaten. En düşük seviyeden de başlamaya hazırım. Herşeye ne yazık ki en baştan başladığımız için buna da baştan başlamamız gerekiyor sanırım. Olsun ne yapayım hiç önemli değil artık.
Evet bir yerden başlayın, Almanlar çalışan insanı sever ve her türlü kolaylığı yapar. Çocuğunuz için kreş kaydı yaptınız mı, bekleme listesi sorunu yaşamayın sonra. 4 yaşında zaten zorunlu Kindergarten başlıyor, üstelik çalışacaksanız oradan Tagesschuleye devam edebilir. Bilmediğinizi düşünerek yazıyorum. Orada daha uzun kalıyor, yemek yiyip oyun vs oynuyorlar. Mesafe varsa da öğretmenler Kindergarten'a gelip çocukları alıp Tagesschule ye götürüyorlar.
Ben sizi çok güçlü ayakları yere basıyor gördüm. Size sokak ortasında bağıran adama hiç mecbur değilsiniz. Biri nasıl polisi arayıp şikayet etmedi şaşırdım. Orada cesaret ister sokak ortasında bir kadına böyle davranmak.