• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Gelin kocasıyla halletmesi gereken bir mevzuyu sizinle konuşarak çok büyük hata etmiş ve sizi ömürlük kırmış o yüzden geline hak veremedim.Acikcasi biri benim evine ben yokken gelecekse ve bu kişide benim değer verdiğim biriyse aranmayı daha doğrusu izin alır gibi aranmayı tercih etmem tam tersi geleceklerinden duyacağım memnuniyeti , olamayacağım için duyacağım üzüntüyü belirtmek adına ben ararım..Gelin samimiyetsiz biri net ve bulduğu her fırsatı etrafındakilerin kırmayı göze alarak hep değerlendirecek biri..

Gelin kocasıyla halletmesi gereken bir mevzuyu sizinle konuşarak çok büyük hata etmiş ve sizi ömürlük kırmış o yüzden geline hak veremedim.Acikcasi biri benim evine ben yokken gelecekse ve bu kişide benim değer verdiğim biriyse aranmayı daha doğrusu izin alır gibi aranmayı tercih etmem tam tersi geleceklerinden duyacağım memnuniyeti , olamayacağım için duyacağım üzüntüyü belirtmek adına ben ararım..Gelin samimiyetsiz biri net ve bulduğu her fırsatı etrafındakilerin kırmayı göze alarak hep değerlendirecek biri..

sonunda empati yapip hassas davranan yorumlar da gördük, herkes kadin hakli diyor, konu sahibi yerine ben burda kafayi yedim :D ne haklisi ya

Surda hakli olmadigini nedenleriyle anlatmislar hala alttan alip hatali oldugunu bilmen gerekirken ...kotu niyetlisin arkadasim bunlari esine gosterdin o ofkelendi abinize duyurdunuz aralarini iyice actiniz bundan memnunmu oluyorsunuz anlamadimki ..
Benim esiminde ben yokken bekar arkadasi gelebilir geldide...
Bir iki plastysn oynar tv seyreder çıkar gezer yatmaya gelirler..
Ben yokken kv dahil kimse evime misafirlige gelemez.
Birde nispet yapar gibi ohh sen yoksun ben evinde fink aticam sana haber verme tenezzulunde bile bulunmam buda videosu ordan gor catla demissin
Sana çok kibar yaklaşmış opte basina koy

sonunda empati yapip hassas davranan yorumlar da gördük, herkes kadin hakli diyor, konu sahibi yerine ben burda kafayi yedim :KK70: ne haklisi ya
Görümcelerine ses edemeyip arası kötü olanlar burada görümcenin üstüne yürüyor bence başka açıklaması olamaz. Hep bir rekabet aile olmaya çalışılsa böyle olmaz. Bir tane üye seni görümce seni aldın cevabını tarzı bir şeyler yazmış gerçekten çok ayıp.

iyi de bayan.. fark etmissen gelin de "benim" evim diyor, öyle geline derim ki orda dur kardesss benim abimin de evi!

Olabilir. Diyebilir. Karşı taraf yanlış diye yanlış mı olmak lazım. Abimin de evi demek doğru olur ancak abimin evine giderken kimden izin alacağım gibi bir düşünce en azından benim için yanlış. Abiniz de onun kocası oluyor sonuçta.

İyi geceler aynı durum benim 3.kez başıma geldi. Ben memlekete gidiyorum eşim işi yüzünden gelemiyo bi bakıyorum aynı yaşıt olan eşinden boşanmış bayan kuzeni geldi ve 1 hafta aynı evde durdular neyse dedim tekrarı olmaz sesimi çıkarmadım bu arada bana eşimden başka kimse geldiğini gittiğini söylemiyo aradan bi kaç ay geçti ben yine memlekete gittm bu sefer amcasıgil geldi kaldı bi kaç gün ona da tmm dedm amcasıdır.
Ama amcasıgilden 1 hafta sonra yeni evlenen kuzeni balayına çıkmış istanbula gelmişler ve oteli beğenmemişler eee bedava ev var. Hemen evlenen kızın annesi eşimi aramış sizde kalsınlar diye, istanbulun biz bi ucundayız gittikler yer ağva. Eşim beni aradı bize geliyolarmış kalcaklar diye. İdrak edemedim ya iki gün önce evlenmiş ve balayı yapıyolar yanımadığım insanlar hiç görmemişim ve ben evde yokum şehir dışındayım ayrıca beni bi allahın kulu adam yerine koyup arama tenezzülünde bulunmuyo evde olmadığımı da bildikleri halde. Kavga ettim istemiyorum dedim ama ben eve geldiğimde hala benim evimdelerdi salonu oturma odasını mesken tutmuşlar giyinme odamı kendi giyinme odaları yapmışlar sabah 8 de uçaktan indim 9 da eve geldk onlara kahvaltı hazırladm ve yeme içme konaklama bedava balayı yaptılar :)))) konuyu okuyunca aklıma geldi ve yine çok sinirlendm. Yapmayın evin hanımı yokken gitmeyin anne baba abi kardeş bunlar ayrı diğerleri gitmesn :)) en azından bana gelmeyin artk...

Bizde kimin akrabasıysa o kişi arar veya aranır . Karı koca ayrı ayrı aranmaz . Eşimin yakınları da aile olarak rahatlıkla gelip kalabilirler bizde sorun yok .
Gelin hanım amma abartmış bence tek sorun gideceğinizi sosyal medyadan öğrenmiş olması . Haber verilmesi gerekirdi bunu da abinizin yapması gerekirdi . Belki siz de kendisine mesaj yazıp size gelicez keşke sende olsaydın tarzında birşeyler yazabilirdiniz ama aklınıza gelmemiş , olabilir . Büyütülecek size yansıtılacak bir durum yok . Karı koca kendi aralarında bilgi verilme durumlarını konuşup , ilerde daha dikkatli olurlardı. Mesele gereksiz yere uzamış , ortam gerilmiş , kalpler kırılmış .

Ben eşime nasıl ben yokken ailen gelmesin diyebilirim ki çok ayıp kendime yakıştırmam herşeyden önce, çok şükür eşim de bana şimdiye kadar böyle birşey demedi .

Ben gelin hanimi hakli bulanlari anlamiyorum.

Sonucta konu sahibin eşi gidecekmiş ve gelin sahibi bundan haberdar ve onayliyor hatta. Yani o evde olmadan o eve misafir geliyor. Konu sahibinin gelmesi sadece bir ekstra kişinin daha gelmesi olacakti.

Yani burda sorun gelin hanim evde olmadiginda birinin gelmesi degil, sorun görümcenin gelmesi ve evet bu cok kaba ve saygisizca.

Ayrica bunlari eşi ile konuşmanin yerine bu şekilde hal etmesi onun sinsiligini ortaya koyuyor. Ben olsam buz gibi sogurdum ondan ve asla bir adam bile onlarin evine atmazdim.

Ideal gelinsin. Herkesin gonlu senin kadar genis degil. Benim degil mesela sahsen ama gelin gorumceye soylemek konusunda hakli cunku sadece kocasiyla konusup iptal etseydi bu misafirligi o zaman "yuzume soylemedi gelin sinsi" olurdu. Kirici da olsa direkt bir insanmis. Istisnai durumlar haric bir evin hanimi yokken gitmemesi gerektigini ogrenmis oldu konu sahibi.

Herkese iyi akşamlar. Az evvel hayatımın şokunu yaşadım. Şimdi nerden giricegimi bilmiyorum konuya ama bi yerden başlıyorum kısa gitmeye calisicam uzun olursa affedin.
Benden 2 yas büyük abim var. Babamla annem 2008 de boşandı 2005te de ayrıldılar ve seneler boyunca annem ben abim arkadaş gibi yaşadık büyüdük ve kenetlendik. Önce annem evlendi sonra ben (2 sene oldu) en sonunda da abim aralıkta evlendi bi kac ay önce. Eşi benimle yaşıt dışardan bakıldığında soğuk ve havalı bi kiz çok gulmuyor mesela ama vakit geçirince çok iyi. Bende geçen haftalarda 14 ü e 21i istanbuldaydim hepbeeaber babanemde kaldik 8 gun boyunca neyse ben döndüm. Bi kac gündür de esim ve abim konusmuslar istanbula gelin diye bende dedim ki evet git erkek erkeğe takılın iki gün (ise dönmesi gerek) sonra gelirsin dedim ama tutturdu sende gel ben tek gitmem sizsiz napcam diye neyse tamam dedim abim irtica halinde olduk ve biletleri aldik bu arada salı günü de kiz yazliga gitti 20 gun yokmuş sanırım neyse ve biz kızla hic yazismiyoruz ben yazarsam yazıyor pek sevmiyo yazismayi. Neyse ben instagramda hikaye paylaştım son 7 diye (bu ayın 9 u gidecektik ve esim 2 gun sonra dönüp ben biraz da h kalacaktım) bana mesaj attı. Mesaj aynen şöyle

X hanım duydum kiiii bize gidiyormussunn
Ben varken bize gelmezsin kalmazsın
Ben yokken gidesin gelmiş her nedensee şaşırdım yaniii haberin olsun.
Ama yine de iyi tatiller dilerim

Dedi. Bende güle oynaya açıklama yaptim samimiyetimize güvenip. Cevap vermedi. Abimle ortak konuşma vardı sonra ordan video attım güldüm. Gördü yine cevap vermedi. Aradan geçti bi kac gun ben bugün yazdım selam nasi, gidiyor diye. Iyi gidiyor yazmış. Küsmuyuz dedim kırgınım evet yazmış. Bunun üzerine ben;

Aciklamami yaptim ama en onemlisi de siz gidelim deseydiniz giderdik zaten. Beraber bana gore cok guzel l 1 hafta geçirdik önemli olan buydu bence şahsen bana iyi geldi güldük eğlendik yedik içtik sıkıldık. Sende haklısın herkesin düşüncesi bir değil anladığım kadarıyla böyle şeylere önem veriyosun özellikle misafirliğe ama bak bana 2 senedir evliyim evime kimse gelmedi inanki zaten arkadaş cevrem 0. Bi de bilet olayı X tek gidicekti bende ısrar ettim berabe vakit gecirsinler diye 2 gün gidip geleck sende gel yoksa gitmem dedi bi anda kadar verildi bi anda bilet alındı ben anneme bile söylemedim yani yanlış olduğunu düşünsem instagramda hikayede paylasmam ki bu ikinci yine de kusura bakma. Al bu da çiçeğin şimdi ışte yaaaaz ışte yazma yine de sevicem seni. Dedim.

Aradan geçti 5 dakika ve gelen cevap bu..

İstanbul'a gelme kararı alıyorsun
İnstagramdan öğreniyorum
Ben koskaca 11 ay ordaydım
Tatile geliyorum . Arkamdan evime gidiyorsun.
Evime gel basımüstüne . Ama ben ordayken.
Ben orda değilken değil.
Y artık bekar değil Y artık bekar yaşamıyor.
Ev benım . Benım evime misafir geliyor ve benım haberim Yok. Ve üstüne ben evde değilim Zaten.
Biliyordum X gelecekti. Sevindim de gelsin dedim erkek erkeğe takılırlar Zaten Motor var.
Ama benım evime aile geliyor.
K bakma bu bana yapılmış bir ayıptır X.
Ben suanda içimde ne varsa sana döküyorum.
Hiç hoş olmadı bu durum.
Evi çekip çeviren ben .. sizi ağırlayacak olan ben. Ama ben tatildeyim. Bunları yapan Y değil.
Bana söyleyen olmadı. Beni takan olmadı.
Linam, Y
bekar değil. evli .
Biri gelecekse bana söyler Y'ye değil
evlilik Budur.

Gerçekten böyle dusunuyorsan peki dedim. O da son olarak

Ben farklı düşünüp başka yazmam . Neysem oyum . Arkandan konuşacağımı yüzüne de söylerim. Benim düşüncem budur . Olması gerekende budur.
Yazmış. Sonuc olarak abime mesaj attım dedim ben hastayım kızım da hasta gibi bi de aşı olacak hava değişimi falan iyice kötüler biz gelmeyelim sen Xi ikna et tek gelsin dedim anlatmadım durumu. bileti iptal ettirmeye calisicak esim de olayı bilmiyor bi önceki konuşmanızı cevap vermeyisini biliyor sen yapılacağını yaptın boşver o yazsın artık demişti,
Ciddi ciddi kötü hissediyorum. Nasıl yüzyüze bakicaz abim eylülde gelmeyi dusunuyodu ne olucak şimdi. Ruhum daraldı resmen.
Buarada geline haksizlik olmasın diye tekar okudum.Gerçekten gelininiz lafları resmen dosemis.Herşeyin bir uslubu var .Rahatsiz olmasını Anlarim kisilik meselesi.Ama birseyide karsindakinin gozune sokar gibi belirtmesi de ayri bir durum.Benim aklımda kalan ev benim abin bekar degil.Hee buarada konusmanin sonunda da iyi tatiller lafi biraz manidar Olmus.Rahatsızlığa bukadar destan yazmaya gerek yokmus...bir iki cumle yeterli olurmus.Cunku siz alttan almışsınız isi sakaya vurmussunuz oyuzden fazla uzatmış rahatsiigini.Siz tartışma yaraticak seyler soyleseydiniz inatlassaydiniz kendini ifade etmek icin Bu kadar uzun uzun anlatmasını anlardım.Ama karşımda naif kibar art niyetsiz birisi varsa bende ona göre davranirdim sanirim

Surda hakli olmadigini nedenleriyle anlatmislar hala alttan alip hatali oldugunu bilmen gerekirken ...kotu niyetlisin arkadasim bunlari esine gosterdin o ofkelendi abinize duyurdunuz aralarini iyice actiniz bundan memnunmu oluyorsunuz anlamadimki ..
Benim esiminde ben yokken bekar arkadasi gelebilir geldide...
Bir iki plastysn oynar tv seyreder çıkar gezer yatmaya gelirler..
Ben yokken kv dahil kimse evime misafirlige gelemez.
Birde nispet yapar gibi ohh sen yoksun ben evinde fink aticam sana haber verme tenezzulunde bile bulunmam buda videosu ordan gor catla demissin
Sana çok kibar yaklaşmış opte basina koy

Bende konu sahibini iyi niyetli bulmadım. Özellikle verdiği cevaplardan, güzel 1 hafta geçirdik vs diye bir mesaj yazmış ya geline.

Ayrıca birinin evine misafirliğe gideceksin, evin hanımının evde olmadığını bilmeyeceksin. Mümkün mü ya... Telefonda biriyle konuşurken bile sorarız evdekiler nasıl çocuklar nasıl eşin nasıl diye... Yada burdan istediğiniz birşey var mı yengenin var mı diye...

Ben
İyi geceler aynı durum benim 3.kez başıma geldi. Ben memlekete gidiyorum eşim işi yüzünden gelemiyo bi bakıyorum aynı yaşıt olan eşinden boşanmış bayan kuzeni geldi ve 1 hafta aynı evde durdular neyse dedim tekrarı olmaz sesimi çıkarmadım bu arada bana eşimden başka kimse geldiğini gittiğini söylemiyo aradan bi kaç ay geçti ben yine memlekete gittm bu sefer amcasıgil geldi kaldı bi kaç gün ona da tmm dedm amcasıdır.
Ama amcasıgilden 1 hafta sonra yeni evlenen kuzeni balayına çıkmış istanbula gelmişler ve oteli beğenmemişler eee bedava ev var. Hemen evlenen kızın annesi eşimi aramış sizde kalsınlar diye, istanbulun biz bi ucundayız gittikler yer ağva. Eşim beni aradı bize geliyolarmış kalcaklar diye. İdrak edemedim ya iki gün önce evlenmiş ve balayı yapıyolar yanımadığım insanlar hiç görmemişim ve ben evde yokum şehir dışındayım ayrıca beni bi allahın kulu adam yerine koyup arama tenezzülünde bulunmuyo evde olmadığımı da bildikleri halde. Kavga ettim istemiyorum dedim ama ben eve geldiğimde hala benim evimdelerdi salonu oturma odasını mesken tutmuşlar giyinme odamı kendi giyinme odaları yapmışlar sabah 8 de uçaktan indim 9 da eve geldk onlara kahvaltı hazırladm ve yeme içme konaklama bedava balayı yaptılar :)))) konuyu okuyunca aklıma geldi ve yine çok sinirlendm. Yapmayın evin hanımı yokken gitmeyin anne baba abi kardeş bunlar ayrı diğerleri gitmesn :)) en azından bana gelmeyin artk...
Bukadar yuzsuz insanlar olamazlar ...
Gercekten boyleleri uzaydanmi iniyor anlamiyorum
Bırak evde olmayani evde olana bile iki geceden fazla kalmak istemem
Gidecek olursamda bir hafta öncesinden musaitmisiniz diye güzel bir şekilde sorarim ..
Beni arayıp emrivaki bugece sizde kalacagiz diyen oldu ..bakin kalabilirmiyiz yok kalacagiz ..musait degilim dedim
Okadar genis bir insan degilim genisleride kaldıramam...

yenge hiç haklı değil ,
evlilikte evde 2 kişiliktir,
abiniz evde yokken gelinin ailesinden kimse gelmemeli bu durumda ,abinde ev sahibi neden o yokken gelsinler dimi ,
mantık böyleyse ,
Abiniz eşine bildirmemekle hata etmiş ,keşke abinize yengenizin size yazdıklarını gönderip abiciğim bak yengem üzülmüş lütfen bir daha onu üzmeyelim bizden önce ona soralım deseydiniz ,
abininizde ileriye yönelik tavrını net alırdı ,kısasa kısas o yokken de kimse gelmesin o zaman ,
evin hanımı ne yahu ev orası ,benim görümcem bodrumda yaşıyor şu an yurtdışında bir 15 gün gittik kaldık ,
yenge sizi kanka gibi görüyor aile olamamış ,
abiniz durumu bilmeli bunu ara bozmak gibi görmeyin ,sonradan olaylar farklı yerlere gidebilir

Burda millet birine gideceği zaman hem adamı hem kadını arayıp, haber veriyorlar ayrı ayrı sanırım. Ne de olsa ev iki kişiye birden ait, birine haber vermek yetmez. :rolleyes:
Daha ne kadar saçmalanabilir kk'da merak ediyorum. :işsiz: Misafirliğe gidilineceği zaman ev sahiplerinden birine dersiniz, o da eşine sorar, müsaitiz ya da değiliz denilir. Hayatın olağan akışı böyledir. Kocası kadını adam yerine koymuyorsa suç misafirde midir yani? Misafire saydırmak gibi görgüsüzce bir hareket nasıl haklı bulunur, anlayamıyorum.
Kızın mesajını okudukça sinir oluyorum. Benim evim, benim evim diye bastırmış, hayır efendim orası kocanla senin evin. Haklı değil, yeni nesil sonradan görme gelinlerden net.
+10000 :KK9:

ya mevzu gorumcenın gelmesı degıl
mevzu keske gelmeye gelıyordunuz benım tatıle cıkmadıgım zaman gelseydınız bı arayıp haber etseydın ben o evde yokum bılıyorsun dıyor

sız mısafırlıge gıderken arayıp musaıtmısınız demıyormusunuz dırek evıne mı gıdıyorsunuz
annemın evıne bıle gıderken once bı ararım.
kadın resmen ınsan yerıne konmamıs kımse tarafından...

Bayıldım geline. Sinsi değil, ikiyüzlü değil.
Ben böyle insandan korkmam mesela. Dürüst bulurum.
Yüzyüze nasıl bakacağızlık bir durum yok. Tartısmamıssınız, çirkinleşmemişsiniz. İnsan gibi konusmussunuz.
Görüştüğünde akıl edemedik kusura bakma tekrardan dersin, sonra normale dönersiniz.

Back