Sizi haklı buldum ki bunu hem gelin hem görümce hatta muhtemelen öncesinde gelin olacak olan biri olarak söylüyorum. Bir kere durumun gerçekleşmesi sırasında geline haber vermesi gereken kişi abinizdi, gelinin bu durumdan haberi olmasa dahi, üstünü vurgulaya vurgulaya benim evim, abin bekar değil gibi şeyler söylemesi bana sanki "haddini bil ev benim koca benim istediğin gibi girip çıkamazsın burası benim çöplüğüm önce benden izin alacaksın" mesajı vermeye çalışmakmış gibi geldi. Kendi yokken eşiniz giderken laf etmeyip siz gidince çirkinleşmesi bence art niyetli. Hani o oradayken bu olay cereyan etmiş olsa bile haber ya da izin işleri eşlerin arasında halledilmesi gereken sonra misafire söylenmesi gereken şeyler. Kesinlikle haklısınız. Bir gelin olarak da eşimin ablası bu şekilde geliyor olsa buna değil sadece 11 ayda neden benim olmadığıma denk geldi acaba benden hoşlanmıyor mu diye düşünür kırılırdım, derdim evime ben yokken misafir giremez olmazdı. Sonuçta o ev abinize de ait ve ağırlayacak olan abiniz, evde gelin de olmadığına göre aslında çok sorulacak bir şey yok. Gelin olsa abinizin usulen eşine haber vermesi şarttı.