Şok oldum üzgünüm..

Misafire saygı diye çok önemli bir konu gündemde.
Yaşından ötürü saygı göremeyen kaynana kayinpederler neyimiz eksikti diye ağlıyorlar. :)

İyi de ev sahibi evde yokken misafir gelir mi?
Misafir dediğin ev sahibine gelir, ev sahibine gelmiyorsa misafir değildir yani başka bir oluşumdur o.
Şehirler arası kurabiye ışınlayıp, kapıyı paralel evrenden mi açacakmış gelin? Ben anlamadım vallahi, şimdi benim aklımda iki soru işareti var: Bir, misafir kimdir, iki neden ağırlanır?

Laf sokuşturmaya gelene kadar...
Gelini cildirtmislar
Konu sahibinin gelin hakkında söylediklerini hatırlatayım

Abisi borç almış ödememiş gelin ise girsin çalışsın altınını bile bozdurmuyor zaten abimle hep tartışıyorlar soğuk uzak mesafeli akrabanın yanina gittik 1 hafta kaldık gelinde vardı hazır yemek varya ondan geldi (kendisi yerken o hazır yemeği sorun yok ama) halam bile bizim oğlan kendini ezdirmesin diyor .... Dedi

Bol dedikodusunu yapıyorlar eside abisini kışkırtıyor geline laf söylüyor

O bahsettiğiniz aile terbiyesi görümce içinde geçerli o dediğinize katılıyoruz onda sorun yok

Son düzenleme:

Niye siz gelini haklı bulanlar sunumcu kociskotolu, misafir böyle ağırlanir diye hava basanlardandir diye etiketlediniz ya.
Tanışıyor muyuz pardon?

Hayatımı ne kadar biliyorsunuz da böyle konuşuyorsunuz madem.

Çelişkiler çelişkiler devam..

"Davetsiz gelen,döşeksiz oturur " derler atalarımız bilirmisiniz,aynen adab-ı muaşeret gerektirir.Nasıl davranmayı bilmeyi gerektirir,evin beyi çağırdı diye evin hanımını hiçe saymak da görgüsüzlükdür.

kadın haber vermiş derken kasttetiğiniz nedir? yanlış mı anladım diye soruyorum zira konu sahibesinden bahsediyorsanız insg da paylaşmış yengenin haberi o şekilde olmuş..

Iyi de bu konu ile ne alaka? Bu kadar basit bir olayı büyütecek ne vardı. Kadın sormuş gelebilir miyiz diye zaten. Adam ya eşim yok olmaz der ya da eşine sorar yine karar alınıp, söylenir. Adamın eşekliğinden kaynaklı her şey. Görümce bunları yüzüne de dememiş ki kin tutup da şimdi dökülsün. Bakın bunlar evleneni bir sene bile olmamış, kinlenecek ne yaşababilir bu kadar? Desem ki on yıllık evli, senelerin birikimi kadın içini dökecek fırsat kollamış, yine yarı yarıya belki hak verirdim size de.
Benzettim dedim, öyleler demedim, sizde bir anlama problemi var, önce onu bi giderin sonra benle aşık atarsınız.
Misafir evin hanımının onayı var mı yok mu nereden bilecek? Kocanız eşekse misafirin ne suçu var?

kadın haber vermiş derken kasttetiğiniz nedir? yanlış mı anladım diye soruyorum zira konu sahibesinden bahsediyorsanız insg da paylaşmış yengenin haberi o şekilde olmuş..
Misafirliğe gideceği eve haber vermiş. Kime verdiğinin bir önemi yok, evdeki diğer bireylere haber verilen kişi iletecek, sonra duruma göre tekrar geri dönülür misafire.

Iyi ben de bu konuda görümceye hak verenleri misafire saygı diye kendini tüketenleri de reelde saygı ne bilmeyen insanlara benzettim aa bakiyim tıpkısı bir daha bakiim valla tıpkısı.

Benzettim haa yanlış anlamayın :)

Vallahi haklısınız,artık diyecek bişe bulamıyorum :) Şaşkınım !

Haa bir de benzettim sadece diye ekleyince etiketlememiş olmuyorsunuz. :)

Gayet tanımadığınız hayatlar için etiketleme yapmış oluyorsunuz.

Çok yanlış anlamissiniz siz konuyu

Gelin hanıma birşey soran yok kadının biseyden haberi yok Instagram'da görüyor öğreniyor kadın

Evinizde plan yapılıyor ve sizin haberiniz yok

Üstelik diyor ki 11 aydır burdayım keşke ben varken gelseydin görümce net konusmak yerine konuşmayı uzatinca gelinde keskin şekilde kestirip atıyor

Anlattıklarimin konuyla alakası su konu sahibi gelinleri hakkında bunu söylüyor böyle davranıyor sonra gelin soğuk mesafeli bizi istemedi diyor . Halbuki sizin hakkınızda da böyle konuşan gorumceniz olsa aranızda kalpler çiçekler uçmaz herhalde gorumcenin kocası bile geline laf söylüyor düşünün...

Gelin kendisine böyle olan bı kadini kendisi olmadan evinde haberi yokken kabul etmek istemiyor bu kadar basit

Osmanlı derken sarayı falan diyorsunuz herhalde, yoksa orta sınıf halkın öyle bir eğitim falan verdiği yoktu o kadar abartmayınız. Ben osmanlı torunu değilim zaten de bizde kültür olarak (xabze derler ufak bi google yaparsanız size de genel kültür olur) doğru davranış nedir nerede nasıl davranılır davaları ufacık yaşta öğretilir, ki beni şanslı hissettiren o güzel terbiyenin kaynağı bir internet sayfası linki de değildir, yanlış kişiye yanlış olguları öğretmeye çalışıyorsunuz üzgünüm. Bu yüzden ben olayı doğru değerlendirebiliyorum ama malesef siz değerlendiremiyorsunuz, çünkü referans kaynağınız temelsiz.

Ben yanlış anlamam siz merak etmeyin, siz şu anlama sorununuzu giderin o bana yeter. Benzetebilirsiniz; ama siz benzetmeyip, öyle yaşıyorlar dediniz. Ne zaman, nerde tanıştık da beni bu kadar iyi tanıdınız bilemem; lakin benimle tartışmak için önce anlama sorununuzu giderın rica ediyorum, ben de insanım, birine bir şey anlatmak zaten zor geliyor.

Misafirliğe gideceği eve haber vermiş. Kime verdiğinin bir önemi yok, evdeki diğer bireylere haber verilen kişi iletecek, sonra duruma göre tekrar geri dönülür misafire.

iyide ev sahiplerinden biri evde yok. hemde 1 hafta kadar önce aynı evde kalıp harika vakit geçirdiğini iddia ettiği, kadının daha önceki gelişlerinden birinde ısrarla evine davet ettiği ama konu sahibesinin üşendiğinden gitmediği kişi..
çok zor değil bence bir telefon edip canım böyle böyle eşim gelecekti tek başına ama durumlar bu şekilde gelişti bende geleceğim haberin olsun demek..
kadın zaten o davet ettiği zamanlar gelmediği için konu sahibesine sitemli ki bunu dilede getirmiş..
adabı muaşeretse nezaketen bir haber vermekte buna dahil bence..
ya gelinde beni çok davet etti bir türlü o varken gidemedim şimdi gitsem yanlış anlar mı diye düşünmekte nezaket.
sanki konu sahibesi çok düşünceli de geline saydıran saydırana.
bende buna şaşırdım.

Tüm konuları istediğiniz gibi anlayan siz anlamadan bahsetmeyin olur mu?

Istedigim tarafı haklı bulup haklı diyorum diye o bahsettiğiniz kesime benziyor olmam ben.

Siz beni o kadar iyi tanimiyorsunuz benzetme hakkınız dahi yok.

Önce fikir özgürlüğüne saygı duyun sonra misafire duyarsınız.

Son cevabimdir ban almaya değer görmüyorum.
Selametle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…