• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Abimin evine tabiki gidecegim diyenler bana cok terbiyesiz geliyor.
Hadi gunuburlik git tabiki. Ama yatili gidemezsin abinin evi bile olsa tek abinin evi degil. Bizim milletimizin de aile uyelerinin evlerini, mallarini hoyratca sahiplenme duygusunu hic anlayamayacagim. Abinin eviyse abinin evi. Senin degil. Tek abinin evi de degil.
Bu mahremiyete özel alana saygisizlik resmen. Birde ev islerini tek kadin yapiyormus kendimizi kucultuyormus musuz kezbancaymis bilmem neler deniliyor :KK70:kezbanlik ve geri kafalilik bana gore abisinin evini kendi eviymis gibi sahiplenenen insanlarin kafa yapisindadir.
Hotele gitmiyorsunuz sonucta. Yazlik da degil orasi tek lazimlik esyalar olsun. Ki yazlik satin alanlari bile rahat birakmiyorsunuz milletce birbirinin malina mulkune oturmakta ustunuze yok.
İstedigin gibi gidemezsin abinin evine istedigin kadar da kalamazsin kafana gore bukadar basit.
Üç tane abim olmasına rağmen kesinlikle katılıyorum,böyle gorumceler ilerde oğlunun evinden çıkmayan gelini önemsemeyen fena kaynana oluyor :)

Hadi gunuburlik git tabiki. Ama yatili gidemezsin abinin evi bile olsa tek abinin evi degil. Bizim milletimizin de aile uyelerinin evlerini, mallarini hoyratca sahiplenme duygusunu hic anlayamayacagim. Abinin eviyse abinin evi. Senin degil. Tek abinin evi de degil.
Bu mahremiyete özel alana saygisizlik resmen. Birde ev islerini tek kadin yapiyormus kendimizi kucultuyormus musuz kezbancaymis bilmem neler deniliyor :KK70:kezbanlik ve geri kafalilik bana gore abisinin evini kendi eviymis gibi sahiplenenen insanlarin kafa yapisindadir.
Hotele gitmiyorsunuz sonucta. Yazlik da degil orasi tek lazimlik esyalar olsun. Ki yazlik satin alanlari bile rahat birakmiyorsunuz milletce birbirinin malina mulkune oturmakta ustunuze yok.
İstedigin gibi gidemezsin abinin evine istedigin kadar da kalamazsin kafana gore bukadar basit.

Terbiyesiz, kezban, geri kafalı ne demek Allah aşkina düşuncelerinizi normal ve saygı cercevesinde aktaramiyor musunuz?

Herkesin aile ilişkisi farklı, kimisi abisinde gider kalır kimi resmidir, bunun terbiye ile kezbanlikla ilgisi nedir yahu? Otel gibi gidip kullanmak ne demek? Ben kardesimi geçtim, eşim yokken gidip görumcemde kalırım, eşim ablamda kalır ne var bunun nesi kezbanlık? Biz saygı çerçevesinde, laçka olmayan, duzeyli ilişkiler yasayabilen, birbirimizi misafir edebilen normal insanlarız.

Surada bile ohh iyi olmus, görumceye yüz vermemiş, bastan tavrıni koymuş diyenler hele nasıl bir mantık bu? 6 yıllık evliyim görimceme posta koyayım diye derde hiç düsmedim. Medeni bir sekilde posta koymadan da insan iliskileri yürür. Sizin mantikla o zaman erkek kadının, kadın erkeğin sulalesine posta koysun, kardeşlik bitsin. Valla siz ne yasiyorsunuz bilmem ama gayet sağlikli gelin gorumceler var bu hayatta ve arkadaş hatta kardeş gibi olup gayet medeni hayat idame ettiriyorlar.

Cok şukür görumcem bana kardeş, ablalarım esime abla oldu. Boyke insanlarda var ama bence surada kim ne yaşıyorsa herkesi öyle saniyor. Kısi kendinden bilir isi nede olsa...

İsterseniz yazmayalım sebebini. Özür dilemiştiniz olay kapanmıştı hatırlarsanız. Kaldı ki banlı kalma sürelerinizi ceza sistemi belirliyor biz değil.

Konu içeriği bdvlik değilse taşınır, BDV dışındaki bölümlerde de konu dışı uyarılarında biraz daha esnek davranılır, dert yazan birinin konusunda konu dışı yazmak başkadır, sevgilime ne hediye alayım içeriğiyle açılmış konuya konu dışı yazmak başkadır.
Kadın x bir topikte ortak hesaptan bahsediyor içerik dert amaçlı, siz bir değil birkaç konu dışı mesaj yazıyorsunuz, mesela" Zaadet Züleyman nispetzevenoğulları" diye başlayan bir mesajınız var, konu dertse geyik yapılması hoş olmaz.

Özrünü dilediğim birşeyin üstüne tekrar tekrar konuşmam bi bayanla konusmustum bi art niyetim yoktu biraz sert gelmiş konuşma tarzım sirf k sebeple banlandim. Şimdi bende bu sayfada bana saldıran kişinin banlanmasini gerektigini düşünüyorum üslubu hoş değil ?

Terbiyesiz, kezban, geri kafalı ne demek Allah aşkina düşuncelerinizi normal ve saygı cercevesinde aktaramiyor musunuz?

Herkesin aile ilişkisi farklı, kimisi abisinde gider kalır kimi resmidir, bunun terbiye ile kezbanlikla ilgisi nedir yahu? Otel gibi gidip kullanmak ne demek? Ben kardesimi geçtim, eşim yokken gidip görumcemde kalırım, eşim ablamda kalır ne var bunun nesi kezbanlık? Biz saygı çerçevesinde, laçka olmayan, duzeyli ilişkiler yasayabilen, birbirimizi misafir edebilen normal insanlarız.

Surada bile ohh iyi olmus, görumceye yüz vermemiş, bastan tavrıni koymuş diyenler hele nasıl bir mantık bu? 6 yıllık evliyim görimceme posta koyayım diye derde hiç düsmedim. Medeni bir sekilde posta koymadan da insan iliskileri yürür. Sizin mantikla o zaman erkek kadının, kadın erkeğin sulalesine posta koysun, kardeşlik bitsin. Valla siz ne yasiyorsunuz bilmem ama gayet sağlikli gelin gorumceler var bu hayatta ve arkadaş hatta kardeş gibi olup gayet medeni hayat idame ettiriyorlar.

Cok şukür görumcem bana kardeş, ablalarım esime abla oldu. Boyke insanlarda var ama bence surada kim ne yaşıyorsa herkesi öyle saniyor. Kısi kendinden bilir isi nede olsa...

Burda kezo vs tarzinda dalgayla karisik yorumlar oldu o yuzden bende oyle yazdim.

Tabiki gidip kalinabilir yatili olarak. Karsilikli samimiyet saygi ve izinli olduktan sonra niye olmasin. Eksik yazmisim.
Yani yatili misafire karsi degilim.
Ama bu konuda oyle bir durum yokmus. Veya bazi yorumlarda. Onu kastettim. Veya abimin evine giderken izin mi almam lazim diyenleri. Tabiki normal bir sekilde alinir veya karsilikli kendiliginden gelisir duruma gore.
Ama bazilari abisinin kardesinin evini kendi eviymis gibi gorerek rahat davranmasi cok cirkin. Saygisizliga giriyor bunlar.
Yoksa sizinkisi gibi saygi icerinde yatili kalmak guzel birsey sorun degil bencede.

Kimse kimseye posta koymasina da gerek yok bende sizinle ayni fikirdeyim. Ama konu sahibi bu postayi hak etmis o ayri.

http://nezaketkurallari.com/ziyaret/
Bu görgü kuralları olayını ben açtığım için açıklama yapma gereği duydum. Dediginiz şekilde bir görgü kuralı var da acaba ben mi biliyorum, bir kişiye söylemek yetmez de illa evin hanımına mı söylemek gereklidir diye baktım hemen. Ne zaman ziyaret edilir başlığını okumanız kafi böyle bir kural olmadığını anlamak için. Konu sahibi sadece bir kişiye sormakla yükümlü, eşler kendi arasında anlaşır, tekrar misafire dönerlerdi, normali budur. Burada terbiyesizlik ve açık sözlülük de karıştırılmış, gelinin yaptığı terbiyesizlikten başka bir şey değil. Gelen misafire de bu şekilde konuşulamaz, bu görgü kurallarına aykırı, net görgüsüz bir kadın. Şu an tek dileğim ilkokullara adab-ı muaşeret dersi konulması.

Duygularinizi nefret ve hakaret soylemleri katmadan ifade ederseniz bence terbiyeden bahsetmeye baslayabiliriz.

Abimin evine ne zaman istersem o zaman giderim.
İster eşi varken ister yokken.
Öyle keyfine kural koyamaz.
Bana göre çok saçmalamış.
Orası abinin evi değil
YENGEN ve abinin evi şekerim
Ne zaman istersen de gidemezsin
Orası dingonun ahırı değil , o evde bi aile var ve belli düzen içinde yaşıyorlar . .
En azından haber vermek gerekir
Adab ı muaşeret bunu gerektirir . !
Haa ben gelir bozarım düzenin içine mıçarım karı kocayı da birbirine düşürürüm dersen o senin kişiliğindir bişey diyemem ..

Herkese iyi akşamlar. Az evvel hayatımın şokunu yaşadım. Şimdi nerden giricegimi bilmiyorum konuya ama bi yerden başlıyorum kısa gitmeye calisicam uzun olursa affedin.
Benden 2 yas büyük abim var. Babamla annem 2008 de boşandı 2005te de ayrıldılar ve seneler boyunca annem ben abim arkadaş gibi yaşadık büyüdük ve kenetlendik. Önce annem evlendi sonra ben (2 sene oldu) en sonunda da abim aralıkta evlendi bi kac ay önce. Eşi benimle yaşıt dışardan bakıldığında soğuk ve havalı bi kiz çok gulmuyor mesela ama vakit geçirince çok iyi. Bende geçen haftalarda 14 ü e 21i istanbuldaydim hepbeeaber babanemde kaldik 8 gun boyunca neyse ben döndüm. Bi kac gündür de esim ve abim konusmuslar istanbula gelin diye bende dedim ki evet git erkek erkeğe takılın iki gün (ise dönmesi gerek) sonra gelirsin dedim ama tutturdu sende gel ben tek gitmem sizsiz napcam diye neyse tamam dedim abim irtica halinde olduk ve biletleri aldik bu arada salı günü de kiz yazliga gitti 20 gun yokmuş sanırım neyse ve biz kızla hic yazismiyoruz ben yazarsam yazıyor pek sevmiyo yazismayi. Neyse ben instagramda hikaye paylaştım son 7 diye (bu ayın 9 u gidecektik ve esim 2 gun sonra dönüp ben biraz da h kalacaktım) bana mesaj attı. Mesaj aynen şöyle

X hanım duydum kiiii bize gidiyormussunn
Ben varken bize gelmezsin kalmazsın
Ben yokken gidesin gelmiş her nedensee şaşırdım yaniii haberin olsun.
Ama yine de iyi tatiller dilerim

Dedi. Bende güle oynaya açıklama yaptim samimiyetimize güvenip. Cevap vermedi. Abimle ortak konuşma vardı sonra ordan video attım güldüm. Gördü yine cevap vermedi. Aradan geçti bi kac gun ben bugün yazdım selam nasi, gidiyor diye. Iyi gidiyor yazmış. Küsmuyuz dedim kırgınım evet yazmış. Bunun üzerine ben;

Aciklamami yaptim ama en onemlisi de siz gidelim deseydiniz giderdik zaten. Beraber bana gore cok guzel l 1 hafta geçirdik önemli olan buydu bence şahsen bana iyi geldi güldük eğlendik yedik içtik sıkıldık. Sende haklısın herkesin düşüncesi bir değil anladığım kadarıyla böyle şeylere önem veriyosun özellikle misafirliğe ama bak bana 2 senedir evliyim evime kimse gelmedi inanki zaten arkadaş cevrem 0. Bi de bilet olayı X tek gidicekti bende ısrar ettim berabe vakit gecirsinler diye 2 gün gidip geleck sende gel yoksa gitmem dedi bi anda kadar verildi bi anda bilet alındı ben anneme bile söylemedim yani yanlış olduğunu düşünsem instagramda hikayede paylasmam ki bu ikinci yine de kusura bakma. Al bu da çiçeğin şimdi ışte yaaaaz ışte yazma yine de sevicem seni. Dedim.

Aradan geçti 5 dakika ve gelen cevap bu..

İstanbul'a gelme kararı alıyorsun
İnstagramdan öğreniyorum
Ben koskaca 11 ay ordaydım
Tatile geliyorum . Arkamdan evime gidiyorsun.
Evime gel basımüstüne . Ama ben ordayken.
Ben orda değilken değil.
Y artık bekar değil Y artık bekar yaşamıyor.
Ev benım . Benım evime misafir geliyor ve benım haberim Yok. Ve üstüne ben evde değilim Zaten.
Biliyordum X gelecekti. Sevindim de gelsin dedim erkek erkeğe takılırlar Zaten Motor var.
Ama benım evime aile geliyor.
K bakma bu bana yapılmış bir ayıptır X.
Ben suanda içimde ne varsa sana döküyorum.
Hiç hoş olmadı bu durum.
Evi çekip çeviren ben .. sizi ağırlayacak olan ben. Ama ben tatildeyim. Bunları yapan Y değil.
Bana söyleyen olmadı. Beni takan olmadı.
Linam, Y
bekar değil. evli .
Biri gelecekse bana söyler Y'ye değil
evlilik Budur.

Gerçekten böyle dusunuyorsan peki dedim. O da son olarak

Ben farklı düşünüp başka yazmam . Neysem oyum . Arkandan konuşacağımı yüzüne de söylerim. Benim düşüncem budur . Olması gerekende budur.
Yazmış. Sonuc olarak abime mesaj attım dedim ben hastayım kızım da hasta gibi bi de aşı olacak hava değişimi falan iyice kötüler biz gelmeyelim sen Xi ikna et tek gelsin dedim anlatmadım durumu. bileti iptal ettirmeye calisicak esim de olayı bilmiyor bi önceki konuşmanızı cevap vermeyisini biliyor sen yapılacağını yaptın boşver o yazsın artık demişti,
Ciddi ciddi kötü hissediyorum. Nasıl yüzyüze bakicaz abim eylülde gelmeyi dusunuyodu ne olucak şimdi. Ruhum daraldı resmen.

Siz gerçekten samimi davranmışsınız ama
Herkese iyi akşamlar. Az evvel hayatımın şokunu yaşadım. Şimdi nerden giricegimi bilmiyorum konuya ama bi yerden başlıyorum kısa gitmeye calisicam uzun olursa affedin.
Benden 2 yas büyük abim var. Babamla annem 2008 de boşandı 2005te de ayrıldılar ve seneler boyunca annem ben abim arkadaş gibi yaşadık büyüdük ve kenetlendik. Önce annem evlendi sonra ben (2 sene oldu) en sonunda da abim aralıkta evlendi bi kac ay önce. Eşi benimle yaşıt dışardan bakıldığında soğuk ve havalı bi kiz çok gulmuyor mesela ama vakit geçirince çok iyi. Bende geçen haftalarda 14 ü e 21i istanbuldaydim hepbeeaber babanemde kaldik 8 gun boyunca neyse ben döndüm. Bi kac gündür de esim ve abim konusmuslar istanbula gelin diye bende dedim ki evet git erkek erkeğe takılın iki gün (ise dönmesi gerek) sonra gelirsin dedim ama tutturdu sende gel ben tek gitmem sizsiz napcam diye neyse tamam dedim abim irtica halinde olduk ve biletleri aldik bu arada salı günü de kiz yazliga gitti 20 gun yokmuş sanırım neyse ve biz kızla hic yazismiyoruz ben yazarsam yazıyor pek sevmiyo yazismayi. Neyse ben instagramda hikaye paylaştım son 7 diye (bu ayın 9 u gidecektik ve esim 2 gun sonra dönüp ben biraz da h kalacaktım) bana mesaj attı. Mesaj aynen şöyle

Dedi. Bende güle oynaya açıklama yaptim samimiyetimize güvenip. Cevap vermedi. Abimle ortak konuşma vardı sonra ordan video attım güldüm. Gördü yine cevap vermedi. Aradan geçti bi kac gun ben bugün yazdım selam nasi, gidiyor diye. Iyi gidiyor yazmış. Küsmuyuz dedim kırgınım evet yazmış. Bunun üzerine ben;

Aciklamami yaptim ama en onemlisi de siz gidelim deseydiniz giderdik zaten. Beraber bana gore cok guzel l 1 hafta geçirdik önemli olan buydu bence şahsen bana iyi geldi güldük eğlendik yedik içtik sıkıldık. Sende haklısın herkesin düşüncesi bir değil anladığım kadarıyla böyle şeylere önem veriyosun özellikle misafirliğe ama bak bana 2 senedir evliyim evime kimse gelmedi inanki zaten arkadaş cevrem 0. Bi de bilet olayı X tek gidicekti bende ısrar ettim berabe vakit gecirsinler diye 2 gün gidip geleck sende gel yoksa gitmem dedi bi anda kadar verildi bi anda bilet alındı ben anneme bile söylemedim yani yanlış olduğunu düşünsem instagramda hikayede paylasmam ki bu ikinci yine de kusura bakma. Al bu da çiçeğin şimdi ışte yaaaaz ışte yazma yine de sevicem seni. Dedim.

İnstagramdan öğreniyorum
Ben orda değilken değil.
Ev benım . Benım evime misafir geliyor ve benım haberim Yok. Ve üstüne ben evde değilim Zaten.
Biliyordum X gelecekti. Sevindim de gelsin dedim erkek erkeğe takılırlar Zaten Motor var.
Hiç hoş olmadı bu durum.
Evi çekip çeviren ben .. sizi ağırlayacak olan ben. Ama ben tatildeyim. Bunları yapan Y değil.
Linam, Y
bekar değil. evli .
evlilik Budur.

Ben farklı düşünüp başka yazmam . Neysem oyum . Arkandan konuşacağımı yüzüne de söylerim. Benim düşüncem budur . Olması gerekende budur.
Yazmış. Sonuc olarak abime mesaj attım dedim ben hastayım kızım da hasta gibi bi de aşı olacak hava değişimi falan iyice kötüler biz gelmeyelim sen Xi ikna et tek gelsin dedim anlatmadım durumu. bileti iptal ettirmeye calisicak esim de olayı bilmiyor bi önceki konuşmanızı cevap vermeyisini biliyor sen yapılacağını yaptın boşver o yazsın artık demişti,
Ciddi ciddi kötü hissediyorum. Nasıl yüzyüze bakicaz abim eylülde gelmeyi dusunuyodu ne olucak şimdi. Ruhum daraldı resmen.

Siz samimi davranmışsınız..ama evin hanımının misafirden haberi olmalıydı burda abiniz aslında hatalı ...biz malesef artık batılı bir toplum olma yolunda olduğumuz için evimize gelen misafir gelmenden önce haber vermeli kuralı var..

Şaka gibi yorumlar devam ediyor. Gelin isterse über haklı olsun dağdan yeni inmediyse görgü kurallarını biliyordur, misafire böyle saydırılmayacağını bilir ki gelin net görgüsüz. Ben bu gelini haklı bulanları sunumcu, kocikolotocu gelinlere benzettim. :rolleyes: Burdaki çoğu kadın reelde bizde misafir şöyle ağırlanır, böyle ağırlanır diye hava basar. Şimdi burda misafire saldırmayı haklı görüyorlar.:deli: Demek kocaları kendi kardeşlerine, annelerine, babalarına "ben evde yokken geliyorsun, burası benim evim, benim evim." diye bu şekilde saldırsa, "haklısın kocacım, iyi ettin." diyecekler. Ben kendi aileme ne laf ettiririm ne de ezdiririm.
Not: görümce olma ihtimalim bile yok, bazıları görümeceler saldırıyor demiş.:KK45:Insani ilişkiler üzerinden yorum yapıyorum tamamen. Görgü ve nezaket kurallarını çok şükür unutmadım henüz.:stop:
Ben olaya iki taraflı bakıyorum.Ben habersiz gitmezdim.Ama gorumceler Boyle birsey yapsalarda boyle tepkiler vermezdim zira agir Olmus.Gelin belli bir zaman sonra laf arasinda yada espriyle söyleseydi bu durumu daha naif bir durum olurdu.Yada sadece esiyle halletseymis.Cunku esler unutur ama digerleri icin durum ayni degil.Burda encokta iki erkeğin arkadaşlığina uzuldum
Gelinin hakli bulunmasi tamamen buradakilerin sadece gelinle empati yapmak istemesinden kaynakli.
Ben de ben yokken evime gelinsin istemem, haber verilsin isterim. Ha haber verilmedi mi o zaman sitemimi belli ederim. Ararim derim, boyle boyle bir durum varmis cok kirildim bak keske bana haber verseydin de instagramdan ogrenmeseydim. Bi dahakine aşalım boyle seyleri direkt birbirimizle haberleselim. Yanlis anlama beni nolur sadece fikrimi belirtmek istedim aramizda iletisim kopuklugu olmasin, birbirimizi kirmayalim derim iyi eglenceler dilerim konuyu kapatirim.
Diyorsunuz ki ne var bunda gelin "kibarca" uyarmis. Anlyamadim sizin kibar anlayisiniz nasil bi sey. Kadin aciklama yaptikca ustune gitmis benim evim benim evim diye diye. Abin de kim oluyor sen de kim oluyorsun ben varken demis, normal mi bu?
Genel konuda hakli ama tamamen gorgusuz bir gelin var ortada.
Bende böyle dusunuyorum.Gelin kismen hakli rahatsızlığını dile getirebilir.Ama Acik sozlu olmanin bir siniri var bir otesi Kirici olmaktir.Gelininki biraz bu hesap Olmus.O an bişey demeyip daha Sonra gorumcesiyle bir araya geldiğinde daha nazik yada espriyle soyleseymis olay bu kadar buyumezmis.Yada konu sahibine birazdaha naif bir sekilde.Ev benim cümlesinden Sonra hicbir cumle sempatik olamaz Benin gozumde.Eslerin arasinin bozulmasi abinin mahcup olmasida en kotusu Olmus.Gelinin rahatsızlığıni söylerken cumleri daha kisa tutmasi daha iyi Olurmus bukadar yardirmaya gerek yokmus.Cunku konu sahibi gayet ılımlı yaklaşmış geline.Buarada konu sahibinin esinin abiye esiyle ilgili söyledikleri de yersiz Olmus haddini asmis gorumcemin esi benim hakkimmda bu sekilde konuşamaz bu olaya farklı bir boyut kazandırmış.Gorumceye gelince degil abimin esi gozumun isigi olsa tavrindan emin olmadigim daha birseyleri oturtmamisken biriyle bu diyaloga girmezdim.Samimiyet zaman ister paylasim ister damdan duser gibi oldugu zaman insanlar karşısındakinin sınırlarını bilemiyor.Yani konuda bence tek hakli yada tek haksiz yok bence herkesin hata payi var gibi duruyor.

İnstagramdan öğreniyorum
Ben orda değilken değil.
Hiç hoş olmadı bu durum.
Linam, Y
bekar değil. evli .
evlilik Budur.

Bence gelin hanim haklı kusura bakma ama onun evine gidiyorsun söylemeliydin abilerinizin kardeslerinizin evlendigini kabullenin artik benimde yengem var haber vermeden gun icinde bile gitmem ki abimden daha iyi anlasiriz yengemle aynısı banada yapıldı ve tepkim daha büyük oldu o anki görümceme olan sinirimi anlatamam yine sakince yazmış : )

Abimin evi de abimin evi :) Bakalım en başta abin senin gibi bi çirkefi evinde istio mu. Kardes kuzen die tesaduf eseri ayni anne babadan ciktik diye ne dallamalara maruz kaliyoruz yarabbi ya.

Sonra adamlar neden aile kurduğunun farkına varamıyor diye kara kara düşünürüz.
Herifciklerin etrafında evli yaşamına adapte olmasına yardımcı kimse yok ki..

Herkes bekar düzeninin devamı şeklinde yaşamak istiyor. Ona mi sorcam abimin evi ne zaman istersem giderim, öyle bir görgü kuralı mi var bilmem ne..

Valla ben görümce olcam abim davet edecek evine. Önce sorarım eşin uygun mu önce ona danışalım diye.
Düşünmeyen öküze de düşündürmek gerek.
Hadi sana aramak zor geldi.
Bari abini yönlendir vatana millete bir hayır olsun. Pardon kendi yuvasına hayrı olsun yeter. :)

Ben olaya iki taraflı bakıyorum.Ben habersiz gitmezdim.Ama gorumceler Boyle birsey yapsalarda boyle tepkiler vermezdim zira agir Olmus.Gelin belli bir zaman sonra laf arasinda yada espriyle söyleseydi bu durumu daha naif bir durum olurdu.Yada sadece esiyle halletseymis.Cunku esler unutur ama digerleri icin durum ayni degil.Burda encokta iki erkeğin arkadaşlığina uzuldum

Bende böyle dusunuyorum.Gelin kismen hakli rahatsızlığını dile getirebilir.Ama Acik sozlu olmanin bir siniri var bir otesi Kirici olmaktir.Gelininki biraz bu hesap Olmus.O an bişey demeyip daha Sonra gorumcesiyle bir araya geldiğinde daha nazik yada espriyle soyleseymis olay bu kadar buyumezmis.Yada konu sahibine birazdaha naif bir sekilde.Ev benim cümlesinden Sonra hicbir cumle sempatik olamaz Benin gozumde.Eslerin arasinin bozulmasi abinin mahcup olmasida en kotusu Olmus.Gelinin rahatsızlığıni söylerken cumleri daha kisa tutmasi daha iyi Olurmus bukadar yardirmaya gerek yokmus.Cunku konu sahibi gayet ılımlı yaklaşmış geline.Buarada konu sahibinin esinin abiye esiyle ilgili söyledikleri de yersiz Olmus haddini asmis gorumcemin esi benim hakkimmda bu sekilde konuşamaz bu olaya farklı bir boyut kazandırmış.Gorumceye gelince degil abimin esi gozumun isigi olsa tavrindan emin olmadigim daha birseyleri oturtmamisken biriyle bu diyaloga girmezdim.Samimiyet zaman ister paylasim ister damdan duser gibi oldugu zaman insanlar karşısındakinin sınırlarını bilemiyor.Yani konuda bence tek hakli yada tek haksiz yok bence herkesin hata payi var gibi duruyor.
Sorun da o ya kadın haber vermiş, bir önceki sayfaya görgü kurallarını bile attım, konu sahibinin doğru yaptığı apaçık ortada. Bir şeyi savunacaklar bari araştırıp, savunsalar. Olmayan bir kuralı var gibi gösterip, cidden görgü kurallarına uyan insanlara görgüsüz diyip, terbiyesizce mesaj atan, görgü edep nedir bilmeyen bir kadını haklı bulmalarını aklım almıyor.

yenge hakli ama abartmis. ve size oncesinden de tavirli. siz olmadiginiz icin anlamamissiniz. iki erkek kalinca bisey olmuyo da siz gidince mi oluyo. abinizin evi degil mi orasi. gidersiniz onun da evi.
sizin hataniz. acip kendisine soylemenizdi. simdi yapacaginiz dogruyu oldugu gibi soyleyip oraya gitmemek. bu kadar lafin ustune hala gidicem diyosan zaten yenge iyice hakli. biraz dik durun.

Sorun da o ya kadın haber vermiş, bir önceki sayfaya görgü kurallarını bile attım, konu sahibinin doğru yaptığı apaçık ortada. Bir şeyi savunacaklar bari araştırıp, savunsalar. Olmayan bir kuralı var gibi gösterip, cidden görgü kurallarına uyan insanlara görgüsüz diyip, terbiyesizce mesaj atan, görgü edep nedir bilmeyen bir kadını haklı bulmalarını aklım almıyor.
Yani gelinin yaptigi acik sozluluk degil direk kiricilik.Rahatsız olmasını dogal karşıladım olabilir her insanin huyu farklidir.bazısı normal karsilar bazısı istemez onu da anlarim.Ama birseyi soylemenin 10 tane yolu vardir.Kimseyi kırmadan orta yolu bularak halletmek benim uslubumdur.Erkeklere yansiyip onlarin arasina sogukluk girmesi kotu Olmus.Ben biseyden cok rahatsizsam benim ilk muhatabım Esim olurdu.Cunku esler birbirlerinI kirsalarda zamanla toparlanir.Ama olaya gelinin girmesi gorumcenin yetmemis birde esinin girmesi cok fazla.Birde konu sahibinin esi konusunda yorum yapması yersiz Olmus o gereksiz açıkçası.Bu saatten sonra toparlamalari baya zaman alicak malesef Karikoca unutur.abi kardeste unutur.Ama geri kalan kisiler arasında negatif enerji uzun yıllar surer

Back