Şok oldum üzgünüm..

Misafir ağırlamayi sadece kadin yapiyor ev temizliğini sadece kadin yapiyorsa baska zamanda esim hic yardimci olmuyor misafir geldiginde bir tabak kaldirmiyor demesinler
Ne de olsa misafirden sorumlu devlet bakani evin hanimiymis
Ben habersiz gelen misafire kızarım benim oğlumun evi deyip damlayan kaynana modeline kızarım ama kirk yilda bir gelecek olan gorumcesine bu tavri anlamam üstelik esinin geleceğini de biliyormuş sadece konu sahibi eklenmiş
Merak ediyorum gelen gelinin abisi olsaydi ve yenge son dakika geleyim deseydi bu tepki ona verilir böyle dürüstlükle (!) konusulur muydu
Görümce nefretiyle objektiflik kaybediliyor

Esekci başı olmak istemiyorlarsa temizlikte tam gaz hüner gostersinler.
Yatak yorgan yıkayıp hazirlamaktan cam silmeye, buzluğu doldurmaktan banyo tuvalet parlatmaya kadar yapsınlar.

Kaç Türk erkeği yapıyor bunları acaba?

Yapmalı kısmını geçelim efendim keşke yapsalar hangi kadın ay yok ben istemem der?

Bir süpürge açsa seviniyoruz :)
Benim eşim süpürüyor diye ne kadar sanslisin diyen kadın dolu etrafim durum o kadar vahim :)

Valla ben bayılırım o zaman misafir falan düşünmem kendi istediğini alsın agirlasin tertemiz bıraksın sonra evi.
Hiç sormam bile.

Benim bileceğim birşey o kendimi iyi hissediyorum yazıyorum istanbul da arkadaslarimds var onlarla da görüşüyorum haberleri oluyor. Öyle ışte.

Az ağır dursan sana saydirmayi hak görmez kendinde iste. Bence senin samimiyetini hak etmemis. Firsat vermissin. Yine de senin bilecegin is tabi. Kocasina bisey diemio demişler de muhtemelen demistir abin de "ya ben ne biliyim sadece eşini cagirdim kardesim kendi gelmis gelme mi deyim artik" demis geçmiştir.

Ben gorumcenin samimiyetine inandim hep onu destekler yorum yaptim ama kafama bisey takildi aralikta evlendi abim demissin daha bir yil olmamis biraz rahat biraksaydiniz duzenini kursaydi gelin. Belkide bukadar icli disli olmak hosuna gitmemistir
:))) biz antlayadayiz onlar istanbulda topu topu 3 kerd gittim istanbula ve gorustuk gorustugumuz aamanlarda da niye evime gelmedin diye tavir aldı ilk gidişimde. 1 gun kaldım da neden 2 3 gun kalmadım. Olay buydu.

Ben hâla gereksiz buluyorum
Eşi söylemeli bunu, gelecek misafirin evde olmayan kişiyi araması anlamsız.
Beni arasalar ne alaka derim ben.
İşte biraz da samimiyetle ilgili bunlar, yıllar içinde oturmuş bi ilişkileri olsa abisini de arar gider o zaman böyle kasılmaz zaten, fakat şu anda bi ilişki inşa etme aşamasındalar böyle düşüncesizliklerin sonucu kötü oluyor görüldüğü üzere.

Sizi tenzih ederim ama bazı hatunlar konuyu kendi özelinde değerlendiremiyor, tutturmuşlar gelinin evi de ne kıymetliymiş evine sokmamışmış abisinin eviymiş abisine hemen yetiştirmek lazımmış bakalım gelin hanım o zaman ne yapacakmışmış. Şu an ne gelinim ne görümceyim gayet objektif bakıyorum olaya, normalde samimiyeti misafir ağırlamayı seven bir insan olmama rağmen karşıma yukarıdaki gibi insanlar çıksa zor girerler benim evime valla sıkar biraz. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Abilerini dolduracak olurlarsa sepetlerim onu da yanlarına. En güzel samimiyet saygılı olandır.

Ya ben anlamadım alttan alan ben sürekli yazan ben iyi olmaya çalışan ben derdine koşmaya çalışan ben plani yapan iki adam hatalı olan yineben bu ne saçmalık
Eskiden gelinler görünceye yaratabilmek için ugrasirlardi. Şimdide görümceler gelinle iyi olmak için takla atiyorlar. Sen haklisin. Ben abime yazdım az önce haftaya sizdeyim diye. Oda eşine söylesin bana ne. Ben gelmeden bir gün önce yengemi ararim birsey istiyormusun diye bukadar. Bende küs olduklarını biliyorum bu arada. Abim ya kardeşimle ya benimle dertleşir bu da normal bana soylemicekte kime soylicek

Gelin ve olsaydı emin olun ona sorardım ama bizi davet eden abim onun eşine söylemesi gerekirdi o da tahmin edememiş bu kadar tepki vereceğini
Abinize her zaman gidemediğiniz için , gideceğiniz zaman gelininde evde olmasına dikkat etmeniz daha hoş olurdu.Yukarida da yazdım,böyle sanki " sen ćok önemli değilsin,zaten ben bu eve abim için geliyorum " gibi olmus.Gelin kırılmış .

Ben evde değilken görümcem gelse hiç bozulmam üzülmem kırılmam . O kadar da değil . Evlilik hayatı kısıtlamak manasına mı geliyor ? Eşimin kardeşi yahu , evlendik diye niye kurallara bağlı kalmak zorunda kalsın ! Saçma geldi bana

Gelen kim olursa olsun ev düzeninden ev hanımı sorumluysa eğer onu haberdar etmek görgü meselesidir.

Kız ailesi erkek ailesi ayirmiyoruz burada.
Sonuçta uygun değilse kardeşine de uygun degiliz der kadın. Ya da eşinin fikrini almadan kendi ailesine yatılı gelme konusunda ışık yakacak değil.
Ben kendi aileme de yapmam.
O ev ikimizin de evi.
Tabi ki eşimin rahatsız olacağı zamanda kendi ailemi bile misafir etmem.
Doğrusu budur.
Her konuda çok adilimdir aynısını beklerim.

Ben ne geline hak verdim ne de görümceye ikisi da hatalı, ama görümce düşmanlığı diyenlere söylüyorum , görümceler de gelinlerine bayılıyorlar zaten dimi, düşman olan sadece gelinler

Abim hemen hemen bi çoğunu yapıyor zaten ben bir şeyine dokunmazdim abim de dokundurmaz kendi yapardı ama hayırlısı artık napaljm

Abim hemen hemen bi çoğunu yapıyor zaten ben bir şeyine dokunmazdim abim de dokundurmaz kendi yapardı ama hayırlısı artık napaljm

Durum buysa sizin gelin hanim için onu aramanizin hiç bir önemi yoktur emin olun.
Azıcık aşım ağrısız başım der geçer. :)

Derken konu sahibi olduğunuzu yeni farkettim.
Sizin gelin hanim ilgi istemiş sanırım.
Bana biraz naz işi geldi. :)

Benim abim yok, ama ilk mesajimdir bu konuda, ben yokken evde eşim kız kardeşini misafir edemeyecekse istemem o kocayı, birey olmayı başaramamış.
Evlimisiniz ? Vallahi evliyseniz kocanız çoookk şanslı sizin gibi biriyle evli olduğu için,siz ailenize gidin eşiniz evde herkesi ağırlasın nasılsa bireymiş..
Biz evliliği sen bireysin ben oyum buyum diye ayırmıyoruz biz biriz,o bana ben ona saygı duyuyorum herkesn hassas olduğu yerler var,ona göre onları bilerek davranıyoruz..o sizin ben bireyim yaparım ederim,kocam birey rahatız zart zurt bizim evliliğe göre değil !

Ama daha 2 2.5 hafta önce 8 gün boyunca beraberdik ve o yazliga gitti abim de tek kaldi baştan eşimi gomdericektim baya düşündü hatta zorladim sonra sende gel diye tutturdu böyle istd

Babamda yapardı, enistelerimde yapıyor... Her kadın da çok titiz değil, çoğu da eve yardımcı alıyor. Örnek benim büyük ablam.
Bu düşünce tarzınızı beğenmedim. Temizliği falan kadın yapıyor ev kadının. O zaman ev hanımı eşinin parasına karışmasın o çalışıyor. Sana para yok ev senin para benim

Ben de onu diyorum çiftler birbirine sorar, müsait miyiz diye. Ben ev işi yapıyorum, evin hanımıyım ben ben ben demenin alemi yok. Diyorlarsa da bir zahmet eşlerinden ev işi konusunda bundan sonra yardım beklemesinler, her işi kendileri yapsınlar. Konuda karısını adam yerine koymayan biri var, millet görümceye takmış.

Evet 46 sayfa yorum okudum bu forumdaki kadınların seviyesini çözdüm. Ev işi yapmaya gelince bu ev ikimizin evidir dersiniz. Ama böyle bir konuda bnim evim de benim evim!
Tekrar söylüyorum tek hata kızın bunu eşinden değil sosyal medyadan öğrenmesi olmuş. Onun dışında gelin tam bir kompleks abidesi. Nasıl bir avamlık ki utanmadan döktürmüş bir de ben yokken geliyosunuz diye. Çok utanç verici bence. Hayatı kolaylaştırmak lazım bazen böyle saçma şeyleri dert etmek bunun için eşle aranı bozmak... İnanılmaz kekoca.

Yahu ne ilgisi var :)
Çok komik kıyaslama oldu he.
Evin işinin çoğu da bende çalışıyorum para da kazanıyorum.
Sen ben hesabı yapmıyorum.
Eşimin ailesine özel tavir değil bu kendi ailemden de evime gelecek olan tüm misafirlerden de bunu beklerim.
Onlara cevap verirken eşime uygunluğu da hesap ederim.
Esekci başı olarak gören sizsiniz.

Eşinden habersiz dilediği kararı alamıyor diye esekci başı mi diyorsunuz da evlilik de ben sen değil biz vardır.

Burada abi bey ve gorumce gelin hanımı Esekci başı yerine koymuş olmuş biraz kusura bakmayın da

Ama daha 2 2.5 hafta önce 8 gün boyunca beraberdik ve o yazliga gitti abim de tek kaldi baştan eşimi gomdericektim baya düşündü hatta zorladim sonra sende gel diye tutturdu böyle istd
8 gün gelinde degil babaannede kalmissiniz ama.
Aslında mesele gelin yokken evine gitmek,hazırlıksız yakalanması falan değil...Gelin kendini önemsiz hissetmiş,dis kapının dis mandali gibi...Keşke bilet alacakken arasaydiniz,geleceğiz ama keşke sen de olsaydin , beraber takilirdik eğlenirdik,bir dahaki sefere öyle ayarlarız inşallah,şimdi eksik olacagiz deseydiniz inanın böyle bir tepki vermezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…