- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.709
Kolaylık olsun diye su böreği yapmakhahaha senin iste sans yani bugun : )
dunden biraz yemegim var ama..yanina birsey yapmak istiyorum genede..sanirim kolaylik olsun diye yanina su boregi yapicam : )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kolaylık olsun diye su böreği yapmakhahaha senin iste sans yani bugun : )
dunden biraz yemegim var ama..yanina birsey yapmak istiyorum genede..sanirim kolaylik olsun diye yanina su boregi yapicam : )
hahaha yaw tek cesit mis gibi..birde ev ahalisinin hepsi yese daha kolay olurda : (Kolaylık olsun diye su böreği yapmak
Zor bacım o ya hiç denemedim gözümde büyüyor oklava ile açınca kimse beğenmiyor yaglayop elde açıyorum artık masanın üzerinde öyle hepsi yiyor benim ıspanaklı olunca aaaa ıspanağım var onu yapayım bari bende :))hahaha yaw tek cesit mis gibi..birde ev ahalisinin hepsi yese daha kolay olurda : (
bosnak boregi mi diyosun?? yap yap..tarif ver hele bana..peynirli olunca cok guzel olmuyor o da sanki : ( patates cok yakisiyo ona..ispanakta oyle tabii :)Zor bacım o ya hiç denemedim gözümde büyüyor oklava ile açınca kimse beğenmiyor yaglayop elde açıyorum artık masanın üzerinde öyle hepsi yiyor benim ıspanaklı olunca aaaa ıspanağım var onu yapayım bari bende :))
Bende bekliyorum dünden beri acaba görmedim mi diyorum :)yasminin tarifi halen yok. kazen herhalde pazar keyfisi yapiyor :)
Un su tuz yoguruyorum hamuru sert oluyor biraz Boşnak değil sanki benim yaptığım :)bosnak boregi mi diyosun?? yap yap..tarif ver hele bana..peynirli olunca cok guzel olmuyor o da sanki : ( patates cok yakisiyo ona..ispanakta oyle tabii :)
su boreginin asamasi cok ama normal borekten kolay geliyor bana :) tutmama sansi pek yok mis gibi ac hasla ser pisir..oglum gormustu gecen sefer diyo bana...aaa makarnaaa :))
bosnak boregide oyle oluyor hatta carsaf boregide oyle aciliyor sanki..bosnak boregi sadece kocaman aciliyo. bezelerin buyuklugu ne kadar oluyor? birde peynirli oluyo mu?Un su tuz yoguruyorum hamuru sert oluyor biraz Boşnak değil sanki benim yaptığım :)
Sonra bezeleri tabak büyüklüğünde açıp yaglayip iç hazırlamaya geçiyorum iç haziroclunca bezeler de hazır oluyor
Uzatarak acioyurm masa nin üzerinde :)
Hiç peynirli denemedimbosnak boregide oyle oluyor hatta carsaf boregide oyle aciliyor sanki..bosnak boregi sadece kocaman aciliyo. bezelerin buyuklugu ne kadar oluyor? birde peynirli oluyo mu?
tamam ben bosnak boregi yapmisligim var:) kocaman sofra bezi serip yemek masasi uzerinde sundure sundure actim. kucugu nasil olur diye dusundum..yoksa acmayi cekmeyi biliyorum yani. ama ioyle yag mag ugrasamiycam :) ben kisa yoldan su boregini yapayim:) hem yumusak oldugunda kizda yer belkiHiç peynirli denemedim
Bunu da internette şey diye buldum oklava ile börek acamayanlar bu şekilde acabileceksiniz falan diyordu mesela 3 bardak undan yapıyorsam tabi ben göz kararı yapıyorum hiç öyle saymisligim yoktur mandalina kadar olsun beze aç
Yağla beklet bezeleri küçük tutarsan daha iyi acıkıyor daha büyük yaptığımda masa küçük olduğu için daha geniş açamadım kenarları kalın oldu biraz :)
gerçekten çok pratik bir tarif kolay gelsinhahaha senin iste sans yani bugun : )
tamam ben bosnak boregi yapmisligim var:) kocaman sofra bezi serip yemek masasi uzerinde sundure sundure actim. kucugu nasil olur diye dusundum..yoksa acmayi cekmeyi biliyorum yani. ama ioyle yag mag ugrasamiycam :) ben kisa yoldan su boregini yapayim:) hem yumusak oldugunda kizda yer belki
Hamuru sert olursa açmak zor olur. Biraz yumuşak olmalı, bende yapıyorum senin yaptığın gibi. Kol boregi de aynen bu şekil oluyorUn su tuz yoguruyorum hamuru sert oluyor biraz Boşnak değil sanki benim yaptığım :)
Sonra bezeleri tabak büyüklüğünde açıp yaglayip iç hazırlamaya geçiyorum iç haziroclunca bezeler de hazır oluyor
Uzatarak acioyurm masa nin üzerinde :)
Hamur yumuşak olunca yağ ile daha da civmiyor mu ?Hamuru sert olursa açmak zor olur. Biraz yumuşak olmalı, bende yapıyorum senin yaptığın gibi. Kol boregi de aynen bu şekil oluyor
Sert olursa da sünmüyor. Orta kıvamda olmalı :)Hamur yumuşak olunca yağ ile daha da civmiyor mu ?
Bak bu maya koymuş ben maya koymuyorum eşim puf puf sevmiyor böreği kuru kuru olsun diyor iki tepsi yapıp birini kurutuyorum
Diğerini oğlum için üzerine tepsi kapatıyorum :)
Hani börek hamuru sert olmalı derler ya oyizden ben öyle yapıyordum bı daha kine dediğin gibi deneyim birde benim yaptığım mantı hamuru sertliğinde oluyorduSert olursa da sünmüyor. Orta kıvamda olmalı :)
hahaha:) anam burda iki dakkada baklava acanlara saygisizlik yapmayalim :)gerçekten çok pratik bir tarif kolay gelsin
ben su boregininkini civik degil ama manti hamurundanda yumusak yapiyorumHani börek hamuru sert olmalı derler ya oyizden ben öyle yapıyordum bı daha kine dediğin gibi deneyim birde benim yaptığım mantı hamuru sertliğinde oluyordu
Bende çok yaparım çarşaf böreğini ve hamurunu çok sert tutmamhahaha:) anam burda iki dakkada baklava acanlara saygisizlik yapmayalim :)