• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk hava ve dışarıdaki hayvanlar

Evde mi yetişmiş köpek ? ırkını cinsini geçmişini sormadım bizde biliyoruz evde yetişmiş hayvan daha hassas olur lakin köpek kolay kolay üşümez kışın bile soğuk denize atlar yüzer.
Kisa tuylu tum hayvanlar 4 derecenin altinda iceri alinmalidir.
Uzun tuylu kopekler - 17 dereceden daha soguk ortamda yasayamazlar, mutlaka korunmalari gerekiyor.
-22ler nemle ruzgarla -30lara dustu sicakliik, defalarca.
Lutfen biraz insafli olalim.

tum yorumları okudum hayvanlara karsı kımsenın gaddar oldugunu gormedım ben
ınsanıda kedısıde kopegıde bır .. hepsı allahın yarattıgı .. hepsıne karsı aynı duyarlılıkta yaklasılmıs
Hiç öyle yaklaşılmamış malesef.Eğer öyle yaklaşılsaydı ağlaman abartılı,o kadar insan var sokakta denmezdi.Aynı şekilde insanlar için ağlıyorum deseydi konu sahibi yine de abartıyorsun denilecek miydi? Tabi ki de hayır.Bu durumda aynı duyarlılıkta yaklaşılmış olmuyor.

Ya hepinize çok teşekkür ederim :KK68: Gerçekten yalnız olmadığımı bilmek beni çok rahatlattı.. :KK36:

Kisa tuylu tum hayvanlar 4 derecenin altinda iceri alinmalidir.
Uzun tuylu kopekler - 17 dereceden daha soguk ortamda yasayamazlar, mutlaka korunmalari gerekiyor.
-22ler nemle ruzgarla -30lara dustu sicakliik, defalarca.
Lutfen biraz insafli olalim.
ne insafından bahsedıyorsun abartmayın ıyıce antipatik oldunuz , herşeyin sınırı var hayvan sevgisinde... şimdi genellemeye bak sen yaşayamazmış ayy tamam en hayvansever sizsiniz gece gece ugraşamam sizle..

Problem sokak hayvanlarinin daha fazla uremesini engelleyip kalici yuvalar bulmak.
Ama tekrar soyleyecegim, defalarca soyleyecegim. MEDENI bir ulke olamadik, iyice irdeleyinceye kadar soyleyecegim.
ne dogaya ne vahsi ne de evcil hayvanlara ZERRE anlayis ve empati kurabilen bir millet olamadik,
o kadar fena bir egitim sistemi ki, hayvanlari sadece yiyecek ve eglenceyle bagdastiran magara insanlari yetistiriyor.
Sonuc: eziyet goren ve telef olan hayvanlar.

Hiç öyle yaklaşılmamış malesef.Eğer öyle yaklaşılsaydı ağlaman abartılı,o kadar insan var sokakta denmezdi.Aynı şekilde insanlar için ağlıyorum deseydi konu sahibi yine de abartıyorsun denilecek miydi? Tabi ki de hayır.Bu durumda aynı duyarlılıkta yaklaşılmış olmuyor.
esdeger dendı
aclık ınsanlar ıcın cozuldu mu
hepsı bır ..
bı corba bı battanıye yardımı yapılabılır ınsana , hayvanlar ıcınde sıgınaklar yapılabılır onları koruyacak

yanı burdakı olay saptırılıyor .. ayrıca ınsanın dılenmesını ben laık goremıyorum bundan da bahsedılmıs ya ..

copun kenarına kalan yemegı koyup onlar gayette yıyebılır ama copten ekmek alan ınsan daha uzucu ..

ayrıca komsusu ac yatan bızden degıldır hadısı var .. bız daha en yakın komsumuzu esımızı dostumuzu bılmıyoruz ac mı tok mu
ben veya bız kıyas yapmadık
kıyas yapmak zaten hos degıl

Yapmayin hanimlar yukaridaki onlari oyle yaratti diye bir sey yok, yapmayin!
Evrim teorisi diye bir sey var, bu hayvanlari kimse yaratmadi hanimlar. Hayvanlar bitkiler bizim malimiz mulkumuz degil, ayni gezegeni paylastigimiz, bizim gibi evrimlesmis canlilar . Yapmayin etmeyin, acin googleda youtubeda biraz kendinizi egitin, korkmayin, ahlakiniz cokmez gercekleri ogrenince.
Bu hayvanlarin cogu evcillestirildi, evcil hayvan dogada desteksiz barinaksiz yasayamaz.
Eger siz gelismis insansaniz sorumluluk tasiyacaksiniz. Buna sokaga atilan hayvanlarin yasam sorumlulugu da dahil.
O vicdan sizliyorsa umut var demektir. Yoksa lutfen ama lutfen, gelismis ulke insanlari hayvanlari nasil korur, netten acip ogrenelim.
Ya hakkaten her konuda bi bu msjı vermekten sıkılmadınmı pilav. İnançlı insanlara medeniyetsiz demek nedir ya açıklarmısın?
Bunlar yaratılmadıysa nasıl halk olundu?
Allah aşkına şuraya bari dini yorum katma lütfen. Herkes medeniyetsiz bi sen biliyosun herşeyi. Tek senin bildiğin doğru!!

Ya hepinize çok teşekkür ederim :KK68: Gerçekten yalnız olmadığımı bilmek beni çok rahatlattı.. :KK36:
Keske daha iyisini yapabilsek. Degisim, birlikte hareket etmekle gelir. Ne yazik ki milletce ortak deger yargilari o kadar genis bir yelpazede yayilmis ki, biririyle ortusen cok ufak bir kesit, bu vicdani duyarliligi gosterebiliyor.

Yapmayin hanimlar yukaridaki onlari oyle yaratti diye bir sey yok, yapmayin!
Evrim teorisi diye bir sey var, bu hayvanlari kimse yaratmadi hanimlar. Hayvanlar bitkiler bizim malimiz mulkumuz degil, ayni gezegeni paylastigimiz, bizim gibi evrimlesmis canlilar . Yapmayin etmeyin, acin googleda youtubeda biraz kendinizi egitin, korkmayin, ahlakiniz cokmez gercekleri ogrenince.
Bu hayvanlarin cogu evcillestirildi, evcil hayvan dogada desteksiz barinaksiz yasayamaz.
Eger siz gelismis insansaniz sorumluluk tasiyacaksiniz. Buna sokaga atilan hayvanlarin yasam sorumlulugu da dahil.
O vicdan sizliyorsa umut var demektir. Yoksa lutfen ama lutfen, gelismis ulke insanlari hayvanlari nasil korur, netten acip ogrenelim.
evrım teorısı mı :KK48: ay benı cok guldurdun
nasıl ya
sımdı ne alaka
hayvanların haklarından neden evrıme medenıyete gectık :KK48::KK48::KK48: ay sen cok yasa ya :D :D :D tovbe estafurullah allahım affetsın :D

Keske daha iyisini yapabilsek. Degisim, birlikte hareket etmekle gelir. Ne yazik ki milletce ortak deger yargilari o kadar genis bir yelpazede yayilmis ki, biririyle ortusen cok ufak bir kesit, bu vicdani duyarliligi gosterebiliyor.
Şimdilik bu kadarıda yeter.:) İlk yorumlarda herkes "Allah onları öyle yaratmış, biraz abartmışsın" tarzı şeyler söyleyince yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissettim, sonraki yorumlar beni çok rahatlattı.:)

Aç bırak mı dedim hayvanı ? sadece köpekler kolay üşümez dedim konu sahibi rahatlatma amaçlı , bi siz hayvan seversiniz ya iyice abarttınız .
Abartılacak bir durum yok,bilimsel bazı gerçekler vardır bunları söylüyoruz.Ben size aç bırakalım dediniz de demedim ayrıca.Hayvanlar ne şartlar altında soğukta yaşayabilir onu söyledim,siz üşümekten bahsettiğiniz için sizin yorumunuzu alıntıladım sadece.Evet haklısınız,sanırım bir biz hayvanseveriz burada,yorumlara bakınca bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz zaten.Ters konuşup tartışmaya çalışmayın lütfen,ben gayet normal bir şey söyledim.

hayvanları sevıyorum ve fazlasıyla dusunuyorum fakatt bı hayvan ıcın aglamak nedır :KK57:

bakın hayvanlar copu karıstırıp yemek yıyebılır ama bır ınsan aclıktan cop karıstıyorsa bu daha uzucu .. bence suan evsız vatandaslara sıcak bı corba bır battanıye vermek daha mantıklı
Merhamet merhamettir. Bir insan merhametliyse hayvan insan ayirmadan muhtac olan herkese elinden geldigi kadar yardim eder. Benim de hayvanlar icin icim parcalaniyor cunku savunmasizlar dilleri yok ve copun etrafinda karistirip yiyebilecekleri birsey yoksa ac kalirlar. Artik yiyeceklerimizi hatta elimizden geliyorsa dahasini bu canlarla paylasmakta hicbir sakinca yok. Iyilik adina acilmis basliklara elestiri yapabilmek degisik bir bakis acisi istiyor eminim cunku empati kurmayi aslinda cok seven bir insan olmama ragmen bir turlu o acidan bakamiyorum. Tekrar soyluyorum bu okuduklarinizin tek bir anlami var o da merhamet. Paylasmak hic bir zaman kotu degildir. Kiminle olursa olsun. Sokaktaki ac hayvanlara kayitsiz kalamayan insanlar ac bir insana da kayitsiz kalmaz. Benim okula yetismeye calisirken ilk lokmami alamadan elimdekini gordugum evsiz veya ihtiyaci olmayan insanlara yanlis anlamasin uzulmesin diye temiz bu hic dokunmadim diyerek vermisligim de coktur ozellikle gidip harcligimla birseyler almisligim da. Vitrinde pastalara baktigini gordugum birine cebimdeki son parayla pasta alip pesinden kosmuslugum da.. Bunlar soylenmek icin yapilmaz ama boyle dusunen insanlarin biraz daha genis acidan bakabilmeleri icin anlatmak gerekebiliyor. En azindan artik yemeklerinizi cope atmak yerine bir posette biriktirip copunuzun yanina koysaniz hic bisey kaybetmez aksine buyuk sevap kazanirsiniz. Lafim size degil sadece ama hayvanlari dusunecegine insanlari dusun lafini duydugumda cok irrite oluyorum. Bir canliyi dusunmek bu kadar kotu algilanmamali.

Back