• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk hava ve dışarıdaki hayvanlar

Allah hayvanlari soguga dayanikli yaratmis teyzecim çok kendini üzüp aglama.
Çok soguklarda onlar bir kömürlüge bir terkedilmis eve saklanirlar.
Onlarin tüyleri onlari isitir.sibiryada bile köpekler yaşiyor.yazik kedilere kopeklere elbise giydiriyorlar.hayyvanlarin o kiyafetlerden rahatsiz olduklari her hallerinden belli oluyor.
He durum böyle diye kediye,köpege iskence etmek haramdir.bu dunyada onlarinda yasama hakki vardir.
Sen bu kadar aglarken annecigin hic sormuyormu noldu kizim diye.belki. 8. 10 tanesini evinize alip kurtarirsiniz soguktan.
Bir kadinin 1500 tane kedisi varmis evinde:KK17:
Senin merhametin. Allahin merhametini gecemez.
Hadi sen git guzelce uyu:KK6:

Şimdilik bu kadarıda yeter.:) İlk yorumlarda herkes "Allah onları öyle yaratmış, biraz abartmışsın" tarzı şeyler söyleyince yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissettim, sonraki yorumlar beni çok rahatlattı.:)

Allah onlari oyle yaratmis, onlar yiyecegini bulur denince ben de sinir oluyorum. Ne var ki ne yesinler. Keske biraz daha duyarli biraz daha vicdanli olsak.

esdeger dendı
aclık ınsanlar ıcın cozuldu mu
hepsı bır ..
bı corba bı battanıye yardımı yapılabılır ınsana , hayvanlar ıcınde sıgınaklar yapılabılır onları koruyacak

yanı burdakı olay saptırılıyor .. ayrıca ınsanın dılenmesını ben laık goremıyorum bundan da bahsedılmıs ya ..

copun kenarına kalan yemegı koyup onlar gayette yıyebılır ama copten ekmek alan ınsan daha uzucu ..

ayrıca komsusu ac yatan bızden degıldır hadısı var .. bız daha en yakın komsumuzu esımızı dostumuzu bılmıyoruz ac mı tok mu
ben veya bız kıyas yapmadık
kıyas yapmak zaten hos degıl
Evet haklısınız,tabi ki bir insanın çöpten ekmek yemesine bende katlanamıyorum.Ama diyorum ya burada konumuz insanlar değil.Açalım insanlarla ilgili bir konu,sabaha kadar üzüntülerimizi yazalım,bir şey dediğim yok bu konuda.Benim kızdığım nokta,konu sahibine abartıyorsun,o kadar insan sokakta aç denmesi.Sonuçta bilemiyoruz ki belki onlar içinde ağlıyor.Yani her insanın hassasiyetleri başkadır.Hayvanların dili yok diye onlara daha çok üzülüyor sadece.Abartıyorsun kelimesi bana hoş gelmedi,bu yüzden de yazma gereği duydum.İnsanada hayvanada ağlamak,üzülmek abartmak değildir bence.O yüzden alttan alttan sen hayvanı bırakta,insan için ağla demek istenilmesi benim sinirlerimi bozuyor.

Allah hayvanlari soguga dayanikli yaratmis teyzecim çok kendini üzüp aglama.
Çok soguklarda onlar bir kömürlüge bir terkedilmis eve saklanirlar.
Onlarin tüyleri onlari isitir.sibiryada bile köpekler yaşiyor.yazik kedilere kopeklere elbise giydiriyorlar.hayyvanlarin o kiyafetlerden rahatsiz olduklari her hallerinden belli oluyor.
He durum böyle diye kediye,köpege iskence etmek haramdir.bu dunyada onlarinda yasama hakki vardir.
Sen bu kadar aglarken annecigin hic sormuyormu noldu kizim diye.belki. 8. 10 tanesini evinize alip kurtarirsiniz soguktan.
Bir kadinin 1500 tane kedisi varmis evinde:KK17:
Senin merhametin. Allahin merhametini gecemez.
Hadi sen git guzelce uyu:KK6:
Cok hatali bir cevap. Gorunmez bir otoriteden degil insandan gelen insaf ve merhamete gerek olan bir durum bu.

Yapmayin hanimlar yukaridaki onlari oyle yaratti diye bir sey yok, yapmayin!
Evrim teorisi diye bir sey var, bu hayvanlari kimse yaratmadi hanimlar. Hayvanlar bitkiler bizim malimiz mulkumuz degil, ayni gezegeni paylastigimiz, bizim gibi evrimlesmis canlilar . Yapmayin etmeyin, acin googleda youtubeda biraz kendinizi egitin, korkmayin, ahlakiniz cokmez gercekleri ogrenince.
Bu hayvanlarin cogu evcillestirildi, evcil hayvan dogada desteksiz barinaksiz yasayamaz.
Eger siz gelismis insansaniz sorumluluk tasiyacaksiniz. Buna sokaga atilan hayvanlarin yasam sorumlulugu da dahil.
O vicdan sizliyorsa umut var demektir. Yoksa lutfen ama lutfen, gelismis ulke insanlari hayvanlari nasil korur, netten acip ogrenelim.
:KK9::KK9::KK9::KK9:

Merhamet merhamettir. Bir insan merhametliyse hayvan insan ayirmadan muhtac olan herkese elinden geldigi kadar yardim eder. Benim de hayvanlar icin icim parcalaniyor cunku savunmasizlar dilleri yok ve copun etrafinda karistirip yiyebilecekleri birsey yoksa ac kalirlar. Artik yiyeceklerimizi hatta elimizden geliyorsa dahasini bu canlarla paylasmakta hicbir sakinca yok. Iyilik adina acilmis basliklara elestiri yapabilmek degisik bir bakis acisi istiyor eminim cunku empati kurmayi aslinda cok seven bir insan olmama ragmen bir turlu o acidan bakamiyorum. Tekrar soyluyorum bu okuduklarinizin tek bir anlami var o da merhamet. Paylasmak hic bir zaman kotu degildir. Kiminle olursa olsun. Sokaktaki ac hayvanlara kayitsiz kalamayan insanlar ac bir insana da kayitsiz kalmaz. Benim okula yetismeye calisirken ilk lokmami alamadan elimdekini gordugum evsiz veya ihtiyaci olmayan insanlara yanlis anlamasin uzulmesin diye temiz bu hic dokunmadim diyerek vermisligim de coktur ozellikle gidip harcligimla birseyler almisligim da. Vitrinde pastalara baktigini gordugum birine cebimdeki son parayla pasta alip pesinden kosmuslugum da.. Bunlar soylenmek icin yapilmaz ama boyle dusunen insanlarin biraz daha genis acidan bakabilmeleri icin anlatmak gerekebiliyor. En azindan artik yemeklerinizi cope atmak yerine bir posette biriktirip copunuzun yanina koysaniz hic bisey kaybetmez aksine buyuk sevap kazanirsiniz. Lafim size degil sadece ama hayvanlari dusunecegine insanlari dusun lafini duydugumda cok irrite oluyorum. Bir canliyi dusunmek bu kadar kotu algilanmamali.

evt bunlar soylendıgınde ,yapılan ıyılıgın anlamı kalmadıgını sende bılıyosun...

bende oyle dedım ıtıraz etmeden anlayalım lutfen

dedıgım sey gayet ortada hepsı bır hepsıne merhamet gosterın .. aksını soyleyen yok okumak anlamak sonra aksını soylemek gerekır

hayvanlara bakalım ınsan basının caresıne bakıyorsa bu dusuncelere gore su hadıs ne pekı ? komsun ac yatan bızden degıldır .. kıyas yok , dusunce saptıran yıne yok .. ınsanın dılenmesını ne de olsa calıyor hırsızlık yapıyor dusuncesı ..hos degıl bunun vurgusu bızlerınkı .. hayvanda allahın yarattıgı ınsanda neden sevmeyelımm .. kı burda yanlıs anlasılan uyelerınde hassas oldugu gayet bellı duyarlılıga bır yenısı daha eklenmıs cunku ...

neyın alıp veremdıgı bu ınsanlarda ben kendı yaptıklarımdan sen kendı yaptıklarından sorumlu isen kıme ne kı ?

Ben de çok üzülüyorum. İnsanlığın büyük kazığı diye düşünüyorum hayvanlara. Bu konuyla biraz ilgili olanlar
kedi ve köpeklerin sokaklar için uygun olmadığını iyi bilir. İnsanlar kendi hizmetleri uğruna bu hayvanları evcilleştirdi ve teknolojik gelişme ile beraber onlara artık ihtiyacımız yok. Evlerimizi korumak için köpeğe ihtiyacımız yok, böcekleri fareyi uzaklaştırmak için kediye ihtiyacımız yok. Ama onların bize ihtiyacı var..
:KK1:

Ben de çok üzülüyorum. İnsanlığın büyük kazığı diye düşünüyorum hayvanlara. Bu konuyla biraz ilgili olanlar
kedi ve köpeklerin sokaklar için uygun olmadığını iyi bilir. İnsanlar kendi hizmetleri uğruna bu hayvanları evcilleştirdi ve teknolojik gelişme ile beraber onlara artık ihtiyacımız yok. Evlerimizi korumak için köpeğe ihtiyacımız yok, böcekleri fareyi uzaklaştırmak için kediye ihtiyacımız yok. Ama onların bize ihtiyacı var..
:KK1:
Evcil hayvanlar genelde insanlara dost olmasi icin evcillestirildi. Avrupa'da milyonlarca insanin tek dostu ya bir kedi ya da kopek.

Bende sokak hayvanlarını elimden geldiğince besliyorum :KK66:
bide şunu yazmak istiyorum hayvanlara üzülüyoruz diye insanlara üzülmüyormuyuz buraya gelip hayvanlara üzülcenize insanlara üzülün hikayesi yapmayın artık yeter
ınsanlara uzulun hayvanlara da
bırıne bı duyarlılıktan bahsedılmıs
bır dıger duyarlılıgıde dıgerlerı eklemıs bunda kotu bır durum yok bibicim

yoksa kendı hayvanlarım dısında sokaktakılerı dusunen yıne bızız

ınsanı dusunen yıne bız ıkısıde canlı ..

Abartılacak bir durum yok,bilimsel bazı gerçekler vardır bunları söylüyoruz.Ben size aç bırakalım dediniz de demedim ayrıca.Hayvanlar ne şartlar altında soğukta yaşayabilir onu söyledim,siz üşümekten bahsettiğiniz için sizin yorumunuzu alıntıladım sadece.Evet haklısınız,sanırım bir biz hayvanseveriz burada,yorumlara bakınca bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz zaten.Ters konuşup tartışmaya çalışmayın lütfen,ben gayet normal bir şey söyledim.

he arkadaş he, ben sadece insanları seviyorum, soğukta üşüyen aç kalan hayvanlar zerre umurumda değil. 4 kedim bir muhabbet kuşum var onları aç bırakıyorum.

sen hayvan barınaklarında gönüllü olarak çalışıyorsun değil mi?

Back