• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk hava ve dışarıdaki hayvanlar

evt bunlar soylendıgınde ,yapılan ıyılıgın anlamı kalmadıgını sende bılıyosun...

bende oyle dedım ıtıraz etmeden anlayalım lutfen

dedıgım sey gayet ortada hepsı bır hepsıne merhamet gosterın .. aksını soyleyen yok okumak anlamak sonra aksını soylemek gerekır

hayvanlara bakalım ınsan basının caresıne bakıyorsa bu dusuncelere gore su hadıs ne pekı ? komsun ac yatan bızden degıldır .. kıyas yok , dusunce saptıran yıne yok .. ınsanın dılenmesını ne de olsa calıyor hırsızlık yapıyor dusuncesı ..hos degıl bunun vurgusu bızlerınkı .. hayvanda allahın yarattıgı ınsanda neden sevmeyelımm .. kı burda yanlıs anlasılan uyelerınde hassas oldugu gayet bellı duyarlılıga bır yenısı daha eklenmıs cunku ...

neyın alıp veremdıgı bu ınsanlarda ben kendı yaptıklarımdan sen kendı yaptıklarından sorumlu isen kıme ne kı ?
Tabii ki kime ne ama burda sorun iyilikten ve merhametten baska bir anlami olmayan bir hareketin insanlari rahatsiz edebilmesi. Neden rahatsiz olalim ki? Feyz almak varken. Herkesin merhameti iyiligi kendine tabi ki kimse kimsenin icini bilemez ama demeye calistigim hayvanla paylasan zaten insanla da paylasir komsusu acken kimse tok yatmasin zaten bu da duyarsizlik vicdansizlik. Ama komsuma pasta verdim diyene ay niye ekmek vermedin onunla da doyardi demek gibi geliyo bana hayvana merhamet etmeye verilen tepki. Tekrar soyluyorum size degil her lafim.

Simdi arkadaslar insan olsun hayvan olsun cevremizden sorumluyuz. Hayvanlarin konusma dilini anlamadigimiz icin bir alt kademede yer aliyorlar, biraz daha yardima muhtaclar. Kimse demiyor ki insanlar ac kalsin sokakta yatsin.

Bu konuda ulkemizin eksikligi var ve ulkemizin kat etmesi gereken cok yol var. Bu arada buble yoldan bahsetmiyorum ama bu tartisarak cozulmez. Her alanda yardima ihtiyac var. O yuzden tartismak yerine ilimli olmayi tercih edelim ve ortak ne yapabiliriz onu dusunelim.

Evcil hayvanlar genelde insanlara dost olmasi icin evcillestirildi. Avrupa'da milyonlarca insanin tek dostu ya bir kedi ya da kopek.

Tabi ki öyle şu an benim de o yüzden evimde kedim var. Ama hayvanları hep hizmetimizde kullandık. Hizmet için evcilleştirdik.
Atlar mesela, yıllarca ulaşım aracı olarak kullandık.
Tabi, bazı türlerle sevgi bağı kurduk :KK200:

Bence kapanmasin. Yapici katkilarda bulunalim.
Mesela nasil barinak yapilir.
Diger ulkelerde nasil onlemler alinmis.
Bence cok pozitif bir ortam.
hayatında kac yaralı hayvanı veterınere goturdun
gunde kac hayvanı beslıyorsun

he arkadaş he, ben sadece insanları seviyorum, soğukta üşüyen aç kalan hayvanlar zerre umurumda değil. 4 kedim bir muhabbet kuşum var onları aç bırakıyorum.

sen hayvan barınaklarında gönüllü olarak çalışıyorsun değil mi?
Evet hayvan barınağında gönüllü olarak çalıştım bir süre.Hatta bir çok kez bu forumda bunu yazmışımdır.Hayvanlarla ilgili hassasiyetimi bilen arkadaşlar gayet iyi bilir.Elimden geldiğince bulduğum hayvanların tedavisini yaptırıp,çok kötü durumda olanları sahiplendiriyorum.Ya yakın çevreme ya kendi ailemden insanlara ya da arkadaşlarıma.Ayrıca kendi evimde de hayvanlarım var.Keşke daha fazlasını yapabilsem ama malesef bu kadarı geliyor elimden.

he arkadaş he, ben sadece insanları seviyorum, soğukta üşüyen aç kalan hayvanlar zerre umurumda değil. 4 kedim bir muhabbet kuşum var onları aç bırakıyorum.

sen hayvan barınaklarında gönüllü olarak çalışıyorsun değil mi?
Biraz usluba dikkat etsek ya. Karsinizdaki insan hala seviyeli cevap veriyor sabirla. Neden ille kavga cabasi sinirlo tavirlar? Konusarak da farkli fikirleri paylasabiliriz seviyeli de tartisabiliriz. Hemen nefret dolmayalim. Hayvana merhamet eden insana da eder. Yardimseverlik nasil rahatsiz edebiliyor insanlarimizi aklim almiyor. Yardimseverlik herseyi her yardimi kapsar dar bakmayalim olaylara.

'Çöpten yemek yemek..'
Acı tabii. İnsanlar için de , hayvanlar için de acı.
Mesela eğer doğa bıraksaydık hayvanlara,belki de olması gerektiği gibi avlanarak yaşıyor olacaklardı.
Mesela en azından belki de o devasa çöp bidonlarının kapakları olmayabilirdi. Malum, hayvanlar onları tutup açamıyorlar.

Ah ahh! Herkesin karnını doyurabildiği bir Türkiye, en mutlu Türkiye olurdu..

Bu arada konu forumdaki evcil hayvanlar bölümüne daha uygun gibi..

Ne zaman hayvanlarla ilgili konu acildiginda ama insanlarda var sokakta denmezse ozaman tartismada yasanmaz ne alaka yahu sokaktaki kedi kopekden bahsediliyor burda konuyu neden devamli saptirma geregi duyarsinizki hayvanlara gizli bir dusmanlik var gibi duruyor

Balkon sesimi hemen duydular üçtane pisiciğim geldi bikaç parça kızımın çiğerinden attım ohh miss :KK49:
Ciğer çok ucuz canım alıp haşlayıp ekmekle çoğaltanilirsin 1 kilosu 3.5 tl bir dünya oluyor ben kızıma alıyorum ama sokaktaki canlarıma atıyorum yarısını :KK50:

Ne zaman hayvanlarla ilgili konu acildiginda ama insanlarda var sokakta denmezse ozaman tartismada yasanmaz ne alaka yahu sokaktaki kedi kopekden bahsediliyor burda konuyu neden devamli saptirma geregi duyarsinizki hayvanlara gizli bir dusmanlik var gibi duruyor
hyr duyarlılıgı tek tarafa saptırmamak adına soylenıyor ;)

Ağlanmaz mı onlar için hiç
Şu dünyada insanlardan çok çok daha fazla seviyorum hayvanları
Kış mevsiminden nefret ediyorum aklımdan çıkmıyorlar her yediğim yemekte karnım doyduğunda aklıma geliyorlar
Off

Kendi adima yaziyorum.sitemizdeki sahipsiz kediler icin(atilmasi isteniyordu)esimle mucadele verdik kedi evi yaptirdik.kayinvalidem ve ben 3 yildir yemeklerini ekmeklerini karsiliyoruz.20_30 arasi kedi.
Bu konuda gayet duyarli oldugumu bilmeniz icin yaziyorum.

Ama...

Buraya hic sokak cocuklarina yardim icin konu acilmadi..hayvan mucadelesi icin cok konu acildi.

Bircok sehir gezdim.
Herkesin elinde yemek kab ya kedi doyuruyor ya kopek.cok guzel keske dahada cogalsa.
Ama ben hic sahit olmadim parkta terlikle bekleyen cocuga yemek getirildigini.
Sogukta kolsuzla dolasan kisiye mont getirildigini.
Uzuluyoruz..evet herkes uzulup isin icinden cikiyoruz ne guzel.
Su bi gercek...hepsinden sorumluyuz.
Hayvanlardanda ama once insanlardan.bunlarin hesabi sorulacak..

Evet hayvan barınağında gönüllü olarak çalıştım bir süre.Hatta bir çok kez bu forumda bunu yazmışımdır.Hayvanlarla ilgili hassasiyetimi bilen arkadaşlar gayet iyi bilir.Elimden geldiğince bulduğum hayvanların tedavisini yaptırıp,çok kötü durumda olanları sahiplendiriyorum.Ya yakın çevreme ya kendi ailemden insanlara ya da arkadaşlarıma.Ayrıca kendi evimde de hayvanlarım var.Keşke daha fazlasını yapabilsem ama malesef bu kadarı geliyor elimden.
Bende aşevlerinde çalıştım çok kez, sosyal hizmet uzmanıyım topluma insanlara yardım etmek en büyük mutlulugum, ne güzel sen hayvanlara bak ben ınsanlara güzel güzel yaşayalım , sorun yok.

Kendi adima yaziyorum.sitemizdeki sahipsiz kediler icin(atilmasi isteniyordu)esimle mucadele verdik kedi evi yaptirdik.kayinvalidem ve ben 3 yildir yemeklerini ekmeklerini karsiliyoruz.20_30 arasi kedi.
Bu konuda gayet duyarli oldugumu bilmeniz icin yaziyorum.

Ama...

Buraya hic sokak cocuklarina yardim icin konu acilmadi..hayvan mucadelesi icin cok konu acildi.

Bircok sehir gezdim.
Herkesin elinde yemek kab ya kedi doyuruyor ya kopek.cok guzel keske dahada cogalsa.
Ama ben hic sahit olmadim parkta terlikle bekleyen cocuga yemek getirildigini.
Sogukta kolsuzla dolasan kisiye mont getirildigini.
Uzuluyoruz..evet herkes uzulup isin icinden cikiyoruz ne guzel.
Su bi gercek...hepsinden sorumluyuz.
Hayvanlardanda ama once insanlardan.bunlarin hesabi sorulacak..
ah ah bunun en içinde olan biri olarak beşikte açlıktan ölmekte olan bebeği kurtaran bir sosyal çalışmacı olarak o kadar üzülüyorum ki insanlıgın haline , hayvanlar için sadece doğa sevgimiz olsa yeter onların tek ıhtıyacı bu, hem insan olarak beton zemınlerde yasayıp onların doğal ortamlarını bitiriyoruz hem de hayvan sever diye geçiniyoruz neler söylenir bu konuda ama neyse.

Bende aşevlerinde çalıştım çok kez, sosyal hizmet uzmanıyım topluma insanlara yardım etmek en büyük mutlulugum, ne güzel sen hayvanlara bak ben ınsanlara güzel güzel yaşayalım , sorun yok.
Ben sadece siz hayvanların üşümesiyle ilgili yorum yazdığınızda,hayvanlar aç kaldıklarında donarak ölürler dedim.Bakın dikkatinizi çekerim,üşümek lafı sizin yorumunuzda geçtiği için alıntıladım,yani sizinle bir tartışma içine girmek için değil.Ama sizin bu düşmanca tavrınızı gerçekten anlayamıyorum.Eminönünde eşimle yemek yerken 10 tane sokak çocuğunu yanımıza alıp doyurmuşluğumuzda var.Hem de hiçbirinden tiksinmeden,kendi ellerimizle ağızlarına besleyerek,tabaklarımızdan yedirerek! Öyle alın şu parayı gidin diyerek değil!Bunlar söylenecek şeyler değil ama,sizin duymaya ihtiyacınız var sanırım içiniz rahat etsin.Yani burada kimse insan düşmanı ya da sevgisiz değil.İnsan için ağlarken,aman insanı bırak hayvanlara ağla demiyoruz biz.Sadece insan sevgisi konusunda yalnız değilsiniz,bunu bilin istedim.Sizinle daha fazla konuşmayacağım,çünkü ben sakince yazarken,siz işi tartışmaya götürüyorsunuz.Sevgiler,saygılar.

Hayir yok.
Sizin var mi?
Yoksa belki su yazi ilginizi ceker:
Yalniz yasayan kopek sahibi yasli insanlar % 75 erkekler, %67 kadinlar olmak uzere, tek yoldaslarinin kopekleri oldugunu soylemisler.
Huffington Post (ABD)
http://www.huffingtonpost.com/natasha-ashton/who-rescued-who-adopted-s_b_4282235.html)
AB'de ise bu sayinin cok daha yuksek oldugunu dusunurum, zira daha yasli nufus var.
neden sureklı yurt dısı orneklerın
yurt dısı bızden cok mu ılerı cok mu sartları guzel
hanı herkesın cevresınde falan vardır ya
almanyada yok boyle seyler azızım dıyen yaslı amcalar geldı aklıma :D

avrupada mı yasıyorsun veya kac ulke gordun de turkıye ıle kıyasa gırdın

Back