Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayy kuzum benim dua etmez miyim , hem size hem kendime, hem tüm isteyenlere ediyorum, dua en güzel en huzur veren şey,

Dün randevumda doktoruma da anlattım, geçen sefer bulantılarım aniden kesilmişti ve meğer kalbi durmuş, o yüzden bi riki saat bile bulantım olmasa korkuyorum dedim. Canım doktorum dedi ki, ay resmen hayranım adama ya :KK70: :KK70:
Özlem bak sana birşey diyeyim mi, eğer birşey olacağı varsa ne ben engelleyebilirim ne sen dedi. O yüzden bizim amacımız kötü şeyler düşünmeden, hamileliği yaşayabildiğimiz en güzel en mutlu şekilde yaşamak çünkü bizim için ilk öncelik anne dedi. Şuanda da aniden bulantıların kesilebilir, bu illa kötü birşey olduğu anlamına gelmiyor dedi.
İçim nasıl rahatladı bu sözlerle, hem işinde bu kadar profesyonel olup hem de bir nebze de kaderci olması çok holuma gitti. Gerçten dedim ya kendi kendime, doğru söylüyor.. En güzeli güzel şeyler düşünüp içimizi ferak tutmak.

Aynı şey hamile kalmak için de geçerli aslında, gerçekten inanmak lazım..

Kuzum doktorun o kadar doğru söylemiş ki ne güzel seni de rahatlatmış.
Bu hamilelik serüveni baştan sona belirsizlikler ile dolu bazen stresli bazen neşeli ama mutlulukla her anını dolu dolu yaşayacağın bir süreç olmalı. Kesinlikle pozitif olman en güzeli bunu Rabbim hepimize her anının dolu dolu tadını çıkartarak yaşamayı nasip etsin. Aksini hiç bir zaman düşünmeyelim. Olursa dr.da dediği gibi buna hiç birimiz engel olamayız ama o varsayım üzerine de en güzel anlarımız endişeyle geçirmek kendimize ve bebeklerimize yaptığımız en büyük haksızlık olacak. Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali korkularımız hortluyor bazen. Biz onları bastırarak umudumuzu mutluluğumuzu arttıralım kuzum.

İsimler harika canım bayıldım:KK200:

Benim yumurtlama döneminde bile akıntım olmadı bu ay.Doktora gitmemiş olsaydım yumurtam oluşmamış bile diyebilirdim yani o derece.
Hala da kupkuruyum ,sancı batma vs hiçbişey yok.Sadece yumurtlama zamanında gece göğüs ağrılarım beni mahvetti aşırı zonkladı yorgan değse canım yandı,daha önce hiç yaşamamıştım ama o da geçti.Anlayacağın bu ay olmamış gibi canım belki de oldu bilmiyorum ki olmasını arzu ediyorum ve zamanını bekliyorum sabırsızlıkla:KK23:
Bence seninkiler de belirti olabilir kuzucum, yumurtlama akıntını farkedememiş olabilir misin acaba? Benim oluyordu bazen öyle, ayrıca forumlardan çok araştırdım, hiç akıntısı olmayıp hamiş olanlar da çok fazla, her bünye farklı oluyor kuzum, ama az çok kendin de farkedebilirsin bence

Benim yumurtlama döneminde bile akıntım olmadı bu ay.Doktora gitmemiş olsaydım yumurtam oluşmamış bile diyebilirdim yani o derece.
Hala da kupkuruyum ,sancı batma vs hiçbişey yok.Sadece yumurtlama zamanında gece göğüs ağrılarım beni mahvetti aşırı zonkladı yorgan değse canım yandı,daha önce hiç yaşamamıştım ama o da geçti.Anlayacağın bu ay olmamış gibi canım belki de oldu bilmiyorum ki olmasını arzu ediyorum ve zamanını bekliyorum sabırsızlıkla:KK23:

Ne kadar telkin edici cümleler söylemiş doktorun valla tebrikler çok doğru demiş.
Bu aralar bilinçaltının gücü diye bir kitap okuyorum.Şu cümleye bayıldım. 'Mutlu sonu,sorunlarınızın çözüldüğünü hayal edin,başarının heyecanını hissedin;bilinçaltınız hayal ettiklerinizi ve hissettiklerinizi kabul edecek ve bunları gerçek kılmaya çalışacaktır'.Uygulamaya çalışıyorum.Karnımı severek bu ay sağlıkla sıhhatle bana gel bebeğim diye tekrarlayıp onu düşünüyorum ve bu bende alışkanlık oldu .Umarım bu pozitif olumlama gerçek olur:dua:

Hiç belli olmaz kuzum sen olmadı gibi düşünürken belki de hiç belirti vermeden gelir bebişin. Hem o anlattığın göğüs ağrısıyla da gebe kalan çok. Bak belirtilere bakarsan kendini yumurtlamadım sanacaktın ama maşallah çok da güzel yumurtaların oldu. İnşallah sağlıcakla çatlamış ve döllenmiştir. Sonrada sağlıcakla tutunsun bebiş annesine.
Pozitif olumlamana bayıldım böyle devam et kuzum vuslat çok yakın bence:dua::KK19:

Kuzum doktorun o kadar doğru söylemiş ki ne güzel seni de rahatlatmış.
Bu hamilelik serüveni baştan sona belirsizlikler ile dolu bazen stresli bazen neşeli ama mutlulukla her anını dolu dolu yaşayacağın bir süreç olmalı. Kesinlikle pozitif olman en güzeli bunu Rabbim hepimize her anının dolu dolu tadını çıkartarak yaşamayı nasip etsin. Aksini hiç bir zaman düşünmeyelim. Olursa dr.da dediği gibi buna hiç birimiz engel olamayız ama o varsayım üzerine de en güzel anlarımız endişeyle geçirmek kendimize ve bebeklerimize yaptığımız en büyük haksızlık olacak. Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali korkularımız hortluyor bazen. Biz onları bastırarak umudumuzu mutluluğumuzu arttıralım kuzum.
Aynen öyle kuzucum, dediğin gibi sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyrek yiyor. Oyaski bir öncekinde bir defa bile aklıma kötü düşünceler gelmemişti süreci hiç bilmediğim için.. Bazen bilmemek huzur gerçekten :)

Ama biz zamane kadınları herşeyi didik didik ettiğimiz için kafalar hep dolu :KK70:

Ama dünden sonra gerçekten hep güzel şeyler düşünmeye ve güzel geçirmeye niyet ettim. Hepimizin de öyle olsun inşallah

Çok sağol canım, çok mutlu oldum beğenmene :KK200: isim konusunda o kadar kriterim vardı ki inanamazsınız :KK70:DD resmen hatim indirdim :KK70: ama EREN ismini daha evlenmeden önce bile aklıma takmıştım :)

Sen de duyacaksın kuzum yakında hayırlısıyla :KK200::dua: Yeni bebiş, yeni şehir çok güzel olacak herşey :) Bu seneniz baya aksiyonlu ve heyecanlı geçecek :) Çok güzel telaşlar, Allah içinize sindirsin hepsini :dua:

Dün ben kontrole gittim, yaa varya inanamadım, geçen seferkinde bu raddeye gelememiştik.
Benim bebiş tam bir topaç :KK70: Minicik ama herşeyi var ya :KK200:Allah'ım ne büyüksün :dua::dua: İlk gördüğümde ellerini ayaklarını oynatıyordu, resmen büyülendim orda :) :nazar: Yine herşeyi kameraya aldık, evde annemlere izlettik inanamadılar :)
Doktorumdan daha memnun olamazdım ,binlerce şükürler olsun :dua:gerçekten harika geçiyor, inşallah hepinizinki böyle olur, iyi doktorlarla karşılaşırsınız:dua::dua:

Şimdi biraz isim derdine düştük :) annem içten içe aslında erkek olursa rahmetli babamın adını koymamı istiyor biliyorum ama ben de yeni bir isim koymak istiyorum, aynı isimleri duymaktan sıkılıyorum,mesela kızım olsa Asya koyacaktım ama o kadar çok bu ismi koyan oldu ki ve eşimin akrabaları da koydu kızlarının adını, o yüzden ondan da sıkıldım mesela. Bu yüzden aslında itiraf etmek gerekirse içten içe biraz kız olsa daha iyi olur diyorum :) Çünkü canımıniçi annemi hiç ama hiç kırmak istemiyorum ama kendi istediğim de olsun istiyorum falan filan karışık duygular :)
Siz olsanız nasıl hallederdiniz kırmadan, dün akşam biraz fazla üstüne gittim sanırım sonra da pişman oldum :KK43:

Bir sonraki randevum 25 Şubatta, o zaman %90 söylerim cinsiyetini dedi sevgili doktorum :) Heyecanla bekliyorum
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,anneciğini de kırma,iki isim koy bence,onu kullanmasanda gönlü olur en azından :KK200:

Bence seninkiler de belirti olabilir kuzucum, yumurtlama akıntını farkedememiş olabilir misin acaba? Benim oluyordu bazen öyle, ayrıca forumlardan çok araştırdım, hiç akıntısı olmayıp hamiş olanlar da çok fazla, her bünye farklı oluyor kuzum, ama az çok kendin de farkedebilirsin bence
İnşallah bebişim bana sağlıkla gelmiştir canımcım :emir_bebek:
Gözden kaçırmış olma ihtimalim pek yok akıntıyı ama; o da bir ihtimal tabi ki.Benim bünyem biraz farklı gerçekten herkeste olan şeyler genelde ben de olmuyor:KK48: Meğer ne kadar önemliymiş vücudumuz ,inan ki evlilkten önce hiç tanımamışım kendimi.Hiç bir şeyin farkında değildim.Zor bir süreçmiş anne olmak.

Ayy kuzum benim dua etmez miyim , hem size hem kendime, hem tüm isteyenlere ediyorum, dua en güzel en huzur veren şey,

Dün randevumda doktoruma da anlattım, geçen sefer bulantılarım aniden kesilmişti ve meğer kalbi durmuş, o yüzden bi riki saat bile bulantım olmasa korkuyorum dedim. Canım doktorum dedi ki, ay resmen hayranım adama ya :KK70: :KK70:
Özlem bak sana birşey diyeyim mi, eğer birşey olacağı varsa ne ben engelleyebilirim ne sen dedi. O yüzden bizim amacımız kötü şeyler düşünmeden, hamileliği yaşayabildiğimiz en güzel en mutlu şekilde yaşamak çünkü bizim için ilk öncelik anne dedi. Şuanda da aniden bulantıların kesilebilir, bu illa kötü birşey olduğu anlamına gelmiyor dedi.
İçim nasıl rahatladı bu sözlerle, hem işinde bu kadar profesyonel olup hem de bir nebze de kaderci olması çok holuma gitti. Gerçten dedim ya kendi kendime, doğru söylüyor.. En güzeli güzel şeyler düşünüp içimizi ferak tutmak.

Aynı şey hamile kalmak için de geçerli aslında, gerçekten inanmak lazım..
Tatlım insan unutamaz öncekini elbette ki, o da canından candı..
Ama şöyle bir sözde var 'olacakla öleceğe çare yok' Kur'an'da geçiyor anne rahmi kapalı bir kutu gibi meçhul, ne en iyi doktorlar müdahale edebilirdi ne de sen, o nedenle için rahat olsun; olacağı böyleymiş canım.
Seni meleğin cennette ve ailesini gün gelecek kurtaracak bak:emir_bebek: (gözlerim doldu şu an):cry:
Allah karnındaki bebeğine uzun sağlık ve sıhhat dolu ömürler versin kuzum, seni O'na bağışlasın.

Keisnlikle olana da olmayana da Bin şükür , o kadar doğru ve yerinde biz söz ki
Aynen de öyle canım:KK39:
Evet canım çok haklısın en güzeli çok dillendirmemek gerçekten de :) ama ben kız olursa kararımı verdim, Allah nasip ederse BESTE koyacağım :KK200::KK200: erkek olursa da EREN:KK200::KK200: ayyy çok heyecanlıyım yaa , sabırsızlanıyorum bu isimlerden birini vermek için :KK37:
Yaaa canım isimleri belirlemişsin, Eren ismini bende severim, net bir isim:KK59:

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,anneciğini de kırma,iki isim koy bence,onu kullanmasanda gönlü olur en azından :KK200:
Çok teşekkür ederim canım amin inşallah :dua: annemi neredeyse bu dünyadaki herşeyden çok seviyorum diyebilirim canım ama eğer erkek olursa göbek adını koymayı düşünüyorum, ben iki isme biraz karşıyım açıkçası, tek ve net olmalı benim için

Hiç belli olmaz kuzum sen olmadı gibi düşünürken belki de hiç belirti vermeden gelir bebişin. Hem o anlattığın göğüs ağrısıyla da gebe kalan çok. Bak belirtilere bakarsan kendini yumurtlamadım sanacaktın ama maşallah çok da güzel yumurtaların oldu. İnşallah sağlıcakla çatlamış ve döllenmiştir. Sonrada sağlıcakla tutunsun bebiş annesine.
Pozitif olumlamana bayıldım böyle devam et kuzum vuslat çok yakın bence:dua::KK19:
Ayy inşallah gelmiştir tatlışım ağzın bal yesin:KK200:

Bu kitaptan güzel şeyler buldukça paylaşırım sizinle bana çok şey kattı.Bilinçaltının gücü Joseph Murphy.:kahve:

Çok sağol canım, çok mutlu oldum beğenmene :KK200: isim konusunda o kadar kriterim vardı ki inanamazsınız :KK70:DD resmen hatim indirdim :KK70: ama EREN ismini daha evlenmeden önce bile aklıma takmıştım :)
Önceden hazırlıklı olmak avantaj bu isim konusunda.Çünkü yorucu bir durum isim arayışı, bak bunu da atlattın işte:nazar:

:KK200:
Tatlım insan unutamaz öncekini elbette ki, o da canından candı..
Ama şöyle bir sözde var 'olacakla öleceğe çare yok' Kur'an'da geçiyor anne rahmi kapalı bir kutu gibi meçhul, ne en iyi doktorlar müdahale edebilirdi ne de sen, o nedenle için rahat olsun; olacağı böyleymiş canım.
Seni meleğin cennette ve ailesini gün gelecek kurtaracak bak:emir_bebek: (gözlerim doldu şu an):cry:
Allah karnındaki bebeğine uzun sağlık ve sıhhat dolu ömürler versin kuzum, seni O'na bağışlasın.

Aynen de öyle canım:KK39:

Yaaa canım isimleri belirlemişsin, Eren ismini bende severim, net bir isim:KK59:
Evet kuzum, babacığımla ikisi Cennette'lerdir şimdi. Babamı hep elinden bir kız çocuğunu tutmuş gezdidirken görüyorlar rüyalarında ( bak yazarken bile akacak yaşlarım)

İsimleri belirledim kuzucum çok çok uzun araştırma yaptım, içinde ğ,ş,ö,ü gibi harfler olmayacak, anlamı ilk söylendiğinde anlaşılacak, yaşlı insanlar söylerken bile düzgün söyleyebilecekler, lakap takmaya uygun olmayacak,çok populist bir isim olmayacak, bizim isimlerimizle uyumlu olacak ve söylendiğinde kulağa hoş gelecek falan filan böyle bir sürü kriterim vardı :) En son bu isimleri seçtim, çok içime sinerek ve hissederek koyacağım gerçekten :KK200:

Önceden hazırlıklı olmak avantaj bu isim konusunda.Çünkü yorucu bir durum isim arayışı, bak bunu da atlattın işte:nazar:
Hayırlısıyla cinsiyet bir belli olsun o saatten sonra zaten ismiyle hitap edeceğim nasipse :) Benim hayatımda herşey böyledir ama kuzum, çabuk ve net karar veririm genelde :)

Bu kitaptan güzel şeyler buldukça paylaşırım sizinle bana çok şey kattı.Bilinçaltının gücü Joseph Murphy.:kahve:
Ben de hamilelik enerjisi diye bir kitap okumuştum orda da güzel bilgiler vardı, mesela diyor ki, bebekler onları çok isteyen anne babalara değil ,onlara gerçekten hazır olan anne babalara gelirler diyor. Ve hamilelik sürecinizde herşeyde babayı da dahil edin diyor, ben o cümleyi okuduktan sonra gerçekten herşeyde onunla ilerliyorum ve bu sayede o da en az benim kadar benimsiyor ve benimle aynı heyecanı paylaşıyor :) Sonuçta babalar biz anneler kadar hissedemezler, karnımızda taşıyan biziz ama bu taktik işe yaradı :)

Hayırlısıyla cinsiyet bir belli olsun o saatten sonra zaten ismiyle hitap edeceğim nasipse :) Benim hayatımda herşey böyledir ama kuzum, çabuk ve net karar veririm genelde :)
Ben de tek başımayken öyleyim her şeyim pratik ve çabuk ve eşimle olunca maalesef zorlaşıyor :KK22:
Her şey de mantık arar benim canım kocam,didik didik eder,araştırır,sorgular,yargılar aboo bak düşündüm yine fenalık bastı:KK70:
Ortak aldığımız kararlar o sebepten ötürü geç oluyor biraz:confused:

Amin canım inşallah gelmiştir :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Paylaş tabi kuzum hepimizin olumlu düşüncelere çok ihtiyacımız var. Malum hayat yeteri kadar zor ve stres dolu. Hal böyleyken bazen insanlar keşmekeşlerle boğulmaktan olumlu düşünceden uzak yaşıyor. Bir birimize bu konularda destek olmamız çok çok önemli. :KK200:

Ben de tek başımayken öyleyim her şeyim pratik ve çabuk ve eşimle olunca maalesef zorlaşıyor :KK22:
Her şey de mantık arar benim canım kocam,didik didik eder,araştırır,sorgular,yargılar aboo bak düşündüm yine fenalık bastı:KK70:
Ortak aldığımız kararlar o sebepten ötürü geç oluyor biraz:confused:
:) olsun geç olsun güç olmasın canım :) En azından fikir veriyordur, benimki fikir de vermiyor anca karşı geliyor :KK70: :KK70:

X