Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Anneciğinin torunu gelince başka bişeyi gözü görmez eminim:emir_bebek:
Amin canım benim darısı bize .Ovulasyon takibi yaptım artık çizgi yok oldu sayılır.İyi değerlendirdik ama nasip bakalım.P.tesi çıkacak neler olduğu:super:

Hadi bakalım canım inşallah bu ay sende emeklerinin karşılığını alacaksın. Bu pazartesi mi belli olacak kuzum 4 şubat değil miydi senin bat. Rabbim sana inşallah pozitif sonuçlar yaşatsın sağlıklı bir gebelik ve evlat nasip etsin canım :KK19:

Hadi bakalım canım inşallah bu ay sende emeklerinin karşılığını alacaksın. Bu pazartesi mi belli olacak kuzum 4 şubat değil miydi senin bat. Rabbim sana inşallah pozitif sonuçlar yaşatsın sağlıklı bir gebelik ve evlat nasip etsin canım :KK19:
Amin canım benim.:dua:Bat 4 şubat ama yumurtlama tarihime göre bence 1 inde olur gibi.P.tesi progesteron hormonuna bakılacak canım çatlamış mı diye.Ona göre yol çizecek doktorum.:kahve:
Senin ve badenzi badenzi en belirgin belirtiniz neydi döllenmeden sonra canlarım ?

Ahh canım benim inşallah valla yazını okurken film şeridi gibi gözümün önünden geçti o sahneler :KK200::KK37:

Bu sefer hep içimden geçen şu; Allah'ım her anını doya doya mutlulukla yaşayayım, çünkü o kadar uzun zamandır hayalini kurdum ki ..Tabii ki çok daha uzun yıllardır bekleyenlere haksızlık olmasın, Rabbim hepsine tez zamanda sağlıkla versin ama birkaç aydan sonra bile insan o "olmayacak mı acaba" pikolojisine ister istemez kapılıyor..

İsim konusunda kıyamam sen bana bakma istediğizi koyun kızım diyor sonradan da :) :) Aslında bana direkt babanın adını koyalım gibi birşey asla demedi ama sadece bu benim hissiyatım, anlıyorum içten içe çok arzuladığını ama o isim babamla güzeldi, ben çocuğumun adını babamın adı koysam babamın yerini tutar mı ki..
Kuzum ya hamişlerin duaları geri çevrilmez ki:dua: bol bol dua edip namaz kıl, hamileyken o başını secdeye değdirmek çok çok ayrı bir huzur veriyordu bana, eminim sen de öyle hissedersin. Allah tamamına erdirsin canım, dualarım hepinizle inşallah.
Kesinlikle canım haklısın, bir kaç ay sonra bile moda girebiliyorsun kolaylıkla maalesef, ister istemez bir umutsuzluk geliyo insanın içine içineee:KK43::KK43: Umarım benim için sadece bu hayal olarak kalmaz diyorum.

Amin kuzum inşallah. Sende iş konusunda emeklerinin karşılığını aldığın gibi bebek konusunda da çok yakında karşılığını alacaksın kuzum. Biz bu serüveni birlikte yaşıcaz Allah'ın izniyle. Hep birlikte tecrübelerimize tecrübe katıp neler neler öğreneceğiz daha.

Evet kuzum bu sene yepyeni başlangıçlara yelken açıcaz ailecek. İnşallah herşey hayırlı ve güzel olur.

İnşallah kuzum bende inanıyorum bu bebek bize çok çok iyi gelecek.

Rabbim tüm isteyenleri bu güzel hediye ile mükafatlandırsın. Hiç birimiz kucağını boş bırakmasın inşallah.:dua::anne::KK200::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
İnşallah canım, herşey vakti gelince sıra sıra olsun inşallah. Benim felsefem de bu 'Olana da Olmayana da Çok Şükür' derim :dua:

Anneciğinin torunu gelince başka bişeyi gözü görmez eminim:emir_bebek:
Amin canım benim darısı bize .Ovulasyon takibi yaptım artık çizgi yok oldu sayılır.İyi değerlendirdik ama nasip bakalım.P.tesi çıkacak neler olduğu:super:
Aa pazartesi bat günün mü kuzum ? Ayy hadi inşallah tutmuştur yaa :dua::KK200: Hissediyor musun birşeyler ?:)

İnşallah kuzum benim de inancım o yönde Allah'ında izniyle herşey güzel olacak. Aynen bu sene bizim aksiyonlu senemiz kuzum hayırlısıyla mutlulukla yaşatsın Rabbim hepsini.

Ayyyy kuzum senin topacını yerim ben maşallah minik kuzuya demek herşeyi oluşmuş başlamış hareketler. Rabbim sağlıcakla devam ettirsin hamileliğini sıkıntısız bir şekilde kuzum. Sonrasında da sağlıklı hayırlı bir doğumla kucağınıza almak nasip olsun.

Doktorunla uyumun gerçekten çok güzel. En azından güvenin tam ve kafan rahat olması hamilelikte çok önemli. Amin kuzum hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın Rabbim

İsim derdine düşmeniz çok normal kuzum. İnsan kolay karar veremiyor. Bende oğlumda senin gibi çok önceden başlamıştım ve bende duyulmamış çok kullanılmamış isim olmasını istiyordum. Sonunda içime yatan isimleri buldum ama bizden sonra bu isimlerde çoğalmaya başladı ama en azından öncüleriyiz diyorum :rapci: Annen konusunda ben bir şekilde halledeceğini düşünüyorum canım. Mesela annene babanın ismini verdiğinde bunun hem çok hoşuna gideceğini ama sürekli bir burukluk ve üzüntü yaşayacağını bu yüzden de koymamanın daha doğru olacağını söyleyebilirsin. Yada hiç oluru olmazsa 2. bir isim olarak koyup kendi seçtiğin ismi başa koyabilirsin ama bence buna gerek kalmadan da halledebilirsiniz.
Ya da belki de benim ağzıma dolandığı gibi kız olacak ve bunların hiçbirine gerek kalmayacak.

Bir sonraki randevu bu işi kökten çözebilir canım şimdilik isim konusunu büyüklerin yanında fazla dillendirmeyin kendi aranızda yapın en iyisi.
Evet canım çok haklısın en güzeli çok dillendirmemek gerçekten de :) ama ben kız olursa kararımı verdim, Allah nasip ederse BESTE koyacağım :KK200::KK200: erkek olursa da EREN:KK200::KK200: ayyy çok heyecanlıyım yaa , sabırsızlanıyorum bu isimlerden birini vermek için :KK37:

Amin canım benim.:dua:Bat 4 şubat ama yumurtlama tarihime göre bence 1 inde olur gibi.P.tesi progesteron hormonuna bakılacak canım çatlamış mı diye.Ona göre yol çizecek doktorum.:kahve:
Senin ve badenzi badenzi en belirgin belirtiniz neydi döllenmeden sonra canlarım ?
Kuzu benim en belirgin belirtim akıntıydı , normalde adet olacağım zamana 1 hafta kala falan kupkuru olurdum ama hamile kaldığım ay akıntım devam etti, bir de kasık batmalarım devam ediyordu, hala da devam ediyor :)

Kuzum ya hamişlerin duaları geri çevrilmez ki:dua: bol bol dua edip namaz kıl, hamileyken o başını secdeye değdirmek çok çok ayrı bir huzur veriyordu bana, eminim sen de öyle hissedersin. Allah tamamına erdirsin canım, dualarım hepinizle inşallah.
Kesinlikle canım haklısın, bir kaç ay sonra bile moda girebiliyorsun kolaylıkla maalesef, ister istemez bir umutsuzluk geliyo insanın içine içineee:KK43::KK43: Umarım benim için sadece bu hayal olarak kalmaz diyorum.

İnşallah canım, herşey vakti gelince sıra sıra olsun inşallah. Benim felsefem de bu 'Olana da Olmayana da Çok Şükür' derim :dua:
Ayy kuzum benim dua etmez miyim , hem size hem kendime, hem tüm isteyenlere ediyorum, dua en güzel en huzur veren şey,

Dün randevumda doktoruma da anlattım, geçen sefer bulantılarım aniden kesilmişti ve meğer kalbi durmuş, o yüzden bi riki saat bile bulantım olmasa korkuyorum dedim. Canım doktorum dedi ki, ay resmen hayranım adama ya :KK70: :KK70:
Özlem bak sana birşey diyeyim mi, eğer birşey olacağı varsa ne ben engelleyebilirim ne sen dedi. O yüzden bizim amacımız kötü şeyler düşünmeden, hamileliği yaşayabildiğimiz en güzel en mutlu şekilde yaşamak çünkü bizim için ilk öncelik anne dedi. Şuanda da aniden bulantıların kesilebilir, bu illa kötü birşey olduğu anlamına gelmiyor dedi.
İçim nasıl rahatladı bu sözlerle, hem işinde bu kadar profesyonel olup hem de bir nebze de kaderci olması çok holuma gitti. Gerçten dedim ya kendi kendime, doğru söylüyor.. En güzeli güzel şeyler düşünüp içimizi ferak tutmak.

Aynı şey hamile kalmak için de geçerli aslında, gerçekten inanmak lazım..

Keisnlikle olana da olmayana da Bin şükür , o kadar doğru ve yerinde biz söz ki

Anladım canım.
Benim yumurtlamadan bir hafta sonra sırtımın tek bir noktasında bıçak saplanır gibi ağrı vardı ara ara olan. Ama bu belirti olur mu bilmiyorum. Aynı zamanda kasıklarımda iğne batmaları olmuştu ve bata doğru daha da sıklaşıp bıçak saplanır gibi oluyordu. Birde yine yumurtlamadan bir hafta sonra bir öğlen baş dönmesi gibi bir şey yaşamıştım yaklaşık 20 dk süren tansiyonum oynar gibi başım döner gibi tuhaf birşey olmuştu kafamı taşıyamadığım. bata doğru çok hafif açık sarı akıntı oluyordu canım birde. Ama az kokusuz hafif. Yine de bu belirtileri en iyi sen anlarsın canım hepimizin vücudu farklı normal zamanın dışında bişeyler yaşamaya başlıyorsa vücut bence o belirtilerde umut var demek. Ve yine diyorum ki bata doğru bende yine bir hamileyim hissiyatı oluştu. Yani neredeyse emin oluyorsun yine böyle oldu bende. Sende var mı kuzum bişeyler.

Kuzum kesinlikle hayal olarak kalmayacak Rabbimin izniyle işinden aldığın terfi gibi bunda da Rabbim seni çok ama çok sevindirecek. :dua:
Senin felsefen çok doğru kuzum. Hatta o felsefeye ilave bende yapayım. Olanda bir hayır, olmayanda bin hayır ara demişler.

Kesinlikle Rabbim veriyorsa da var bildiği vermiyorsa da. Bir düşünsene Allah biz kullarını ne kadar seviyor ne yaparsak tövbe edin affedeyim diyor isteyin vereyim diyor. Biz anneyiz ya evladımızın gözüne çöp batacak diye bile sakınırız ona kötülük gelmesin diye, istediği şeyleri yeri gelir engelleriz. Amacımız her daim onu korumak kollamak zarardan uzak tutmak. Biz böyleyken evladımıza karşı, Allah bize bunun kat kat fazlasını düşünmez mi?

Evet canım çok haklısın en güzeli çok dillendirmemek gerçekten de :) ama ben kız olursa kararımı verdim, Allah nasip ederse BESTE koyacağım :KK200::KK200: erkek olursa da EREN:KK200::KK200: ayyy çok heyecanlıyım yaa , sabırsızlanıyorum bu isimlerden birini vermek için :KK37:

Allah sana o günleri hayırlısıyla gösterecek inşallah kuzum. Çok güzel isimler bulmuşsun. Heyecanın hiç bitmesin hep yenileri eklensin kuzum.

Kuzu benim en belirgin belirtim akıntıydı , normalde adet olacağım zamana 1 hafta kala falan kupkuru olurdum ama hamile kaldığım ay akıntım devam etti, bir de kasık batmalarım devam ediyordu, hala da devam ediyor :)

İsimler harika canım bayıldım:KK200:

Benim yumurtlama döneminde bile akıntım olmadı bu ay.Doktora gitmemiş olsaydım yumurtam oluşmamış bile diyebilirdim yani o derece.
Hala da kupkuruyum ,sancı batma vs hiçbişey yok.Sadece yumurtlama zamanında gece göğüs ağrılarım beni mahvetti aşırı zonkladı yorgan değse canım yandı,daha önce hiç yaşamamıştım ama o da geçti.Anlayacağın bu ay olmamış gibi canım belki de oldu bilmiyorum ki olmasını arzu ediyorum ve zamanını bekliyorum sabırsızlıkla:KK23:

Son düzenleme:
Ayy kuzum benim dua etmez miyim , hem size hem kendime, hem tüm isteyenlere ediyorum, dua en güzel en huzur veren şey,

Dün randevumda doktoruma da anlattım, geçen sefer bulantılarım aniden kesilmişti ve meğer kalbi durmuş, o yüzden bi riki saat bile bulantım olmasa korkuyorum dedim. Canım doktorum dedi ki, ay resmen hayranım adama ya :KK70: :KK70:
Özlem bak sana birşey diyeyim mi, eğer birşey olacağı varsa ne ben engelleyebilirim ne sen dedi. O yüzden bizim amacımız kötü şeyler düşünmeden, hamileliği yaşayabildiğimiz en güzel en mutlu şekilde yaşamak çünkü bizim için ilk öncelik anne dedi. Şuanda da aniden bulantıların kesilebilir, bu illa kötü birşey olduğu anlamına gelmiyor dedi.
İçim nasıl rahatladı bu sözlerle, hem işinde bu kadar profesyonel olup hem de bir nebze de kaderci olması çok holuma gitti. Gerçten dedim ya kendi kendime, doğru söylüyor.. En güzeli güzel şeyler düşünüp içimizi ferak tutmak.

Aynı şey hamile kalmak için de geçerli aslında, gerçekten inanmak lazım..

Ne kadar telkin edici cümleler söylemiş doktorun valla tebrikler çok doğru demiş.
Bu aralar bilinçaltının gücü diye bir kitap okuyorum.Şu cümleye bayıldım. 'Mutlu sonu,sorunlarınızın çözüldüğünü hayal edin,başarının heyecanını hissedin;bilinçaltınız hayal ettiklerinizi ve hissettiklerinizi kabul edecek ve bunları gerçek kılmaya çalışacaktır'.Uygulamaya çalışıyorum.Karnımı severek bu ay sağlıkla sıhhatle bana gel bebeğim diye tekrarlayıp onu düşünüyorum ve bu bende alışkanlık oldu .Umarım bu pozitif olumlama gerçek olur:dua:

X