Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aminnn canım benim öyle ya da böyle hepimizin bir umudu var ,hayatlarımız farklı ama hedefimiz aynı:KK36:

Evet kuzum hedefimiz aynı o yüzden birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Ne mutlu bizlere hepimiz birbirimizin dualarındayız. Rabbim hepimizin dualarını kabul eylesin. Hepimiz muradına ermiş bir şekilde sağlık ve mutlulukla hayatlarımızı sürdürelim :dua:

Ayy bebişim karşılıklı kızçelerimiz olursa ne güzel olur ya :KK200::anne::KK68:Sen temiz kalplisin içine doğduysa doğru çıkma ihtimali çok yüksek bebişim :KK37:

Sadece keseyi görürsün kuzum ama minik te olsa yolk sac'ı da görürsün ,ki bu da demek oluyor ki içerde sağlıklı bir bebiş var :) :dua::dua:

Ben bebişi 7. haftada falan gördüm kuzum, yani yolk sac tam anlamıyla tek taş şeklinde oluşmuştu :) ve de kalp atışlarını duyabilmiştik :dua:

Göbüş minik bişey çıkmaya başladı bugün arkadaşlarım farkettiler hemen bol giyinmeme rağmen :) bakıp bakıp duruyorlar :) Artık tam bebiş kıvamına geliyor diyorlar, yusyuvarlak duruyor çünkü :) :)

Hiç bilmiyorum canım ama çıkar mı çıkar. Ağzıma kızın nazlı çıkmazsa geldi. Kendimle ilgilide ha bire kızım lafı çıkıyor. Yani ağzımda alışık değil bu kelimeye sonuçta oğlum var. Bakalım bahtımıza ne çıkacak. Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize.

Bende öyle umuyorum canım daha bebişi görmeme zaman var napalım sabırla beklicez artık hele bir keseyi doğru yerde görelim adım adım ilerleriz inşallah Allah'ın izniyle.

Ayyy ne güzel ya kalp atışını duydun Rabbim sağlıcakla ilerletsin kuzum hamileliğini yakında cinsiyet tahminleri de gelir.

Bak yaaa demek göbüş göstermeye başladı kendini :KK37: nasılda yakışacaktır sana bak biraz daha büyüsün karnın.:21:

Aynen canım geçen ay bile olabilirdi belki de ama Rabbim bir sebep koyuyor işte ama kendi isteğimizle ama isteksizce bazen olmuyor. Ben ağustosta da tek seferde hamile kamıştım ama olmadı işte. Sonra araya kürtaj girince ben endişelendim hemen olmaz mı diye. Çünkü bazen işler yolunda gitmeyebiliyor. Zaten soğan kürünü de rahmi temizlesin diye yapmıştım. Çörek otu kürünü de yumurta kalitesi için yaptım. Aylardır zaten folik asit, d vitamini b12 hem kendim hem eşim kullandı. Birde 1 haftadadır balık yağına başladım. Bakalım sağlıklı olması tutunması için elimden geleni yapmaya çalıştım bu sefer gerisi Rabbimin takdiri.

Kuzum bahsettiğin gibi örnekler çok var dediğin gibi. Ama senin nasibin çok yakında gelecek ben inanıyorum. Sizin yaşadıklarınızla benim bakış açım değiştir resmen. Herşeyde bir hayır var sözüne sizlerle kayıtsız şartsız inanır hale geldim ben. Senin örneğin, bilgeufuğun yaşadıkları,begonyanın doktorunun anlaşmasının bitmesi, badenzi tüp bebek yapacam diye işi akışına bıraktı nasıl olsa güvencesi vardı tüp bebek yaparım diye sonra bir baktı kendiliğinden hamile kaldı. Rabbim olduracak ya bir yolunu çiziyor ilmek ilmek işlenmiş kaderimizin içine koyuyor bizde yaşıyoruz.

Aynen kuzum hissediyor çocuklar tertemiz kalpleriyle. Benim ki ara ara buna benzer şeyler söylerdi ama bu sefer o kadar net dedi ki annemin karnında bebek var diye sorunca da ben öyle hissettim demez mi. Hayırlısıyla sonuçlar güzel olurda söylerim kuzuma abi olacağını çok sevinecek şimdi ailede 2 tane bebek var onları gördükçe daha çok istiyor kardeşi olmasını eminim dediğin gibi havalara uçacak.

Canım ailede varmış çok güzel. Ama Rabbim sana en hayırlısı ve sağlıklısını versin kuzum. Dediğin gibi 2 çocukla doğum izninden işe dönmek baya zor canım. Bende yaza şehir değiştirince bırakıcam zaten. Sonrası ne olur bilmiyorum ama uzunca bir dönem iş hayatı kalır gibi geliyor. Aman napalım onlar iyi olsun sağlıcakla büyüsünler de biz kadınlar yine çalışırız yine herşeyin üstesinden geliriz.

Bende çok etkilenmiştim rüyamdan canım evet tek kese gördüm ben ama zaten ilerleyen haftalarda ikiz keseleri belli oluyormuş. Bizim bebek hiç gelişmemiş kuzum döllenmeden sonra kalmış sadece kese büyümüş onda da bir umut doktorlar canlanma olur diye dediler bekledik belki geç döllenme olur dediler ama benim ilişki tarihimde belli olduğu için o düşük bir ihtimaldi. Hem belki de kv rüyası bu sefere çıkacaktır. Ben onun rüyasından etkilenip gördüm belki de. Ama yine de bana veda edip giden iki tane meleği uğurladım rüyamda sonrası da zaten kürtaj. Çok şükür Allah'ıma beni daha büyük bir acıyla da sınayabilirdi bu kadarıyla sınadı diyorum hep.

O yüzden kuzum hep diyorum ya tabi ki çok geç olmasın Rabbim yıllarca bizi evlat hasretiyle sınamasın ama hayırlı zamanda sağlıcakla kucağımıza alabileceğimiz evlatlar nasip etsin bize.

Sen canım emeklerinin karşılığını alıyorsun şimdi, artık bundan sonra her şey gönlünüzce olsun.
Yeni bebek yeni şehir, yeni bir ev hayatın olacak, çocuğun okulu filan çevreniz hepinizin değişecek.
Bence bu yıl sizin yılınız olacak canım:nazar:
Çok sağol canım benim Allah senden razı olsun bin kere, sen de benim dualarımdasın,

Bu bebek eşin ve sana çok iyi gelecek, hissediyorum:KK15:
Allah umduğun gibi seni bebişinle buluştursun inşallah, güzel anne:anneadayı::nazar:

Hiç bilmiyorum canım ama çıkar mı çıkar. Ağzıma kızın nazlı çıkmazsa geldi. Kendimle ilgilide ha bire kızım lafı çıkıyor. Yani ağzımda alışık değil bu kelimeye sonuçta oğlum var. Bakalım bahtımıza ne çıkacak. Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize.

Bende öyle umuyorum canım daha bebişi görmeme zaman var napalım sabırla beklicez artık hele bir keseyi doğru yerde görelim adım adım ilerleriz inşallah Allah'ın izniyle.

Ayyy ne güzel ya kalp atışını duydun Rabbim sağlıcakla ilerletsin kuzum hamileliğini yakında cinsiyet tahminleri de gelir.

Bak yaaa demek göbüş göstermeye başladı kendini :KK37: nasılda yakışacaktır sana bak biraz daha büyüsün karnın.:21:
Sen de duyacaksın kuzum yakında hayırlısıyla :KK200::dua: Yeni bebiş, yeni şehir çok güzel olacak herşey :) Bu seneniz baya aksiyonlu ve heyecanlı geçecek :) Çok güzel telaşlar, Allah içinize sindirsin hepsini :dua:

Dün ben kontrole gittim, yaa varya inanamadım, geçen seferkinde bu raddeye gelememiştik.
Benim bebiş tam bir topaç :KK70: Minicik ama herşeyi var ya :KK200:Allah'ım ne büyüksün :dua::dua: İlk gördüğümde ellerini ayaklarını oynatıyordu, resmen büyülendim orda :) :nazar: Yine herşeyi kameraya aldık, evde annemlere izlettik inanamadılar :)
Doktorumdan daha memnun olamazdım ,binlerce şükürler olsun :dua:gerçekten harika geçiyor, inşallah hepinizinki böyle olur, iyi doktorlarla karşılaşırsınız:dua::dua:

Şimdi biraz isim derdine düştük :) annem içten içe aslında erkek olursa rahmetli babamın adını koymamı istiyor biliyorum ama ben de yeni bir isim koymak istiyorum, aynı isimleri duymaktan sıkılıyorum,mesela kızım olsa Asya koyacaktım ama o kadar çok bu ismi koyan oldu ki ve eşimin akrabaları da koydu kızlarının adını, o yüzden ondan da sıkıldım mesela. Bu yüzden aslında itiraf etmek gerekirse içten içe biraz kız olsa daha iyi olur diyorum :) Çünkü canımıniçi annemi hiç ama hiç kırmak istemiyorum ama kendi istediğim de olsun istiyorum falan filan karışık duygular :)
Siz olsanız nasıl hallederdiniz kırmadan, dün akşam biraz fazla üstüne gittim sanırım sonra da pişman oldum :KK43:

Bir sonraki randevum 25 Şubatta, o zaman %90 söylerim cinsiyetini dedi sevgili doktorum :) Heyecanla bekliyorum

Sen de duyacaksın kuzum yakında hayırlısıyla :KK200::dua: Yeni bebiş, yeni şehir çok güzel olacak herşey :) Bu seneniz baya aksiyonlu ve heyecanlı geçecek :) Çok güzel telaşlar, Allah içinize sindirsin hepsini :dua:

Dün ben kontrole gittim, yaa varya inanamadım, geçen seferkinde bu raddeye gelememiştik.
Benim bebiş tam bir topaç :KK70: Minicik ama herşeyi var ya :KK200:Allah'ım ne büyüksün :dua::dua: İlk gördüğümde ellerini ayaklarını oynatıyordu, resmen büyülendim orda :) :nazar: Yine herşeyi kameraya aldık, evde annemlere izlettik inanamadılar :)
Doktorumdan daha memnun olamazdım ,binlerce şükürler olsun :dua:gerçekten harika geçiyor, inşallah hepinizinki böyle olur, iyi doktorlarla karşılaşırsınız:dua::dua:

Şimdi biraz isim derdine düştük :) annem içten içe aslında erkek olursa rahmetli babamın adını koymamı istiyor biliyorum ama ben de yeni bir isim koymak istiyorum, aynı isimleri duymaktan sıkılıyorum,mesela kızım olsa Asya koyacaktım ama o kadar çok bu ismi koyan oldu ki ve eşimin akrabaları da koydu kızlarının adını, o yüzden ondan da sıkıldım mesela. Bu yüzden aslında itiraf etmek gerekirse içten içe biraz kız olsa daha iyi olur diyorum :) Çünkü canımıniçi annemi hiç ama hiç kırmak istemiyorum ama kendi istediğim de olsun istiyorum falan filan karışık duygular :)
Siz olsanız nasıl hallederdiniz kırmadan, dün akşam biraz fazla üstüne gittim sanırım sonra da pişman oldum :KK43:

Bir sonraki randevum 25 Şubatta, o zaman %90 söylerim cinsiyetini dedi sevgili doktorum :) Heyecanla bekliyorum
Günaydın canım yaa ne güzelll maşallah Allahım doğduğu günü de göstersin:nazar::dua:
Ben bu isim konularında hassasım biraz annemiz,babamız canımız ciğerimiz ama bebişin isim hakkı ebeveynlerine ait.Darılmaca kırılmaca olmaz bu işte.Sen de içini rahat tut bu konuda,gönlündeki ismi koy:emir_bebek:

Bebişimizin cinsiyeti için 1 ay daha bekliycez o zaman annesi:KK5:

Canımm yaaa, aslında ne kadar değişik bir psikolojidesin, kıyamam:anneadayı::nazar: Bence bu kez Allah'ın da izniyle ve hissettiğin gibi her şey istediğin gibi olacak. Bu yıl uzun zamandır beklediğin bebeğine kavuşacaksın.
İsim telaşesinden sonra o mağaza senin bu avm benim dolaşıp minnoşuna ciciler alacaksın:KK48:
O pembe topuklarını doya doya her alt açmada öpüp koklayacaksın mesela:KK200:
Yeni doğan zamanlarında her uyuduğunda nefes alıyor mu diye hep ona bakasın gelecek, fazla emdiği sütleri kusarken korkup çığlık atacaksın:KK48: Gazı çıksın diye evde eşinle seferber olacaksınız, o 'gık' sesini duyunca apartmanı inleteceksiniz mutluluktan:-):rolleyes: Ve daha nice nice en mükemmel zamanlar seni ve kocanı bekliyor olacak emin ol canım
İsim konusunda da sana katılıyorum, bence yepyeni bir isim olmalı. Anneciğin de zamanla sana hak verecektirHoppa

Günaydın canım yaa ne güzelll maşallah Allahım doğduğu günü de göstersin:nazar::dua:
Ben bu isim konularında hassasım biraz annemiz,babamız canımız ciğerimiz ama bebişin isim hakkı ebeveynlerine ait.Darılmaca kırılmaca olmaz bu işte.Sen de içini rahat tut bu konuda,gönlündeki ismi koy:emir_bebek:

Bebişimizin cinsiyeti için 1 ay daha bekliycez o zaman annesi:KK5:
Çok sağol canım benim amin inşallah :dua::dua:

Aynen senin dediğin gibi dedim ben de, babacığım benim canımıniçi ciğerimin köşesi ama böyle düşünme bu isim konusunu diye , kıyamam tabi sen içinden geleni koy kızım takılma öylesine diyorum ben diyor :) Yeter ki sağlıklı olsun da, o doğduğunda ben de yeniden doğmuş gibi olacağım diyor :) :KK200:

Aynen kuzum 1 ay daha bekleyeceğiz, ben cinsiyeti beklerken inşallah sizin de güzel haberlerinizi alırım canım benim :dua::dua::KK200:

Canımm yaaa, aslında ne kadar değişik bir psikolojidesin, kıyamam:anneadayı::nazar: Bence bu kez Allah'ın da izniyle ve hissettiğin gibi her şey istediğin gibi olacak. Bu yıl uzun zamandır beklediğin bebeğine kavuşacaksın.
İsim telaşesinden sonra o mağaza senin bu avm benim dolaşıp minnoşuna ciciler alacaksın:KK48:
O pembe topuklarını doya doya her alt açmada öpüp koklayacaksın mesela:KK200:
Yeni doğan zamanlarında her uyuduğunda nefes alıyor mu diye hep ona bakasın gelecek, fazla emdiği sütleri kusarken korkup çığlık atacaksın:KK48: Gazı çıksın diye evde eşinle seferber olacaksınız, o 'gık' sesini duyunca apartmanı inleteceksiniz mutluluktan:-):rolleyes: Ve daha nice nice en mükemmel zamanlar seni ve kocanı bekliyor olacak emin ol canım
İsim konusunda da sana katılıyorum, bence yepyeni bir isim olmalı. Anneciğin de zamanla sana hak verecektirHoppa

Ahh canım benim inşallah valla yazını okurken film şeridi gibi gözümün önünden geçti o sahneler :KK200::KK37:

Bu sefer hep içimden geçen şu; Allah'ım her anını doya doya mutlulukla yaşayayım, çünkü o kadar uzun zamandır hayalini kurdum ki ..Tabii ki çok daha uzun yıllardır bekleyenlere haksızlık olmasın, Rabbim hepsine tez zamanda sağlıkla versin ama birkaç aydan sonra bile insan o "olmayacak mı acaba" pikolojisine ister istemez kapılıyor..

İsim konusunda kıyamam sen bana bakma istediğizi koyun kızım diyor sonradan da :) :) Aslında bana direkt babanın adını koyalım gibi birşey asla demedi ama sadece bu benim hissiyatım, anlıyorum içten içe çok arzuladığını ama o isim babamla güzeldi, ben çocuğumun adını babamın adı koysam babamın yerini tutar mı ki..

Çok sağol canım benim amin inşallah :dua::dua:

Aynen senin dediğin gibi dedim ben de, babacığım benim canımıniçi ciğerimin köşesi ama böyle düşünme bu isim konusunu diye , kıyamam tabi sen içinden geleni koy kızım takılma öylesine diyorum ben diyor :) Yeter ki sağlıklı olsun da, o doğduğunda ben de yeniden doğmuş gibi olacağım diyor :) :KK200:

Aynen kuzum 1 ay daha bekleyeceğiz, ben cinsiyeti beklerken inşallah sizin de güzel haberlerinizi alırım canım benim :dua::dua::KK200:
Anneciğinin torunu gelince başka bişeyi gözü görmez eminim:emir_bebek:
Amin canım benim darısı bize .Ovulasyon takibi yaptım artık çizgi yok oldu sayılır.İyi değerlendirdik ama nasip bakalım.P.tesi çıkacak neler olduğu:super:

Sen canım emeklerinin karşılığını alıyorsun şimdi, artık bundan sonra her şey gönlünüzce olsun.
Yeni bebek yeni şehir, yeni bir ev hayatın olacak, çocuğun okulu filan çevreniz hepinizin değişecek.
Bence bu yıl sizin yılınız olacak canım:nazar:
Çok sağol canım benim Allah senden razı olsun bin kere, sen de benim dualarımdasın,

Bu bebek eşin ve sana çok iyi gelecek, hissediyorum:KK15:
Allah umduğun gibi seni bebişinle buluştursun inşallah, güzel anne:anneadayı::nazar:

Amin kuzum inşallah. Sende iş konusunda emeklerinin karşılığını aldığın gibi bebek konusunda da çok yakında karşılığını alacaksın kuzum. Biz bu serüveni birlikte yaşıcaz Allah'ın izniyle. Hep birlikte tecrübelerimize tecrübe katıp neler neler öğreneceğiz daha.

Evet kuzum bu sene yepyeni başlangıçlara yelken açıcaz ailecek. İnşallah herşey hayırlı ve güzel olur.

İnşallah kuzum bende inanıyorum bu bebek bize çok çok iyi gelecek.

Rabbim tüm isteyenleri bu güzel hediye ile mükafatlandırsın. Hiç birimiz kucağını boş bırakmasın inşallah.:dua::anne::KK200::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

İnşallah kuzum benim de inancım o yönde Allah'ında izniyle herşey güzel olacak. Aynen bu sene bizim aksiyonlu senemiz kuzum hayırlısıyla mutlulukla yaşatsın Rabbim hepsini.

Ayyyy kuzum senin topacını yerim ben maşallah minik kuzuya demek herşeyi oluşmuş başlamış hareketler. Rabbim sağlıcakla devam ettirsin hamileliğini sıkıntısız bir şekilde kuzum. Sonrasında da sağlıklı hayırlı bir doğumla kucağınıza almak nasip olsun.

Doktorunla uyumun gerçekten çok güzel. En azından güvenin tam ve kafan rahat olması hamilelikte çok önemli. Amin kuzum hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın Rabbim

İsim derdine düşmeniz çok normal kuzum. İnsan kolay karar veremiyor. Bende oğlumda senin gibi çok önceden başlamıştım ve bende duyulmamış çok kullanılmamış isim olmasını istiyordum. Sonunda içime yatan isimleri buldum ama bizden sonra bu isimlerde çoğalmaya başladı ama en azından öncüleriyiz diyorum :rapci: Annen konusunda ben bir şekilde halledeceğini düşünüyorum canım. Mesela annene babanın ismini verdiğinde bunun hem çok hoşuna gideceğini ama sürekli bir burukluk ve üzüntü yaşayacağını bu yüzden de koymamanın daha doğru olacağını söyleyebilirsin. Yada hiç oluru olmazsa 2. bir isim olarak koyup kendi seçtiğin ismi başa koyabilirsin ama bence buna gerek kalmadan da halledebilirsiniz.
Ya da belki de benim ağzıma dolandığı gibi kız olacak ve bunların hiçbirine gerek kalmayacak.

Bir sonraki randevu bu işi kökten çözebilir canım şimdilik isim konusunu büyüklerin yanında fazla dillendirmeyin kendi aranızda yapın en iyisi.

Hayr malesef cnki baska skntilar ckti bende. Insallah esimin yanina gittigim zaman başlicam

Cumlemizin insallah. Rahim filmi cektirdim iki tupte kapali cikti. Sonra ikinci kez ilac verdi sol acildi. Onu hallettim derken pöçügüm cıkmış onu cektirdim vs vs birseuru birsey iste
Kuzucum hayırdır neler oldu soğan kürü kalmış yine. İyisin inşallah :KK200:

X