Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Rica ederim canım benim ne demek, doktor eğer bu perhize uymazsanız test sonuçları yanıltır dedi
Tamam canım mutlaka dikkat edeceğiz, spermiyogram, semen analizi, sperm testi bunların aslında hepsi aynı şey oluyor değil mi?
Yani bir kez bu tarz bir test oldu mu sperm ile alakalı her şeyi tek bir rapor çatısı altında görüyoruz, doğru mu?

Canım anladığım kadarıyla yorumlarından senin göğüslerin fibroksitik yapıda, bu kadınların %70'i bu yapıda aslında ama bir çoğunun kistleri çok çok ufak halde ve sayıca az olduğundan farkedilmiyor; bir de bizim gibi doğum yapmış ve bebek emzirmiş kadınların emzirmeyi bıraktıktan sonra memenin doğal kistik yapısı tetiklenebiliyor.
Sen bunu bekarken mi farkettin yoksa emzirmeyi bıraktıktan sora mı?
Bu ayrıntı önemli, bir de bunun için brokoli kürünü yapmalısın, İbrahim Saraçoğlu'nda var bu kür tarifi, mutlaka ama mutlaka bunu dene olur mu? Geçmiş olsun.
Yılda 1 kez de yine kesinlikle ultarosonla takipte olmalısın genel cerrehi veya meme cerrahine özellikle; bu kistler kansere dönüşmüyor zaten.
Bende bu ay yumurtlama günlerinden itibaren hiç bir belirti yok canım, ben bu ayı es geçtim gibi bişey oldu zaten.
Tembeliz biz bu ay

Kesinlikle aynen dediğiniz gibi kızlar zaten iki kürde yumurta geliştirici ve kalitesini arttırıcı özellikte o yüzden erken yumurtlama olması çok doğal anormallik bizde değil aslında olması gereken oldu.
Aynen canım, inşallahta deneyen herkes etkisini görür
Sana da kürler yarasın canım Hele sen bir çok kür denedin bir de, daha etkili olur senin için..

rica ederim, benim geçen ay testlerim ilk kez pik yaptı, hemde ne pik T C'den bile koyuyudu ama olmadı maalesef; bu ayda ikinci çizgiyi hem pespembe gördüm ve hafif silikti sonra giderek kayboldu zaten bende bıraktım silikleştiğini görünce iyice.. yani bunlar negatif anlamına geldiği için bu ay zaten beklentim ve umudum da yok; nasip bir sonraki aya inşallah artık

Evet kuzum göğüslerimde fibrokistik değişiklikler mevcutmuş her ikisinde de. Ben nisan ayında tesadüfen farkettim oğlum 8 yaşında. Emzirmenin etkisini bilmiyorum ama aynı zamanda süt kanallarında da genişleme mevcutmuş her iki memede de. Benim solda kitle var şüpheli bulundu biyopsi yapıldı temiz çıktı. 3 ay sonra kontrol dediler kist aynı boyda büyümemişti ama ultrasonu çeken doktor şüphede kaldı biyopside fibrokist çıkmış ama fibrkiste hiç benzemiyor dedi. Kontrolüm 6 ay sonra dendi o da şubata denk geliyor. Brokoli kürü nü duydum bende canım ama şu bebiş olaylarından hiç bakamadım o küre. Yalnız dediğim gibi olumlu gelişme artık gebelikte östrojen progestan hormonları mı dersin soğan kürü mü dersin benim şikayetlerim ciddi azaldı ve kitle daha küçük geliyor. şubatta kontrolden sonra duruma göre gebelik falan olursa brokoli kürünün zararı olmazsa deneyeyim mutlaka. Bi araştırayım bakayım.

Belli olmaz kuzum belirti olmasa bile olur mu olur. Ama senin duruma göre bu ayıda atlatsan sonraki aya kalsan daha mı iyi olur ki kuzum. Yine de hakkında en hayırlı zaman ne zamansa sana da bizlere de o zaman nasip olsun

Çok doğru bebeğim, 2 sene sonra tam tüp bebeğe karar vermişken çok şükür Rabbim doğal yoldan nasip etti, inşallah herkese böyle nasip etsin güzel Allah'ım

Evet kuzum spermiyogram, semen analizi, sperm testi hepsi aynı şey, sadece farklı isimlerle anılıyorlar :)

Günaydın canım benim Ben bulantılarla günü kurtarmaya çalışıyorum kuzum :) Bulantım var diye erkenden uyuyorum çünkü birtek uyuyunca hissetmiyorum :) İşlerim çok yoğun değil ama çok halsizlik var bende, doktorum gebelerin tansiyonu düşük olduğu için böyle olman normal, bebek senin dinlenmeni istiyor çünkü ,zorlamıcaksın kendi demişti. Minnoşum iyi olsun da ben katlanırım teyzesi Bu arada sizin junes 'la batlarınız aynıymış ya ne güzel :) Hadi inşallah son batlar olsun aynı anda hamiş olun kızlarrr

Günaydın güzel anne adayları hepinizin batlarını ekledim, hayırlı uğurlu olsun , batlar yerini HAMİLE kelimesine bıraksın inşallah junes begonya_ @Adanagelini @Azra50
Günaydın güzel annecik
İnşallah bu ay bizler de hamiş oluruz.Hele ki şu aralar öyle iyi gelir ki.Eşimin işinden dolayı baya stresli günler geçiriyoruz.En çokta kocişime moral olur ne iyi gelir ah bi bilsen.Yüce Rabbim sağlıklı bir melek nasip etsin inşallah

Doktorun çok doğru demiş kuzum ilk 3 ay zor oluyor halsizlik uyku basması bulantı çok oluyor. 2. üç ayda çok rahatlarsın.Son 3 ayda yine farklı sıkıntılar olur. Ama herşey o minnak kuzu için katlanılıyor bir şekilde.

Her fırsatta dinlen kuzum kendini fazla yorma bebişin senden bu 3 ayda sakin mutlu bol dinlenmeli bir hayat sunmanı bekliyor.

Allah inşallah gönlünüzün güzelliğine göre tez zamanda size sağlıklı bir evlat nasip etsin kuzum. Evinizin neşesi,bereketi, huzuru,uğuru olsun inşallah.

Allah büyüktür canım inşallah gönlünüze göre olsun sizi mutlu etsin bebişiniz

Aynen canım bulantıları ve bu ayı da atlatırsam hayırlısıyla bundan sonra çok güzel olacak gibi geliyor Daha göbüşüm de çok çıkmadı zaten, işyerinde söylemediğim kişiler anlamıyor o yüzden :) Aslında 9. haftayı da sağlıkla atlatırsak gönlüm daha da rahat etmiş olacak

Canımmmm aminnn hepimizin inşallah
Sen nasılsın canım belirti var mı?

İnşallah kuzum

Ben iyiyim canım çok şükür. Belirti mi bilmiyorum canım ama iki gün önce öğlen çok kötü oldum kafam sanki ağırlaştı döner gibi oldu tansiyon düştü gibi bir tuhaf oldum. Sonra geçti. Birde arada kasıklarda iğne batmaları oluyor anlık ama bu da belirtiden sayılır mı önceki aylarda böyle şeyler yaşıyor muydum şuan hatırlayamıyorum. Daha önce hamile kaldığımda öğrendikten sonra bu batmaları çok sık yaşıyordum ama şuan yaşadığım da aynısı mı bilmiyorum.

Başka da hiç belirtiye benzer bişeyim yok canım. Hayırlısı artık. Olmazsa üzülmem ama oldu mu olmadı mı diye insan merak ediyor, heyecan dorukta yaşıyorum şuan

Sen nasılsın kuzum adetin bittimi. İnşallah sende bu ay temiz bir başlangıç yapacaksın ve inşallah vakti zamanı gelmiştir de evinize bambaşka yeri dolmaz bir huzur mutluluk gelir.

İnşallah kuzum atlatacaksın Allah'ın izniyle. Sonra 3 ay kendini çok çok iyi hissedeceksin hatta bebişin hareketleri başayacak o zaman daha zevkli olacak. Karnının çıkmaması çok normal kuzum. Ben de ilk hamileliğimde can atıyordum göbüşüm çıksın diye. Ama 6.aylarda çıkmaya belirginleşmeye başladı. Mesela düz yatınca insanın karnı dümdüz olur ya. 4.aylarda düz yatınca ufak bir top fırlamış gibi tatlı bi göbüş oluyor. Ama ayağa kalkınca kayboluyordu. Çok güzel bir serüven canım bu hamilelik sıkıntılarla dolu, heyecanlı, stresli ama harika bir yolculuk. Rabbim bu yolculuğu sana ve bütün hamilelere hatta hamile kalma isteyenlere yaşatsın ve hayırlsıyla sağlıkla tamamlamayı nasip etsin.

(Bu arada 9.haftanın hassasiyetini anlıyorum kuzum ama vücudunu böyle bir strese sokma. Aklına hiç getirme öyle şeyleri. İlk kez bu yolculuğa çıkıyormuş gibi hareket et kuzum. Allah'ın izniyle bebişine sağlıcakla kavuşacaksın inşallah )

Yaaa bak ne güzel belirtiler az da olsa var çok heyecanlı bir bekleme
Sağlıklı olsun tabi de içimde senin adına bu ay umut var canım

Yaaa bak ne güzel belirtiler az da olsa var çok heyecanlı bir bekleme
Sağlıklı olsun tabi de içimde senin adına bu ay umut var canım

Aynen kuzum çok heyecanlı bu bekleyiş. İnsan umutla umutsuzluk arası gelgitler yaşıyor. Bakalım inşallah hayırlısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…