Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
evet dimi canım, zaten çikolata kistlerinde genelde isteniyor diye duymuştum, yapışıklık olmuş mu vs. diye
kontrol ve genel durumu değerlendirmek içinde iyi olur; eğer doktorum istemese bile ben talep edeyim bakalım niye diyecek bunun üzerine
civan perçemini de duydum canım ama bi doktorda kontrolümü olayım sonrasına bakacağım belki gerek kalmaz

Gunaydin ablam aynen dinlenmedeyim şu sürede. Ben ocak sonu gitcem buyuk ihtimal o zamana kadar da doktor islerimi halletcem insallah. Tsk ederim ablam hersey icin

Amin canım benim inşallah, her şey nasip kısmet işte
Dediğin doğru bak, evet ben adet bitince 1-2 sonra gördüm o yumurtlama akıntısını, ama bende hiç kasık ağrısı olmadı, normalde hep olurdu; bence daha da erken yumurtladım; normalde senin gibi 10. veya 11. gün olurdu yumurtlama; kürden dolayı erkene gelmiş olabilir hakkaten
o yumurtlama akıntısından sonraki 1-2 gün içinde mi oluyordu yumurtlama?
amaaaann yumurtlama oldu mu, olduysa çatladı mı, çatladıysa döllendi mi bitmiyor ki yaa insanın kafasında sorular
bana da öyle geliyor canım bu ay ve Şubat ayı ihtimal veremiyorum nedense ama Allah nasip ederse tabi kabulümüz
senin de inşallah döllenme olmuştur kuzum senin benden daha önce olsun inşallah, sen kaç yaşındaydın?

Gunaydin ablam aynen dinlenmedeyim şu sürede. Ben ocak sonu gitcem buyuk ihtimal o zamana kadar da doktor islerimi halletcem insallah. Tsk ederim ablam hersey icin

Oyy kuzum düşündükçe ne büyük nimet şuan burda olman. İyi ki eşin vizeyi unutmuş. Sen burdayken herşeyini yola sokarsın bitanem hele bir gaziantepe git sen doktorun seni rahatlatacak gereken neyse yapacak.

Kuzum kasık ağrısı akıntı zaten kadınların hepsinde görünmüyormuş. Ben kendimde akıntıyı farkediyordum ama önceleri kasık ağrısını takip etmemiştim. Son iki aydır dedim ben kendimi bir takip edeyim çalışmalara başladığım ay bana yardımcı olur yaşadığım belirtiler. Benim iki aydır bu ağrı oldu belki önceleri de oluyordu farkında bile değildim. Gün içerisinde ağrım sürekli oldu akşamına kesildi. Kuzum yanlış değilsem akıntının bol olduğu zamandan sonra 1-2 gün içerisinde çatlıyormuş. Tabi bunun süreside kişiden kişiye değişebilir. Ama şöyle düşün uzayan akıntı en bol zamandan sonra birden azalıyor ve yapışken bir hal alıyor ya sonrasında zaten kuruluk o zaman çatlamış oluyormuş. Ama bence sen kesin erken yumurtladın canım.

dediğin gibi kuzum biz kadınların işi böyle. Soru üstüne soru herşeyimiz. Ne belirtimiz biter ne sorularımız

İnşallah hepimizin hayırlı zamanda olsun kuzum artık şartlamıyorum kendimi illa şu zaman olsun diye. Bi kere dilim yandı artık Rabbim ne zaman takdir ederse.
Benim yaş 33 canım (mayısta 34 ) eşimin 38 ama bu ikinci evliliğim benim o yüzden bizim ilk olacak sayılır. Bakalım hayırlısı artık.

Senin yaş kaçtı canım daha önce yazmışındır mutlaka da insan unutuyor.

Merhaba canim evet atlattim cok iyi oldu kurtuldum:) bizim nerdeyse 1.5 yıldir olmuyordu gecen ay klomen ve catlatma ignesi kullanmıştım doktor bu ay da olmazsa rahim filmi istiyecem demisti ben de istiyordum kafamdan atmak istiyordum biranönce bi problem varsa laparoskopi ya da tüp bebek yaptiralim bari diyordum doktor bu ay da klomen kullanalim diyince ben artik film cektirmek istiyorum dedim o da tamam diyince cektirdim atlattim sonucta iyi cıktı cok şükür. Senin eşin sperm testi verdi mi canım sadece kadinla bitmiyor iş biliyosun. Benim esimden de universite hastanesinde yaptirmasini istedi. Bu ay o da yaptiracak. Sizde universitede yaptırın

Güzel yorumun için çok teşekkürler başladım dün fakat çalışıyorum işyerinde içmem zor olacak sadece akşam içilebiliyor mu

Ah canım sağolaasın çok teşekkür ederim hemen inceliyorum... ne güzel başkalarına da sebep okuyorsun sevgiler

Güzel yorumun için çok teşekkürler başladım dün fakat çalışıyorum işyerinde içmem zor olacak sadece akşam içilebiliyor mu

Bende çalışıyorum canım sabah biraz daha erken kalkıp içip öyle gidiyordum. Öğlen yapamayacğım için akşam gelir gelmez hemen hazırlayıp içiyordum 15 dk sonra yemek yiyordum. Yalnız kürü her seferinde taze hazırlayıp ılıktan biraz daha sıcak olarak içeceksin. Kesinlikle soğutma kür özelliğini yitiriyor fermente olduğu için.

Canım sen tüp bebeğe neden gerek duymuştun
Canım ben evlendim bebek düşünmüyoruz ama 4.ayda kontrol amaçli doktora gittim endometriozis olduğunu ogrendim bir sürü tetkikler yapildi hsg , ilaçlı mr, testler hersey iyi çıktı bana normal yollardan hamile kalma sansin var 6 ay bekle dedi sonra tüp Bebek ya da ameliyat dedi ama hamile kalamadım tüp Bebek merkezine basvurduk mecburen 1.7 cm kistim küçüldü ama yapışıklık çıktı ve sol yumurtalık ustundd kist o da rezerve Zarar veriyior acilen başladık tedaviye.. az kaldı heyecanlıyım birbsuru vitaminler , ek gıdalar, kürler iyi gelmis 21.gun progesteron a bakilacak ve kan degerlerim iyiyse ignelere baslayacak dua edin bana kızlar

Evet canım mutlaka iste 8 ay oldu bende yapisiklik yok dedi ama bu ay yeni cikti belli olmuyor bu cikolata kistine tehlikeli... Ben kendim istemiştim ayrıca hsgyi.. biraz sancılı anestezisiz ben bayıliyordum tüpler acikken bile acisi fenaydi kişiden kişiye değişebilir tabi ağrı eşiği ile alakali

Dün soğutarak içtim ve sadece 1 bardak tok karnına aç ta kalamıyorum ne yapacağım bilmiyorum bakalım iş çıkışı 5 te içip bi de uyurken mi içsem acaba nasıl olur sence canım

Aynen canım bende de tam tersi akıntıdan önce tek taraflı kasık ağrımdan anlıyordum tam da dönem ortası olunca direkt yumurtlama zamanını anlardım, bebek çalışmalarına başlayınca akıntı takip etmeye başladım ben bir de ekstradan işte..
O zaman tahminlerimize göre ben 10. gün ovulasyon testlerini yapmaya başladım belki bir gün hemen öncesinde olmuş olabilir bilemiyorum artık gerisini Allah bilir; zaten şu 4 ayda en verimsiz ve boş geçen ay oldu bizim için
sanırım artık bende sıkıldım planlı ilişkiden ondan baya bi boşladım bi de bu ay terdfi edeceğimi öğrenince bir rahtalıkta çöktü işin açıkçası çokta umursamadım; bir yılbaşı hazırlıkları vs çok çok yoğun geçti tüm ay..
şimdi mesela tahminime göre bata 8-9 gün var inan nasıl geldi geçti hiç anlamadım; beklentim olmayınca haliyle heyecanda yapmıyorum
kuzum bende kızım ve senin gibi Mayıs'çıyım, Mayıs'ta 29'a giricem, 90'lıyım ben, eşimde 88'li
senin içinde herşey ilkinden çok ama çok daha güzel olsun canım benim, Allah kabinin güzelliğine göre bence herşeyi nasip etmiş, bundan sonra da huzurlu ve mutlu yuvan daim olsun inşallah
kızz kucağından bebek eksik olmasın İNŞALLAH hahahh

kuzum çok sevindim ben senin adına, eşim daha hiç doktora gitmedi, bir iki ay arka arkaya ikna eder gibi oldum işleri çıktı kaldı vs. bir de özellerde sadece her hastane yapılmıyormuş, araştırdım ben onun adına her zamanki gibi :):):) tam ürolojiden randevu almışken böyle olduğunu öğrenince kaldı işte, o da zaten istekli değildi doktora gitmeye gün doğdu ona da :)
sadece tüp bebek olan özel hastaneler bu spermiografiyi yapıyor; en iyisi devlet hastanesi veya dediğin gibi üniversite hastanesi artık bakalım benim de ak koyun kara koyun önümüzdeki ay netleşecek eşiminde benimle kontrole gelmesini istiyorum belki o zaman doktor ondan da talep edebilir; sonuçta evet çocuğumuz var ama kaç yıl oldu yani ben hamile kalalı; kısmet artık
bende önümüzdeki ay devrim yapmayı düşünüyorum :):):) bu ay çalışmadık zaten
canım herşeyin hayırlısı olsun senin için, daha önce de dediğim gibi işleriniz yolunda su gibi gitsin, emeklerinin karşılığını inşallah çok beklemeden alıverirsiniz müjdeyi ;=)

Son düzenleme:

Anladım canım baya emek vermiş güzel sonuçlar almışın inşallah tüp bebekte de çok güzel sonuçlar alırsın sağlıklı güzel bir hamileliğin olur ve sağlıcakla bebişine kavuşursun. Allah yardımcın olsun canım inşallah bu azmin sonucunda bebişini kucağına alacaksın

eğer yaptırırsam mutlaka anestezi isterim canım, daha öncede hsg çekimi ile yorumlara denk gelmiştim kk'da herkes çok ağrılı olduğunu iletmişti, bende taa o zamanlar korkmuştum

Dün soğutarak içtim ve sadece 1 bardak tok karnına aç ta kalamıyorum ne yapacağım bilmiyorum bakalım iş çıkışı 5 te içip bi de uyurken mi içsem acaba nasıl olur sence canım

Canım akşam işten gelince 1 bardak yatmadan önce de bir bardak içebilirsin aç olursan daha iyi mide problemi olanlar tok karnına da içebilirler demişti İbrahim Saraçoğlu. Ama mutlaka ılıktan biraz daha sıcak olacak kesinlikle ılık veya soğuk olmayacak taze hazırlanacak. İçtikten 15 dk sonra yemeğini yiyebilirsin o kadar dayanırsın herhalde canım açlığa bende açlığa pek gelemem işten gelince de fena aç oluyorum ama dayanılıyor bir şekilde

Canım 10.günü ovulasyon yaptıysan yüksek ihtimalle onun öncesinde yumurtladın.
Kuzum başını duvarlara vurma kız iyiki en verimsiz 4 ayını yaşadın bak gencecik yaşında emeklerinin karşılığını aldın terfi aldın inşallah 1-2 aya işlerinide rayına oturtursun sonrasında gelsin bebişler

Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim canım Rabbim hepimizin birliğini,mutluluğunu daim etsin. Herşeyin en hayırlısını en güzelini versin hepimize

eğer yaptırırsam mutlaka anestezi isterim canım, daha öncede hsg çekimi ile yorumlara denk gelmiştim kk'da herkes çok ağrılı olduğunu iletmişti, bende taa o zamanlar korkmuştum
En çok korktuğum şey şu hsg
Ben de yarın doktorumdan talep edicem ama daha adetin 3.günündeyim.Bittikten sonra yapılır artık.Bayıltın beni hocam dicem yoksa ben dayanamam
Bu doktora ilk kez gidicem.Tesadüfen buldum kendisini.Lise zamanımda adetim 15 gün aşırı kanamalı devam etmişti ölüyordum artık hiç bir doktor fayda etmedi.Bu hocayı söylemişlerdi sağolsun bana bir tedavi yaptı o gün bugündür sorunum çıkmadı bu bahsettiğim 14 yıl önceydi.Şimdi kendisi 70 yaşına gelmiş özelde devam ediyormuş ama hala çok memnunlar.Eski sonuçlarımı da götürcem güzel bir dosya hazırladım ve reglimin 3. günü oluyor belki hormon tahlileri yapar diye o günü seçtim..Ya hoca bana uyuz olacak ya da bilinçli gittiğim için memnun

İnşallah yumurtlamışımdır, yumurtladıysam da inşallah çatlamıştır; gerisi zaten Rab'bime kalmış, nasip kısmet artık gerisi.
her zaman canım benim, seninde duaların karşılıksız kalmasın inşallah; önce sağlık gerisi hep gelir diyenlerdenim bende canım, artık walla takmıyorum kesinlikle
ben Alla'ın hikmetlerini görüyorum bir bir o nedenle olmayacaksa olmasın napim

Hepimiz için Allah dualarımızı kabul etsin inşallah, ellerimizi boş çevirmesin Rab'bim. Amin.

ben süreçlerini okumuştum burda bir forumda denk gelmiştim, sonra netten araştırdım; anestezi talep ederim bende, bu saatten sonra bi de bunun acısını çekemem valla, parası neyse veririm
vakti zamanında uzun bir süre lazer epilasyon acısı çektim, ondan önce ağda acısı vs.
kadın olmak cidden zor yaaa hep acılar bizi buluyor, diyorum ya bi de bunun acısını çekemem, acı eşiğim düşük benim, ben biliyorum kendimi; dayanamam
umarım hayırlı olur senin de doktor serüvenin canım, ben hep aynı hastaneye gittiğim için yıllardır tüm bilgilerim var; ama baktım Şubat'ta memnun kalmadım Memorial'da tüp bebek merkez başkanı bir hoca varmış, ona gitmeyi isterim; iş yerinden 2 arkadaşım onun aracılığı ile hamile kaldı.
Biri tüp bebek, diğer arkadaşta 40 yaşında doğal yolla oluverdi sayesinde
Üstelik bu iki arkadaşta uzun yıllar bu yolda emek ve ciddi anlamda para harcamış insanlar
Tüp bebek olan arkadaşımıza defalarca aşılama, çatlatma iğneleri vs. yapılmış ama meğer onun rahim ağzı kapalıymış; doğal yolla veya diğer yöntemlerle zaten mümkün değilmiş bunca yıl bir Allah'ın kulu doktorda dememiş ki böyle bir durum var diye en son bu kadın hoca teşhis koyup tüp bebeğe yönlendirmiş, ilk seferde de oldu
şimdi oğluşu 2.5 yaşında
darısı hepimize olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…