Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bende tüp bebek yaptırdığımda test zamanını beklerken hep üzüntülüydüm eğer tutmazsa naparım nasıl atlatırım diye 10 gün beklememiz gerekiyordu o 10 gün bana hiç geçmedi dayanamadık eşimle kanda gebelik testi yaptırdık 1 saat beklememiz gerekiyordu eve gitmeyelim duramam ben evde dedim market yapmamız gerekiyordu dedim zaman geçsin markete gidelim gittik kafam testte markette geziniyorum saçma sapan şeyler alıp atıyormuşum market arabasına eşim fark etmiş dedi market yapmasakmı:))yok dedim stres atıyorum neyse hepsini aldık:)) sonra deterjan bölümüne girdim kokusundan bir midem bulandı yok artık bu kadar olmaz dedim midem bile psikolojik çalışıyor duramadım markette cıktık(inanın psikolojik benim 9 ay boyunca bir kere bile midem bulanmadı çünkü)sonra bi cafeye gittik kahve içelim dedik netten sonucumu öğrenebilecektim boyna giriyorum hastanenin sitesine sonuç yok dedim ki Allahım eğer hamile değilsem bana o sonucu gösterme ben negatifi eşime söyleyemem:KK43:(( sonra girdim tekrar pozitif tlfnu masaya bi atışım var hamileyim diye nasıl ağlıyorum eşim sakın ol diyo ama nerde durumuyum hemen ailemi falan aradım ordan cıktık inanamıyoruz tabi arabaya bindik birbirimize baktık nasıl bağırıyoruz cığlık cığlığa yaktık dörtlüleri korna basarak eve geldik annelerin derdi bitmez hamile kaldım bittimi sorun yok valla bitmedi ay ya bişey olursa ay düşerse ay şu 3 ay geçsin daha neler neler o yüzden planlamayın hiç bir şeyi o an nasıl hissediyorsanız öle yaşayın bebişleriniz gelsin gaz sansıcı yok hasta oldular bir sürü telaşlar yaşıcaksınız rabbim hepinize nasip edicek inşallah hissediyorum keşke hepimiz tanışabilsek ne kaynatırdık hee:KK76:

Ayy canım ne güzel anlatmışsın. :KK200:Aynen de dediğin gibi oluyo. Hiç bitmiyor telaşımız stresimiz. Büyüdükçe de katlanarak devam ediyor. Benim oğlum 8 yaşında bazen öğretmeninden telefon geliyor gün içinde içim cıs ediyor. Acaba ne oldu hastalandı mı düştü mü kavga mı etti. Hayat boyu evlatlar ile işimiz böyle. Rabbim olmayanlara hayırlı zamanda nasip etsin ve herkesin evladını bağışlasın acıları göstermesin. :dua:

Ama senin hikayene bayıldım. Güzel de sonuçlanmış. Rabbim bir ömür sağlık mutluluk versin :dua:

Ayy kuzu ben o kadar dayanamam heralde ya :) Dün akşam soruyor eşim sonuçlar ne zaman açıklancak diye :) Hayırdır 100 mü bekliyorsun dedim :KK70: Gebelik testi alayım yap diyor, en son ne zaman adet olmuştun sen diyor, bu arada aylardır deniyoruz hayatında bir defa sormuşluğu yoktur :) Valla dedim öğrensem bile hemen öyle söylemem sana , çok bekledim şaşırtmam sürpriz yapmam lazım dedim :) Sonra üstelemeyi bıraktı Allahtan :)

Ayy canım ya süpersin valla cevap 10 numara :super: İnşallah bu ay ikinizde 100 alırsınız :KK68:

Ben beklicem canım. :KK43: Geçen sefer baya kötü oldu. 4 haftalıkken doktora gitmeye başladım 2 hafta arayla git gel git gel her seferinde hüsran çıktı. En sonunda da zaten bitti herşey. Tabi buna şükür neleri var çünkü. Ama yine de bu sefer yaşadıklarımın tecrübesiyle biraz daha sabırlı olucam inş.

özellikle badenzi sizi merak ediyorum bilge ufukla birlikte soğan kürü süt buharı iyi geldimi diye bilgenin bat geçti sanırım da senin daha bir hafta
Canım benim de 19 kasım 6 gün var valla test alıp yapabilirsem ve bişeyler çıkarsa hemen paylaşacağım sizinle hiç merak etme :) BilgeUfuk BilgeUfuk sen ne yaptın canım tekrar test yaptın mı

Ayy canım ya süpersin valla cevap 10 numara :super: İnşallah bu ay ikinizde 100 alırsınız :KK68:

Ben beklicem canım. :KK43: Geçen sefer baya kötü oldu. 4 haftalıkken doktora gitmeye başladım 2 hafta arayla git gel git gel her seferinde hüsran çıktı. En sonunda da zaten bitti herşey. Tabi buna şükür neleri var çünkü. Ama yine de bu sefer yaşadıklarımın tecrübesiyle biraz daha sabırlı olucam inş.
Kuzum valla benim de kötüydü geçen sefer :KK43: 9.haftada kalbi durmuş ama ben 13. hadftada doktora gittiğimizde öğrendim çünkü doktor son kontrolünden birkaç hafta sonra çağırmıştı kontrole, biz cinsiyetini öğreniriz diye heyecanla gittik cümbür cemaat , annem ,kayınvaldem,kızkardeşim ve ben, eşim askerdeydi o zaman, çok büyük şok olmuştuk,o kadar üzüldüm ki , içimden söküp almasınlar istedim...Zamanla unutuluyor bu acı tabii Allah beterinden korusun, doktor hayırlısı böyle emin ol bu da Allah'ın bir hikmeti dedi, çünkü sağlıksız gebeliği vücut kendiliğinden sonlandırıyor, gerçekten bu da Allah'ın hikmeti, bundan sonrakileri sağlıkla nasip etsin Rabbim inşallah

Kuzum valla benim de kötüydü geçen sefer :KK43: 9.haftada kalbi durmuş ama ben 13. hadftada doktora gittiğimizde öğrendim çünkü doktor son kontrolünden birkaç hafta sonra çağırmıştı kontrole, biz cinsiyetini öğreniriz diye heyecanla gittik cümbür cemaat , annem ,kayınvaldem,kızkardeşim ve ben, eşim askerdeydi o zaman, çok büyük şok olmuştuk,o kadar üzüldüm ki , içimden söküp almasınlar istedim...Zamanla unutuluyor bu acı tabii Allah beterinden korusun, doktor hayırlısı böyle emin ol bu da Allah'ın bir hikmeti dedi, çünkü sağlıksız gebeliği vücut kendiliğinden sonlandırıyor, gerçekten bu da Allah'ın hikmeti, bundan sonrakileri sağlıkla nasip etsin Rabbim inşallah

Allah bir daha yaşatmasın canım. Yaşadıklarımız zor ama hep daha zorları var. Dediğin gibi beterin beteri var Rabbim daha kötüsünden korusun. Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bizlere ve isteyen herkese.:dua:

özellikle badenzi sizi merak ediyorum bilge ufukla birlikte soğan kürü süt buharı iyi geldimi diye bilgenin bat geçti sanırım da senin daha bir hafta
Yanlış olmasın ben soğan kuru yapmadım bu ay eğer beybi olmazsa yapcam ama bu ay. Sadece süt buharı yaptm bide fitilimden kullanmıştım. Ve hala adet olmadım :KK200:

kızlar günaydın,
soğan kürümde 4. günüm her gün şeffaf akıntım oluyor
bel ağrısı, karın ya da kasık ağrılarım oluyor bazende
ama şu an ovulasyon dönemindeyim ona yoruyorum
ovulasyon testinde çift çizgiden sonra hemen ertesi gün silikleşti
Cuma’dan beri de her akşamı değerlendiriyoruz, bu akşamdan sonra gün aşırı olacak şekilde 1 hafta kadar daha devam etmeyi düşünüyorum, sonra bırakıcam
bu benden gelen şeffaf akıntı soğan küründen mi yoksa her akşam ilişki olduğu için ertesi günde gelebilir mi anlayamadım?? Sizce

Yok bacısı bekliycem bu sefer erken davranmak istemiyorum. Bu arada adet olacağım gün test yapmıştım ya onda da belli belirsiz bi çizgi görüyorum fotoda da hiç çıkmıyor. Ben bile zor görüyorum :KK200:
bugünde olmazsan yarın sabah ilk idrarla yap:KK25:

Yok bacısı bekliycem bu sefer erken davranmak istemiyorum. Bu arada adet olacağım gün test yapmıştım ya onda da belli belirsiz bi çizgi görüyorum fotoda da hiç çıkmıyor. Ben bile zor görüyorum :KK200:

Bak canım yaaa ben hiç bir şey çıkmadı sandım. Bu güzel haber benim de adetten 3. gün sonra yaptığım test o kadar silikti ki ben görüyorum eşim göremiyordu hatta gözüne sokasım geldi görsün diye. Bak bu güzel habere benziyor. Birden çok heyecanlandırmayayım seni ama varsa %95 doğrudur test silikte olsa çıkıyor yani. 2 hamileliğimde de silik testle başladı. Hatta ilkinde test silik çıktı ama meğersem son kullanma tarihi geçmiş testmiş. Hemen yenisini aldık onda da silikti.
Valla ben bile heyecanlandım hadi hayırlısı canım :KK49::KK49::KK60:

bu arada ben bişey söylemeyi unuttum, ovulasyon kitinde silikleştiğini görünce gerçekten çatladı mı merak ettim dayanamadım dün akşam evime yakın bir hastanedeki nöbetçi kadın doğumcuya gittim; vajinal muayene oldum ve sol overdan yumurtan yeni çatlamış dedi, dün akşam yapmayacaktık ama muayeneden sonra geceyi yine değerlendirdik
doktor hanım daha bir sürü kaliteli yumurtan var senin dedi, ama çatlayan çatlamış zaten bence daha çatlamaz herhalde dimi?
çatlamayanlarda umarım bana önümüzdeki ay kist olarak geri dönmez!

Bak canım yaaa ben hiç bir şey çıkmadı sandım. Bu güzel haber benim de adetten 3. gün sonra yaptığım test o kadar silikti ki ben görüyorum eşim göremiyordu hatta gözüne sokasım geldi görsün diye. Bak bu güzel habere benziyor. Birden çok heyecanlandırmayayım seni ama varsa %95 doğrudur test silikte olsa çıkıyor yani. 2 hamileliğimde de silik testle başladı. Hatta ilkinde test silik çıktı ama meğersem son kullanma tarihi geçmiş testmiş. Hemen yenisini aldık onda da silikti.
Valla iyi dayanıyorsun sen ya :) ben o silik çizgiyi görsem hemen ertesi gün yapardım tekrar :) canımcım eğer silik çizgi varsa bence de çok yüksek ihtimalle hamişsin sen :) Çünkü ben hamile olmadığım zamanlarda yaptığımda asla, silik bile çıkmıyordu

Bekle canım uzakta olmasan test alma sıkıntında olmasa yap derim ama sen idareli kullan. Kafanı dağıtacak şeyler bul oyalan onlarla. İnşallah bekleyişinin meyvesini alırsın. Bizlerle oyalan sen :KK50::KK60:
Amin ablam benim çok tşk ederim. Dün görsen sırf düşünmemek için sabahtan akşama kadar hep yemek yaptım. Tabi ayakta durmaktan akşam da belim kirilacak gibi ağrıdı :KK48: Bugünde geçsin de belki sabah yaparım diye dúsünüyorum :KK200:

bu arada ben bişey söylemeyi unuttum, ovulasyon kitinde silikleştiğini görünce gerçekten çatladı mı merak ettim dayanamadım dün akşam evime yakın bir hastanedeki nöbetçi kadın doğumcuya gittim; vajinal muayene oldum ve sol overdan yumurtan yeni çatlamış dedi, dün akşam yapmayacaktık ama muayeneden sonra geceyi yine değerlendirdik
doktor hanım daha bir sürü kaliteli yumurtan var senin dedi, ama çatlayan çatlamış zaten bence daha çatlamaz herhalde dimi?
çatlamayanlarda umarım bana önümüzdeki ay kist olarak geri dönmez!
Oh ne güzel işte doğurgansın demek ki :) Canım değerlendirdiyseniz hiç kafaya takma, bildiğim kadarıyla zaten içlerinden birtanesi yeterli olgunluğa erişip çatlıyor zaten

Yaa sizler iyiki varsınız. Allah razı olsun tabirinizden ayrı ayrı. Bende yaptığım gün hiç dikkat etmedim. Diyorum belki de bekledikçe çıkmıştır. Umursancak birşey değil diye düşündüm. Ama cidden çok zor görünüyor. Bide o yüzden çok umursamadım onu :KK200::KK60:

X