Gebeliğe Hazırlık soğan kürü yardımıyla hamile kalalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
7 gündür sogan kürü uyguluyorum karnında şişlik ve ağrı var korkmaya başladım yan etkisi olmasın bu kurun

Slm kızlar soğan kürü uygulayan arkadaşlar hamiş haberi varmı bende başladım bugün ikinci gun

Bende kistim ve miyomum oldugunu ogrendim 9 aydir cocugum olmuyor. Bat 24 eylulde ondan sonra bende baslayacam sogan kurune. Miyomu olup sogan kuruyle hamile kalan var mi??

Sogan kurune hangi gun basladiniz kac gun devam ettiniz ben adet basladiktan 2 gun sonra baslaniliyor 15 gun diye biliyordum dogrumu birde bir sonraki adete 7 gun kala yeniden devam ediyormusunuz yapanlar yardim edebilirmi acaba

Sogan kurune hangi gun basladiniz kac gun devam ettiniz ben adet basladiktan 2 gun sonra baslaniliyor 15 gun diye biliyordum dogrumu birde bir sonraki adete 7 gun kala yeniden devam ediyormusunuz yapanlar yardim edebilirmi acaba
Benim ikinci günüm canım adetimin 4 günü basladim

Yani ayni ay icinde 25 gun yapiyosun 5 gun yapmiyosun oda muhtemelen yumurtlama haftana geliyor yanlis anlamadiysam bole
Hayır cnm 15 gün yapiyosun yumurtlama gününe geliyo bitmesi zaten adet olursan diğer ayda adetine 10 gün kala yapiyosun

Yani ayni ay icinde 25 gun yapiyosun 5 gun yapmiyosun oda muhtemelen yumurtlama haftana geliyor yanlis anlamadiysam bole
Hayır hep aynı yapıyorsun regl bitince ikinci gün basla 15 gün yap bırak. kafanı karıştırma zaten en fazla iki kez yapabilirsin altı ay içinde. Başka otlar deneyebilirsiniz bebiş için hormon değerlerinize göre çok yapmayın soğanı.

Hayır hep aynı yapıyorsun regl bitince ikinci gün basla 15 gün yap bırak. kafanı karıştırma zaten en fazla iki kez yapabilirsin altı ay içinde. Başka otlar deneyebilirsiniz bebiş için hormon değerlerinize göre çok yapmayın soğanı.
Tmm cnm ole yaparim

Merhabalar, bende 2 yıldan fazla zaman önce sağ ve sol yumurtalığımda kist oldugunu öğrendim. Ve öğrendiğim günden beride herhangi bir ilaç vb tedavi görmeden sadece aylık kontrollerle büyüyormu kücülüyormu bi değişiklik varmı diye doktorumla ultrasonla izledik. (Öğrendiğimde bekardım buarada) bi süre sonra aylık kontroller beni cok strese sokuyor diye 3 aylık takiplere devam ettik. Bu sürede yaklaşık 2,5 yıl içinde kistlerim boyutunda hiç bir değişiklik olmadı. Ne büyüdü ne kücüldüler.

Taki gecen ay yani 17 hazirana kadar. Buarada kistlerimin boyutları 4,5 ve 3.1 di. En son 2016 Eylülde yine aynı doktora ölcüm için gittiğimde dr artık cocuk yapmalısın dedi. (Evlenmiştim tabi bunları söylerken :) )Ben de hazır değilim dedim. Bence hemen başlamalısın uzun zamandır takip ediyoruz bi değişiklik yok kistlerinde dedi. Sonra ben ordan cıktım ağlaya ağlaya eşimi arayıp durumu anlattım. Eşim de başka bi dr a gitmeyi önerdi ve 2016 Ekimde bi prof'a gittik. Bi takım testler istedi, o testlerin sonucuna göre 6 ay 1 sene daha erteleyebilirsin ama şuan bile yumurtluyo gönüyosun aslında dedi. Neyse şöyle böyle derken tahlil sonuclarını toparlamam Şubat 2017'yi buldu. Bu sonuclara göre erteleyebilirsin dedi biraz daha.

Vurucu kısım bundan sonrası

Evlilik döneminde adet geciktirici kullanmıstım o günden sonra adet öncesi ve sonrası kahverengi leke geliyo yaklasık 2 senedir ne yapabilirim dedim. Doğum kontrol hapı yazalım ozaman dedi. Ben de ama benim migrenim var ben doğum kontrol hapı kullanamıyomusum dedim (2 küsür senedir gittiğim bi önceki dr hep böyle demişti cünkü!!!, hatta bigün agrı yapar diye yazmıyosanız ben agrılara katlanabilirim demiştim , migrenlilere yazamıyoruz agrı yapmayla alakası yok demişti) prof dr da migren hastaları için östrojen içermeyen doğum kontrol hapları var onu yazcam dedi. Orda tam bir şoka ugradım. Diğer doktorun bu haptan haberi yok belliki ! Neyse tamam dedim belki kistimide kücültür. Şubat 2017de başladım doğum kontrol hapına.

17 haziranda dayanamadım ölcüme gittim. 4.5 olan kistim 3'e , 3.1 olan kistim 2.1'e kücülmüştüüüüü

2 seneden fazla takip edilen kistim daha önce gıdım kücülmemişti ve şimdi ciddi kücülmüşlerdi.

Bu sevinçle dahada gaza geldim. Soğan kürünü duymustum ama midem cok hassas kesin kusarım diye hiç denememiştim. Sonra bu gazdan sonra kistler doğal yolla nasıl kücültülür falan diye internetten arastırma yaparken biyerde soğan kürünün çiğ soğan ve sumak ile de yapılabileceğini okudum. ( soğan salatası gibi kesip sumak döküp çiğ yiyorsunuz. )

Bunu yapabilirim dedim ve 26 hazirandan itibaren hergün orta boy soğanı doğrayıp üstüne bol sumak döküp ( hatta birazda zeytinyagı koyuyorum) yiyorum. Belirli aralıklarla 3 gün yemeyi unuttum ama Onları da sona eklemeyi düşünüyorum.

15 günü tamamladıgımda tekrar ölcüme gitmeyi planlıyorum, sonucları burdan bildiriyor olurum.

Sevgiler

Merhabalar,

14 Ekim'de kontrole gittim sağdaki kistim tamamen kaybolmuş, soldaki kistim 2.27 cm'e düşmüş :)))))))

ilacı 5 Aralık'ta kesmeye karar verdim.

valla ben bu sıkıntıyla 2 yıldan fazla zaman harcayan biri olarak şunu anladım, mutlaka ama mutlaka çok iyi bir doktor bulmak.

umarım herkes bir an öcne sıkıntılarından kurtulur.

Sevgiler :)

Merhabalar,

14 Ekim'de kontrole gittim sağdaki kistim tamamen kaybolmuş, soldaki kistim 2.27 cm'e düşmüş :)))))))

ilacı 5 Aralık'ta kesmeye karar verdim.

valla ben bu sıkıntıyla 2 yıldan fazla zaman harcayan biri olarak şunu anladım, mutlaka ama mutlaka çok iyi bir doktor bulmak.

umarım herkes bir an öcne sıkıntılarından kurtulur.

Sevgiler :)

Benimde bir hafta oldu soğan kürünr baslayalı benim fsh lh yüksek ve polikistik görünüm var dedi yumurtalıkta inşallah faydası olur bu ay düzenli olarak yapıyorum bakalım bu bitince hayıt otuna baslayacagım .

X