Popüler Konu Soğan kürü kullanıp hamile kalan var mı?

Kızlar Dr. Saraçoğlu'nın sitesinde sıkça sorulan sorular kısmından soğan kürü ile alakalı soruları okudum, sizlerle de paylaşmak istedim. Özellikle soğan kürü hamileliğe zarar verir mi konusundaki soruya buradan cvp bulacağız:

SORU :
hocam.bu ay aşılama yapıcaz eşimin sperm sayısı 40 milyon hareketliliğinde doktor yavaşlama var dedi aşılama yapmadan önce soğan kürünü ve incir kürünü uygulayacağım aşılama uygulanırken bu kürleri yapmamın bir sakıncası var mı bunu öğrenmek istiyorum.bilgileriniz için çok teşekür ederim
CEVAP :
Bir sakıncası yoktur. Aksine faydası var. Sağlığınız daim olsun.
---
SORU : Merhabalar, bir sorum olacak; bana bir kaç ay önce pco teşhisi kondu aynı zamanda hipoglisemim var. soğan kürü uyguladım 1 ay ancak bazı sitelerde hipoglisemisi olanlar soğan kürü uygulamasın diyor, doğru mu? Ne yapmalıyım?
CEVAP : Soğan kürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak, soğan kürü uygulamak isteyen hipoglysemi hastalarının, soğan kürünü uyguladıkları günlerde, hergün bir adet ortaboy haşlanmış patates tüketmelerini önermekteyim. Soğan kürü ile haşlanmış patates tüketimi arasında enaz 2 saat fark olmalıdır. Sağlığınız daim olsun.
---
SORU :
pcos hastasıyım ilk kürüm bitti ama hala sonuç yok. soğan bende işe yaramadı ne yapmalıyım, lütfen cevap yazın. başka kür var mı tavsiye edeceğiniz?
CEVAP :
Soğan kürü, pcos (poly kistik over sendromu) durumunda çok çok etkili bir yardımcı tedavidir. Ancak, hekiminize danışarak sizdeki yumurtalık kistinin farklı bir kist olup olmadığını öğreniniz. Örneğin, "dermoid" kist ise soğan kürü etkili olmayacaktır.

Size başka bir örnek vermek istiyorum. Her iki kadından birinin memesinde oluşan fibrokistlere karşı brokoli kürü mükemmel bir yardımcı tedavi sunmaktadır. Ancak, memedeki kist "solid" ise, bu taktirde de brokoli kürü etkili değildir. Farklı bir kür önermekteyim. Sağlığınız daim olsun.
---
SORU :
Öncelikle sizin gibi bir değere sahip olmak gerçekten çok güzel.ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN BİR SORUM OLACAK.BURADA VERDİĞİNİZ KÜRLERİ BERABER KULLANABİLİRMİYİZ MESELA İNCİR VE SOĞAN KÜRÜNÜ BERABER kullanabilirmiyiz.cevabınızı bekliyorum tekrar teşekkürler
CEVAP :
Beraber kullanılmaz. ÖNCE soğan kürü tamamlanınca arkasından İNCİR kürünü uygulayabilirsiniz. Sağlığınız daim olsun.
---
SORU :
bir çok internet sitesinden çikolata kisti için soğan kürünü uygulayanların bu kürden pek fayda görmedikleri yazılıyor bu sitede hiç fayda görmedim diyen yok. neden?
CEVAP :
Hiç bir kür için %100 garanti yoktur. Soğan kürü özellikle pcos, miyom ve adet düzensizliklerinde etkilidir. Çikolata kistine karşıda yardımcıdır, ancak pcos ve miyomda olduğu kadar etkili değildir.
---
SORU :
Hocam, soğan kürünü geçen ay denedim ve sonuç adet oldum şimdi hamilelikten şüpheleniyorum ama soğan kürüne de başlamam gerekiyor eğer hamileysem ve soğan kürüne başlarsam olumsuz sonuç oluşturur mu? Saygılar,sevgiler..
CEVAP :
Soğan kürüne başlayabilirsiniz. Hamile kaldığınızı öğrendiğinizde soğan kürünü sonlandırınız.
---
SORU :
merhaba hocam hamile kaldığını bilmeden soğan kürüne devam etmek hamileliğe zarar verir mi?
CEVAP :
Hayır. Vermez. Hamile kaldığınızı öğrendiğinizde kürü sonlandırınız. genel olarak hamile kalındıktan sonra hiçbir kür önermiyorum. Hekim önerisi hariç. Sağlığınız daim olsun.

Dr. Saraçoğlu'nun sitesinde:
SORU :
hocam ben polikistikover hastasıyım ve soğan kürünü uyguladım adet oldum şimdi dediğiniz gibi ikinci on güne başladım ben bu günler içinde hamile kalmış olsam soğan kürü düşük yapmama sebep olurmu cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
CEVAP :
Soğan kürünü uygularken farkında olmadan çok sayıda hamile bayan var. Hemen hepsi düşük yapar mıyım sorusunu sormaktalar. Cevabım, Hayır düşüğe neden olmaz. Sağlıklı günler dilerim.

bugün sogan suyumun 9.günündetim 6 gün kaldı hadi hayırlısı insallah hepimize şifa olsun insallh

kızlar bende adet düzensilziği var ayrıca bebekte istiyoruz
şimdi bu küre adet bitiminde başlayıp 15 gün içip bırakıyoruz sonrasında adet olunca 2.kürü yine aynı şekildemi yapıyoruz

cnm keçiboynuzunu uyguladysan 1 ayda havuc suyu uygula eşine,1ay keçiboynuzu 1 ay havuç 3_4 ay boyle dewam et saracoğlunun tarifi..şifa olsunn inş..

kızlar bende adet düzensilziği var ayrıca bebekte istiyoruz
şimdi bu küre adet bitiminde başlayıp 15 gün içip bırakıyoruz sonrasında adet olunca 2.kürü yine aynı şekildemi yapıyoruz

canım bendede var düzensizlik ilk kür 15 gün ondan sonrakiler 10 gün olacak
2.kürede adetin bittikten 10 gün sonra başlayacak
ben soğan suyu içmediğim günlerde civanperçemi içiyorum düzenleyeici olarak ekstra bal ekle iç acı çünkü :)

kızlar 30 martta soğan kürüm sona eriyor son gaz devam edecegim ama bir sorun var benim adetlerim düzenliydi(28 günde bir).aralık ve ocak ayında puregon 75 ml+ovitrelle göbekten vurulmuştum o sırada 25 günde bir oldum.geçen ay ilaç kullanmadığım için 33.günde adet olmuştum.ben adet hesaplama yaptım ve 1 nisan görünüyor inşallah olmam ve bebiş olur.incir kürüne başlayacagım ne zaman başlamalıyım.hemen soğan kürü bittiği gibi mi yoksa birkaç gün ara verip mi başlayacagım

kızlar bende soğan kürüne yeni başladımm bugün 2. günüm...daha çok var ama olsun..inşallah faydasını görürüz.. Allah dualarımız kabul etsinnn (amin )

bence ara vermee .. hemen başla zaman kaybetmeye gerek yok ..inşallah bir an önce bebişini kucağına alırsın...

zararı niye olsunki sonuçta günlük hayatta tüketebileceğimiz şeyler bunlarr... daha önceki yazılarda okudum hemen başlayanlar var.. bence başla sende benim soğan kürü bitsün ertesi günü hemen başlıcam eşimede keçi boynuzu aldım onuda ona içiricem.. işimi sağlama alıyım dedim

ben gecen ay adeın 7.gunu baslayıp 15 gun boyunca sabah aksam yaptım sogan kuru adetım 3 gun gecıkmelı ve asırı agılı geldı...ben bunu sogana bagladım...gordugum faydası reglıme yakın goguslerımde agrı sızı sısme olmamasıydı...korktumacıkcası...

sımdı de reglımın 12.gunundeyım tekrardan baslasammı acaba...ne zmn baslamak gerekıyor... cunku reglıye yakın yapılırsa dusuk olabılecegını duymustum

soğan kürünü senede 1 kere yapmak gerekiyo die duydum fazlası rahim duvarını inceltiyomuşş... incir kürüyle devam et bence..ayrıca düşük falan gibi bişeyde söz konusu değil çünkü soğanı dediğim gibi günlük hayatta tüketiyoruzz canım benim..

İkinci küre reglden 10 gün önce başlayın diyor Dr.Saraçoğlu. Eğer paylaştıklarımı okursan canım, düşüğe sebep olmadığını belirtmiş, ama hamile olduğunuzu öğrendiğinizde bırakın diyor. Çünkü, hamilelikte hiçbirşey aşırı miktarda alınmamalı. Burada birçok arkadaş soğan küründen hamile kaldı, ben bir zararı olacağını düşünmüyorum.

evet haklısın hemen başlayacagım.eşime polen+arısütü kullandırıyorum

Samatcım, hadi bakalım, hayırlı haberler bekliyoruz senden yakın zamanda. Ben de kürümün 7.günündeyim, ben de bu ay çok ümitliyim, inşallah bebişimin haberini alırım.

O kullandığın ilaçlar ne bilmiyorum (puregon 75 ml+ovitrelle), ama düzensizliğe sebep olmuş anlaşılan. Bende de düzensizlik yok açıkçası, problem eşimin sperm sayısı ve morfolojisinde. Ona keçiboynuzu yaparken, kendim de kürlerle güçleneyim dedim. Biraz FSH yüksek sadece (9 civarı).

Bence ara vermeden incir kürüne devam edebilirsin, o şekilde uygulayan ve olumlu sonuç alan arkadaşları okudum burdan. Ama genelde soğan kürünü 3 kez uyguluyıp incire geçmişler ama o kadar uzun sürmez senin inşallah...

inşallah canım bende umutluyum.dış gebelikten sonra yumurta kalitemi arttırmak için puregon adlı göbekten iğne yaptırdı ve 18-23 arası büyüyünce ovitrelli adlı çatlama iğnesini yaptırdı doktor.beni gebe beklediğini söyledi ama maalesef kalamadım.iğneler psikolojimi alt üst ettiği için tedaviye ara verdim.tayinimiz çıkınca doktor değiştirmek zorunda kaldım hatta doktor yaşadığım ilde değil daha doğrusu burada tedaviyi uygulayacak doktor yokmuş.memleketime gidip orada kontrol oluyordum yollar kapanınca bu ayda bitkisel şeyleri denemek istedim.inşallah peşpeşe cücüklerimizin haberini veririz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…