Ellerine sağlık cicim ; )geçen doğaçlama soğan halkası yaapmıştım.on,süt,yumurta,kabartma tozu,tuz,baharatlar, harca 2 çaykaşığı kadar sirke de ilave etmiştim. gayet hoş oldular. tarif aramadan yaptım. kalan harca az daha un atıp kızarttım.
Allah razı olsun citolum.sana güveniyorum cnmm tarif konusunda
bunu bu akşam denicem inşallah yapabilirim
benim herif bayılır sogan kroketee
artık patetes rula salatandan yapa yapa fenalık gelmişti
buna dadanırız azda
sevgilerle cnm
Sağol fıstık.kardesım sogan halkalarına bayılıyor onun ıcın en yakın zamanda yapıcam harıka yemek tarıflerın var canım emegıne saglık
Afiyet olsun.Soğan halkasını çok seviyorum ne oburum ben yauv : )Mmmm çok hoş görünüyor...
Eminim tadı da öyledir, ellerine sağlık canım...
Merhaba Libyana:)
Tarifinizi geçtiğimiz hafta denedim,ancak bugün oturdum tek tek yaptığım tariflerin yorumlarını yazıyorum:)Ben 2.tarifini denedim.Çok güzel oldu.Hazırlardan daha güzel oldu diyebilirim.Yanına tavuk butlarından yaptım.Butları önce una buladım,sonra sosa bulayıp kızarttım.Çok güzel oldular.Sonra balkona sofrayı hazırladım.Yanınada verdiğin yoğurtlu dip sosu yaptım.Kesinlikle tavsiye ederim,çok iyi ikili oldular:)Bir de ortaya taze naneli güzel bir akdeniz salatayla midemiz bayram etti:)En yakın zamanda tarifini tekrar yapacağım ama 1. tarifle denemeyi düşünüyorum.100 mesajı doldurayım yaptıklarımın resimlerini eklerim:)Bu arada güzel dip soslarını bizimle paylaşırsan çok iyi olur:)
Teşekkürler:)
Ben de Rabarba ben de : )Bu topikleri gördükçe acıkıyorum :lepi:
süper görünüyo olsada yesek yesek yesek cokacimcoook
Arkadaşlar az önce soğan halkası kızarttım;yapmışken sizlerle de paylaşmak istedim.
Benim fazla vaktim olmadığından;buzlukta bekletmedim siz yarım saat kadar bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız -sadece şekil olarak-
Tadı konusunda iddialıyım:) enfes bir lezzet;hazır soğan halkalarını kesinlikle aratmıyor ve bence daha güzel..
Geçelim tarifimize:
Soğan Halkaları (Onion Rings)
Bir veya iki büyük soğan
Harç:
1 su bardağı un
1 bardaktan biraz az süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu..
kızartmak için yağ..
galeta unu
Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..
Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..
Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..
(Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )
İşte bu kadar..
Soğan halkalarımız hazır..
Benim asla vazgeçemeyeceğim tatlardan..
Çıtır oluyor ve mutlaka sıcak tüketmeniz gerekiyor lezzetini alabilmek için..
Hamur kızartması gibi de düşünbilirsiniz ama soğan aroması olunca daha bir güzel oluyor..
Bu lezzete hayır demek çok zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?