Slm arkadaşlar bir derdim var

yalnız dejavu oldum resmen.. hayalperest5 diye bir üye vardı o geldi aklıma..

Kanada soğuk ama sosyal haklar inanılmaz.
Amerika da güzel ya...
Ulan şöyle dertlerim olsa keşke.
Evlat lazımsa haberim olsun

Kanada'nın bazı bölgelerinde çok fazla ırkçılık yaşanır. Özellikle tesettürlü bir kadınsanız size hiç iyi gözle bakmayacak bazı insanlar vardır. Bu sene içinde Kanada, Kebek'te cami tarandı, bir sürü insan öldü.
Ama bu ırkçı semt ve şehirler dışında modern, insancıl ve gelişmiş bir yer.
Fakat artık kolay kolay vize vermiyor, özellikle çalışma vizesi.
Keza Amerika da Trump belasından dolayı Türk ve diğer müslüman ülke vatandaşlarına kolay kolay vize vermeyeceğini duyurdu. Hatırlarsanız Amerikan vatandaşı küçük bir çocuğu ülkeye sokmamıştı sanırım İran'a gidip geldiği için.

Kısaca artık bu iki ülke için de vize almak çok zor. Ya büyük yatırımcı, ya çok fazla donanımlı, ülke çıkarlarına hizmet edecek biri olmanız gerek.
Aksi takdir de hele ki bu zamanda, sıradan insanların hiç şansı yok.

Ha bu islamofobi politikası doğru mu? Adamlar tabiki orta doğu bataklığından gelen insanları ülkesine sokmak istemiyor. Türkiyenin de dış politikası malum... Dünyaya meydan okuyoruz ya hani...

Daha iyi olur sanmışlar

Harvard a geçmiş

Sonra geçinememişler üniversiteyi bırakıp başka işe girmiş

Ne yalan uydurdunuz bee Harvard'a geçmiş demişsiniz. Sanki bayburt üniye yatay geçiş yapmış...

Yalan borcum mu var

Evet Harvard a geçmiş ama geçinememişler

Adam Türkiye'den gittiğinde doktorası vardı 8 yıl Kanada da kaldı sonra da bu macerayı yaşamışlar

Bilgisayar alanı da

Proje bazlı çalışma vs yapıyorlar

Evet hanımefendi, bence baya bir yalan borcunuz var
Neyse bence siz gidin yarım yamalak ingilizceniz bile yokken bi başvuruda bulunun Amerikan ya da Kanada vizesi için.
Ama bakın uyarayım baya bekleyeceksiniz, ben diyetim 50 yııııll siz deyin 100 yıl. Fazla da şey yapamayın canım Hem olmadı belki Avustralya'ya falan gidersiniz.
Ay seçim yapmak ne zor dimi bir yanda ABD bir yanda Kanada öte yanda Avustralya...
Acaba hangisini seçseniz... Zaten hepsi çok istiyor sizin gibi tam kapasite donanımlı, şakır şakır ingilizce konuşan insanı

Ben bir yere gitmiyorum da konu sahibi de değilim

Siz nereden biliyorsunuz benim İngilizce seviyemi

Buraya yazdığım şeyde benimle ilgili bir bilgi var mı

Ha bu arada burada geçerli bir mesleği olan üniversite mezunu ofis arkadaşım gidip 5 yıl Amerika'da yaşadı Meksika restoranında bulaşık bile yıkadı

Kendini tanıtmadan hallice İngilizce ile gitti

E meksika restoranında bulaşık yıkar zaten anca. Siz sanıyor musunuz oradaki meksikalıların hepsi ingilizce biliyor? El kol yapıp anca anlaşmışlardır.
Gidip görmemiş olsam inanacağım... Alemsiniz

E meksika restoranında bulaşık yıkar zaten anca. Siz sanıyor musunuz oradaki meksikalıların hepsi ingilizce biliyor? El kol yapıp anca anlaşmışlardır.
Gidip görmemiş olsam inanacağım... Alemsiniz

Neden alemim

Diyorum ki sadece her tarz insanın alıcısı var ABD de

Konu sahibi de gider pompacı olur bulaşıkçı olur eğer isterse

Neden dalga geçiyorsunuz kendisi ile hatta beni o sanıp benimle

Bulaşıkçı oldu vs şimdi ABD vatandaşı geldi buraya geçti masabaşı işinin başına, aldı evini oturuyor

Çocuğu da ABD vatandaşı burada rahat olmazsa gideriz diyor

Arkadaşım, ben bulaşıkçı olduğu için dalga geçmiyorum, sen hala anlamadın sanırım
Neyse sana hayatta başarılaaar

kanadada teyzem var ve hayat şartları gayet iyi. gerçi eniştemin yiğeni sonradan gitti o veterinerdi ve biraz zorlandı yani eğitimli insanlar için biraz zor. bir de hangi eyalete gideceğinizde önemli mesela onların bulunduğu eyalette fransızca konuşuluyor. çocuk o yüzden zorlanmıştı ve diplomasını kabul ettiremedi sanırım. okuduğu okulla alakalı da olabilir.

Yazılım sektöründe senior software developersanız. ve işinizde iyiyseniz. size her ülke sonuna kadar açık. diğer meslekleri bilmiyorum.

ben gidip yaşayamadım kızıma dil öğrenmek için gitmek yaşamak nasip olur inşalah hayırlısıyla ,

ikisi içinde bir fıkrım yok canım yaaa kusura bakma

Arkadaşım, ben bulaşıkçı olduğu için dalga geçmiyorum, sen hala anlamadın sanırım
Neyse sana hayatta başarılaaar

Onlarla değil benimle dalga geçiyorsun da benim ABD ye gitme amacım yok ki

Konu sahibine bildiğimizi söylüyoruz

Siz de konu sahibine kendi bildiğinizi söylersiniz

O da değerlendirir

Forumun amacı bu

Montreal sanırım ve orda camiye saldırı olmuştı altı kişi öldü . Güya güvenlik vardı orda ama muslümana orda da rahat YÖK . Refah düzeyi iyi . İşte ırkcı saldırlar oluyo insan korkuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…