karacan ve kaderimm çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.ben 7 senedir sle hastasıyım daha önceside var ama ilk teşhisim romataid artritti.sonra sle olduğu anlaşıldı.7 senedir öyle böyle gidiyodum çocuk bile doğurdum bu arada.yine iyiydim en son kontrolume gittim kan değerlerim çok düşmüş hgb 8.9 du wbc 1.7 di araştırmak için yatırdılar hastalıkta atak olmadığı çıktı ortaya tek bi seçenek kaldı oda kullandığım ilacın yaptığı yan etki.ilacı kestiler kortizonu yükselttiler.ve ben hastayım sonuç olarak.her hafta kendim gidip yaptıryorum tahlillerimi.bugün de yaptırdım sonuçlar güzel kanım hgb 11.9a çıkmış.wbc de sınıra dayanmış 9.2 olmuş.sedimde baya düşmüş 20.ama ben niye hastayım bu kadar.neyse düzelirim inşallah hastalık psikolojisinden çıkmak istiyorum artıkkkk
Allahın izniyle hepimiz düzeleceğiz canım benim boşver takma kafana bak sen çocuk bile doğurmuşsun ben onuda yapamıyorum korkuyorum yusuf-yusuf diyorum. delikafaduldendelikafadulden yerimsenibenyerimseniben
aynen karacan bende göze alamıyorum yoğun kontroller başka ilaçlar düşük korkusu ağır gelir banada bu arada senin oğlunun adıda emir mi eğer öyleyse al sana bir ortak noktamız daha benim oğlumda yağız emir geneli emir diye çağırıyo.ALLAH'IM onlara sağlık versin inşallah öpüyrum seni hoşkalll...
ilk defa adını duyduğum bir hastalıkta yalnız olmadığıma sevindim ancak hastalığın ciddiyetini de sizlerin yazdıklarınızın okuyunca anladım.çünki benim fazla şikayetim yoktu yüzümdeki kelebek:kedi:şeklindeki kızarıklık ve haşimato guatrından kaynaklandığını düşündüğüm yorgunluklarım harici öncelikle herkese merhabalar kafama takılan birkaç soru var belki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler ben dün plaquenil(hidroksiklorikin) başladım günde 2 sefer bunu kullanırken hamilelik düşünebilirmiyim bir de bu ilacın yan etkileri nelerdir özellikle göze etkisi şimdiden teşekkürler
ilk defa adını duyduğum bir hastalıkta yalnız olmadığıma sevindim ancak hastalığın ciddiyetini de sizlerin yazdıklarınızın okuyunca anladım.çünki benim fazla şikayetim yoktu yüzümdeki kelebek:kedi:şeklindeki kızarıklık ve haşimato guatrından kaynaklandığını düşündüğüm yorgunluklarım harici öncelikle herkese merhabalar kafama takılan birkaç soru var belki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler ben dün plaquenil(hidroksiklorikin) başladım günde 2 sefer bunu kullanırken hamilelik düşünebilirmiyim bir de bu ilacın yan etkileri nelerdir özellikle göze etkisi şimdiden teşekkürler
slm bende yeni katıldım kardeşim de 2003 ten beri sle hastası iki sene endoksan aldıktan sonra iyileşmişti ve ilaç kullanmıyordu tam beş sene hiç ilaç kullanmdı ve hiç bir şikayeti yoktu. Taki babamızı kaybedene kadar ne olduysa babam rahmetli olduktan sonra oldu bu hastalık üzüntüye sitrese gelmiyor neyse tekrar başa döndük hastanede 15 gün tedavi olduktan sonra tekrar hayata döndü doktor 4 ay endoksan serumu alacak dedi ilk serumda yan etki yapmadı ikinci serumda dokundu yan etki yaptı kansızlık bir sürü şikayet 20 gündür hastanede yatıyor ço degerleri yerine geldi AMA ATEŞİ VAR BİR TÜRLÜ BULAMDILAR NERDEN GELDİGİNİ İNŞALLAH KÖTÜ BİŞİYİ YOKTUR BAŞINA GELEN OLDUMU HİÇ BÖLE BİŞİYYY....
slm bende yeni katıldım kardeşim de 2003 ten beri sle hastası iki sene endoksan aldıktan sonra iyileşmişti ve ilaç kullanmıyordu tam beş sene hiç ilaç kullanmdı ve hiç bir şikayeti yoktu. Taki babamızı kaybedene kadar ne olduysa babam rahmetli olduktan sonra oldu bu hastalık üzüntüye sitrese gelmiyor neyse tekrar başa döndük hastanede 15 gün tedavi olduktan sonra tekrar hayata döndü doktor 4 ay endoksan serumu alacak dedi ilk serumda yan etki yapmadı ikinci serumda dokundu yan etki yaptı kansızlık bir sürü şikayet 20 gündür hastanede yatıyor ço degerleri yerine geldi AMA ATEŞİ VAR BİR TÜRLÜ BULAMDILAR NERDEN GELDİGİNİ İNŞALLAH KÖTÜ BİŞİYİ YOKTUR BAŞINA GELEN OLDUMU HİÇ BÖLE BİŞİYYY....
herkese merhabalara.s.
.ilginize çok teşekkür ediyorum ben zaten romatoloji uzmanıyla görüşüyorum o da hamilelik konusunda kontrollü olabileceğini söyledi ben sadece aynı durumu yaşayan arkadaşların fikrini öğrenmek istedim.ne de olsa yaşanmışlık farklı olur benimde hastalığım tekrarlanan 2 kürtaj sonucu araştırmayla çıktı tekrar cesaretimi topladım bir kez daha deneyeceğim kızıma bir hayat yoldaşı olması için hepinizden dua bekliyorum hepinize acil şifalar diliyorum[/QUOTE
merhaba bende son kontrolümde hamilelikle ilgili sorular sordum doktoruma öncelikle kan tahlilleri yapılmalı hamilelik için uygunmusun bakmak gerek kesinlikle kontrolsüz böyle birşeye kalkışmayın dedi düşük riski çok fazla dedi sonra lupusu tetikleyebilir dedi 9 ay gözetim altında olmak gerekli dedi çocuk düşüncem yok zatende hani olur ya başıma neler gelir diye öğrenmek istedim birde eşim arada bir bir çocuk daha diyodu oda yanımdayken söyledim kulağı duysun diye:))) o günden sonra eşim bir daha çocuk lafı etmedi.kendim için iyi bişey yaptım galiba:)))) allahım senin dualarını duysun, inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarsın herşey gönlünce olsun hoşkall...
-------------------
İlk defa duyduğumda SLE bu ne demiştim bende:S plaquenil hiç bir yan etkisi olmuyor bir yıldır kullanıyorum. Hamilelik sırasında ilaçlar değişiyor. Göz kontrollerini 3 ayda bir muhakkak yaptırman gerekiyor. Güneş kremi kullanacaksın. bende cilt tutulumu olarak yaşıyorum bu hastalığı . geçmediği için kortizon tedavisi ile birlikte sürüyor 2 aydır. Kortizona bağlı ağrılar oluyor. diğer plaquenil kullanımında bir sorun yaşamadım ben. Geçmiş olsun. Güneş kremi olarakta EAU Thermale Avene. önere bilirim bana tek iyi gelen bu oldu. Güneşten bol bol Uzak durmanı tavsiye ediyorum. Geçmiş olsun.
Merhaba arkadaşlar, 60 mg dozajdan kortizon kullanımına başladım ve 15 kilo verdim şimdi 40mg devam ediyorum, Qvensy ve coraspin, kemik erimeler dahil, enfeksiyon ve ödem oluştu ve ayrıca güçsüz düştüm bunun için ne yapmam gerekiyor moral demeyin o şu sıra hiç yok hastalığı kabullenmiş iken şimdi hastalığı dahi kabullenmek istemiyorum... Saygılar herkese benden Allah yardımcımız olsun
çok geçmiş olsun.ne zamandan beri tedavi oluyosun.bide 15 kilo verdinmi aldınmı?kortizon kullanırken vereni hiç duymamıştım.ben şuan 20 mg içiyorum ve deli gibi yemek yiyorum.bi ay öncesinde hastaneye yattım 40 mg verdiler ilk kullanışım değil tabi tam 10 senedir kullanıyorum ben .arada bi dozajları oynuyo işte.kortizon herşeyimi öyle bi etkilediki kaslarım eklemlerim çoook güçsüzleşti kolumu kaldırmaıyodum resmen ya hala bile bazı parmaklarımı oynatamıyorum çok moralim bozuluyo kortizonun dozunu düşürmeye başlayınca biraz daha iyiyim.dün kontrolum vardı.doktor kortizon yapar dedi kol kaslarımı muayene etti gerçekten çok güçsüz olduğunu gördü.sebebi kortizon ama yinede bi nörolojiye yollayalım onlarda kortizondan desinler dedi.bakalım 15 gün sonrada oaraya gidicem bi gitmediğim orası kalmıştı.