Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

Allahın izniyle hepimiz düzeleceğiz canım benim boşver takma kafana bak sen çocuk bile doğurmuşsun ben onuda yapamıyorum korkuyorum yusuf-yusuf diyorum. delikafaduldendelikafadulden yerimsenibenyerimseniben

Allahın izniyle hepimiz düzeleceğiz canım benim boşver takma kafana bak sen çocuk bile doğurmuşsun ben onuda yapamıyorum korkuyorum yusuf-yusuf diyorum. delikafaduldendelikafadulden yerimsenibenyerimseniben

aynen karacan bende göze alamıyorum yoğun kontroller başka ilaçlar düşük korkusu ağır gelir banada bu arada senin oğlunun adıda emir mi eğer öyleyse al sana bir ortak noktamız daha benim oğlumda yağız emir geneli emir diye çağırıyo.ALLAH'IM onlara sağlık versin inşallah öpüyrum seni hoşkalll...

canım yaaa güldürdün beni oğlumun adı emir değil ama yakın emre . evet Allah cümle evlatlara sağlık sıhat versin içindede bizimkilerine. bende seni öpüyorum ......:1hug::1hug:

ilk defa adını duyduğum bir hastalıkta yalnız olmadığıma sevindim ancak hastalığın ciddiyetini de sizlerin yazdıklarınızın okuyunca anladım.çünki benim fazla şikayetim yoktu yüzümdeki kelebek:kedi:şeklindeki kızarıklık ve haşimato guatrından kaynaklandığını düşündüğüm yorgunluklarım harici öncelikle herkese merhabalar kafama takılan birkaç soru var belki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler ben dün plaquenil(hidroksiklorikin) başladım günde 2 sefer bunu kullanırken hamilelik düşünebilirmiyim bir de bu ilacın yan etkileri nelerdir özellikle göze etkisi şimdiden teşekkürler

aramıza hoşgeldin sanada çok geçmiş olsun arkadaşım, bendede yüzümde kelebek tarzı kızarıklık, halsizlik, yorgunluk, ardından hamile kalmam ,kürtaj olmam ve sonrasında yapılan tahliller sonrasında çıktı Sle ,bu sorularını romotoloji bölümü doktorlarınla görüşsen daha iyi bence, buradaki arkadaşlarda bende bilemeyiz bunları,tüm hastalıklarda olduğu ğibi sle de de kişiye özel oluyor hastalık ,kimseninki kimseye benzemiyor yanlış ta öneride bulunulmasın ,tekrar geçmiş olsun....

slm bende yeni katıldım kardeşim de 2003 ten beri sle hastası iki sene endoksan aldıktan sonra iyileşmişti ve ilaç kullanmıyordu tam beş sene hiç ilaç kullanmdı ve hiç bir şikayeti yoktu. Taki babamızı kaybedene kadar ne olduysa babam rahmetli olduktan sonra oldu bu hastalık üzüntüye sitrese gelmiyor neyse tekrar başa döndük hastanede 15 gün tedavi olduktan sonra tekrar hayata döndü doktor 4 ay endoksan serumu alacak dedi ilk serumda yan etki yapmadı ikinci serumda dokundu yan etki yaptı kansızlık bir sürü şikayet 20 gündür hastanede yatıyor ço degerleri yerine geldi AMA ATEŞİ VAR BİR TÜRLÜ BULAMDILAR NERDEN GELDİGİNİ İNŞALLAH KÖTÜ BİŞİYİ YOKTUR BAŞINA GELEN OLDUMU HİÇ BÖLE BİŞİYYY....

hoşgeldin aramıza canım benim öncelikle geçmiş olsun.Benimde fikrim ilaçlar ve gebelik konusunda doktoruna danışman daha sağlıklı . a.s.

canım benim çok geçmiş olsun kardeşine ALLAH şifalar versin cümlemize.....

çok çok geçmiş olsun öncelikle.bende bu ilacı kullanıyorum günde bir sefer doktor altı ayda bir göz kontrolü istiyor.muhtemelen sendende isyiyecektir ilerleyen zamanlarda.hamilelik konusuda çok önemli olduğu için sana en iyi bilgiyi doktorun vericektir.ama biraz içini rahatlatayım ilaçlarımı kullandım ve çok rahat bi hamilelik geçirdim ve sapasağlam bi kızım var.tabiki doktor kontolunde oldu .sanada hayırlı sağlıklı bi evlat inşallah tüm isteyenleree:ecrin_bebek:

merhaba butterflyaim,bende plaquenil kullanıyorum günde 2 sefer,hamilelik düşünüyorum ama doktorum hamile kaldıgımı öğrendiğim an kesememi söyledi.tabi bu hastalık herkeste farklı seyrettiği için doktorun sana ne tavsiye eder bilemiyorum.geçmiş olsun

herkese merhabalara.s.
.ilginize çok teşekkür ediyorum ben zaten romatoloji uzmanıyla görüşüyorum o da hamilelik konusunda kontrollü olabileceğini söyledi ben sadece aynı durumu yaşayan arkadaşların fikrini öğrenmek istedim.ne de olsa yaşanmışlık farklı olur benimde hastalığım tekrarlanan 2 kürtaj sonucu araştırmayla çıktı tekrar cesaretimi topladım bir kez daha deneyeceğim kızıma bir hayat yoldaşı olması için hepinizden dua bekliyorum hepinize acil şifalar diliyorum

Merhaba arkadaşlar, 60 mg dozajdan kortizon kullanımına başladım ve 15 kilo verdim şimdi 40mg devam ediyorum, Qvensy ve coraspin, kemik erimeler dahil, enfeksiyon ve ödem oluştu ve ayrıca güçsüz düştüm bunun için ne yapmam gerekiyor moral demeyin o şu sıra hiç yok hastalığı kabullenmiş iken şimdi hastalığı dahi kabullenmek istemiyorum... Saygılar herkese benden Allah yardımcımız olsun

-------------------

İlk defa duyduğumda SLE bu ne demiştim bende:S plaquenil hiç bir yan etkisi olmuyor bir yıldır kullanıyorum. Hamilelik sırasında ilaçlar değişiyor. Göz kontrollerini 3 ayda bir muhakkak yaptırman gerekiyor. Güneş kremi kullanacaksın. bende cilt tutulumu olarak yaşıyorum bu hastalığı . geçmediği için kortizon tedavisi ile birlikte sürüyor 2 aydır. Kortizona bağlı ağrılar oluyor. diğer plaquenil kullanımında bir sorun yaşamadım ben. Geçmiş olsun. Güneş kremi olarakta EAU Thermale Avene. önere bilirim bana tek iyi gelen bu oldu. Güneşten bol bol Uzak durmanı tavsiye ediyorum. Geçmiş olsun.

merhaba amin bende de şikayetler doğumdan sonra başladı hafiften.bende 2008 sonu babamı kaybettim birden düştüm elim kolum kıpırdamaz oldu fena halsizlik eklem tutulumu oldu annemin zoruyla gittim dr.sle ve reyno fenomeni çıktı ilaçlarımı kullanmaya başladıktn sonra bir sorun yaşamadım kardeşine çok geçmiş olsun allah hepimize acil şifalar nasip etsin görüşmek dileğiyle hoşkal...

merhaba bende son kontrolümde hamilelikle ilgili sorular sordum doktoruma öncelikle kan tahlilleri yapılmalı hamilelik için uygunmusun bakmak gerek kesinlikle kontrolsüz böyle birşeye kalkışmayın dedi düşük riski çok fazla dedi sonra lupusu tetikleyebilir dedi 9 ay gözetim altında olmak gerekli dedi çocuk düşüncem yok zatende hani olur ya başıma neler gelir diye öğrenmek istedim birde eşim arada bir bir çocuk daha diyodu oda yanımdayken söyledim kulağı duysun diye:))) o günden sonra eşim bir daha çocuk lafı etmedi.kendim için iyi bişey yaptım galiba:)))) allahım senin dualarını duysun, inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarsın herşey gönlünce olsun hoşkall...[/QUOTE]

çok teşekkür ediyorum kaderimm benim galiba o kadar ileri değil ki romatol.doktorum hamilelik düşünebilirsin dedi hazır tahliller falan yapılmışken-kadın doğumda da epey bir tahlil yaptırdım bizce herşey normal dedi-ileride keşke dememek için bir kez daha deneyeceğim ama bu sefer de problem yaşarsam bizde noktayı koyarız galiba bu konuya

tavsiyelerin için çok teşekkürler bir hafta öncesine kadar herşeyi normal yaşayıp bu hastalığı duyunca sürekli ilaç kullanmak,güneşe dikkat etmek vs.çok mantıklı gelmiyor ama tabi tedbiri elden bırakmamak lazım sanırım zamanın ne getireceği belli olmaz.benimde ciltte kızarıklık var ama yıllardır alıştığım ve de aşırı bir şikayetim olmadığından şimdilik sadece plaquenil kullanıyorum sanada geçmişler olsun görüşmek üzere

çok geçmiş olsun.ne zamandan beri tedavi oluyosun.bide 15 kilo verdinmi aldınmı?kortizon kullanırken vereni hiç duymamıştım.ben şuan 20 mg içiyorum ve deli gibi yemek yiyorum.bi ay öncesinde hastaneye yattım 40 mg verdiler ilk kullanışım değil tabi tam 10 senedir kullanıyorum ben .arada bi dozajları oynuyo işte.kortizon herşeyimi öyle bi etkilediki kaslarım eklemlerim çoook güçsüzleşti kolumu kaldırmaıyodum resmen ya hala bile bazı parmaklarımı oynatamıyorum çok moralim bozuluyo kortizonun dozunu düşürmeye başlayınca biraz daha iyiyim.dün kontrolum vardı.doktor kortizon yapar dedi kol kaslarımı muayene etti gerçekten çok güçsüz olduğunu gördü.sebebi kortizon ama yinede bi nörolojiye yollayalım onlarda kortizondan desinler dedi.bakalım 15 gün sonrada oaraya gidicem bi gitmediğim orası kalmıştı.

arkadaslarr merhaba,
oncelikle hepinize gecmis olsun,ben bir sey sormak istiyordum...bende ellerde ayaklarda yanmalar,morarmalar,eklemlerde şişme oluyordu,okmeydanı ssk da bi kaç tahlil yaptırdım,tahlillerde bi sey cıkmadı dolaşım bozukluğu var dediler (reyno) ama ellerimin eklem yerlerinde de şişmeler oluyor.buna bi cvp veremediler...fizik tedaviye gonderdiler falan herneyse benim içime sinmedi muayeneleri..şimdi çapaya gitmek istiyorum özele...ogrenmek istediğim doktora ücret veriyoruz tamam da tahliller falan da ücretli mi oluyor yoksa sigortamızla yaptırabiliyormuyuz.aranızda mutlaka çapanın özeline giden vardır diye dusundum,yardımcı olabilirseniz çok sevinirim opuyorumnanaktan

1 yıldır tedavi oluyorum .kortizon kullanmaya 2,5 ay oldu başlayalı 60 mg dan başladım şimdi 30 mg düşürdüler, 15 kilo verdim tamamen kas kaybı oldu.doktorlar sende ilaç ters etkilerini gösteriyor dedi:) ama en çok psikolojik etkileri beni vurdu tamamen kortizona bağlı diyorlar. yeme iştahımı ne kadar ot varsa onu yiyerek geç,rmeye çalışıyorum. Çok zormuş çekmeyen anlayamıyormuş.eyvahedigeldismile Allah herkese şifa versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…