Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

sağol canım...
dedıgım gibi kesın bellı bı eklemağrım yok yuzmde lekelr cıkmsıtı ama hamıleyken öğürünce cıkıyodu
o tetsleri ben bı yaptırayım bakayım sanada çok gecmıs olsun canım

cevabın için tesekkurler...

Arkadaşlar eşim endoksan kullanıyor ve 2-3 ilaç daha.. İleride çocuğumuz olmazmı kesinlikle. Bu ilaçları kullanıp bebek sahibi olan varmı? Eşim erkek bu arada. Birde 1 ay sonra normal idrarda protein kaçağı negatif çıktı. 24 saatlik değil ama. bu nedemek. ilaçları azaltırlarmı? yada serumu keserlermi? fakat kan da üre 49 du. o neden düşmemiş. Bir fikri olan varmı?? :bbo:

geçmiş olsun tekrardan arkadaşım öncelikle panik stress yapmayın ve buradaki soruları polikliniğe ğittiğinizde oradaki doktorunuz la birebir konuşun sonuçta buradaki hastalarda kendi başlarından geçtikleri kadar biliyorlar bu hastalığı kan değerlerine göre ilaçları tabiiki azaltıyolar ama dediğim ğibi panik ve stress yapmayın kendinize

çok ta fazla yardımcı olunmuyor. mesela çocuk konusu olabilir de olmayabilirde deniyor???

en doğru cevabı verecek olan doktorlar bence onlara güvenin, dediğim gibi buradakiler sadece kendi yaşadıklarını biliyorlarstress ve panikyapmayın Allah yardımcınız olsun..

ArkadaŞlar lupus gÖzlerı nasıl etkıler? Mesela gÖzlerde kayma yada Çıft gÖrmemı olur? ılaÇları kullanırken yınede gÖzlerı etkılermı?

arkadaşlar birde grip ve nezle olmamak için neler yapıyorsunuz? Endoksan ile gripin ilgisi varmı yoksa lupustan dolayımı sık grip oluyoruz?

Merhaba geçmiş olsun öncelikle lupusta kullanılan ilaçlar genelde bağışıklığı baskılayıcı ilaçlar olduğu için gribe yakalanma olasılığı yüksek oluyor çünkü lupus gibi benzer romatizmal hastalıklar bağışıklığın anormal çalışmasından kaynaklanıyor bağışıklığı dizginlemek içinde bu ilaçların belirli zamanlarda kullanılması gerekiyor.Bağışıklıkta zayıf olunca bu tip hastalıklara kapı açılıyor hijyene dikkat edilerek hasta insanlardan uzak durarak korunulabilir.
arkadaşlar birde grip ve nezle olmamak için neler yapıyorsunuz? Endoksan ile gripin ilgisi varmı yoksa lupustan dolayımı sık grip oluyoruz?

Arkadaşlar merhaba, ben birşeyi çok merak ediyorum. diyelim biryerimniz ağrıdı, yada grip başlangıcı olduk. hemen doktora mı gideceğiz yoksa kendiliğinden geçer diye beklemelimiyiz? Yani çok vakit kaybetmiş olursak diye korkuyorum , organlarda hasar olur diye??

off off.artık doktorlardan iyi doktor oldum!!!aranızda ımuran kullanan ve hastalığı iyiye gidip ilaca ara veren varmı??lupus benim hiçbiyerimi tutmadı şükür.sadece eklemlerde ağrı yapıyo ve halsizlik.mart ayında kan değerlerimin düşmesinden dolayı hastane yattım.netice olarak ımuran bağışıklığımı fazla baskılamış.ımıranı 1 ay kullanmadım.tahliller gayet güzeldi.sonra günde 1 tane yaptılar.sonra günde 2 .ve yine kan değerleri düştü halsizim.bugün dr.a gittim.allahım yine araştırıcaklarmış neden diyeee ya ımurandan işte 2 ay önce herşeyi araştırdılar.hala ne bu anlamıyorum.içmiyorum ımuranı kaç gündür.resmen kobay gibi kullanıyolar sıkıldım artıkkk..umuttepede tedavi görüyorum.herseferinde ayrı bi doktor.ne kadarda dosyada yazsa geçmişini bilmiyo hepsi kendine göre araştırıyo uyguluyo işte.

ya Allah aşkına forma kimse girmiyormu dertleşsek.. fbetuly merhaba, neden sen tek bir doktora gitmiyorsun? tüm doktorlar farklı şeyler söylüyo yazmışsın? bence 1 doktor takibinde olmalısın. Ayrıca bildiğiniz gibi benim eşim lupus hastası. dün annemle konuştumda .. çok zor dedi çok üzülüyomusun? yoo dedim alıştım. şaşırdı. üzülmen gerekir dedi nerdeyse.. offffffff.. sıkılıyorum. ben herşey iiyiye gidecek diyorum. ama olmuyor..

öncelikle merhaba.umuttepe tıp fakültesinde romatoloji bölümünde tedavi görüyorum.ama orası poliklink olduğu için her seferinde ayrı doktor denk gelmiyo .bide şimdi yeni bi dert zona çıktı bacağımda.of of gerçekten yaniii

selam merhaba...benim testler bitti.ileri teslerin hepsi negatif ama ana testi yine pozitif..doktor lupus değil ama neden ana testi pozitif anşamadım dedi..bir ilaç verdi..6 ay kullan gel dedi.testleri tekrar yapıcakmış..umarım sende iyisindir..haber vermek istedim..

pek iyi değilim kullandığım ilaçlar mahvetti beni.umuttepeye git gel bi şey olduğu yok dahada beter oldum.bi süre gitmicem.bursada bi doktor varmış bide ona gidicem.
senin adına sevindim.çok geçmiş olsun..

pek iyi değilim kullandığım ilaçlar mahvetti beni.umuttepeye git gel bi şey olduğu yok dahada beter oldum.bi süre gitmicem.bursada bi doktor varmış bide ona gidicem.
senin adına sevindim.çok geçmiş olsun..

canım ya.git gel çok kötü ben kısa bir süre yaşadım psikolojim mahvoldu...allahım sana yardım etsin..bursa iyi diyorlar..bencede bir dene...özelden bana mesaj atıp haber verirsen sevinirim..

canım ya.git gel çok kötü ben kısa bir süre yaşadım psikolojim mahvoldu...allahım sana yardım etsin..bursa iyi diyorlar..bencede bir dene...özelden bana mesaj atıp haber verirsen sevinirim..
bi süre doktora gitmak istemiyorum.bağışıklığımı iyice düşürdüler bile bile mahvettiler beni.kaç gündür acılar içindeyim bacağımda zona çıktı ve yayıldı.bursada araştırıcam iyi bi doktor bulurum umarım çünkü artık sıkıldım:bbo:

Bende memnun oldum tanıştığımıza. 28 yaşındayım. Uludağ ünv.tıp fakültesinde tedavi oluyorum. Bir çok doktora gittim, hepsinden de aynı cevabı aldım uygulanan tedavi doğru dediler o yüzden fakülteye devam ediyorum. benimde bu son hafta enfeksiyona bağlı yüzümde şişme oldu, insanların garip bakmasını bende yaşıyorum... Eğerki doktorlarından memnun isen başka doktora gidipte para harcamanın gereği yok.. doktorlar değişsede hastalık değişmiyor sonuçta..:gitme:

Arkadaşlar ne olur beni maruz görün. Bu korkum gelecekte ne yaşayacağımı bilmemekten. Biriyle konuştum başıma gelenler hiç anlatmim sana dedi. çok korktum. Daha 2 ay oldu öğreneli bu rahatsızlığı ama çok çok korkuyorum. Eşim için çok üzülüyorum. Neler oluyoki bu kadar ne olur birşeyler yazın. çok ama çok üzgünüm. moralim sıfır. Yaşam sevincim kalmadı. Eşim hep kötüyemi gidecek. ALLAHIM ÇOK BÜYÜKSÜN BİZLERE ACI MERHAMET ET NE OLUR RABBİM(

seni anlıyorum bende hastalığımı ilk öğrendiğimde,oldukça zor günler geçirmiştim psikologa falan gitmek zorunda kalmıştım.sanki hayat hepten anlamsızlaşmıştı.ama bi süre sonra hastalığın belirtileri azalıp normal hayata dönünce hemen adapte oluyosun ve bu hastalıkla yaşamayı öğreniyosun.şu an olduğu gibi.üzülme allah beterinden korusun hepimizi..

öncelikle geçmiş olsun nesli bende 5 sene kortizon kullandım ve benimde
kalça kemigimde çökme oldugunu söledi doktor ve son bi kaç aydır acı evrmeye başladı doktor bana dayana bildigin yere kadar dayanacaksın ve ameliyat demişti sen ameliyat oldunmmu ben bu ameliyatta bacak kısalma oldugunu felan duydum dogru eger ameliyat olduysan ve bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim şimdiden teşeşkür ederim ve geçmiş olsun :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…