merhaba ay-she
öncelikle başınsağolsun.ben lupus hastasıyım cok uzun süredir.bu hastalıgın bendeki belirtileri eklem agrıları ve sabah tutulması,ellerimi acamazdım.yüzümde burun cevresinde kırmızı kelebek şeklinde lekeler oldu.
kanda anti-ds-DNA ANA ve crp testlerinde cıkıyor.benim bildiğim.tekrar cok geçmiş olsun
Arkadaşlar eşim endoksan kullanıyor ve 2-3 ilaç daha.. İleride çocuğumuz olmazmı kesinlikle. Bu ilaçları kullanıp bebek sahibi olan varmı? Eşim erkek bu arada. Birde 1 ay sonra normal idrarda protein kaçağı negatif çıktı. 24 saatlik değil ama. bu nedemek. ilaçları azaltırlarmı? yada serumu keserlermi? fakat kan da üre 49 du. o neden düşmemiş. Bir fikri olan varmı?? :bbo:
çok ta fazla yardımcı olunmuyor. mesela çocuk konusu olabilir de olmayabilirde deniyor???
arkadaşlar birde grip ve nezle olmamak için neler yapıyorsunuz? Endoksan ile gripin ilgisi varmı yoksa lupustan dolayımı sık grip oluyoruz?
ya Allah aşkına forma kimse girmiyormu dertleşsek.. fbetuly merhaba, neden sen tek bir doktora gitmiyorsun? tüm doktorlar farklı şeyler söylüyo yazmışsın? bence 1 doktor takibinde olmalısın. Ayrıca bildiğiniölümündez gibi benim eşim lupus hastası. dün annemle konuştumda .. çok zor dedi çok üzülüyomusun? yoo dedim alıştım. şaşırdı. üzülmen gerekir dedi nerdeyse.. offffffff.. sıkılıyorum. ben herşey iiyiye gidecek diyorum. ama olmuyor..
öncelikle merhaba.umuttepe tıp fakültesinde romatoloji bölümünde tedavi görüyorum.ama orası poliklink olduğu için her seferinde ayrı doktor denk gelmiyo .bide şimdi yeni bi dert zona çıktı bacağımda.of of gerçekten yaniii
selam merhaba...benim testler bitti.ileri teslerin hepsi negatif ama ana testi yine pozitif..doktor lupus değil ama neden ana testi pozitif anşamadım dedi..bir ilaç verdi..6 ay kullan gel dedi.testleri tekrar yapıcakmış..umarım sende iyisindir..haber vermek istedim..
pek iyi değilim kullandığım ilaçlar mahvetti beni.umuttepeye git gel bi şey olduğu yok dahada beter oldum.bi süre gitmicem.bursada bi doktor varmış bide ona gidicem.
senin adına sevindim.çok geçmiş olsun..
bi süre doktora gitmak istemiyorum.bağışıklığımı iyice düşürdüler bile bile mahvettiler beni.kaç gündür acılar içindeyim bacağımda zona çıktı ve yayıldı.bursada araştırıcam iyi bi doktor bulurum umarım çünkü artık sıkıldımcanım ya.git gel çok kötü ben kısa bir süre yaşadım psikolojim mahvoldu...allahım sana yardım etsin..bursa iyi diyorlar..bencede bir dene...özelden bana mesaj atıp haber verirsen sevinirim..
öncelikle memnun oldum tanıştığıma kaç yaşındasın?
kas kaybı bendede oldu yani kollarıma baktığım zaman anlayabiliyodum demek kas kaybıymış.kolumu kaldıramaya bile gücüm yoktu şimdi 16 mg içiyorum daha iyiyim doz düştükçe.işte bu kollarımdaki kas güçsüzlüklerinden dolayı nörolojiye gidicem bence hiç gereğide yok kortizonun yaptığı ortada .neden ot yiyosun doktorlar mı öyle beslenenmeni söyledi?bursada kime tedavi oluyosun.bende yalovada oturuyorum izmit tıp fakültesinde tedavi görüyorum.geçen bi tanıdık gördüm ablası lupusmuş bursada bi hastane ismi verdi orda bi doktora gidiyomuş çok memnunmuş falan dedi,düşündüm onada gitsemmi diye ama sonuçta tedavi heryerde aynı.allah şifamızı versin inşallah hepimizin.kortizonsuz günler diiliyorum.bide yüzüm şişti hergören bi değişik bakıyo,neyse yavaş yavaş inmeye başlar heralde.
Arkadaşlar ne olur beni maruz görün. Bu korkum gelecekte ne yaşayacağımı bilmemekten. Biriyle konuştum başıma gelenler hiç anlatmim sana dedi. çok korktum. Daha 2 ay oldu öğreneli bu rahatsızlığı ama çok çok korkuyorum. Eşim için çok üzülüyorum. Neler oluyoki bu kadar ne olur birşeyler yazın. çok ama çok üzgünüm. moralim sıfır. Yaşam sevincim kalmadı. Eşim hep kötüyemi gidecek. ALLAHIM ÇOK BÜYÜKSÜN BİZLERE ACI MERHAMET ET NE OLUR RABBİM(
öncelikle geçmiş olsun nesli bende 5 sene kortizon kullandım ve benimdeKortizon içerikli ilaç kullanan arkadaşlar uzun süreli yada yüksek dozlarda kullanıyosanız lütfen dikkat edin.Kalça eklemlerinizde ağrınız olmayabilir ama yinede Mr yada diğer görüntüleme yöntemlerini kullanarak kontrol ettirin ve doktorunuza danışın.
Kortizonlu ilaçlar bazı kişilerde kalça kemiğini besleyen damarlarda bozulma yaparak avasküler nekroza sebeb oluyor ve kalçaya protez ameliyatı gerekecek duruma kadar geliyor.Ben bu durumu yaşıyorum önümüzdeki hafta ameliyat olcam mecbur kaldım artık.Kemik erimesi oluşmadı ama bu sorunla karşılaştım kortizonun kemik erimesi yapma ihtimalinden belki daha zor bir durum sizinde başınıza gelmesin. Sağlıklı günler herkese....