Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

merhaba fbetuly
çok geçmiş olsun. bence sorun kan değerlerinin düşüklüğünden kaynaklandı.Kızım da bir dönem çok düşük kalorili bir diyet yaptı ve herşeyi altüst oldu kan değerleri 2.2 olmuştu.Serum takıldı yarım saat sürüyordu akabinde yapılan tahlilleri iyi gelmişti. yine altını çizerek söylüyorum yeşil mercimek ve bulgur pilavı bu dönem biraz fazla tüket bence çok iyi gelecek.Kortizon artışını kafana takma yine düşürülecek öyle kalmayacak ve bu arada şişlik ve ödem olmasını istemiyorsan lütfen maydonoz suyunu dene.güzel haberlerini bekliyorum.kendine iyi bak tatlı kızına da iyi bak..

çok sağol iyi dileklerin için.sorun ımuran adlı ilaç yapmış ilacı kestiler kan değerlerim normale döndü.anliyacağınız hastalık değil bana hep ilaçlar zarar veriyo içsen bi dert içmesen bi dert mecbur içiyoruz işte.7 senedir kullanıyorum aynı ilacı.arada bi kesmek gerekiyo illa böyle sorun çıkarınca kesiyolar.1 ay sonraya kontrol tarihi verildi.tekrardan başlicaklarmış ımurana.bakalım hayırlısı inşallah aynı sorunları yaşamam.
bide ampul devit 3 den bahsetmişsin iğnemi bu?bende suda eriyenden içemiyorumda.

merhaba
evet hayırlısı olsun ve gerçekten güzel haberlerini alacagız buna inanıyorum.
devit 3 ampul bir iğne ve ayda sadece 1 kez kullanılıyor ve tüm ay geçerli oluyor. iğne olmuyorsunuz onu kırıp bir kaşığa içindekileri silkeleyerek döküp içiyorsunuz.özgür hocadan kalsiyum testine bakılmasını istedim sonuç süper geldi.ama yine söylemeliyim ki kışın geçerli olan birşey yazın öyle ya da böyle güneşe maruz kalınıyor ve fazla d vitamininin vücuttan atılması güçleşiyor.lütfen doktoruna sor sormadan kullanma hatta kalsiyum testine baktır önce. bu son kontrolde artık devit 3 vermememizi istedi özgür hoca. Sevgiler ....

kalsiyum bakıyolar bana genelde sonuç güzel yani normal sınırlarda seyrediyo.amayinede hergün kalsiyum almamı öneriyolar.bide kortizon 40 mg içiyorumşu ara.ondan ihmal etme dedi dr.benimde pek içtiğim söylenemez.kafamçokkarıştı
özgür doktoruma benden çok selam iletin o yine hatırlar beni yalovadan betül derseniz:teytey:

kızlar nbr bende lupusa bağlı akciğerde sıvı birikimi ile uğrasıyorum aylardır halen geçmedi aranızda böyle bir problem yasayan oldu mu neler önerirsiniz herkese sağlıklı günlerrrrr.

kızlar nbr bende lupusa bağlı akciğerde sıvı birikimi ile uğrasıyorum aylardır halen geçmedi aranızda böyle bir problem yasayan oldu mu neler önerirsiniz herkese sağlıklı günlerrrrr.

çok geçmiş olsun.dediğin gibi bi problemmi yaşadım bilmiyorum ama ne yaşadığımı bi ben bilirim.garip bi cümle oldu .5 yıl kadar önce falan feci üşütmüştüm.nefes alıp verirken dayanılmaz ağrılar çekiyodum artık yatakta bile yatamıyodum.ama bişey bulamadılr baya bisüre öyle gitmişti bazen hafifliyodu biraz üşüttüğüm zaman yine dayanılmaz oluyodu.özellikle hamilelik döneminde çok zorlanmıştım.senin ne gibi şikayetlerin oluyo.

Kortizon içerikli ilaç kullanan arkadaşlar uzun süreli yada yüksek dozlarda kullanıyosanız lütfen dikkat edin.Kalça eklemlerinizde ağrınız olmayabilir ama yinede Mr yada diğer görüntüleme yöntemlerini kullanarak kontrol ettirin ve doktorunuza danışın.
Kortizonlu ilaçlar bazı kişilerde kalça kemiğini besleyen damarlarda bozulma yaparak avasküler nekroza sebeb oluyor ve kalçaya protez ameliyatı gerekecek duruma kadar geliyor.Ben bu durumu yaşıyorum önümüzdeki hafta ameliyat olcam mecbur kaldım artık.Kemik erimesi oluşmadı ama bu sorunla karşılaştım kortizonun kemik erimesi yapma ihtimalinden belki daha zor bir durum sizinde başınıza gelmesin. Sağlıklı günler herkese....

bende nefes alış verişte zorlanma oldu ilk önce sağ tarafta sanki bıçak saplıyomuş gibi ağrı oluyodu nefes alırken. akciğer filminde görünüyozaten şuan şikayetlerim azaldı ama sıvı filme göre hala gitmemiş görünüyo..

aynı problem bende de var 10 sene önce sol kalçamda olmuştu avasküler nekroz o zaman sadece foraj ameliyatı olmuştu,şimdi tekrar sol kalçamda problem çıktı sanırım ilerlemiş oradaki nekroz ,aynı zamandada sağ ayak bileğimde başlamış nekroz, pazartesi çapaya götürecem emar larımı ,sanada çok geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin

Teşekkür edrim royall sanada geçmiş olsun zor bir süreç, açıkcası hastalığım dan daha fazla zorladı bu kalçadaki sorun oyuzden çok dikkat edilmesi gerekiyor.Zaten nekroz başladımı sanırım eninde sonunda proteze götüren bir durum.Başında bende protez ameliyatı olmaktansa böle ağrılarla devam ederim diye düşünüyordum ama ne mümkün normale dönüceksem artık kaçış yok malesef.

selam arkadaşlar. bende 7 yıldır bu hastalıkla kardeş oldum senede bir kere mutlaka beni bir yoklardı kotizon içerdim geçerdi fakat son 6 aydır kortizonu içiyorum geçiyor sonra tekrar nüksediyor kanda bir şey yok bu discoid olan cinsi hocama sordum böyle ataklar arada bir olurmuş. kortizonu içmek istemiyorum ama ne yapayım hastalığın başlangıcından beri zaten klorikin kullanıyorum. bir tane oğlum var 2. çocuğuda düşünemedim bu hastalık yüzünden yavrum tek kaldı. Allah ona uzun ömür versin Allah cümlenin evlatlarını korusun. Ayrıca arkadaşlar ben sigarada kullanıyorum diyeceksiniz kesinlikle olmaz biliyorum bırakamıyorum ... bana biraz kızın....:mymeka: bitkisel tedavi hakkında bilginiz varmı yada ne yemek gerekiyor neleri yememek sizleri öpüyorum kocaman ALLAH cümlemizin yardımcısı olsun.

selam karacan seninle çok fazla ortak yanımız var benimde kan değerlerimde problem yok ama sle pozitif kortizonla yaşamaya mecburuz her ne kadar istemesekte ben günde 5 mg alıyorum kortizon almadan önce yerimden kalkamıyodum şiddetli halsizliğim ve eklem tutulumlarım vardı şu anda allahıma çok şükür hiçbir şikayetim yok benimde bir oğlum var ikinciyi düşenemiyorum ve en acısı bende sigara kullanıyorum bir türlü bırakamıyorum bitki bende araştırdım bulamadım nette bazı siteler var sle ye kesin çözüm diye onada güvenemedim bu bitki olayını her gidişimde doktora sorucam diyorum yine unutuyorum kendine iyi bak hepimize allahtan şifalar diliyorum hoşkal...

evet canım ortak yanımız çok. Ben en son ibrahim saraçoğlunun sitesinde kendisine mail attım bitkisel bir çözüm varmı diye oda bana hala üzerinde çalışmalarım devam ediyor diye cevap yazmış inş. en kısa zamanda sonuçlanırda bizlerde uygularız. çok geçmiş olsun arkadaşım Allah şifalar versin cümlemize.a.s.a.s.

merhaba karacan saraçoğlu inşallah bulur bişeyler de bize umut olur kendine iyi bak hoşkal...

merhaba esra ağızdaki yaralarda sle kaynaklı bende her kontrole gidişimde birçok sorunun yanında ağız yaraları olup olmadığınıda soruyolar bende çok sinirli oluyorum bir dönem sakinleştiricide kullandım doktorumla konuştuğumda bu hastalığın bütün vücudu etkilediğini söyledi asabiyetinde sle bağlantılı olabileceğini söyledi psikolojisinin bozulmasıda normal kolay şeyler yaşamıyoruz ben eklem tutulumlarım olduğunda hüngür hüngür ağlıyodum vücudunun her yerinde kırılıcakmış gibi bir acıyı düşünsene kıpırdayamıyosun resmen birine bağımlı kalıyosun alt üst oluyosun.nişanlınla beraber hepimize acil şifalar diliyorum allahımdan inşallah çok güzel sağlıklı bir hayatınız olur mutluluklar.hoşkalın....

herkese merhabalar.hastanede yattım çıktım hasta oldum ya,klavyeyi bile zor kullanıyorum şuan.kortizon 32mg da .ımuranı kestiler.ve ben kötüyüm.kaslarım çok güçsüzleşti.eklerim ağrıyo .psikolojimde bozuluyo haliyle.ben iyiydim doktora gittim hasta oldummayın 26sında kontrolum var tekrardan ımurana başlicaklar inşallah düzelirim .

canım çok geçmiş olsun Allah şifalar versin ne zamandır sle hastasısın? ÇOK üzüldüm lütfen doktora kontrole gittikten sonra haberdar et beni...inş. bizlerinde iyileşeceği günler gelir....a.s.a.s.

merhaba fbetuly çok geçmiş olsun allahtan acil şifalar diliyorum en başta sana sonra kendime ve bu illetle uğraşan bütün arkadaşlara.inşallah kontrolünden de güzel haberler alırsın sonucunu öğrenmek isterim paylaşırsan sevinirim ALLAHA EMANET OL. hoşkal...

karacan ve kaderimm çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.ben 7 senedir sle hastasıyım daha önceside var ama ilk teşhisim romataid artritti.sonra sle olduğu anlaşıldı.7 senedir öyle böyle gidiyodum çocuk bile doğurdum bu arada.yine iyiydim en son kontrolume gittim kan değerlerim çok düşmüş hgb 8.9 du wbc 1.7 di araştırmak için yatırdılar hastalıkta atak olmadığı çıktı ortaya tek bi seçenek kaldı oda kullandığım ilacın yaptığı yan etki.ilacı kestiler kortizonu yükselttiler.ve ben hastayım sonuç olarak.her hafta kendim gidip yaptıryorum tahlillerimi.bugün de yaptırdım sonuçlar güzel kanım hgb 11.9a çıkmış.wbc de sınıra dayanmış 9.2 olmuş.sedimde baya düşmüş 20.ama ben niye hastayım bu kadar.neyse düzelirim inşallah hastalık psikolojisinden çıkmak istiyorum artıkkkk

selam fbetuly sle atağı olmamasına çok sevindim imuran mıydı o ilaç fena yan etkileri var benim kan kardeşimde sle li oda kullanıyo yan etkilerini anlatıyo inşallah bidaha kullanmak zorunda kalmazsın inşallah bundan sonra sağlıklı günler senin ve bizlerin olsun hoşkall....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…