1 yıldır tedavi oluyorum .kortizon kullanmaya 2,5 ay oldu başlayalı 60 mg dan başladım şimdi 30 mg düşürdüler, 15 kilo verdim tamamen kas kaybı oldu.doktorlar sende ilaç ters etkilerini gösteriyor dedi:) ama en çok psikolojik etkileri beni vurdu tamamen kortizona bağlı diyorlar. yeme iştahımı ne kadar ot varsa onu yiyerek geç,rmeye çalışıyorum. Çok zormuş çekmeyen anlayamıyormuş.eyvahedigeldismile Allah herkese şifa versin..
merhaba arkadaşlar
öncelikle hepimize çok geçmiş olsun..dilerim hepiniz atlatırsınız..dünden beri topiği okuyorum.benim bir sorum olucak...
ben bebeğimi kaybettim..sonrasında genetik ve hormon testleri yapıldı..
kan pıhtılaşması çıktı tam onun ne olduğunu anlamaya çalışırken.anti nüklear antikor(ana)pozitif çıktıç.doktorum beni bir romatoloğa sevk etti.p.tesi gidicem..
bu pozitifliğin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?yani ben sizin yazılarınızı okudum..vücudumda kelebek gibi lekelenmeler yok.ama 2002 yılından beri ürtiker denen illetle uğraşıyorum..onun haricinde bağırsaklarla ilgili problemim var.bunlar lupus kaynaklı olabilir mi benzer şeyler yaşayanınız var mı..şimdiden sağolun
geçmiş olsun.ana testi lupusta genelde pozitiftir benimkide pozitif.lupus herkesde aynı şikayetleri göstermiyo,herkesin farklı kiminin böbreği kiminin akciğeri vs vs.,
mesela benimde yüzümde bazı dönemlerde kızarıklık oluyo .bende kocaelide umuttepede teddaavi görüyorum romatoloji polikiliniğinde.muhtemelen senide oraya yönlendirmişlerdir.gerçekten doktorlar çok iyi herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırıyolar .biraz fazla git gel oluyo ama napalım sağlık için.
güzel haberlerini bekliyorum geçmiş olsun.
geçmiş olsun.ana testi lupusta genelde pozitiftir benimkide pozitif.lupus herkesde aynı şikayetleri göstermiyo,herkesin farklı kiminin böbreği kiminin akciğeri vs vs.,
mesela benimde yüzümde bazı dönemlerde kızarıklık oluyo .bende kocaelide umuttepede teddaavi görüyorum romatoloji polikiliniğinde.muhtemelen senide oraya yönlendirmişlerdir.gerçekten doktorlar çok iyi herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırıyolar .biraz fazla git gel oluyo ama napalım sağlık için.
Güzel haberlerini bekliyorum geçmiş olsun.
radali bende lupus hastasıyım 4ayda 20 kg verdim ama benim problem bağırsaklardaydı yani bağırsaklarda ciddi ilthaplanma vardı tedavim sürüyor ama kilo almaya başladım bence doktorruna sor derim hayırlı şifalar diliyorum
klava: klava: klava: klava:
merhaba...dün gittim umuttepeye doktora.bir sürü tahlil istedi.onları yaptırıp tekrar gidicem...
merhaba arkadaşlar
öncelikle hepimize çok geçmiş olsun..dilerim hepiniz atlatırsınız..dünden beri topiği okuyorum.benim bir sorum olucak...
ben bebeğimi kaybettim..sonrasında genetik ve hormon testleri yapıldı..
kan pıhtılaşması çıktı tam onun ne olduğunu anlamaya çalışırken.anti nüklear antikor(ana)pozitif çıktıç.doktorum beni bir romatoloğa sevk etti.p.tesi gidicem..
bu pozitifliğin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?yani ben sizin yazılarınızı okudum..vücudumda kelebek gibi lekelenmeler yok.ama 2002 yılından beri ürtiker denen illetle uğraşıyorum..onun haricinde bağırsaklarla ilgili problemim var.bunlar lupus kaynaklı olabilir mi benzer şeyler yaşayanınız var mı..şimdiden sağolun
merhaba tsma sanada çok geçmiş olsun benimde ana ve dna pozitif liğim var vücudumda yada yüzümde herhangi bir döküntü olmadı parmaklarımda kan çekilmesi oluyodu sapsarı kalıyodu uçları bu şikayetle gittim tahliller sonucunda reyno fenomeni (atar damar büzüşmesi) ve lupus hastası olduğumu öğrendim parmaklarım reynodan dolayı kasılıyomuş lupus bazı kişilerde bu tarz hastalıklarla beraberde görülebiliyomuş bende onlardan biriyim işte.inşallah tahlillerin iyi çıkar inşallah lupus değilsindir tahlil sonuçlarını bekliyorum hayırlı haberler diliyorum hepimize acil şifalar hoşşkal...
çok geçmiş olsun canım..bende biraz önce tahlillerimi yaptırdım..bazılarını bugün 4 te alıcam..umarım herhangi birşey çıkmaz...zaten kan pıhtılaşması var..bu yüzden bebeiğimi kaybettim..birde lupus çıkmasın diye dua ediyorum...ama kısmet işte..allahtan gelene ne diyebilirizki..allah hepimize şifalar versin inşşş.cevapladığın için çok teşekkür ederim...
çok geçmiş olsun canım..bende biraz önce tahlillerimi yaptırdım..bazılarını bugün 4 te alıcam..umarım herhangi birşey çıkmaz...zaten kan pıhtılaşması var..bu yüzden bebeiğimi kaybettim..birde lupus çıkmasın diye dua ediyorum...ama kısmet işte..allahtan gelene ne diyebilirizki..allah hepimize şifalar versin inşşş.cevapladığın için çok teşekkür ederim...
merhaba arkadaşlar önceikle hepinize geçmiş olsun allah bu hastalık sahipleri peygamber sabrı versin diyorum bende 2005 den beri bu hastalıkla mücadele ediyorum 2008 de evlendim ve evlendigimden beri daha kötü oldum çalışamıyorum artık boynum ensem sırtım kaburgalarım boşluklarım inanımaz agrıyr şuan rantudil plaquenil ve prednol (4 mg)kullanıyorum ama ilaçların hiç bi faydası yok gibi geliyor 1 ögün içmesem komalık oluyrm. ve yaşım 30 çocuk sahibi olmak istiyorum ama çok çok korkuyorum agrı kesici almadıgım zaman acıdan titriyorum resmen agrıdan hamile kalırsam agrı kesiici alamam dayanabilicekmiyim bilemiyorum aslında doktorum kotizonla kalabilirsin dyor ve gebelik öncesi test yaptırdım hiç bir sorun görünmedi hatta folik asit bile önermedi doktor aranızda bu hastalıkla hamile kalan varmı nasıl geçti gebelik ve sonrası yazarsanız çok sevinirim. çevremdeki insanlar sen çok takıyrsun psikolojini bozmuşsun kendini dinliyrsun diyrlar bu beni dahada deli ediyrçekmeyen bilmiyr işte allahtan eşim beni anlıyr benimle aglıyr beni. buraya yazmamın sebebide benimle aynı sorunu yaşayan insanların beni anlayabilicegini düşündüm. saglıklı günler...
Arkadaşlar , Eşimin lupus hastası olduğunu öğrendik. 40 gün oluyor. Endoksan serum alıyor. Böbrek tutulumu var. 4.sınıf nefrit çıktı. Endoksan alırken hasta olma dediler. Fakat eşim bronşit oldu bile. Benim merak ettiğim bu hastalık ölümcülmü? İnternette lupusla ilgili yazılar var. yaşam planları var. 15 yıllık %83 denilmiş mesela. Bu doğrumu? Yani lupus hastalarının ömrü kısıtlımı? Grip olmamak için ne yapmalı? Ekinezya lupusa iyi gelmiyormuş galiba? Bir de benim eşim dışarıda arazide çalışıyor. Güneşten korunmaya çalışıyor. Uzun kollu giyiyor. Şapka takıyor. Ama acaba işi bırakmalımı? Mesela 30 yıldır bu hastalıkla yaşayan duydunuzmu? Ömür konusunu çok merak ediyorum. Doktora da sordum. 10 yıllık tedavi süreci iyi dedi. Kafam çok karışık. 10 yılmı yaşıyor bu hastalar?? Lütfen gerçekten bilgi sahibi olan arkadaşlar cevaplayabilirmi? Çok teşekkürler.