merhaba fundalalale bende 2sene önce cigerlerimden su aldırdımm benim doktorumm sleye bagladı şuan iyiim haata 2gün öncede akciger temografisi çekindimm bugünde gösterdimm iyi şuan biişi yok dedi ama sle bu nerde ne zamanne olacagı belli olmuyor işte şimdide benim koltugum altında lenfbezi şişligi çıktı ona baktırıcamm bende eger aranızda böyle bişisi olan varsa banada söylesin lütfenn kafam ona takıldı benimde kötü bişimi diyee herkeze saglıklı günler diliyorumm arkadaşlarr
nahide 1976 çok geçmiş olsun annem halen hastanede 2 kez biriken suyu akciğerden çektiler ama yine birikti yüksek kortizon tedavisi verdiler ama fayda etmedi zaten doktorumuz sle ye bağlamamıştı son şans olarak akciğer zarını yapıştırma işlemini yaptılar ama o da başarılı olmadı tekrar deneyecekler moralim çok bozuk annemde solunum olayı çok kötü oluyor sıvı akciğerde nerdeyse tamamını dolduruyor sizde su miktarı nekadarselam arkadaşlar fundalale bendede akciğerde sıvı birikmesi oldu 1 ay hastanede yattım araştırdılar ve sle ye bağlı olduğunu söylediler yüksek doz steroid alıyorum halen durumum düzelmedi nefes almakta zorlanıyorum .dr. Sle nezaman remisyona girerse ciğerlerde düzelme olabileceği söylendi sabırla bekliyorum remisyona girmeyi .allah yardımcımız olsun
benim ciğerlerimdeki sıvı iki lobtada var ama çok fazla olmadığı söylendi bunun yanında plevrada kalınlaşma var.suyun neden biriktiğini bulabildilermi bu önemli,kalpte yapıyormuş bana sle den kaynaklandığı söylendi yüksek doz kortizona devam ediyorum iyileşme süresi verilmiyo anneni çok iyi anlıyorum .ben sıkıştığımda diüretik ilaç alıyorum biraz rahatlıyorum ama çözüm olmuyo işte.siz ankarada hangi hast.ve dr gidiyorsunuz bende belki ankaraya gitmeyi düşünüyorum.acil şifalar.
aranıza yeni katıldım 95 dogumlu kızım lupus teşhisi kasım 2008 de kondu sitedeki yazılarınız takip ediyorum.quencly için rapor çıkarmak gerekir mi? cevaplarınız için çok tşk.ler.acil şifalar..
bende sle hastasıyım,6 yıllık evliyim.bu hastalık balayında ortaya çıktı.ne olduğunu anlayamadan sle dendi.ve halen mücadele ediyorum.3 ay önce kalçadan osteonekroz ameliyatı oldum.benim gibi osteonekroz olan arkadaşlar varmı.bu arada durumum düzeldiğinde anne olmak istiyorum .sle li arkadaşlardan bebek dünyaya getiren varmı?nasıl bir hamilelik geçirdiğini ve bizim için gebelik büyük risk deniyor riski nasıl aldığını merak ediyorum.